Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749
    Bakshishi eshte respekti ndaj vetvetes.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    jo ne c`do restorant apo kafe lihet bakshish ne amerike. po te shkosh ne sturbucks atje nuk lihet bakshish, as ne restorantet e shpejta. ka dhe shqiptar qe lene 20 dollar per nje birre, ky nuk quhet bakshish por manipulim ose budallek.
    bakshishi ne amerike kqinterpretohet nga shume shqiptare. nje amerikan kafen e pi edhe me 1,5 dollar pa qene nevoja te lesh bakshish.
    bakshish duhet te lesh vertet ne nje restorant ku ke shkuar per qejf dhe te sherbejne mire. bakshishin pastai e lene te pasurit nuk e lene ata qe punojne per 10 dollar ora.

Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    jo ne c`do restorant apo kafe lihet bakshish ne amerike. po te shkosh ne sturbucks atje nuk lihet bakshish, as ne restorantet e shpejta. ka dhe shqiptar qe lene 20 dollar per nje birre, ky nuk quhet bakshish por manipulim ose budallek.
    bakshishi ne amerike kqinterpretohet nga shume shqiptare. nje amerikan kafen e pi edhe me 1,5 dollar pa qene nevoja te lesh bakshish.
    bakshish duhet te lesh vertet ne nje restorant ku ke shkuar per qejf dhe te sherbejne mire. bakshishin pastai e lene te pasurit nuk e lene ata qe punojne per 10 dollar ora.
    Ka kamarjere ne Burger King ? E di se per ke e pata fjalen, dhe ata qe lane $20 e lene per mende te madhe.

Po kur ka nje
    http://thumbs.dreamstime.com/thumb_8...19154f93g1.jpg

lihet dicka po te dhane kusur. P.sh kafeja ben $1.70 mire eshte ta lesh ate 30 cent

Persa i perket te pasurit ose te varferit, mos shko aty ku lihet tip po nuk munde te lesh 15% bakshish. Blej 6 birra, nje pule te pjekur, buke dhe ha ne shtepi.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    por pyetja shtrohet pse lihet bakshishi per meshire apo eshte detyrim. nuk me duket e llogjikshme te jete me detyrim.
    un per vete gjithmone qe shoh muzikante qe luajne ne rruge u hedh 5 dollareshin sepse ata e meritojne jo nje chahiere e burger kingut

Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    por pyetja shtrohet pse lihet bakshishi per meshire apo eshte detyrim. nuk me duket e llogjikshme te jete me detyrim.
    un per vete gjithmone qe shoh muzikante qe luajne ne rruge u hedh 5 dollareshin sepse ata e meritojne jo nje chahiere e burger kingut

Ne restorante me menu dhe me waiters, eshte sic thashe eshte si nje tatim, po pa IRS

Paguhen me sa di une $3-$4 ne ore sepse pritet qe njerezit te lene 15%-20%. Nuk eshte lemoshe, sepse pritet qe te paguash, nuk punon kush me pak dollare ne ore po te mos ishte per tips. Po se le, s'te vehet kush mbrapa me ligj , po nder 50 vete vec nje s'len gje ose len 10% dhe barazohen sepse dikush len me shume. Me shume ketu: http://en.wikipedia.org/wiki/Tip_%28...#United_States

Kur te thote ne menu se do te shtohet ne fature, atehere je i deturuar ta pagush sepse e ke ditur para kohe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Ky bakshishi amerikan me detyrim qenka lypje moderne dhe arrogante njëkohësisht! Bakshishi lihet në dëshirën e njerëzve, por nëse nuk japin asgjë, llogaritet në faturë!

Ku qëndron hileja? I detyrojnë njerëzit që të lenë bakshish dhe ata e dinë përafërsisht sa duhet të jetë, mirëpo pasi njerëzit hanë, pinë e vijnë në qejf, lenë bakshish më tepër sesa duhet.

Këto janë thjesht mënyra të ulëta dhe hileqare për të rrjepur njerëzit.
    Gjëja më e drejtë është të paguash që në fillim, po kështu nuk u intereson zhvatësve.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Ky bakshishi amerikan me detyrim qenka lypje moderne dhe arrogante njëkohësisht! Bakshishi lihet në dëshirën e njerëzve, por nëse nuk japin asgjë, llogaritet në faturë!

Ku qëndron hileja? I detyrojnë njerëzit që të lenë bakshish dhe ata e dinë përafërsisht sa duhet të jetë, mirëpo pasi njerëzit hanë, pinë e vijnë në qejf, lenë bakshish më tepër sesa duhet.

Këto janë thjesht mënyra të ulëta dhe hileqare për të rrjepur njerëzit.
    Gjëja më e drejtë është të paguash që në fillim, po kështu nuk u intereson zhvatësve.
    Ama rrit nivelin e sherbimit. Se 15-20% do te thote qe mund te marresh 15% po sherbeve keq, ose 20% po sherbeve mire.

Nese te sjellin ne qejf atehere cmimi pak me i larte eshte i merituar. Nese nuk te sjellin ne qejf, atehere cmimi behet me i ulet. Besoj se eshte menyre me e mire se nje cmim standard, pavarsisht se ca eksperience ke.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Nese ktu ne Amerike hiqet bakshishi, sic e bejne ne Jurope, ja do ngrene cmimet e ushqimeve nga 15% dhe aty-aty dalim. Se ne Jurope restorantet jane me shtrenjte se ketu, madje me shtrenjte se dhe ne NY.

Une e kam siklet te madh kur jam ne Jurope e nuk di sa bakshish te le, me vjen turp te le nga 5 euros.

Me erdhi nje shoku im prej France para ca javesh e vajtem per dreke 3 veta. Kur vjen fatura, fap ia jap atij te paguaje, lol. Sa te le bakish - me pyeti. Bera llogarine une e i binte tek $40. Noooooo - tha. I dolen syte nga vendi e filluan t'i dilnin djerse, lool.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre
    Ama rrit nivelin e sherbimit. Se 15-20% do te thote qe mund te marresh 15% po sherbeve keq, ose 20% po sherbeve mire.
    Të sjellësh ca pjata nga banaku tek tryeza nuk duhet ndonjë nivel shërbimi dhe aftësi e lartë, po ajo që mund të bëjnë është që të të vonojnë dhe kjo bëhet me qëllim për të përligjur bakshishin. Nuk është mirë kur vjen në fund kamarieri me atë buzëqeshjen e tij të shtirur dhe të jargavitet si lypsar.
    Citim Postuar më parë nga ChuChu
    Une e kam siklet te madh kur jam ne Jurope e nuk di sa bakshish te le, me vjen turp te le nga 5 euros.
    Më e mira është të mos japësh fare.

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Kombinim i te tanave nga pak...
    Qdo fjal qe del nga zemra, shkon ne zemer.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  2. CIA: Ja zyrtarët që kanë marrë ryshfet nga Sadami
    Nga Genti^Itali në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-10-2004, 20:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •