Faraoni Ramses II.
nese ju e quani te bardhe kte
mua me duket jevg,kopt, gjiftos, egjiptian...tek e fundit evgjit, por faraon![]()
Unė nuk e kuptoj pėrse duhet qė tė bėhen krahasime nė sens superioriteti-inferioriteti. Secila racė ka karakteristikat e veta.
Mendoj se ėshtė mė mirė tė pyetet vetja, a ėshtė e vlefshme qė kodi im gjenetik, me veēoritė e tij, tė vazhdojė tė mbijetojė nė tė ardhmen, duke pėrsosur mė tej karakteristikat ose eleminuar difektet e mia?
"A ishin egjiptianėt e lashtė tė bardhė, tė pėrzier apo nga Nubia?"
E ēfarė rėndėsie kaq tė madhe ka kjo?
A di ndonjėri nga ju tė mė thotė se ēfarė ishte Gutenbergu, pa shpikjen e tė cilit, nuk do kishte njė shpėrndarje masive tė dijeve njerėzore?
- - - - - - - - - - - - -
pėr "egjiptologėt" vura skedarin e bashkėngjitur - mbretėresha e Egjiptit, Nefertiti, nė profil
dallohen qartė karakteristikat raciale (gjithmonė, nėse ky term, racė, ka kuptim biologjik pėr ju.. se kėtu nė forum dhe nė bloge lefty-wingy-rainbow-mind nė rrjet, raca nuk ekziston)
a-non-hispanic-white ©
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 16-05-2010 mė 14:53
Prektora
Kaukazoide dhe te bardhe nuk jane sinonime.
Ajo qe mbeshtes une eshte se ishin kaukazoide. Ishin "heterogjene" ne c'kuptim?
Pra nese nuk ishin negroide e mongoloide, cfare race ishin. Dhe te kush race vihen re ato tipare fytyre? Dhe ku e mbeshtet supozimin tend te perzierjes?
Te kuqte shpesh here lyeshin... po. Floket bionde te atyre fotove me siper, jane bionde. Nuk jane te lyer.
Egjiptianet qe sherbenin prane faraoneve, shpesh i lyenin floket bionde. Por perse? Per ti ngjare kujt? Perse ishte shprehje elitare ngjyra bionde e flokeve?
Nuk mund te gjindet asnje tipar ne ato mumje, pervec sasise se larte te melanines qe eshte e justifikueshme per zonen, qe te sugjeroje race tjeter pervec kaukazoides
edhe neger por dhe semitike, por kursesi alpine dhe nordike.
por vertete, c'rendesi ka kjo, vetem jevgjeve mund tu shkonte ne mendje te ndertonin varre kaq gjigande(piramidat) duke shfrytezuar mijra skllever per dhjetra vjet, une kte nuk e quaj qyteterim, eshte budallallek me brire.
Darwin ajo nefertiti eshte jevge, ke ndonje dyshim ti![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RUDIGER : 16-05-2010 mė 15:04
Nuk eshte e qarte,eshte heterogjene,sipas dinastive paraqiten edhe tipare qe anojne kah njera ose tjetra race.Nuk jam i sigurte se qfare race tipike kane pasur mirepo mendoj ,skane qene as kaukazian te paster e as negro te paster.Ne muralet dhomes se varrit te mbretit Tut,p.sh.shihen figura te sklleverve tipik negroid,mirepo edhe ne disa portrete te disa mbreterve paraqiten tipare negroide.
Shihe vetem sfingsin dhe shiqo tiparet e fytyres se kah anojne.
Cilėt, amazigėt?!
100 % kodin tonė gjenetik (nuk vė dorėn nė zjarr pėr tė gjithė kėtu). Bile i kanė edhe kokat e kuqe si keltėt.
Jo tė gjithė visigotėt ngelėn nė Spanjė.
Prektora
Krijoni Kontakt