Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 42 prej 42
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga 666soldier666 Lexo Postimin
    mir e ki po cka me thone per hoxhen qe skendon shqip?
    kultura mysliman nuk ashte pjes e jona bre une sjam i krishter se edhe per ortodokest qe fillun me kendu greqish ketu ne shqiperi jam ngit e kam fol
    une jam me shqiperin me fol shqip e me perdor kulture shqipetare e jo arabe
    Ndëgjom (po flas për Islam) lutjet të cilat bëhën zakonisht të premteve (si ditë e lutjes javore të Myslimanëve - sikur tek Krishterët e diela) kendohet fillimisht në gjuhë Arabe (në origjinalitet) pastaj citohen ato fjal edhe në shqip dhe ligjerata ipet në shqip (pra vetëm hyrja bëhët arabisht ndonëse edhe ajo përkthehet gjatë ligjërimit) mendoj dhe besoj fuqishem se kjo ndodh edhe tek dy fetë tjera, kjo është në Kosovë, besoj që edhe Shqipëria e ndjek të njejtin hap.
    Po ky prapë nuk është problemi esencial i shqiptarëve, një ditë në javë nuk e ka efektin që ti arabizoj, turqizoj, greqizoj apo italianizoj shqiptarët, mirëpo problemi është tek lënda e historisë nëpër shkolla po e them me plot pergjegjësi.
    Shkollat duhet që në lënden e historisë, arsimtarët dhe profesorat tanë ti mbushin nxënësit me energji pro-atdhetare, që nesër nëse ndodh diçka ata të jenë të gatshëm të japin çdo gjë për këtë vend (ngase frymëzimi i tyre rrjedh nga vogjëlia - shkolla fillore dhe e mesme).
    Por çka ndodh nëpër shkollat tona fletoret e vajzave i gjen me poezi të dashurisë dhe me nickname për Msn, djemt duke u merr me marihuane sa që kjo ka deportuar edhe në gjimnaz ketu në Prishtinë. Kështu që mungon edukimi, njësitë mësimore nuk duhet të jenë vetëm teori mësimësh por pa i dhuruar nxënësit edukim, ato duhet ta bartin edukimin ne vete, të nxitin debate nëpër klasë, të stimulohet opinioni kritik etj. e jo të punohet vetëm me 2-3 nxënës e të tjerët të qendrojnë pasiv.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Amfilohije: Skënderbeu dhe Obiliqi luftuan bashkë kundër osmanëve!

Amfilohije: Skënderbeu dhe Obiliqi luftuan bashkë kundër osmanëve!

GAZIMESTAN- Metropolitani Amfilohije, aktualisht metropolitan i Kishës Ortodoskse serbe në Mal të Zi, ka thënë sot në Gazimestan me rastin e “Vidovdanit” se ka gojëdhëna për Millosh Obiliqin (Kopiliqin) që thonë se ai mund të jetë shqiptar, e disa thonë se është serb.
    Ky fjalim i Amfilohijes i ka befasuar serbët e pranishëm sot në Gazimestan.

“S’ka rëndësi se kush ka qenë Obiliqi, rëndësi ka që ai sikurse edhe Gjergj Kastrioti - Skënderbeu kanë luftuar për të mirën e qytetarëve që kanë jetuar në këto treva dhe neve nuk duhet të na ndajnë heronjtë, por duhet të na bashkojnë ata”, ka thënë ai.

Sipas tij, shqiptarët dhe serbët gjithmonë kanë jetuar bashkë dhe e kanë luftuar bashkë të keqen. “Edhe konflikti i fundit duhet të jetë një tregim për neve, që nuk duhet të luftojmë njëri tjetrin, por duhet të bashkëpunojmë në mes vete, sikurse që kanë bashkëpunuar Obiliqi dhe Skënderbeu kundër osmanëve”, ka përfunduar ai.

(ed.me/indeks/BalkanWeb)
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •