Postuar mė parė nga
the admiral
@ gerrard73.
meqe e pranoke qe Testamenti i Vjeter nuk eshte paqesor, bashkekohes dhe demokratik, po merrem vetem me Testamentin e Ri.
ti the:
Pra nuk besoj se ekziston nje njeri qe ne Testamentin e Ri apo ne Krishtin mund te gjeje nje gje te gabuar. E them kete per ata qe konsiderojne Biblen nje liber jo demokratik dhe jo bashkekohes. Duhet bere kujdes, Testamenti i Ri eshte gjithmone bashkekohes
se pari, po te them qe Testamenti i RI nuk mund te jene bashkekohese dhe demokratike, pasi ne te flitet edhe per skllever dhe skllaveri. apo jo? skllaveria eshte e ndaluar me ligj. nejse.
para disa vitesh, kam pas marre ne fakultet disa faqe qe tregonte per antikostitucionalizmin e Bibles. ne fakte ke shume te drejte. flitej me shume per Testamentin e Vjeter.
sdq kishte edhe disa vargje qe tregonin per Testamentin e Ri.
ketu i kam te gjithe. jane plot 30 faqe dhe jane te zgjedhura nga juriste.
tregon vargun biblik ne fjale dhe poshte, cilin artikull te kushtetutes thyen. (per kushtetuten italiane e kam fjalen)
po t'i citoj disa nga keto vargje ne shqip (natyrisht vetem nga Testamenti i Ri):
- Gruaja le tė mėsojė nė heshtje dhe me ēdo nėnshtrim.
Nuk e lejoj gruan qė tė mėsojė, as tė pėrdori pushtet mbi burrin, por tė rrijė nė heshtje.
- Gratė tuaja tė heshtin nė kishė, sepse nuk u lejohet tė flasin, por duhet tė nėnshtrohen, sikurse thotė edhe ligji.
- Por dua qė tė dini se kreu i ēdo njeriu ėshtė Krishti, edhe kreu i gruas ėshtė burri; edhe kreu i Krishtit ėshtė Perėndia.
- Ju bashkėshorte, jini tė nėnshtruara bashkėshortėve tuaj, ashtu si ka hije nė Zotin.
- Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.
Sepse burri nuk duhet tė mbulojė kryet, sepse ėshtė shėmbėllimi dhe lavdia e Perėndisė, kurse gruaja ėshtė lavdia e burrit,
sepse burri nuk ėshtė nga gruaja, por gruaja nga burri,
edhe sepse burri nuk u krijua pėr gruan, por gruaja pėr burrin.
Prandaj gruaja, pėr shkak tė engjėjve, duhet tė ketė njė shenjė pushteti mbi kryet.
Krijoni Kontakt