Pergjigjja eshte shume e thjeshte,e panderlikuar.
Po te ishim ne te zotet e vetes,po mendoj nga aspekti ushtarak,nuk do prisnim vitin 1998 e 99,por do liroheshim vet qysh ne vitin 1989.Po te ishim ne vet te forte s`do kerkonim ndihmen e SHBA-se.
E kur keto nuk i patem,eshte dashur te zgjidhet rruga qe fiton perkrahjen e botes.Une mendoj se ishte e vetmja alternative dhe e vetmja menyre per te fituar simpatine dhe berjen aleat te SHBA-se se pari dhe vendeve tjera perendimore per te na ardhur ne ndihme.
Kemi shembullin cecen qe,veqse u zhduken si popull pa perkrahjen e shteteve te medhaja.A mendon se do kishte qene me mire te thoshte ne ate kohe Rugova,jo ne skemi nevoje per ndihmen tuaj,jemi te zotet e vetes,kemi armatim mjaft,etj etj.Rezultati do ishte katastrofal.Bota perendimore dhe demokratike perkrah njerezit qe kane vlera.
Cila do te ishte alternativa tjeter e Rugoves qe po permend ti.Te mobilizonte popullin per lufte.OK.Por pyetja si ti mobilizonte dhe nga kush?Me nga nje kalashnikov qe mezi sillnim nga Shqiperia e ne tjetren ane Serbet bartnin armatim me kamiona fusnin ne Kosove.
A keni menduar ndonjehere se cdo te behej poqese s`do na ndihmonin vendet perendimore.A mund ta paramendosh rezultatin.Kete rezultat e pame per 3 muaj ,1 milion shqiptare te perndjekur,15 mije te vrare e masakruar.
Pra lufta jone pa perkrahjen nderkombetare do te thoshte "VETVRASJE KOLEKTIVE".
Edhe ne Ceceni u masakruan e u vrane njerezit,por nuk nderhyu Amerika e Anglia,ne Bosnje u dasht te vdesin 300,000 njerez per te nderhyre shtetet perendimore.A e di pse,sepse boshnjaket thonin,ne kemi armate,edhe pse ishin Republike dhe ne njefare forme shtet.U pa armata dhe shteti i tyre, 8000 njerez te masakruar per 3 dite.Edhe kurdet po i vrasin cdo dite dhe kush nuk i permend,sepse skane perkrahje dhe rruga e zgjedhur nga ta eshte e gabuar.
A mendon se Rugova dhe shqiptaret do ta fitonin ate perkrahje nese sdo ndjeknin ate politike qe ndjeku presidenti Rugova.
Shqiptaret e Kosoves kane luftuar edhe ne vitin 1944 kunder serbeve,mirepo pa rezultat,prape mbetem nen sundimin serb dhe mijera te masakruar.
Ne ne Kosove ishim viktime,dhe nuk mund ta luanim rolin e te fortit kur ne realitet skishim gje ne duar.E di se mund te thuash se pa u derdhur gjaku sfitohet liria,jam i pajtimit per kete,mirepo ne pergjate historise edhe kemi derdhur gjak edhe skemi fituar gje.
U mundova te te bind sadopak se pa perkrahjen e vendeve perendimore sidomos SHBA-se dhe Anglise kurre sdo fitonim gje.Do na perseritej historia e 1944 e shume histori tjera.E per kete perkrahje dhe aleance me SHBA-ne me meritori eshte presidenti Dr.Rugova.
P.S.Te te tregoj nje rast,ne fillim te viteve 90 diku neper Evrope disa qe pas luftes u bene "te zotet"dhe "patriot"thonin qe "shqiptaret shpetimin duhet kerkuar kah lindja.".Paramendoje....
Shpresoj qe te dhashe pergjigjen qe kerkove.
Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 12-07-2010 më 20:30
As nje vend ne bote gjate luftrave boterore, gjate luftes se pare apo saj te dytes nuk jane cliruar vete nga forcat e tyre por natyrisht se jane cliruar me ndihmen e shteshteve tjera e kam fjalen per Francen. Franca pra nuk eshte cliruar vet per eshte cliruar me ndihmen e SHBA-ve, mirepo shko e pyti francezet se kush ju kane cliruar nga okupatori fashist gjerman.
Duhet te flasim me fakte: Bashkesia nderkombetare nuk ka nderhy ne Bosnie per shkak qe boshnjaket thonin qe kemi armate, por per arsye se para fillimit te Luftes se Bosnies, Millosheviqi iu premtoi shteteve perendimore pro serbe qe brenda nje viti apo me se largu 2 vite do ta zgjidhte problemin e boshnjakve e natyrisht qe edhe shume shteve europiane kjo i konventonte sepse nuk deshironin qe ne mes te europes te kishin nje shtet musliman. Natyrisht qe boshnjaket ne ate kohe nuk kishin ushtri, nuk kishin armatim, nuk e kishin ushtrine qe e kishte serbia, mirepo boshnjaket kishin priresin ( Alija Izetbegovic ), i cili mobilizoi gjith popullin e tij. Bashkesia nderkombetare nderhyri ne Bosnje pas 4 vjet e ca, jo qe boshnjaket po hupnin, por ata nderhyn per arsye se Millosheviqi nuk e mbajti premtimin te cilin iu kishte dhene. Dhe mos te harrojme se Boshnjaket luftuan jo vetem kunder Serbeve, por ata luftuan edhe kunder Kroateve edhe kunder ushtrise (FARK-ut) te Fikret Avdicit, dhe ju dualen ne ball te tri aneve. Natyrisht qe ne bosnje kane qene mbi 300 mije te vrare, dhe natyrisht se serbet kane bere masaker mbi 8 mije bopshjnak, mirepo une garantoj se ata 8 mije vete nuk kane qene ushtare, por kane qene popullsi e pambrojtur civile. Banjalluka eshte qytet ne Bosnje, apo ma mire me thene kryeqytet ne Republika Serpska, dhe menjehere pas mbarimi te luftes se bosnjes vete Izetbegovici kishte thene, vete kjo bashkesi nedrkombetare ka nderhy qe ushtria boshnjake mos ta merte Banjalluken ne duart e tyre.
Kur boshnjaket ia dolen qe tju benin balle edhe Serbeve edhe Kroateve edhe nje ushtrie te cilen e formoi Fikret Avdic me ndihmen e Serbise e besa edhe te Kroacise vetem e vetem qe ta gjynjezoni popullin boshnjak dhe nuk ja dolen. E ne qe kemi pase Shqiperine, qe kemi qene ne numer edhe me shume se sa boshnjaket, dhe mos te harrojme se serbia nuk ishte ajo serbi qe beri lufte ne Kroaci e Bosnje.
Propaganda eshte arma kryesore per te bere lufte se vete armet apo ushtria.
Prijesit e Kroacise dhe Bosnjes nuk kane bere propagnde popullit te tyre kinse serbia eshte e forte e populli i tyre duhet te jete i qete dhe duhet kerkuar ndihme nga Amerika.. jo zoterote jo.
Luften me te madhe ne Kosove nuk e ka bere Millosheviqi dhe ushtria e tij, por luften me te madhe ne Kosove e ka bere bash prijesi i Shqiptareve me propagande kinse serbia eshte e forte dhe ne duhet qendruar gynjezuar ndaj serbise, sepse Amerika dhe Anglia do luftoj per, e ne nuk kemi nevoje te luftojme.
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Shume interesant. Pa na thuaj pak, kur ka filluar "irrendentizmi" ne Kosove, para apo pas Bosnjes? Me sa duket ti komshi paske qene qe Kosova t'ja plaste luftes e para dhe te kishte qene ajo ne vend te Bosnjes qe te luftonte nga 4 anet. Kjo eshte t'i duash te miren popullit tend sipas shprehjes "me the thatin digjet edhe i njomi".
Ti tjetri, Afgani. Tony Blair eshte akuzuar egersisht nga 1/2 e Parlamentit Britanik dhe nga masa te medha te popullit, si kriminel qe ka cuar drejt vdekjes bijte e Anglise per nje popull musliman pa lidhje e pa principe si i Kosoves, me te cilin, ndryshe nga Serbia nuk i lidhte asgje. Tony Blair ju pergjigj po me ato fjale qe tha dje se "mendoj se kam ndjekur te drejten dhe kam bere detyren" se "do ta beja perseri" dhe "se historia do me gjykoje". Ai humbi shume nga reputacioni i vet personal duke u bere promotor i nderhyrjes urgjente ne Kosove. Sic kam shkruar ne po kete teme, eshte Blair qe i mbushi mendjen Clinton te nderhyhej sa me shpejt, qe do te thote se DHJETERA MASAKRA MASIVE te Serbeve mbi popullaten civile te Kosoves - nuk ndodhen.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 12-07-2010 më 21:40
Edhe nejeher them qe arma ma kryesore ne lufte nuk eshte ushtria apo vete armet e makineria ushtarake, por arma ma specaile ne lufte eshte PROPAGANDA.
Une jam falenderues i SHBA-ve e Anglise, por pik se pari falenderues dhe mirenjohes jam ndaj atyre qe ja kthyen armet kunder serbit, jame falenderues dhe mirnjohes ndaj atyere mbrojeten dinjitetin tone kombetare te te qenurit shqiptar. Une pik se pari jame Falenderues e Mirnjohes Ushtrise Clirimtare te Kosoves, e pastaj ne rend te dyte falenderues i SHBA-ve dhe Aglise. Dhe nje popull i cili nuk rrespketon Ushtrine Clririmtare te Saj, nje popull i cili nuk eshte mirnjohes ndaj atyre qe bene luften kunder armikut, nje popull i cili pas perfundimit te luftes ne zgjedhjet e para voton kunder atyre qe i treguan shkjaut qe edhe ne dime te luftojme e kemi dinjitet kombetar, por votuan per njeriun i cili per 14 vite rresht paraluftes bente luftes speciale ( PROPAGANDEN ) kinse serbija eshte e forte dhe ne duhet qendruar duarkryq dhe duhet te jemi te qete sepse SHBA-te dhe Anglia do na zgjedh neve problemet dhe do lufton per ne e ne s'duhet kerkaur te drejtat tona, ai popull nuk don lirini por don roberine.
Luften me speciale ( Propaganden ) ne Kosove si para si gjat dhe si pas luftes nuk e beri Serbia, e as nuk e bene ajo, por kete lufte e bejne RUGOVISTAT.
Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 12-07-2010 më 21:53
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Me te vertete e ke apo me tallje? E ke idene ti se cfare investimi kishte ushtria jugosllave? I ke pare ndonjehere me syte e tu, jo me treguar furgonat e zinj me nga 12 ushtare me mitroloza ne preher ne autokolone?
Lufta te ngjan e bukur kur ta tregojne, madje edhe mallengjehesh kur te thone se si oficeri serb i nxorri syte me unaze studentit, apo si i varrosen te gjalle duke i shkelur me tanke.
Ne nga Shqiperia kemi nje shprehje "Pas luftes jane te gjithe trima."
rugova ka qen nje kancer i kosoves para dhe pss luftes pasojat edhe tash po i ndjejme ne shqiptaret aj njeri po moste ishte lufta e trimave pa dallim ete gjithve qe moren pjes ne qlirimine e kosove sa per rugove nese dote zgjaste politika e ti paqsore veq edhe nje vit ne kosove nuk dote mbetej as nje shqiptar duke leshuar kosove nga monotoni dhe dhuna serbe qwe ishte ne at koh ne kosove
Krijoni Kontakt