Close

Rezultati i Sondazhit: Cilen nga menyrat e shumimit te qenies njerezore mbeshtetni?

Votues
48. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Mbeshtes shumimin e njeriut mes racave te ndryshme.

11 22.92%
  • Mbeshtes shumimin e njeriut brenda te njejtes race.

37 77.08%
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 228
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Gjithashtu ky "i ziu" e ka mesuar "rracen superiore" qe duhet pastruar, sepse kjo "raca superiore" deri atehere ka menduar qe larja te sjell semundje.
    haha! kjo puna e pastertise eshte shume e vertete.
    ne spanje ne shekullin XV jetonin akoma moriskot (qe ishin muslimanet qe u detyruan te konvertoheshin). fshehurazi praktikonin akoma fene e tyre, mirepo e kishin shume problem punen e pastertise.
    ata laheshin disa here ne dite ndersa spanjollet shume shume rradhe. ishin te mbushur me pleshta. mirepo moriskot duke u lare disa here ne dite, bienin ne sy dhe inkuizicioni i denonte me vdekje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Po ky ka qene Harun Rrashid dhe bashke me shahun ia ka derguar edhe nje ore dhe sot ato gjinden ne muzeun e Frances. Gjynahit mbreti "superior" cfare ka menduar per to
    Flm,vetem si shembull te thjeshte e thashe edhe pse nuk eshte aq zbulim i madh ne krahasim me gjeometrine,astronomine ose mjeksine.
    Mendoj se nese i ndajme ne raca njerezit atehere civilizimet antike i takojne "races jo te bardhe",ndersa civilizimet moderne i takojne "races se bardhe".

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    mendime te pabazuar ne fakte dhe teresisht objektive...
    Te pabazuara ne fakte?

Ferdinand Magellani i binte botes perqark andej nga 1500... FAKT!!!!
    Piktoret e asaj temes tende qe ke hapur, po benin artin i cili te shtyn ty sot e kesaj dite, te hapesh tema ne kete forum... FAKT!!!!

Qe ti quash mendimet e mia te pabazuara ne fakte duhet ti pergjigjesh pyejes qe vijon :

Cfare po benin negrit? (para se te pergjigjesh gabim, lexo vijimin)

bjonde me sy bojeqielli kane qene egjyptjanet???
    Ti ke nje koncept te gabuar per racen e bardhe, ose kaukazoidet. Ose nuk ke njohuri te mjaftueshme. Ne secilin rast, per mua eshte e lodhshme te te kthej pergjigje... ne keto pozita.

Kaukazoidet, nuk eshte e thene ta kene gjithmone lekuren te bardhe bore e syte bojeqielli. Ja fut komplet kot fare, pa e ditur nga e nxjerr kete abort mendor.
    Per dijenine tende kaukazoide ka qene (konsiderohet edhe sot) popullsia e Afrikes se veriut, si edhe e shume vendeve te Azise perendimore e qendrore. Per kete flasin antroploget vete, keshtu ti rri i qete.

Fale zotit, qytetrimi Egjiptian, la pas deshmi te pamjes se tyre ne papiruse e murale.
    Vecorite e fytyres se tyre, nuk jane negroide, me vjen shume keq qe nxitohesh.

Negroidet kane ballin e ngushte, nofullen pak te dale perpara, hunden karakteristike e formen e kafkes karakteristike. (per hir te sinqeritetit ngjan me ate te majmunit)

http://i41.tinypic.com/iegujd.jpg

Tutankhamunin e ke degjuar ndonjehere... mumja e tij provoi se nuk eshte absolutisht negroide.
    Te National Geographic ne 2005, u be nje debat i madh kur u perfol per publikim e fytyres se tij se rindertuar fale teknlogjise se larte, dhe ngjyres qe do ti jepej. U debatua shume per nje ngjyre te hapur, dhe ne fund u vendos ti jepej toni i ngjyres se egjiptianeve te sotem.

http://i44.tinypic.com/2aje62q.jpg

Me vjen keq, po ju flisni vetem nese kuptoni per cfare po behet fjale.

Une nuk po mundohem ti imponoj ndonje mendim askujt... por te pakten lerini pyetjet retorike per diku tjeter.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po sumeret o f-i??? civilizimi me i vjeter ne bote FAKT

ishin te bardhe?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    po sumeret o f-i??? civilizimi me i vjeter ne bote FAKT

ishin te bardhe?

O djali... me akuzon... te jap pergjigje e te bej pyetje : Cfare po benin negrit?

Injoron ato qe te them une, edhe vjen me pyet perseri per dicka tjeter. Kaq problem e ke te lexosh vete perpara se te besh pyetje apo komente te gabuara?

Po i bie shkurt : Lexo Ashok Malhotra se ai eshte nje studiues i mire i sumereve. Apo te te sjell ndonje citat interesant une?

One may then look for similarities between Sumerian and Austric languages. This study has in fact been already done and the consensus is a resounding, yes. The austric languages are indeed similar to ancient Sumerian. The similarities are so numerous and clear that they are beyond doubt or a result of any chance coincidence. (The Austric Origin of the Sumerian Language, Language Form, vol. 22, no.1-2, Jan.-Dec. 1996.) .
    The second study concerns physical examination of Sumerian skulls. Buxton and Rice have found that of 26 Sumerian crania they examined 22 were Australoid or Austrics. Further According to Penniman who studied skulls from other Sumerian sites, the Australoid Eurafrican, Austric and Armenoid were the “racial” types associated with the Sumerians. Here is Penniman’s description of the Austric type found at Sumer:

“These people are of medium stature, with complexion and hair like those of the Eurafrican, to which race they are allied with dark eyes, and oval faces, broad noses, rather feeble jaws, and slight sinewy bodies.”

This description also closely describes the regal person seen on a famous clay tablet from the Indus Valley. This same tribe in an evolved version undoubtedly established the Indus civilization as well as the Sumerian one after the submergence of their coastal cities. In North-western India they would have encountered Neolithic people of Indo-European origin with which manpower they established the Indus cities.
    Nese ke ndermend te besh pyetje te tjera... me thuaj te lutem.

ishin te bardhe?
    Meqe je njeri i llogjikes, duhet ta vesh ne pune them une.

Po perdorim nje metode induktive. Edhe pse kot fare, une po ta pranoj qe sumeret ishin negroide afrikane. (E zeme per nje cast)

Edhe ndertuan nje civilizim mijera vjet me pare. Me pas u zhduken. Edhe?
    Sikur te ishte realisht keshtu (qe nuk eshte) cfare do te provonte kjo?
    Do te tallaviteshim kot per ore te tera, per te perfunduar ne faktin e thjeshte qe :

Sumeret kane qene nje qytetrim antik... me i lashti qe njohim deri me sot, i zhdukur. Pastaj? Do me pyesesh per mayat tani? Po pastaj?

Ne cfare menyre do te provonin keto pyetje thelbin e temes "BARAZI RACIALE"?!

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga eldushka Lexo Postimin
    Ja shembulli perfekt, qe superioriten nuk e ben raca, por qenia, specia ne fjale
    Argumento te lutem!

1. Thua qe nuk ka race superiore apo me te mire se nje tjeter.
    2. Por ka indivie superiore e me te mire se nje tjeter.

Atehere kjo mund te kuptohet lehtesisht keshtu :

Shuma e individeve me te mire te nje race, e bejne kete te fudnit superiore apo inferiore ndaj nje race tjeter.

Kam frike se ketu fitojne te bardhet bindshem. Mund te marrim gjithe rrjedhen e civilizimit, sa here qe dikush ka shenuar nje kthese ne qyteterimin njerezor, e te shikojme ne ishin te bardhe apo te zinj.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    F-Intruder vetem nje pyetje pata,pa keqkuptime.

Egjiptianet e lashte ishin kaukazian apo negro?

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Argumento te lutem!

1. Thua qe nuk ka race superiore apo me te mire se nje tjeter.
    2. Por ka indivie superiore e me te mire se nje tjeter.

Atehere kjo mund te kuptohet lehtesisht keshtu :

Shuma e individeve me te mire te nje race, e bejne kete te fudnit superiore apo inferiore ndaj nje race tjeter.

Kam frike se ketu fitojne te bardhet bindshem. Mund te marrim gjithe rrjedhen e civilizimit, sa here qe dikush ka shenuar nje kthese ne qyteterimin njerezor, e te shikojme ne ishin te bardhe apo te zinj.
    Jo ore jo. Nuk percakton raca inferioriten apo superioritetin. Une qe jam lekurbardhe e kam floket presh, ca diference kam nga nje shoqe imja brune, ezmere ne maksimumi me tipare te errta?
    Kjo puna e races dhe aftesive eshte si prinderit dhe pamja e jashtme. Nese ke nje pamje te pranueshme, apo te mire, per ca duhet te shesesh mend, duke qene se ti nuk ke asnje merite ne te? Une krenohem e nese do thoja e gjykoja ndonjehere veten per "superiore" vetem fale tipareve e aftesive qe kam krijuar une gjate rrjedhes se jetes, me pune e lodhje.

Mua me duket pa bazament e llogjike qe une te krenohem e pretendoj per merita, per dicka qe nuk ka te beje aspak me zgjedhjen time! Kaq e thene shkurt, qarte edhe pa gabime.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga eldushka Lexo Postimin
    Mua me duket pa bazament e llogjike qe une te krenohem e pretendoj per merita, per dicka qe nuk ka te beje aspak me zgjedhjen time! Kaq e thene shkurt, qarte edhe pa gabime.
    Atehere dua te te bej nje pyetje direkte :

Sipas teje, sa nga edukimi dhe shkollimi yt, sa nga kultura jote, sa nga hobbies qe ke ti, sa nga teknologjia dhe dija qe perdor, sa nga tiparet e tua fizike, zakonet, traditat e te ngjashme, ia atribuon individeve qe jane pjese e races se bardhe?

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Atehere dua te te bej nje pyetje direkte :

Sipas teje, sa nga edukimi dhe shkollimi yt, sa nga kultura jote, sa nga hobbies qe ke ti, sa nga teknologjia dhe dija qe perdor, sa nga tiparet e tua fizike, zakonet, traditat e te ngjashme, ia atribuon individeve qe jane pjese e races se bardhe?
    Nuk mund ta gjykoj nisur nga hiēi me fjali "siiikuuur" alternativen tjeter, per te arritur e pare ndryshimin. Nese do kisha qene e nje tjeter ngjyre lekure, besoj se do e kisha pasur shume me te veshtire jeten edhe perballjen me te. Per me teper ne Shqiperi, apo vende gjermanike. Per kete jam e bindur. Edhe neper airporte do me kontrollonin me me vemendje pasaporten.

Per te tjerat nuk e di se si do e kisha pasur jeten. Une cilesite i kam fale prinderve te mi edhe rrjedhes se jetes qe kam pasur, jo fale races qe perfaqesoj. Keto grupimet e medha, per mua jane thjesht atribute per te cilat secili nga ne nuk ka cfare te beje se ndodhet ne to. Fakti qe jam femer, apo bardhoshe, apo me moshen qe kam, nuk flasin e nuk thone per asgje mbi mua. Keto jane bashkesite baze, qe pervec tipareve fizike nuk perfshijne asnje gje pertej!
    Kapiton?

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •