Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    hahah cka po duhet ma shum lol

tre mujsh edhe fmija asht i gatshem em punu lol
    Kam degjuar nga te vjetrit se ka pasur raste kur grate shqiptare kane lindur edhe neper ara dhe te nesermen kane vazhduar punen prape ne ara.
    Fjaline me larte e shkrova si me ironi pasiqe te behet nje ligj i tille ne leter seriozisht eshte turp,mirepo sigurisht pushtetaret tone e kane menduar se femra shqiptare eshte e forte dhe e durueshme,i ka duruar edhe ligjet e patriarkatit ,e edhe tash mund ti duroj keto ligje te mbrapshta te shtetit te Kosoves.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Mendoj se jane copiy past nga ligjet e europes mbasi qe edhe ne Franc aq kane drejt pushimi,mendoj per lindjen e femijes se para e nese lind edhe dy te tjere ateher ka dret 3 vjet pushim.

Nuk eshte e njejta gje kjo , ketu edhe 10 femij ti besh prap i ke 3 muaj , kjo osht politik e cila ndalon ritjen e popullsise !
    We are all Aliens

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    E po atehere pse pranoni kete?!!!
    Nese juve qe jei ne vendlindja ,nese Grat vete nuk kerkojne te drejtat kush do ta ben ne vend tyre?Une kisha thene qe duhet protestuar deri ne maksimum se si po me duket femra Shqiptare edhe pse ka mbaruar shkoll te lart do te jet e detyruar te mbyllet ne shtepi.!!!!!!!!!Shume keq
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

E po atehere pse pranoni kete?!!!
    Nese juve qe jei ne vendlindja ,nese Grat vete nuk kerkojne te drejtat kush do ta ben ne vend tyre?Une kisha thene qe duhet protestuar deri ne maksimum se si po me duket femra Shqiptare edhe pse ka mbaruar shkoll te lart do te jet e detyruar te mbyllet ne shtepi.!!!!!!!!!Shume keq
    Fatkeqësisht këtë e tha edhe një nënë e re ( faktikisht që së shpejti do të bëhet nënë ): Mua s'më mbetet tjetër vecse të ndërpres marrëdhënien e punës!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    O femrat nuk e kan ate problem,se po ta kishin ishin dal ne protest siq dulen per shamia.
    Me ja leju shamiat ato nuk i dhan pes para per pushim te lehonis,sot me lind neser ja nisin punes veq shamiat me jau leju.
    Kqyre qfar idiotesie i bllokun rruget nje dit ne prishtin talibanet per te drejta te femrave pra per shami,a kur eshte ne pytje te drejta elementare siq eshte pushimi i lehonis ketu kush nuk ben ze.
    Ju qe deshironi pushime te gjata dilni e uluritni allahu egber allahu egber se ndoshta ju bashkohet edhe kpeja talibane e ju ndihmon se keta po kujdesen shume per femren.
    Kjo shoqeri eshte ne rrezik nga shperberja

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Skandaloze?? Dhe ne Amerike aq rrine. S'ke ca ben me shume ne shtepi, merzitesh.

Next!!

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Sikur te ishte edhe ne Kosove 3 vjet atehere. 4 lindje nga 3 vjet = 12 vjet.

Mendoj se 1 vit pushim do te ishte e mjaftueshme.

Z. Adem edhe ne Kosove ka cerdhe femijesh, kopshte femijesh, parashkollore etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Asnjë regjim, asnjë qeveri, as nga ato të huajat kur i kishim nuk kanë miratuar një ligj kaq diskriminues. Prijësit e institucioneve të Kosvës, deputetët janë të zënë me hartimin e ligjeve të cilat atyre u sigurojnë beneficione për gjithë jetën edhe kur nuk do të jenë në këto detyra.

Përshëndetje illyrian rex. E di se ka, por ka nepër qendra - qytete. Cfarë do të bëjë mësuesja e fshatit, apo kudo qoftë e punësuar në fshat.
    Dhe tani po e elaborj pak atë që e thanë disa më lart: copy pate nga Franca. Por kjo copy paste po bëhet vetëm pjesërisht. Do të isha dakord nëse komplet ligji kopjohet por përmbushen edhe kërkesat tjera: le të bëhet edhe rroga sa është ne¨Francë, le të bëhen cerdhe në cdo qendër edhe në fshatra , le të bëhen, le të bëhen e cka mos të bëhet. Mbase ( ishalla nuk hyj në gjynah ) ndoshta dikujt i konvenon ( nga pushtetarët e kam fjalën )!!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Mendoj se jane copiy past nga ligjet e europes mbasi qe edhe ne Franc aq kane drejt pushimi,mendoj per lindjen e femijes se para e nese lind edhe dy te tjere ateher ka dret 3 vjet pushim.
    Je e sigurtë për këtë,se edhe në Francë pushimi i lehonisë (fëmijës së parë) është vetëm tre muaj!!?

Përndryshe:

Krahasimi i pushimit me pagesë të lehonisë në Kosovë,me shtetet e regjionit:

-Sllovenia 365 ditë (një vit) si dhe tre muaj për të atin (babin)

-Kroacia 365 ditë,kurse për fëmijë binjak deri 18 muaj

-Bosna dhe Hercegovina 365 ditë,kurse për fëmijë binjakë deri 18 muaj

-Srbija 365 ditë (me kërkesë deri tri vjet)

-Mali i Zi 365 ditë (18 muaj për fëmijët binjak)

-Maqedonia 365 ditë

-Shqipëria 45 deri 60 ditë

-Kosova 12 javë

...

Në Kosovë,ata/ato fëmijë që kan lindur deri tashti,më shumë se gjysma e tyre janë të ushqyer shumë keq (dobët)...formimi i tyre fizik dhe mendor do t'i tregon pasojat e veta gjatë këtyre viteve,kurse ata/ato që do të lindin nga tashti e tutje janë të "dënuar" që të jenë larg gjirit të nënës në kohën kur fillon formësimi fizik dhe mendor i tyre ...

Tjetra e keqe që po ngulfat fëmijët e Kosovës për shkak të kodoshëve poltik që qeverisin Kosovën këto 11 vite të fundit është edhe mos pagesa e shtesave të fëmijëve.

Nataliteti në Kosovë që nga viti 2001 ka ra për afër 27 %...

Shtrohet pyetja:

-Pas 5 deri 10 vite,a do të jetë shumica e popullatës në Kosovë e deformuar fizikisht dhe mentalisht!?

A do të bëhemi një racë e cila do të jetë me aftësi të kufizuar mendore - fizike?
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •