Close
Faqja 125 prej 149 FillimFillim ... 2575115123124125126127135 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,241 deri 1,250 prej 1483
    cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Memento asht i veçant, me skenar origjinal, fundi i filmit asht fillimi dhe fillimi ne fund, flashbackt jan si firma e regjizorit te Memento dhe The Prestige. Thuhet qe dhe Inception ka te baj shum me flashback ... me pak fjal filmat e Nolan nuk u keshillohen amatoreve te J.C Van Damit dhe Chuck Norris lol ta bajn koken çorb

Sikur te kishte pelqy Memento do kishim fol rreth kuptimit te filmit dhe versionit te secilit =)

Eli Roth alias The Bear Jew, me pelqe shum te skena e fundit ne kinema, kur gju nga ballkoni nazistet dhe H****** asht fantastike

Awivedewchi
    aman mos ma kujto kete Chuck Norris se sa here del fytyra e tij ne tv nderroj kanal, ky asnjehere sme ka pelqyer; ndersa Van Dami me pelqente kur isha e vogel ne filmin Lionheart..
    duke u rritur gustot e mia kane perparuar

sa per Memento-n mbase u shpreha gabim une qe kuptove qe nuk me ka pelqyer filmi..thashe boring duke iu referuar vetem disa skenave te filmit, si psh momentet kur ai ri-shikonte per te disaten here tatuazhet ne trup per te kuptuar cfare kishte ndodhur ne te kaluaren..po nejse edhe keto jane gusto personale; filmi ka nje skenar origjinal dhe nje montazh superlativ..ky eshte fakt i padiskutueshem.

ne dvd e filmit ka extra me versionin e filmit ne rendin kronologjik..ne montazhin e filmit skenat bardh e zi jane te paraqitur sipas rendit kronologjik, ndersa ato me ngjyra ne rend te kundert derisa ne fund te filmit te dyja bashkohen.
    po deshe e analizojme..jam kurioze te di ca kuptimi i jep ti ketij filmi

ps: aha Eli Roth po, ai eshte the Bear Jew. Une pas ca kohesh qe e kam pare nje film i harroj emrat e personazheve, gjithmone i kujtoj me emrat e aktoreve

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Gladiator
    Nuk e di se e sata here qe e shoh, film i mrekullueshem , aktor i madh .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    A proposito di Steve (All About Steve)

Harxhova dy ore kot!

Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Di dhia c'eshte tagjia. Si qenka kot ky film. Ik mbyt veten me mire, me nje pikez uje. Alamet aktoresh ne ate film, ketij i eshte dukur kot. . lol
    Vetem duke e pare.................. skam te ngopur - kete pikcer, desha te them film. LOL

Kam pa P2- Blood aka Vampir, te sugjeroj ta shofesh. Besoj do e pelqesh ti.
    Downloading .
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Sa i shkathet qe je. I bet e ke pare already
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    aman mos ma kujto kete Chuck Norris se sa here del fytyra e tij ne tv nderroj kanal, ky asnjehere sme ka pelqyer; ndersa Van Dami me pelqente kur isha e vogel ne filmin Lionheart..
    duke u rritur gustot e mia kane perparuar

sa per Memento-n mbase u shpreha gabim une qe kuptove qe nuk me ka pelqyer filmi..thashe boring duke iu referuar vetem disa skenave te filmit, si psh momentet kur ai ri-shikonte per te disaten here tatuazhet ne trup per te kuptuar cfare kishte ndodhur ne te kaluaren..po nejse edhe keto jane gusto personale; filmi ka nje skenar origjinal dhe nje montazh superlativ..ky eshte fakt i padiskutueshem.

ne dvd e filmit ka extra me versionin e filmit ne rendin kronologjik..ne montazhin e filmit skenat bardh e zi jane te paraqitur sipas rendit kronologjik, ndersa ato me ngjyra ne rend te kundert derisa ne fund te filmit te dyja bashkohen.
    po deshe e analizojme..jam kurioze te di ca kuptimi i jep ti ketij filmi
    Habi qe se ke qef Cak Norsin. Ca koh ma par lexova dikund qe Cak Noris kishte fitu ne Russian Roulette me karikator plot ... per ti mbyll gojen dyshimeve, e riprovoj me nje Ak47, resultati nuk ndryshoj!

Memento nuk u pelqe te gjithve, stili i filmit asht i veçant, shum i ngatht, pa aksion. Duhet ta shikosh te pakten 3 her me kap gjitha detajet e shkurta qe jepen gjat filmit.

Versioni im i filmit ne 11 pika: ( e kam fsheh per ata qe se kan pa )

Spoiler:

- Gruja e Lennyt nuk ka vdek gjate agresionit te shpija, por Lenny ka humb i pjes te memories ( shkaku i tromatizmit ose nga goditja e kokes )

- Teddy ( polici ) interesohet rastit te Lennyt dhe e ndihmo me gjet agresorin ( jo vrasesin ) e grus tij. Lenny vret agresorin e grus dhe bo tatuazhin ne gjoks "I've done it". Ky klishe jepet ne fund te filmit kur Lenny asht ne makin.

- Gruja e Lennyt dhe Teddy mendonin se kjo hakmarrje do ndihmonte Lennyn te gjente memorjen por kjo nuk ndodh.

- Ateher gruja e Lennyt dysho dhe mendo qe Lenny simulo dhe vendos ti boj te famshin injeksion te njepasnjeshme te penicilines, ajo vdes e vrame nga burri ( Lenny )

- Per mos tu ndje fajtor mbi vrasjen e gruas tij, krijo historin mbi Sammy Jankis. E shkru "remember Sammy Jankis" me shkronja te vogla.

- I paafte per tu shpjegu para policis nga humbja e memorjes se çastit, Lenny do boj i gjiro ne azile. ( jepet nji imazh i shkurt i Sammyt/Lennyt ne azil )

- Del nga azili, ose ka ik vet. Marr persiper ose manipulum nga Teddy, fshi tatuazhin "I've done it" nga gjoksi dhe ndjek pa pushim çeshtjen e tij te pa perfunduar mbi vrasjen e gruas ... Asht e vetmja arsye dhe motivim i tij per te jetu ...

- Teddy perdor Lennyn per te vra ca bandit/hajduta per tu vjedh leket ( 200 000$ ne bagazhin e Jaguarit ). Gjate nji gra vrasjeve te tij, Lenny gje kartonin e birres ne kostumin qe i merr Jimmy G mbasi e vret. Sheh ne karton emrin e Nathalis dhe adresen e lokalit. Kur shko atje, Nathalie habitet kur sheh Jaguarin e Lennyt te parkum. Ajo kujto qe asht Jimmy G por e kupto qe Lenny ka vra Jimmyn, shokun e vet dhe i ka marr makinen dhe kostumin e tij.

- Nathalie per argetim ose per hakmarrje vendos te manipuloj Lennyn.

- Lenny fillo ti mos bajn besim Teddyt "don't believe his lies" ( shkrun ne foton e Teddyt ) dhe e vret mbasi zbulo qe dhe ai ishte nje John G, fale patentes te dhan nga Nathalie.

- Ne fund te filmit kur Lenny asht ne makin dhe djeg ca foto me qellim, thot frazen: "A te le pak koh deri sa te harroj?" dmth kur vret nje John G, fshi diçka ne trup ose shkru diçka me vlere mbi nej John G tjeter ...
    Spoiler

Nqs BlooD_VenoM e sheh Memento dhe e pelqe, do kisha pas qef me lexu versionin e tij dhe tanin broken_smile, dihet po patet kaq koh sa un me humb
    D'Oh!

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Sa i shkathet qe je. I bet e ke pare already
    Do ta kisha pare,po dukenqenese se shpejtesia e download ketu ne AL eshte marramandese (max 60 kb/s),eshte duke u shkarkuar pjesa e trete e filmit.Se e gjeta 300 mb.

Habi qe se ke qef Cak Norsin. Ca koh ma par lexova dikund qe Cak Noris kishte fitu ne Russian Roulette me karikator plot ... per ti mbyll gojen dyshimeve, e riprovoj me nje Ak47, resultati nuk ndryshoj! : D

Memento nuk u pelqe te gjithve, stili i filmit asht i veçant, shum i ngatht, pa aksion. Duhet ta shikosh te pakten 3 her me kap gjitha detajet e shkurta qe jepen gjat filmit.

Spoiler:

- Gruja e Lennyt nuk ka vdek gjate agresionit te shpija, por Lenny ka humb i pjes te memories ( shkaku i tromatizmit ose nga goditja e kokes )

- Teddy ( polici ) interesohet rastit te Lennyt dhe e ndihmo me gjet agresorin ( jo vrasesin ) e grus tij. Lenny vret agresorin e grus dhe bo tatuazhin ne gjoks "I've done it". Ky klishe jepet ne fund te filmit kur Lenny asht ne makin.

- Gruja e Lennyt dhe Teddy mendonin se kjo hakmarrje do ndihmonte Lennyn te gjente memorjen por kjo nuk ndodh.

- Ateher gruja e Lennyt dysho dhe mendo qe Lenny simulo dhe vendos ti boj te famshin injeksion te njepasnjeshme te penicilines, ajo vdes e vrame nga burri ( Lenny )

- Per mos tu ndje fajtor mbi vrasjen e gruas tij, krijo historin mbi Sammy Jankis. E shkru "remember Sammy Jankis" me shkronja te vogla.

- I paafte per tu shpjegu para policis nga humbja e memorjes se çastit, Lenny do boj i gjiro ne azile. ( jepet nji imazh i shkurt i Sammyt/Lennyt ne azil )

- Del nga azili, ose ka ik vet. Marr persiper ose manipulum nga Teddy, fshi tatuazhin "I've done it" nga gjoksi dhe ndjek pa pushim çeshtjen e tij te pa perfunduar mbi vrasjen e gruas ... Asht e vetmja arsye dhe motivim i tij per te jetu ...

- Teddy perdor Lennyn per te vra ca bandit/hajduta per tu vjedh leket ( 200 000$ ne bagazhin e Jaguarit ). Gjate nji gra vrasjeve te tij, Lenny gje kartonin e birres ne kostumin qe i merr Jimmy G mbasi e vret. Sheh ne karton emrin e Nathalis dhe adresen e lokalit. Kur shko atje, Nathalie habitet kur sheh Jaguarin e Lennyt te parkum. Ajo kujto qe asht Jimmy G por e kupto qe Lenny ka vra Jimmyn, shokun e vet dhe i ka marr makinen dhe kostumin e tij.

- Nathalie per argetim ose per hakmarrje vendos te manipuloj Lennyn.

- Lenny fillo ti mos bajn besim Teddyt "don't believe his lies" ( shkrun ne foton e Teddyt ) dhe e vret mbasi zbulo qe dhe ai ishte nje John G, fale patentes te dhan nga Nathalie.

- Ne fund te filmit kur Lenny asht ne makin dhe djeg ca foto me qellim, thot frazen: "A te le pak koh deri sa te harroj?" dmth kur vret nje John G, fshi diçka ne trup ose shkru diçka me vlere mbi nej John G tjeter ...
    Spoiler

Nqs BlooD_VenoM e sheh Memento dhe e pelqe, do kisha pas qef me lexu versionin e tij dhe tanin broken_smile, dihet po patet kaq koh sa un me humb
    Kete do ta shoh sonte,pas atij qe tha pinku dhe do jap dhe une nje gjykimin timin per filmin .
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    The imaginarium of doctor parnassus
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Habi qe se ke qef Cak Norsin. Ca koh ma par lexova dikund qe Cak Noris kishte fitu ne Russian Roulette me karikator plot ... per ti mbyll gojen dyshimeve, e riprovoj me nje Ak47, resultati nuk ndryshoj!

Homer me bere te shikoj ca pjese te filmit nga e para se shume gjera i kisha harruar
    jam shume dakord me versionin tend, ja po e shkruaj edhe une ne forme me te detajuar

Spoiler
    -Lenny eshte duke folur ne telefon dhe tregon historine e Sammy
    -Sammy eshte ai vete, pra ai e ka vrare gruan me injeksionet insuline (Homer insulina jo penicilina )
    -takohet me Teddy ne hotel, Teddy i jep informacione per ate person qe ai duhet te vrasi (pune droge dhe leke te vjedhura)
    i ben nje foto Teddy-t dhe shkruan ne polaroid emrin e tij
    shkon te ajo shtepia/barake e vjeter ku ka lene apuntamentin me Jimmy dhe e vret, i ben nje foto por kur Jimmy permend emrin Sammy fillon te dyshoje si eshte e mundur qe ai e njeh ate emer
    -vjen Teddy (Lanny e ka harruar) dhe Lanny i gjuan me grusht
    Teddy i tregon te gjithe historine, pra te verteten qe ka qene ai vrasesi i gruas
    -e verteta nuk i pelqen dhe kur Lanny futet ne makine shkruan qe nuk duhet ti besoje Teddy-t, shenon edhe targen e makines dhe shkon ben tatuazhin
    -takohet me Natalie (gjen adresen e barit ne nje cop kartoni- Homer ky detaji i Lenny qe gjen kartonin ne xhaketen e Jimmy-t mua me kishte shpetuar bravo ti qe e ke kap)
    shkrojne te dy ne shtepi te Natalie dhe ajo aty e shkrytezon faktin qe ai nuk mban mend per interesat e saj, dmth te heqi qafe Todd
    -kur del nga shtepia e Natalie takon Teddy-n qe i thote qe nuk duhet ti besoje askujt, por Lenny lexon ne polaroid ku ka shkruar qe nuk duhet te kete besim te Teddy
    -nje nate shkon djeg te gjitha gjerat qe i kujtojne gruan dhe ne ate skene thote "une nuk u kujtova qe duhet te te harroj" duke iu referuar kujtimit te gruas
    -gjen Todd-in, e plagos dhe e fut ne banjon e hotelit
    pastaj merr ne telefon Teddy-in qe ta ndihmoje
    -shkon te shtepia e Natalie per ta pyetur se kush ishte Todd dhe ajo i thote qe ai vete deshi ta ndihmonte sepse i erdhi keqardhje kur e pa ate dite ne ate gjendje (kur ajo e mashtroi sepse e beri te mendoje qe i kishte ushtruar dhune fizike Jimmy)
    -ajo i thote qe do ta ndihmoje ne gjetjen e targes
    -te nesermen takohen ne nje lokal, ajo i jep nje dosje qe permban ca dokumenta qe vertetojne qe targa eshte e makines te Teddy-t
    -Lanny shenon ne polaroid qe duhet te vrasi Teddy-n
    e merr ne telefon, e con po te ajo barake dhe e vret
    Spoiler

Pra ai nuk don edhe vete te kujtoje gruan sepse qe faji i tij qe ajo vdiq, prandaj prish cdo prove qe mund ta ndihmoje per te kujtuar ate ngjarje. Kuptohet mjaft mire kur ai thote "une nuk jam kujtuar te te harroj"
    Ndryshuar për herë të fundit nga broken_smile : 25-06-2010 më 18:19

Sapo mbarova ket P2 - shin e pinkut .
    Si ka mundesi qe me dukej sikur e kisha pare me perpara une kete film pink.Dmth cdo skene,dihej cdo ndodhte.Ah po....te ajo skena me Elvisin,qe kercente ky arrnauti psikopat si Elvisi,ajo ishte great fare lol.

Thash qe do shikoj Memento,po vallaj jam i lodhur dhe nga kalceto po iki tja fus nje gjumi.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •