Close
Faqja 1105 prej 1135 FillimFillim ... 105605100510551095110311041105110611071115 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11,041 deri 11,050 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Xhamia,

ATE TE PAREN QE E PASHE MOSVET CKA KOKA, DMTH TI MENIHER PO E MOHON EDHE KURANIN EDHE PSE PO E BESON? E qysh tash po beson ne Allahun kur s'po e dishe vet krijimin apo ndoshta Kurani ka gabu teresisht? Atehere ku po mbet besimi ne Zot masi s'e dina a jena t'krijum apo t'Evolum apo ndonje Qenje Jashtetokesore na ka ba? Une jam Pro-Shkences por per me kerku edhe me shum por eshte nje gje e fsheht qe edhe Shkences do t'ju duhet shum kohe per me e kerku, por atehere kur ta gjejn nuk besoj se do te jemi une e ti gjall qetu o problemi por nejse ndoshta jan ne boten Dimensionale ate te PERJETSHME. Nejse prap une po i besoj me shum shkrimeve me te lashta pa ardh ne konsiderat keto Fe qe i kemi tash ''Monoteiste'' sepse kur kan ardh kto ''Besime'' t'reja shum sene kan shkaterru nga Bota e lashte per me i besu ktyne me NJE ZOT.

Ma thell nuk po hi por deri me tash ende kurgja nuk tregohet per Njeriun si ka ardh por mashum qe kam mbeshtetje kam ne Evolucion por kur po me kujtohet shkrimet e lashta qe po jan disa gjera tjera s'po jam i sigurt as ne Evolucion. Por kejt cka MUJNA ME THANE ESHTE QE KJO JETE ESHTE ENDE MISTER. Ose me mire e besojna vetin simbas Mendimit tone.

A sa per ate qe po thu per Bised Live ish kan mir por cka me ba tash s'po jemi afer per me bisedu rreth ktyne gjerave por mujna me Falenderu pak a shum Internetin qe na ka afru kete mundesi. Po thom t'Pakten

Me te mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    Marduk Ato ngjajshmeri qe ti sheh ne bibel me shkrimet e lashta sumere ..., nuk eshte gje tjeter vetem nje kopjim dhe modifikim i bibles i bazuar dhe frymzuar ne keto shkrime te vjetra...Per mendimin tim gjithmone ka patur nje kontuniitet shkrimesh ,veēse ato jane shkruar dhe modifikuar ne kohe te ndryshme me personazh te dryshem,duke ia lene autorsine ,gjitheseciili vetes....
    E une ma nalt cka shkrujta posh Familjen? Kerkoj do faqe me heret cka shkrujta!

E kam nje pytje per ty: A mendon qe te gjitha Fet e kan kete IDE apo vetem Biblen po e thu e Kuranin po e len si te paster?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Pa e pas ni Shejtan s'po bojka hiq, se po marojshum pa femna lol

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Xhamia,

ATE TE PAREN QE E PASHE MOSVET CKA KOKA, DMTH TI MENIHER PO E MOHON EDHE KURANIN EDHE PSE PO E BESON? E qysh tash po beson ne Allahun kur s'po e dishe A krijimin apo ndoshta Kurani ka gabu teresisht? Atehere ku po mbet besimi ne Zot masi s'e dina a jena t'krijum apo t'Evolum apo ndonje Qenje Jashtetokesore na ka ba? Une jam Pro-Shkences por per me kerku edhe me shum por eshte nje gje e fsheht qe edhe Shkences do t'ju duhet shum kohe per me e kerku, por atehere kur ta gjejn nuk besoj se do te jemi une e ti gjall qetu o problemi por nejse ndoshta jan ne boten Dimensionale ate te PERJETSHME. Nejse prap une po i besoj me shum shkrimeve me te lashta pa ardh ne konsiderat keto Fe qe i kemi tash ''Monoteiste'' sepse kur kan ardh kto ''Besime'' t'reja shum sene kan shkaterru nga Bota e lashte per me i besu ktyne me NJE ZOT.

