Close

Rezultati i Sondazhit: Cilet jane qytetet me te bukura ne Bote?

Votues
118. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Paris

40 33.90%
  • Vancouver

7 5.93%
  • Sydney

16 13.56%
  • Firenze

9 7.63%
  • Venezia

19 16.10%
  • Cape Town

2 1.69%
  • San Francisco

11 9.32%
  • Chicago

5 4.24%
  • New York

23 19.49%
  • London

26 22.03%
  • Cambridge

4 3.39%
  • Tokyo

9 7.63%
  • Buenos Aires

4 3.39%
  • Bangkok

4 3.39%
  • Rome

24 20.34%
  • Udaipur

3 2.54%
  • Istanbul

29 24.58%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 249
    i/e regjistruar Maska e Cuccador
    Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    Everywhere
    Postime
    203
    Citim Postuar më parë nga eldushka Lexo Postimin
    ndoshta ka te beje edhe shoqeria, pervec kohes, ka shume te ngjare.
    Parisi,kur kam qene une,(po e bejme si ato tregimet e partizaneve)...ka pasur nje ftohtesi afashinante.Te induktonte nje melankoni shume te bukur,...nje lloj trishtimi poetik...nuk di si ta shpjegoj...

Per mua,personalisht,eshte kryesorja shoqeria.Jam 1 milion here me rehat te vizitoj nje vend vetem,sesa me nje grup 3-4 vete ku s'me pelqen njeri prej tyre...

Se di pse,po te fejuarat e shokve me qellojne perhere femra te bezdisura.Kur ishim ne paris,kishim kte tipen qe kishte fobi nga qente...dhe s'a shifte ndonje me qen afer fillonte me ato ankesat e padurueshme.M'u shpif Parisi...mezi prisja te ikja.Dhe me besoni,s'ka gje me traumatike se me t'u shpif Parisi...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Kultura e vjetër italiane dhe spanjolle, është e njëjta kulturë me atë të Evropës Qendrore dhe Veriore, por sot disa qytete të bukur italianë dhe spanjollë u përngjajnë atyre vetëm në arkitekturë, ndërsa në infrastrukturë janë më prapa. Nuk mund të krahasosh sot Venecian ose Firencen me disa qytete gjermanë, holandezë, danezë, suedezë etj.

.
    a e di se çfare je duke thene o bato? apo te shkuan gishtat keq kur shkruajte keto gjera?????? kultura e vjeter italiane na qenka e njejte me ate skandinave sipas teje??? wow! hera e pare qe degjoj nje gje te tille...

infrastukture?
    per çfare infrastukture e ke fjalen?
    jo per gje por bukurine e nje qyteti e sheh nje qe e viziton ate si turist.
    per infrastukture ka nevoje ai qe jeton aty.
    per çfare infrastukture ka nevoje nje turist brenda nje qyteti???

shtutgarti psh ka infrastukture te perparuar. edhe? prandaj eshte qytet i bukur? jo. eshte nje nder qytetet me te shemtuara qe kam pare.

do krahasosh infrastukturen e venecias me ate te amsterdamit meqe jane te dyja ne uje? ja, amsterdami ka infrastukture me te mire se venecia.
    sa njerez ne bote thone se amsterdami eshte me i bukur se venecia?
    5% e atyre qe i kane vizituar te dyja apo me pak???
    Vasudhaiva Kutumbakam

onepurpose$
    Anëtarësuar
    20-06-2010
    Vendndodhja
    Wild West
    Postime
    14
    London me pelqen shum.
    respect the unexpected

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar më parë nga Cuccador Lexo Postimin
    Parisi,kur kam qene une,(po e bejme si ato tregimet e partizaneve)...ka pasur nje ftohtesi afashinante.Te induktonte nje melankoni shume te bukur,...nje lloj trishtimi poetik...nuk di si ta shpjegoj...

Per mua,personalisht,eshte kryesorja shoqeria.Jam 1 milion here me rehat te vizitoj nje vend vetem,sesa me nje grup 3-4 vete ku s'me pelqen njeri prej tyre...

Se di pse,po te fejuarat e shokve me qellojne perhere femra te bezdisura.Kur ishim ne paris,kishim kte tipen qe kishte fobi nga qente...dhe s'a shifte ndonje me qen afer fillonte me ato ankesat e padurueshme.M'u shpif Parisi...mezi prisja te ikja.Dhe me besoni,s'ka gje me traumatike se me t'u shpif Parisi...
    E me, me, pse i shan ato qe kane frike bubat?! Nuk jemi aq te keqia. Plus qe ngaqe kemi pervoje kafshuese te papelqyeshme e kemi. : (
    Gjithsesi, eshte vertete gjynah te shikosh e vizitosh vende legjendare me njerez te bezdisshem, se te iken dhe qejfi i qytetit. Ndonjehere eshte vertete me mire "Meglio solo, che male acompagnato".

Une per vete shyyyyqyr, vizitat per here te disate i kam pasur tek-tuk traumatike, keshtu qe impresionin e kam deri diku pozitiv.

E te me degjosh mua, behu me nje grup njerezish qe ja vlen, e me to ik e bej bredhjet e vendeve, se gjynaf, te shohesh, e zeme gjithe ate Eiffel kulle e te jesh me turi varur.

Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    Everywhere
    Postime
    203
    Per mua,nje 'njeri qe ja vlen' per pune udhetimesh...duhet te kete tre cilesi:
    -Te jete tip qe pi alkol...
    -Te jete auto-ironik,te mos i mbesi hatri dhe po e tallen.
    -Te mos jete kurnac dhe doreshtrenguar per çeshtje lekesh.

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Per mua,nje 'njeri qe ja vlen' per pune udhetimesh...duhet te kete tre cilesi:
    -Te jete tip qe pi alkol...
    -Te jete auto-ironik,te mos i mbesi hatri dhe po e tallen.
    -Te mos jete kurnac dhe doreshtrenguar per çeshtje lekesh.
    Aha pare keshtu, qe tek kushti i pare me mua paskan ters njerezia nese bridhkan. : ((

Ndersa une them qe mjafton te te shtyhet muhabeti me njeriun e te jete icik "easy going" e mos jete tip qurrash qe ankohet per cdo gje e qejf eshte te bredhesh pastaj me ate si person.

Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    Everywhere
    Postime
    203
    Ti ndoshta je tip qe ke qejf me ik neper muzera,teatre,ekspozita,keshtjella dhe manifestime hipokrizish kulturore...
    Jo,jo...per mua udhetim dmth me bredh neper lokale mbremjeve,per te provuar nga shot-sat deri te long-drinkat,rrekellime birrash deri ne te vjellurat neper ndonje cep rrugice...me 3 vete qe te mbajne koken duke kenduar dhe duke te thene:Pi qe te vish ne vete...Me pas nje after-hour ne ndonje kafene a pastiçeri deri ne 8 te mengjesit,dhe e gjithe dita pas per hang-over...mundesisht i perqafuar me ndonjeren.

Ti ndoshta je tip qe ke qejf me ik neper muzera,teatre,ekspozita,keshtjella dhe manifestime hipokrizish kulturore...
    Jo,jo...per mua udhetim dmth me bredh neper lokale mbremjeve,per te provuar nga shot-sat deri te long-drinkat,rrekellime birrash deri ne te vjellurat neper ndonje cep rrugice...me 3 vete qe te mbajne koken duke kenduar dhe duke te thene:Pi qe te vish ne vete...Me pas nje after-hour ne ndonje kafene a pastiçeri deri ne 8 te mengjesit,dhe e gjithe dita pas per hang-over...mundesisht i perqafuar me ndonjeren.
    Dhe ty te duhet te shkosh ne Paris apo Londer per ta bere kete?

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    E pse merr rrugen per bredhje pastaj? Knaqu ke baret e lagjes, apo ka te beje ajri e pozita gjeografike qe ndryshon? : D

Une? Of mo, me plan te percaktuar sa minuta duhet te rri kudo qe te mund te shoh cdo keshtjelle e katund te zones perreth.

Anëtarësuar
    08-10-2009
    Vendndodhja
    Everywhere
    Postime
    203
    Ne madrid,ne rome,ne barcelona,ne mynih,ne stamboll...kudo...

Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •