Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Qeverit shqiptare po me duket jan duke lujt vallen e huaj , kush po e shkatrron ket popull :

Pse perderisa ne mbar boten stimulohet lindja e femije , te shqiptaret ndodh e kunderta , folet per planifikimin e familjes.
    Kush don ti shfarrose shqiptaret , kush jan ata qe po na fliiqin , kush luan lojra me shqiptaret ?

Luftohen muslimanet , luftohet nena shqiptare , luftohen patriotet ... ka me na honger dreqi.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Skandaloze: Në Kosovë, për gratë e punësuara, pushimi i lehonisë ( lindjes) vetëm 3 muaj?!?!?!

Nga qeveritë tona njeriu dëgjon kaq gjëra absurde e të çoroditura sa të shkon mendja të thuash: qeveritë tona janë nënat e vakive për budallallëqe, diskriminime e çoroditje.

Nga një emision për gruan që pashë para pak çastesh në RTK doli se në Kuvendin e Kosovës është propozuar që për gratë e punësuara pushimi i lehonisë të zgjasë vetëm 3 muaj. Ky projektligj pritet të miratohet së shpejti.

Unë s’di si ta komentoj këtë. Po patët ju ndonjë ide thuajeni!
    Ate qe nuk mundi ta ben Millosheviqi me dhune tash po e ben Shima me ligje.mos po i dokemi Shimes se jemi shume ne numer.
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Është një gjë e menduar keq ose e pa menduar fare.
    Nëse do të mendosh se si duhet të bëhet një shtet,shiko raportet që ndërton ai me fëmijët dhe me nënat.
    Përshëndetje Adem!

Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Kjo shoqeri eshte ne rrezik nga shperberja
    Shtrohet pyetja se nga kush stilmulohet shperberja ??.deri tani thonim se serbia don te na zhduk ,kurse tani kush te themi se don me na zhduk ??.Shima me kliken e tij a ???.
    dmth ARMIKU I SHQIPTARISE ESHTE VET SHQIPTARI.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni karlosi : 22-06-2010 më 15:10
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Nëse do të mendosh se si duhet të bëhet një shtet,shiko raportet që ndërton ai me fëmijët dhe me nënat.
    Përshëndetje Adem!
    o nukka kapacitet Shima per me kuptu rendesine e natalitetit .ai eshte verbu mas pasurise e nuk ka kohe te mendoj per shtimin e popullsise.

Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Nëse do të mendosh se si duhet të bëhet një shtet,shiko raportet që ndërton ai me fëmijët dhe me nënat.Përshëndetje Adem!
    Përshëndetje Beso. E c'të shtoj më shumë nga kjo që the.
    Sepse: Ai që luan me fëmijën - rininë, luan me ardhmërinë e vendit!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    O femrat nuk e kan ate problem,se po ta kishin ishin dal ne protest siq dulen per shamia.
    Me ja leju shamiat ato nuk i dhan pes para per pushim te lehonis,sot me lind neser ja nisin punes veq shamiat me jau leju.
    Kqyre qfar idiotesie i bllokun rruget nje dit ne prishtin talibanet per te drejta te femrave pra per shami,a kur eshte ne pytje te drejta elementare siq eshte pushimi i lehonis ketu kush nuk ben ze.
    Ju qe deshironi pushime te gjata dilni e uluritni allahu egber allahu egber se ndoshta ju bashkohet edhe kpeja talibane e ju ndihmon se keta po kujdesen shume per femren.
    Me falni qe po nderhy por kete qe e keni shkruar per mua personalisht eshte nje shprehje ironike nga ana juve.
    Dhe ne anen tjeter po e beni te kuptojm qe ata te mbuluarat paskan me shume perparsi dhe toleranc nga ana e burrave qe praktikojn fene se sa femrat e punsuara dhe te modernizuara.Ketu te njejtat femra te mbuluara dhe ata te pambuluarat duhet te vazhdojn prap te protestojn per te drejtat e tyre.Dhe mendoj qe burrat e tyre qe duhen te jene tolerant si ata burrat qe perkrahen te drejten e motrave grave te tyre duhen ti perkrahin grat e tyre qe punojn ......
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga Harudi Lexo Postimin
    Je e sigurtë për këtë,se edhe në Francë pushimi i lehonisë (fëmijës së parë) është vetëm tre muaj!!?

Po mbas lindjes se femijut te pare,po i ka edhe dy muajt e paralindjes qe done te thote gjithsej 5 muaj.E per babin ka tri vjet u miratua ligji qe te kene 14 dite pushim nga ajo qe kishin vetem 3 dite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 22-06-2010 më 15:55
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Rënie e natalitetit në Kosovë

Prishtinë, 22 qershor - Nataliteti në Kosovë ka shënuar rënie shqetësuese në vitet e fundit. Sipas ekspertëve të këtij lëmi, nëse krahasohet me vendet evropiane, Kosova ka përqindjen më të lartë të rënies së natalitetit. Shkaktar i kësaj dukurie është cilësuar të jetë edhe Ligji për lehoninë.
    Nataliteti në Kosovë ka shënuar rënie shqetësuese viteve e fundit, thotë Shefqet Lulaj, drejtor i Klinikës Gjinekologjike në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, raporton Radio Evropa e Lirë.
    Sipas tij, numri i lindjeve prej vitit 2000 deri më 2009 ka shënuar rënie. Në vitin 2000 kanë qenë të raportuara 39 mijë lindje, ndërsa në vitin 2009 - 28 mijë lindje, që do të thotë se janë raportuar 27.8 për qind më pak, krahasuar me periudhën e vitit 2000.
    Lidhur me këtë, Lulaj thotë:
    ”Nëse krahasohet me vendet evropiane, Kosova ka përqindjen më të lartë të rënies së natalitetit. Kjo duhet t’i shqetësojë edhe institucionet dhe faktorët relevantë, të cilët kujdesen për shëndetin e nënës dhe fëmijës në Kosovë”.
    Në rënien e natalitetit në Kosovë, sipas ekspertëve, ndikojnë shumë faktorë. Një nga ta thuhet se është edhe Ligji për lehoninë, i cili lehonave u lejon vetëm 12 javë pushim.
    Fadil Rracaj, drejtor i Departamentit Ligjor në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, thotë se kjo gjendje do të vazhdojë edhe më tej, për shkak të, siç thotë ai, pamundësisë për t’i paguar lehonat më gjatë në pushim.
    “Janë përcaktuar të drejtat minimale prej 12 javësh, për shkak të rrethanave në vendin tonë. Duke marrë parasysh zhvillimin ekonomik, institucionet nuk kanë mundësi financiare ta kompensojnë më gjatë, e as sektori privat”, shpjegon Rracaj.
    Edhe Agron Gashi, nga UNICEF-i, konfirmon trendin e rënies së natalitetit, duke cekur faktorët që ndikojnë në këtë çështje.
    Sipas Gashit, zyra e UNICEF-it ka përkrahur mbledhjen e të dhënave që nga viti 2000, në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë edhe me Ministrinë e Shëndetësisë.
    “Në bazë të të dhënave që kemi, ka rënie të numrit të lindjeve. Nuk është bërë ndonjë analizë se pse është duke ndodhur, mirëpo ndikon gjendja ekonomike, pastaj planifikimi familjar. Edhe pushimi i lehonisë është shkaktar që ndikon në rënien e natalitetit”, thekson Gashi.
    Ndërkaq, sipas Skënder Sylajt, udhëheqës i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Kosovë, Ligji i lehonisë do të duhej të ishte së paku 6 muaj pushim, sepse, sipas tij, rekomandimet janë që fëmija të ushqehet me qumësht gjiri 6 muaj.
    Sylaj shprehet se ende nuk ka ligj për sigurime shëndetësore, e as ligj të punës. Andaj, në të ardhmen, OBSH-ja rekomandon fuqimisht që të ketë një bashkëpunim më të mirë ndërmjet Ministrisë së Shëndetësisë dhe asaj të Punës dhe Mirëqenies Sociale.
    “Kjo çështje duhet të analizohet dhe të hartohen dhe përpilohen ligjet, bazuar në kushtet
    që ekzistojnë, por gjithmonë duke pasur në fokus gruan dhe shëndetin e saj”, përfundon Sylaj.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    O femrat nuk e kan ate problem,se po ta kishin ishin dal ne protest siq dulen per shamia.
    Me ja leju shamiat ato nuk i dhan pes para per pushim te lehonis,sot me lind neser ja nisin punes veq shamiat me jau leju.
    Kqyre qfar idiotesie i bllokun rruget nje dit ne prishtin talibanet per te drejta te femrave pra per shami,a kur eshte ne pytje te drejta elementare siq eshte pushimi i lehonis ketu kush nuk ben ze.
    Ju qe deshironi pushime te gjata dilni e uluritni allahu egber allahu egber se ndoshta ju bashkohet edhe kpeja talibane e ju ndihmon se keta po kujdesen shume per femren.
    Ncncnncnc çfarë idioti?! nuk e di ky forum pse nuk po të perjashton ty qysh te patë perjashtuar disa ditë, kush je ti qe merr guximin mi ofendu tjerët pa e dit qendrimin e tyre?!
    Edhe ne jemi kundër ketij ligji o i paskrupull, shikoje bile para teje kemi postuar, je i vonë në mesin tonë.
    Çdo njeri me logjikë të shëndoshë është kundër ketij ligji, ishim para disa ditësh në protestë kundër udhëzimit administrativ të Ministrisë së Arsimit (ku si duket do të duhet ndërhyrja e gjykates ose e fundit është Strasburgu), do të dalim po që së organizohet edhe për çështjen e lehonisë, thjeshtë kjo ende nuk është miratuar, nuk ka asgjë definitive dhe po që se ndodh edhe protesta do të këtë mos baj dert për këtë punë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •