Close
Faqja 6 prej 53 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 525
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Destroyer-2010 Lexo Postimin
    Pyetja eshte shume e qarte
    ..ahahahahah...eshte e qarte per ke???
    Ka pak arrogance ne ne pohimin tend....ne pergjithesi eshte ai qe pyetet i cili percakton qartesine apo jo , t epyetjes!!!

Ndersa kjo pyetje eshte per fetaret. qe me ane te diturise se tyre na e shpjegojn neve qe nuk e dime, se si eshte Zoti dhe se si vepron ai.

Por deri tani nuk kam marr pergjigje per pyetjen, si duket pergjigja duhet te jete teper filozofike dhe me shum faqe.
    E sheh se si nderrove pyetje???
    Pra vendos perpara se ēfare kerkon te dish me saktesi dhe formulo nje pyetje dhe vetem nje(si fillim)!!!Une si dhe shume te tjere(ma ha mendja), do te jem i lumtur te pergjigjem.
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ..ahahahahah...eshte e qarte per ke???
    Ka pak arrogance ne ne pohimin tend....ne pergjithesi eshte ai qe pyetet i cili percakton qartesine apo jo , t epyetjes!!!

E sheh se si nderrove pyetje???
    Pra vendos perpara se ēfare kerkon te dish me saktesi dhe formulo nje pyetje dhe vetem nje(si fillim)!!!Une si dhe shume te tjere(ma ha mendja), do te jem i lumtur te pergjigjem.
    Edhe une do jem shume i lumtur te kem nje pergjigje nga ju
    Revolution 1848

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anėtarėsuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Per temen po pergjigjna une shume thjeshte eshte pergjigja feja ime eshte e mire per mua e juvja per ju,une e gzofsha fejen time e ju te juajat dhe kaq (ja sa thjeshte)
    Pershendetje te gjitheve.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nje thenje qe me te vertet ka nje pikpyetje te madhe, por valle a gjendet nje shpjegim ?

A mund te ma shpjegojn besimtaret se si qendron e verteta ?

"Ose zoti do ta ndalojė tė keqen, por nuk mundet; Ose mundet, por nuk do; Ose as nuk mundet dhe as nuk do. N.q.s. do, por nuk mundet, atėherė ėshtė i pazot. N.q.s. mundet, por nuk do, atėherė ėshtė dashakeq. Por n.q.s. zoti edhe mundet edhe do ta ndalojė tė keqen, atėherė nga vjen e keqja nė kėtė botė?"
    — Epikuri

Faleminderit per pergjigjet e juaja
    Duhet te dish dicka. Zoti te ka dhene liri qe te zgjedhesh. Ti vete zgjedh ne jete te behesh ose njeri i mire, ose njeri i keq. Zoti ka leshuar ne toke 10 ligje, por ne te njejten kohe te ka lene te veprosh me mendjen tende. Ai nuk eshte diktator qe ti vrasi ata qe bejn keq, sepse duhet ta dish qe ne te gjith jemi bijt e zotit, atehere nje pyetje kam per ty "A mundet nje prind qe te vrase krijesen e tij, sa do i keq ne natyre qoft ai"?

Keshillat ti ka dhene, ashtu sic i jep cdo prind, se sa i zbatojm ne, kjo eshte pune tjeter.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar mė parė nga USA NR1 Lexo Postimin
    Per temen po pergjigjna une shume thjeshte eshte pergjigja feja ime eshte e mire per mua e juvja per ju,une e gzofsha fejen time e ju te juajat dhe kaq (ja sa thjeshte)
    Pershendetje te gjitheve.
    109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
    1. Thuaj: “O ju jobesimtarė!

2. Unė nuk adhuroj atė qė ju e adhuroni!

3. As ju nuk jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!

4. Dhe unė kurr nuk do tė jem adhurues i asaj qė ju adhuroni!

5. Por edhe ju nuk do tė jeni adhurues tė Atij qė unė adhuroj!

6. Ju keni fenė tuaj ( qė i pėrmbaheni ), e unė kam fenė time ( qė i pėrmbahem ) !

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ....hahaaha...nuk eshte e barabarte????Pse po flisnim per entitete me rrenje te perbashket???
    po he pra he..edhe une fiks fare kete po mendoja..po thashe se mos gjeten ndonje teori te re ekspertet e ketij forumi edhe si zemerbardhe qe jam mendova te mos u hiqja shpresat per avancimin e teorise se tyre
    Keto diskutime duhen marre me shtruar o jarigas..si thua a e do ta bej nje kafe?
    edhe pastaj na ilustro edhe ti teorine tende mbi kete problem ne baze te interpretimit personal qe ti i jep kesaj thenies te Epikuros?

Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Duhet te dish dicka. Zoti te ka dhene liri qe te zgjedhesh. Ti vete zgjedh ne jete te behesh ose njeri i mire, ose njeri i keq. Zoti ka leshuar ne toke 10 ligje, por ne te njejten kohe te ka lene te veprosh me mendjen tende. Ai nuk eshte diktator qe ti vrasi ata qe bejn keq, sepse duhet ta dish qe ne te gjith jemi bijt e zotit, atehere nje pyetje kam per ty "A mundet nje prind qe te vrase krijesen e tij, sa do i keq ne natyre qoft ai"?

Ja qe i vriska sipas librave te feve

Isaia 45:7
    Unė formoj dritėn dhe krijoj terrin, sjell mirėqėnien dhe krijoj fatkeqėsinė. Unė, Zoti, i bėj tė gjitha kėto gjėra".

Vajtimet 3:38
    E keqja dhe e mira a nuk vijnė vallė nga goja e Mė tė Lartit?

Ezekieli 20:25
    Prandaj u dhashė statute jo tė mira dhe dekrete me tė cilat nuk mund tė jetonin;

Sure 54:18-19

Adi pėrgėnjeshtroi, e ēfarė ishte ndėshkimi Im dhe kėrcėnimi?.
    Atyre Ne njė ditė fatkeqe tė pėrjetshme u lėshuam njė erė tė fortė.

Sure 41:16

Andaj Ne kundėr tyre lėshuam njė erė shumė tė ftohtė gjatė disa ditėve fatzeza pėr t'u dhėnė tė pėjetojnė dėnimin nėnēmues nė jetėn e kėsaj bote, ndėrsa dėnimi nė botėn tjetėr do tė jetė edhe mė i shėmtuar dhe ata nuk do tė ndihmohen.

Sure 69:6-7

Ndėrsa Adi ėshtė shkatėrruar me njė erė tė fortė, tė pakufishme.
    Atė Ai e lėshoi kundėr tyre shtatė net e tetė ditė rresht,
    kur shihje njerėzit nė to tė rrėzuar si tė ishi trupa hurmash tė zgavėruara.
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin

Keshillat ti ka dhene, ashtu sic i jep cdo prind, se sa i zbatojm ne, kjo eshte pune tjeter.
    Ja qe i vriska sipas librave te feve

Isaia 45:7
    Unė formoj dritėn dhe krijoj terrin, sjell mirėqėnien dhe krijoj fatkeqėsinė. Unė, Zoti, i bėj tė gjitha kėto gjėra".
    ...

Sure 41:16

Andaj Ne kundėr tyre lėshuam njė erė shumė tė ftohtė gjatė disa ditėve fatzeza pėr t'u dhėnė tė pėjetojnė dėnimin nėnēmues nė jetėn e kėsaj bote, ndėrsa dėnimi nė botėn tjetėr do tė jetė edhe mė i shėmtuar dhe ata nuk do tė ndihmohen.

Kunderargumentim i sakte, Destroyer. Ketu del ne pah njera nga kontradiktat ne doktrinen fetare mbi Zotin. Kjo vlen per te dy fete: Islamin dhe Krishterimin.

Apollyonit do i kisha shtuar edhe kete:

Nuk i ka leshuar Zoti vetem 10 ligje ne toke, por momentalisht perafersisht 1 milion ligje. P.sh. sipas Katolicizmit eshte ligj i Zotit te praktikosh kungimin, eukaristine, pagezimin e tjera. Sipas Islamit eshte obligim i Zotit te bartesh shamine, te falesh 5 here ne dite, te mos hashe kete, te mos pishe kete, e tjera.

Pastaj - sic thashe me lart, dhe sic u deshmua nga citimet e Destroyerit - Zoti ne librat fetare urdheron edhe denime ndaj atyre qe nuk i ndjekin ligjet e tij. Keshtu qe ne rezultat nuk ka vullnet te lire per njeriun, sepse zbatimi i vullnetit te lire shpien tek denimi. Nga kjo dalim perseri tek rezultati se vullneti i lire eshte shpikur nga feja si nje argument fantom per te bere kinse te kuptueshem kontradikten qe del ne pah kur feja thote se Zoti vendos mbi cdo gje, por ne anen eshte e deshmueshme se Zoti nuk ka fije influence mbi sjelljen e njerezve.

Citim Postuar mė parė nga r'posa Lexo Postimin
    109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit!
    1. Thuaj: “O ju jobesimtarė!

2. Unė nuk adhuroj atė qė ju e adhuroni!

3. As ju nuk jeni adhurues tė Atij qė unė e adhuroj!

4. Dhe unė kurr nuk do tė jem adhurues i asaj qė ju adhuroni!

5. Por edhe ju nuk do tė jeni adhurues tė Atij qė unė adhuroj!

6. Ju keni fenė tuaj ( qė i pėrmbaheni ), e unė kam fenė time ( qė i pėrmbahem ) !
    Ne kuranin qe ke sjell ka shum kontradita, une po te sjell disa prej tyre dhe pastaj ti vendos

6:115. Fjalėt e Zotit tėnd janė plot tė vėrteta (ēka lajmėrojnė) dhe plot tė drejta (ēka gjykojnė). S'ka kush qė tė ndryshoj fjalėt (vendimet) e Tij. Ai ėshtė qė dėgjon e di.

18:27. Lexo ēka tė ėshtė shpallur ty nga libri i Zotit tėnd! Nuk ka kush qė mund t'i ndryshojė fjalėt e Tij dhe pos Tij, nuk mund tė gjesh st[r]ehim.

6:34. Janė pėrgėnjeshtruar tė dėrguar para teje, duruan atė gėnjeshtėr, dhe u torturuan pėrderisa u erdhi ndihma Jonė, prandaj s'ka kush qė ndryshon fjalėt (premtimet) e All-llahut. E ti je i njohur me disa nga ngjarjet e tė dėrguarve (edhe ti do tė ndihmohesh sikurse ata).

2:106. Ne nuk abrogojmė (pezullojmė) asnjė nga argumentet tona, apo ta hedhim nė harresė e tė mos sjellim edhe mė tė dobishėm se ai, ose tė ngjashėm me te. A nuk e ke ditur se All-llahu ėshtė i plotfuqishėm pėr ēdo send?

16:101. Kur njė ajet e zavendėsojmė me njė tjetėr - e All-llahu di mė sė miri se ēka shpall - ata thonė: "Ti (Muhammed) je vetėm trillues" Jo, por shumica e tyre nuk dinė.

Me sa duket Zoti i sjell ajejtet dhe kur e sheh se e ka gabim , i ndryshon dhe sjell disa te tjere.

Atehere Zoti na del i gabueshem, sepse nuk ka arsye qe ti zevendesoje ajetet

Nese ju thoni qe Zoti nuk gabon, pers i ndryshon ajetet ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 04-06-2010 mė 08:57
    Revolution 1848

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    A je ti ajo gjoja qe "s'di gja"?
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Faqja 6 prej 53 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •