Serbia të mos kremtojë humbjet
Nga Express më 29.06.2010 në ora 18:02
Kryetari i Partisë së Rimëkëmbjes Serbe, Vuk Drashkovic, ka deklaruar se integrimi euro-atlantik është rruga e vetme e drejtë për Serbinë. Ai ka thënë se ka edhe një alternativë tjetër, por që sipas tij, do ta çonte Serbinë mbrapa dhe kombin serb drejt një vdekje të qetë.
Drashkovic ka thënë se nëse patriotizmi është prosperitet i një kombi, atëherë sipas tij integrimi euro-atlantik duhet të jetë patriotizmi serb.
“Nëse Serbia nuk përqendrohet në proceset e integrimit në Bashkimin Evropian dhe në NATO, fëmija që do të lind tani, pas dy dekadave do të ketë gjithsej dy milionë e gjysmë bashkëkombës. Nataliteti është në rënie, kemi afër dy milionë të varfër, andaj Serbia nuk ka më as një minutë kohë për pritje”.
“Nëse dëshirojmë që humbjet t’i paraqesim si fitore, atëherë çfarë na obligon miti për Kosovën! Unë mendoj se Serbia nuk duhet të humbë serish, por të orientohet sa më parë drejt integrimit euro-atlantik”, tha Drashkovic në një tubim të partisë së tij në Novi Sad, me rastin e përvjetorit të Betejës së Kosovës, ku ishte i pranishëm edhe presidenti serb, Boris Tadic.
Krijoni Kontakt