There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Qfar te them pos turp te kemi, ne Njerez qe fryhemi si te civilizuar sjem gje tjeter pos Njerez pa shfrenim!!!
duhet te na vjen turp se neve ,ne njerez qe jetojm ne perendim po e ham pasurin e tyre duke i lene cdo here nga roberimi ne roberim dhe e gjithe kjo ndodh sot vetem e vetem per te shfrytzuar tokat e tyre te pasura.Mos ja futni kot ju ketu dhe ti admiral mos hap tema te kota se sot te ata po mos haro se kjo ka qene edhe te neve dhe mundet prap te kthehet.......
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Po jetojme ne nje kohe ku vellai- vellane se don,motra- motren e ka zili,dhe shqiptar me shqiptar vetem perbuzje dhe poshterime,cdo njerit i duket vetja me i mire dhe i ndershem se tjetri......................
Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi
kjo ka qene tek neve???????? kur???
ne kohe te xhaxhit ishim te varfer, por jo aq sa te vdisnim urije.
sa njerez njeh ti qe kane vdekur urije ne shqiperi???
une hapa kete teme te pakten per te ngjallur pak deshiren per t'u informuar, pasi e di qe shumica ketu as nuk ja kane idene se ç'fare behet andej dhe as nuk e kane vrare mendjen pse...
nese e ve re ne shkrimet e meparshme, jo te gjithe e mendojne ashtu si ti (ku une jam shume dakord). qe:
po e ham pasurin e tyre duke i lene cdo here nga roberimi ne roberim dhe e gjithe kjo ndodh sot vetem e vetem per te shfrytzuar tokat e tyre te pasura
shiko se çfare pallavrash lexohen... disa ketu nuk njohin me shume se 5-6 shtete afrikane dhe ketu na japin edhe mendime...
Vasudhaiva Kutumbakam
Shumices i mungon sensi llogjik per nje anlize elementare :
1. Bota? Nje rruzull me burime jetesore te kufizuara!!!
2. Njeriu? Nje konsumator i gjithanshem, planetit i cili shumohet ne menyre te pakufizuar.
Perfundim llogjik racional : Ashtu si hosti vdes duke vrare edhe virusin/parazitin nje dite, edhe Toka do te "vdese" duke vrare Njeriun.
Skenari me i mire i mundshem, eshte te mbahet shtimi i njeriut nen kontroll. Kete gje e ben lufta, uria, semundje te pasherueshme etj.
Te jesh idealist eshte e lehte edhe e bukur...paqe...dashuri...miqesi...lule...dildo..et j.
Te jesh realist do te thote te kuptosh qe : Eshte e kote te mundohesh te ndihmosh vende te varfra si ato qe ka paraqitur admiral ne foto.
Arsyeja eshte e thjeshte : Duka ja bere jeten disi me te tolerueshme, vetem do te shtosh riprodhimin e tyre, rrjedhimisht do te krijosh me shume njerez te varfer.
Pra nese nje familje ka bere vetem 2 femije sepse nuk ka me buke te haje ne ato vende, 1 nga te cilet do te vdese urie fjala vjen; ta ndihmosh ate familje duke ia bere jeten me te tolerueshme, do te rezultoje ndoshta ne 5 femije.
Secili nga ata do te krijoje nje familje te re e do te kthehemi pas... por kesaj rradhe me me shume varferi e mjerim.
Njeriu nuk mund te shpetohet.... mjaft e menduat njeriun si dicka speciale. Eshte thjesht nje qenie bilogjike ne nje sistem i cili po degradon, e degradimi eshte i pashmangshem.
Njeriu eshte kanceri i rradhes i Tokes... i pelqen dikujt apo jo!
Ty bravo te qofte qe e thua ne menyre kaq te prere, me kaq qetesi, indiferentizem, gjakftohtesi..je vertet per tu admiruar.
Edhe une qe e konsideroj veten si nje person teper realiste qe mundohem perhere ti shikoje gjerat sic jane ne realitet pa idealizime, prap me ka ngelur pak meshire per keta njerez qe sido qe te jete i perkasin te njejtes "specie" tone.
Njeriu eshte dicka speciale sepse ka aftesi mendore te shkalles me te larte ne kete planet.
Pertej nuancave te ironise ne fjalet pergezuese hapese, per te cilat te falenderoj, a ka mundesi te evidentosh ndonje gabim ne llogjiken qe parashtroj?
Ti mendon se nese popullsia boterore do te ishe 1.000.000.000 ne vend te 7 qe po shkojme do te ekzistonin probleme si : papunesia, uria, mungesa e hapesirave te lira, ngrohja globale, prerja dhe shkaterrimi masiv i pemeve, ndotja mjedisore etj etj ???
Sepse nese me jep te drejte me llogjike flas (jo me ndjenja), llogjika perseri te shtyn qe kesaj fjalise tende te fundit :
ti besh modifikim. Aftesia jone mendore, nese perdoret me racionalitet, te shtyn te keto qe thashe une. Nese perdoret me ndjenje te shtyn te hapesh diskutime te kota.
Askush nuk po thote qe nuk duhet te kesh keqardhje apo meshire.
DUHET TE REALIZOSH QE NUK MUND TE BESH ASGJE PER TA NDRYSHUAR.
Kjo eshte nje fakt... dhe sa me shpejt e kupton realitetin aq me mire.
Ndryshuar për herë të fundit nga Force-Intruder : 01-06-2010 më 09:13
Ashtu? E pse vendet e zhvilluara stimulojne lindjet me paga?! Apo kjo vlene vetem per superioret?
Nuk sjell shumimi i njerezve fukarallek, te ka rrejt Darwini. Perderisa edhe kafshet, shpezet dhe insektet kane rriskun e vet, pse njeriu si qenie intelegjente nuk mund ta kete rriskun e tij?
Afrika ka pasuri me te madhe se cdo kontinent tjeter dhe ka popullsi me pak se gjysma e Kines, por te tjeret i kane futur hundet aty dhe i kane lene ne ate gjendje qe jane sot.
Jam shume dakord me te gjitha ato qe ke shkruar o Force-Intruder, qellimi im nuk ishte te hapja asnje lloj diskutimi. Ky eshte realiteti dhe e pranoj. Ti lexove ironi ne fjalet e mia por nuk eshte ashtu, ishin fjale te sinqerta. Nuk jam dakord me ty kur thua qe njeriu eshte vetem nje qenie biologjike duke marre parasysh si ka arritur ai te zhvilloje aftesite e tij ne te gjitha llojet e arteve (poezia, muzika, piktura, skuptura, baleti etj) dhe nuk pretendoj te kem te drejte kur e them kete. Thjesht e mendojme ndryshe per sa i perket kesaj.
Krijoni Kontakt