Me ndryshimin e vetėm se Watson i ka thėnė KAHERA idetė e tij. Parvjet do e kenė transmetuar nė radio/tv atė tė fundit, ose "e ka dhėnė" interneti.
(qė tė mos dalim jashtė teme)
Me ndryshimin e vetėm se Watson i ka thėnė KAHERA idetė e tij. Parvjet do e kenė transmetuar nė radio/tv atė tė fundit, ose "e ka dhėnė" interneti.
(qė tė mos dalim jashtė teme)
Prektora
Eugjenetika ėshtė proēes i ndryshėm nga pėrzgjedhja natyrore. Sjell njė sėrė problemesh etike, morale, ligjore (megjithėse pėrballė Natyrės, anashkalohen nėse e kėrkon ekzistenca). Faktikisht, pėrdoret masivisht nė bujqėsi dhe tek kafshėt. Mbase ėshtė e vetmja vaksinė ndaj sforcimit mediatik pėr tė krijuar masat amorfe ylberike dhe sigurisht, ka shumė individė qė kur shikon mendimet, e gjen tė domosdoshme pėrdorimin e saj.. Por gjithsesi, ėshtė kundėr pėrzgjedhjes natyrore.
Prektora
fjala shqip pėr - controversial -? qė tė dalė mė qartė kuptimi i asaj qė do tė thuash.
(porositė pėr vullnetin e shumicės hynė nė punė mbasi punon analizohen nga mendja.. nuk ndodh dhe me ty kėshtu?)
dawkins tė hyn nė punė nė kėtė rast, por vetėm pėr kėtė - right, mr. no-controversial?
Prektora
Disa ketu dihet ku e kane hallin.
Nese pranojne qe inteligjenca dashje padashje ka te beje me ""variacionet" / racat e qenies njerezore, shpjegohet edhe pse nje pjese e madhe e ketyre popullsive, perqafojne idete qe perqafojne, e kane ate nivel qyteterimi qe kane.
Keshtu preferojne te besojne qe te gjitha racat jane njesoj, pamvaresisht avancimit social-kulturor qe kane patur ne rrjedhen e epokave te historise njerezore. Kur njera race eksploronte planetin e bente zbulime, ndersa ndonje race tjeter kishte arritur suksesin e te ndezurit te zjarrit.
Dmth une qe nuk kam inteligjence e vuaj pasojat e ketij fakti nuk jam aspak fajtore? Dmth prinderushat edhe raca bardhanjose se ciles i perkas e ka fajin?
Fat ushtari i thone kesaj. Se mire jam pak afer albinove per mungese melanine nder deje, por tani duhet te me mungoje dhe inteligjenca. Perjashtimin nga rregulli si e perkufizojne shkencataret qe thone se raca bardhoshe eshte superiore?
Gjithsesi ju qeniet e hirshme me virtyte te grades absolute superiore, perse lodheni kaq shume te sqaroni, se nese eshte aksiome kjo qe ju pretendoni, atehere nuk ka nevoje per konfirmim. Rrjedhimisht cdo perseritje eshte e tepert.
Une qenia inferiore, nuk kuptoj juve superioret bardhoshkrenarė qe flisni per merita racore, nderkohe qe si te jete ashtu, si jo, juve nuk gezoni asnje merite per te cilen mund te rrihni kraharorin me krenari.
A e dini qe "raca inferiore" ua ka mundesuar juve ta debatoni kete teme ne internet?
Fale zbulimit te zeros nga "i ziu" ne kemi mundesi te diskutojme ketu bashke, se per ndryshe nuk do shihnim kompjuter me sy![]()
Historianet grek te lashte pershkruanin Kullat dhe qytetin e Babilonise si vete parajsa.Mos ti permendi piramidat e Egjiptit bashke me te gjitha shkencat,prej mjeksije,astronomije,gjeometri etj.Kane qene civilizime te papara ndonjehere.
Nje mbret arab i kishte derguar nje shah (fjala eshte per lojen e shahut ,figura shahu) nje mbreti francez si dhurate,ky i fundit e kishte hedhur tutje duke u friguar se eshte diqka qe do i sjelle te liga,sehire![]()
Po ashtu ky "i ziu" ka bere edhe Universitetin e pare ne bote (Al-Az'har - Egjipt).
Gjithashtu ky "i ziu" e ka mesuar "rracen superiore" qe duhet pastruar, sepse kjo "raca superiore" deri atehere ka menduar qe larja te sjell semundje.
Shyqyr qe erdhi "i ziu" ne Europen Mesjetare dhe e nxorri nga ai terr, se kushedi cfare jete do kishim ne sot.
Faleminderit qe na ndricove ti "i ziu" me zemer te bardhe![]()
Krijoni Kontakt