Ma thell nuk po hi por deri me tash ende kurgja nuk tregohet per Njeriun si ka ardh por mashum qe kam mbeshtetje kam ne Evolucion por kur po me kujtohet shkrimet e lashta qe po jan disa gjera tjera s'po jam i sigurt as ne Evolucion. Por kejt cka MUJNA ME THANE ESHTE QE KJO JETE ESHTE ENDE MISTER. Ose me mire e besojna vetin simbas Mendimit tone.

A sa per ate qe po thu per Bised Live ish kan mir por cka me ba tash s'po jemi afer per me bisedu rreth ktyne gjerave por mujna me Falenderu pak a shum Internetin qe na ka afru kete mundesi. Po thom t'Pakten

Me te mira.
    Me vjen keq qe e paske keqkuptu , sepse nuk e pata fjalen per ti besuar apo jo Kur'anit . Sepse feja sot nuk perbehet vetem nga Kur'ani por i kan shtu edhe shum gjera tjera , si hadithet , mendimet e dijetarve etj . Une ju referova ketyre e jo Kur'anit .

E sa i perket shkrimeve te lashta me sa di flasin per nje krijim nga ana e jashtetoksorve ne Summerin e lashte , me ane te laboratoreve dhe nderhyrjeve gjenetike

A mendon se edhe keto shkrime munden me pas gabim ??

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Ja pse nuk kam vullnet tė lexojė bibėl apo kur'an kokė e kėmbė, se do ēmendesha pastaj!
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    El-Satan bin Shejtoni qe thote:
    O Zot, si je veshur keshtu?

Estrade fare.

Qeshni qeshni, po propaganda eshte si uji, pikon pikon dhe can shkembin.
    -

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Jaaaaa une s'po muj me t'kuptu qysh be Kurani nuk perbehet vetem VET?!!! Kur thote se Kurani eshte i verteti qe eshte i fundit dhe i Verteti? Une seriozisht qetashti s'po te kuptoj apo ndoshta je ka del vet kundra Fejes tane? Por ne qoftese behet prej Haditheve, e mendimeve te Dijetarve s'duhet me thane tash qe eshte gjithckah e Vertet sepse kto jon vetem mendime t'dijetarve e kta dijetart jan vetem njerz dmth se kan perfekt inteligjencen per me i besu s'po e di sa po jam i kjart....

Por ne qoftese nuk behet Kurani vetem mbrenda Librit atehere s'koka e Vertet kryekput se tash po dilkan Hadithet edhe mendimet e Dijetarve...edhe Hadithet s'kemi nevoj me i besu 100% sepse jan vetem fjal qe i kan shkru gjate Epokes se Islamizmit kur u kan shum e perhapne ne fillim nuk kan qen fjal te Allahut por te Dijetarve Islamik, QE DO TE THOTE: S'ESHTE FJAL E ZOTIT. A po kupton njeri?

Per shkrimet Summerianet e te Egjiptit nuk po tham qe jan 100% t'sakta por po na jep nje mendim per me lexu me shum rreth tyre se vertet a ka egzistu njerzimi edhe me heret sa qe e thojn Bibla dhe Kurani prej Adamit dhe Eves! Ktu po eshte poenta e gjith ksaj qe po du me thane. Edhe une s'po jam qe po keqkuptoj po ti po je qe s'po me kupton.

Me te mira.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Jaaaaa une s'po muj me t'kuptu qysh be Kurani nuk perbehet vetem VET?!!! Kur thote se Kurani eshte i verteti qe eshte i fundit dhe i Verteti? Une seriozisht qetashti s'po te kuptoj apo ndoshta je ka del vet kundra Fejes tane? Por ne qoftese behet prej Haditheve, e mendimeve te Dijetarve s'duhet me thane tash qe eshte gjithckah e Vertet sepse kto jon vetem mendime t'dijetarve e kta dijetart jan vetem njerz dmth se kan perfekt inteligjencen per me i besu s'po e di sa po jam i kjart....

Por ne qoftese nuk behet Kurani vetem mbrenda Librit atehere s'koka e Vertet kryekput se tash po dilkan Hadithet edhe mendimet e Dijetarve...edhe Hadithet s'kemi nevoj me i besu 100% sepse jan vetem fjal qe i kan shkru gjate Epokes se Islamizmit kur u kan shum e perhapne ne fillim nuk kan qen fjal te Allahut por te Dijetarve Islamik, QE DO TE THOTE: S'ESHTE FJAL E ZOTIT. A po kupton njeri?

Per shkrimet Summerianet e te Egjiptit nuk po tham qe jan 100% t'sakta por po na jep nje mendim per me lexu me shum rreth tyre se vertet a ka egzistu njerzimi edhe me heret sa qe e thojn Bibla dhe Kurani prej Adamit dhe Eves! Ktu po eshte poenta e gjith ksaj qe po du me thane. Edhe une s'po jam qe po keqkuptoj po ti po je qe s'po me kupton.

Me te mira.
    Ti spo me keqkupton ??
    Lexoje shkrimin tim dhe lexoje tendin dhe e shef se sa me ke keqkuptu
    Une te thash se sot FEJA nuk perbehet vetem nga burimi i saj Kur'ani por njerzit me qellim kan fut ne FE
    dhe hadithet dhe mendimet e dijetarve . Beje nje dallim se Kur'ani nga feja ka dallim , Kur'ani eshte burim i fese dhe jo vet feja .

Per hadithet pajtohem plotesishte me ty kurse per para Adamit dhe Eves cfare faktesh jep ti qe sjane njerzit e pare ???

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anėtarėsuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Pamjet e shfaqura nuk perfaqsojne besimine muslimaneve tek ylli,dielli,hena.Kto jane thjeshte flamuj te atyre vendeve qe kane musliman. Muslimanet kane flamurin islam. Nuk eshte fare e vertet se fjala Allah eshte zot pagan i henes. Allah do te thote Krijues i cdo gjeje si dhe sundues i cdo gjeje.
    red_dragon

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Xhamia,

Une s'po te keqkuptoj por une s'po mundem me t'kuptu ty shum po del ne kontradikte me vetveten e qetu po me habit fakti te ti qe s'po muj me t'kuptu...

Po ne qoftese Feja atehere nuk perbehet vetem prej Kuranit atehere nuk quhet e vertet. Pse nuk quhet e vertet? Sepse nuk paska fjali t'Zotit po paska pshtjellime edhe t'njerziv qe jan mundu me e shpjegu siq eshte me se miri egzistencen e ZOTIT por kjo s'duhet me thane qe Egziston simbas Dijetarve...se ne qoftese eshte ashtu ka Dijetar teper t'fort dhe Teologa nga Egjiptiant e hershem, e Summres, Grekve etj...e dmth simbas tyne po Egzistojkan edhe Zotrat e ktyne Shtetev a?!!! Jo Feja Islame normal qe e ka burimin prej Kuranit se aty siq thuhet jane fjalet: E Allahut. E ne qoftese Feja Islame ka t'futura edhe mendime t'Dijetarve ateher mshoj vi ksaj pune.

Per Even e Adamin s'muj me than qe kan qen t'part sepse ka disa moskuptime ne kete gje dhe vet Bibla e Kurani s'e tregojn mir poenten e ktyne. Tani simbas Biologjis me Qelizat nuk perputhen kerqysh qe mundet te zhvillohet jeta prej 2 njerzve e me u zgjanu Njerzimi.

Eshte nje gje interesant qe Raca e Bardh edhe Zez kan egzistu prej Ademit dhe Eves atehere po biem ne kundershtim me ate te races se verdh (ne kete rast Kinezt, Japant etj) e atehere lind pytja qysh dul edhe nje race kjo e verdh, apo ndoshta Mutacionet jan ndrru simbas Klimes dhe kan ndryshu qe do te thote Evolucion? Apo nashta jam gabim sepse Eva me Ademin s'jan taku kurr?!!! Ckas mundet me ndodh, per kete si besoj...thjesht qysh u kriju kjo bote per Miliona vite edhe per njerin si Krijes ka shku tu shku e tu zhvillu dmth shkall shkall, e jo perniher Boom u dul e u ba, diqysh si neper filma vizatimor po tingllon a?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •