Close

Rezultati i Sondazhit: Cilet jane qytetet me te bukura ne Bote?

Votues
118. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Paris

40 33.90%
  • Vancouver

7 5.93%
  • Sydney

16 13.56%
  • Firenze

9 7.63%
  • Venezia

19 16.10%
  • Cape Town

2 1.69%
  • San Francisco

11 9.32%
  • Chicago

5 4.24%
  • New York

23 19.49%
  • London

26 22.03%
  • Cambridge

4 3.39%
  • Tokyo

9 7.63%
  • Buenos Aires

4 3.39%
  • Bangkok

4 3.39%
  • Rome

24 20.34%
  • Udaipur

3 2.54%
  • Istanbul

29 24.58%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 249
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga the admiral
    am shume dakord me ty per "perkufizimin" e qyteteve te bukura. as mua nuk me pelqejne ndertesat e larta...

sdq nuk jam dakord per ate qe the per qytetet e europes qendrore dhe veriore...
    asnje qytet i europes veriore nuk krahasohet me qytetet e italise dhe spanjes per sa i perket historise, artit dhe kultures...
    Kultura e vjetër italiane dhe spanjolle, është e njëjta kulturë me atë të Evropës Qendrore dhe Veriore, por sot disa qytete të bukur italianë dhe spanjollë u përngjajnë atyre vetëm në arkitekturë, ndërsa në infrastrukturë janë më prapa. Nuk mund të krahasosh sot Venecian ose Firencen me disa qytete gjermanë, holandezë, danezë, suedezë etj.

Citim Postuar më parë nga eldushka
    Ne cilin fjalor e ke marre kete perkufizimin se cfare do te thote "qytet i bukur"? Njerezimi mbeti duke diskutuar mbi sensin e se bukures e i bie shpirtkatranesi nga ana jote nese nuk i ndihmon e nuk u thua burimin e informacionit. Jo per gje, por dalin jashte loje gjithe diskutimet ekzistuese e u ben nder per kohen qe mund te shpenzonin ne diskutime boshe.
    Eshte detyra e nje prijesi te na coje drejt dijes e ndricimit te mendjes!
    Në fjalorin e mendjes sime. Unë dëgjoj vetëm mendjen time dhe nuk kam nevojë të di përkufizimin zyrtar se cili quhet qytet i bukur. Përkufizimet u nevojiten ca tipave si ju, që mbani si qytete të bukur ca xhungla arabike, aziatike ose amerikano-latine.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 20-06-2010 më 11:02

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Në fjalorin e mendjes sime. Unë dëgjoj vetëm mendjen time dhe nuk kam nevojë të di përkufizimin zyrtar se cili quhet qytet i bukur. Përkufizimet u nevojiten ca tipave si ju, që mbani si qytete të bukur ca xhungla arabike, aziatike ose amerikanolatine.
    De gustibus non est disputatum-thuhet! Keshtu qe nuk ke sesi te pretendosh per ligj nje gjykim tendin, qofsh edhe prijes.

p.s. Qytete te bukura

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Deri diku ajo thënie është e vërtetë, por varet me çfarë njerëzish ke të bësh.

Unë them: "Masave të gjera mund t'jua edukosh shijen".

Shkruhet "qytete të bukur". Ke vështirësi në përcaktimin e gjinisë së emrave.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 20-06-2010 më 10:47

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Thuhet qytete te bukura.
    Disa emra te gjinise mashkullore si qytet, shtet, vend etj. shumesin e bejne te gjinise femerore.

Mau, Vatikani eshte nje mrekulli nga ana arkitekturore dhe thesaret brenda, ashtu si Roma ne pergjithesi. Eshte must see. Aq me teper qe e kemi aq afer dhe mund te shihet me pak shpenzime.

i/e regjistruar Maska e Cuccador
    Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    Everywhere
    Postime
    203
    Per mendimin tim...subjektiviteti i bukurise se qyteteve lidhet me eksperiencen qe njeriu ka pasur tek ai qytet,me ke ka qene kur e ka vizituar,ne çfare periudhe etj etj...
    Gjithsesi...te bredhesh,te shohesh gjera te reja,te njohesh njerez,ta shohesh veten ne kontekste dhe situata te ndryshme...eshte pa diskutim gjeja qe i jep me shume kenqesi nje njeriu.
    Kshu qe bridhni o njerez...sorollatuni neper bote...sepse bota eshte shume e bukur dhe s'kemi per te jetuar nje here te dyte.

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Mau, Vatikani eshte nje mrekulli nga ana arkitekturore dhe thesaret brenda, ashtu si Roma ne pergjithesi. Eshte must see. Aq me teper qe e kemi aq afer dhe mund te shihet me pak shpenzime.
    Ehe. Eshte vertete per t'u vendosur ne nje nga ato listat e vendeve qe duhet te vizitosh perpara se te kthesh kembet nga dielli. : ))

Citim Postuar më parë nga Cuccador Lexo Postimin
    Per mendimin tim...subjektiviteti i bukurise se qyteteve lidhet me eksperiencen qe njeriu ka pasur tek ai qytet,me ke ka qene kur e ka vizituar,ne çfare periudhe etj etj...
    Sa e vertete kjo! Ne fakt mjafton te shkosh dy here tek i njejti vend e do vesh re se perjetimet edhe perceptimet nga hera ne here ndryshojne. Jo se p.sh. Kulla e Parisit eshte bere me e shkelqyeshme qe nga hera e fundit qe e vizitove, por sepse jane ato arsyet subjektive qe ndikojne tek cdokush ne perceptim e gjykim vetjak. P.sh. kur eshte koha e keqe, e vrenjtur e me shi, sikur te shpifet edhe vendi. Nuk eshte njesoj kur e viziton me kohe te mire e bredh per qejfin tend.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Deri diku ajo thënie është e vërtetë, por varet me çfarë njerëzish ke të bësh.
    Unë them: "Masave të gjera mund t'jua edukosh shijen".
    .
    Perseri kaluam tek ti e nuk mund te merret si etalon gjykimi qe ti mund te kesh. Keshtu qe tento nje here te shprehesh ne vete te pare "une mendoj", apo "une jam i mendimit" e mos kalo ne caqe qe nuk t'i mbajne kellqet sic eshte perfaqesimi i nje mase njerezish. Keshille falas kjo.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Nga ato qe kam vizituar me te bukurat jane Roma, Bali, Firence, Stokholme...
    mgjth eshte veshtire te percaktosh me te bukurin pasi cdo vend qe kam vizituar ,dhe qe nuk kam permendur ketu , ka bukurin e tij qe e karakterizon
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    per mua eshte Shkodra, thoni ca te doni
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga eldushka Lexo Postimin
    Sa e vertete kjo! Ne fakt mjafton te shkosh dy here tek i njejti vend e do vesh re se perjetimet edhe perceptimet nga hera ne here ndryshojne. Jo se p.sh. Kulla e Parisit eshte bere me e shkelqyeshme qe nga hera e fundit qe e vizitove, por sepse jane ato arsyet subjektive qe ndikojne tek cdokush ne perceptim e gjykim vetjak. P.sh. kur eshte koha e keqe, e vrenjtur e me shi, sikur te shpifet edhe vendi. Nuk eshte njesoj kur e viziton me kohe te mire e bredh per qejfin tend.
    Edhe kjo eshte interesante, Parisin e kam vizituar me shi heren e pare, dhe prape se prape i "shkonte". Ngjyra e qiellit e pemeve e ndertesave shume magjike, edhe shiu binte nga pak si per qef te vet, jo me rrembim. Ka te beje dhe lumturia e momentit po eshte dhe vendi qe te ben te biesh ne dashuri.

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Edhe kjo eshte interesante, Parisin e kam vizituar me shi heren e pare, dhe prape se prape i "shkonte". Ngjyra e qiellit e pemeve e ndertesave shume magjike, edhe shiu binte nga pak si per qef te vet, jo me rrembim. Ka te beje dhe lumturia e momentit po eshte dhe vendi qe te ben te biesh ne dashuri.
    Une heren e pare e kam pare me kohe te mire, heren e fundit qe isha, binte bore e qe acar. Nuk me ngjiti dhe aq, ndoshta ka te beje edhe shoqeria, pervec kohes, ka shume te ngjare.

Faqja 12 prej 25 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •