Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520

Protestat e opozitës venë në rrezik sezonin turistik

Protestat e opozites vene ne rrezik sezonin turistik
    Nuk kane reshtur perplasjet e opozites me policine e shtetit, e cila deri me tani ia ka dale qe te pengoje opoziten dhe te evitoje bllokimin e akseve rrugore. Por nga ana tjeter percjellja e kesaj pasigurie permes pamjeve televizive kane brenda tyre dhe friken qe ngjallin tek turistet e huaj, frike e cila gjate tere ketyre viteve sikur eshte vrare, duke sjelle ne kete menyre dhe nje "bum" turizmi ne vend. Por, keto pamje kurrsesi nuk mund te nxisin turistet qe te na vizitojne. Ne drejtim te kundert me ate qe po ecen Ministria e Turizmit, e cila ka gati nje fushate promovuese si brenda ashtu dhe jashte vendit per reklamimin e Shqiperise turistike, ngerci politik dhe protestat e opozites duket se do ndikojne negativisht ne ecurine e ketij sezoni veror. Vete operatoret dhe shoqatat turistike pohojne se nje situate e tille, nuk perkrah aspak biznesin e tyre, perkundrazi mund te frenoje grupet e turisteve qe te na vizitojne. Per me teper jo vetem qe mund te devijojne rrugen e turisteve te huaj, por mund te detyroje dhe pushuesit shqiptare te dalin jashte vendit per pak relaks. Bizneset turistike i kerkojne politikes qe te dale sa me pare nga kjo situate per te mos demtuar mbarevajtjen e sezonit turistik veror nepermjet prishjes se imazhit te vendit.
    Komentet e juaja

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Pse keshtu quhet tani marrja e vizave neper ambasada,sezon turistik.

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Pse keshtu quhet tani marrja e vizave neper ambasada,sezon turistik.
    Behet fjale per ata qe duan te pushonjne ne Shqiperi.
    Tere negativitet.
    Lexoje deri ne fund ca ka thene ai shoku me lart.
    Cdo gje eshte relative...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Protestat nuk krahasohen me demin qe i ka sjelle turizmit nje video 5 minuteshe e Reuters. Ajo shumezon me 0 njeqind reklama te ministrise se Kultures dhe qeverise te cilet ne vend qe te bejne reklama te shkojne e perveshin menget e te pastrojne mbeturinat.

Shiheni videon me poshte, eshte shume interesante dhe ka bere buje ne bote.

Reuters: Plazhet shqiptare, tejet të ndotura
    Reuters: Plazhet shqiptare, tejet të ndoturaTIRANE- Shqipëria, një vend me disa nga plazhet më të bukura në rajon, mbetet e penguar si pasojë e ndotjes së madhe përgjatë bregdetit dhe segmenteve ujore.
    Kështu nis një artikull i agjencisë së lajmeve Reuters, kushtuar Shqipërisë. Zona e quajtur "Kepi i Rodonit", që cilësohet si një nga perlat e Shqipërisë, në ditët e sotme, pothuajse është e mbuluar nga mbeturinat e hedhura vend e pa vend, duke bërë që edhe uji edhe toka të jenë të ndotur nga lëndë toksike dhe që përbëjnë kërcënim për qeniet njerëzore dhe për kafshët- shkruan me tej reporteri i Reuters-it. Reuters shton se kjo ndotje vjen kryesisht nga kryeqyteti shqiptar, nga Tirana dhe qytetet përreth, që përdorin lumenjtë për të derdhur mbeturinat e për të shkarkuar ujërat e zeza, e më pas uji i lumit shkon në det.
    (GSH/Balkanweb)

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Në kohën e atij,nuk ka patur sezion turistik ndaj ata janë në rregull me historinë e tyre.Kaq besoj se e kuptoni.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Protestat e opozites vene ne rrezik sezonin turistik
    Cka nuk pritet nga keta...,Ishalla nuk ben pjese ne planin e tyre politik ,se pastaj do e kene punen pisk nga populli...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga smokkie Lexo Postimin
    Behet fjale per ata qe duan te pushonjne ne Shqiperi.
    Tere negativitet.
    Lexoje deri ne fund ca ka thene ai shoku me lart.
    Nuk e kuptoj pse te duket kaq negative,nuk ka aspak negativitet

Kush do te pushoje ne Shqiperi o Tiran,ka vende sa te duash....Sharre, Shishtufin....

(Nuk e lexova deri ne fund,se nuk dua tju prish optimizmin pushuesve.)

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    E kush na flet per plazhet xhanem ky nga prrenjasi.
    Qe vete ne durres a gjetke, lahet me shurren e vet dhe na e quan sezon turistik.
    O juhanito!
    Unë nuk lahem fare por ti kujdes me fjalorin se nuk po të fyej!Sepse nuk e kam zakon jo për gjë.
    Që jam nga Prrenjasi e kam thënë edhe vetë dhe që kam këtë emër që kam këtu por ti nga je dhe kush je?
    E ke shumë lehtë të ofendosh sepse nuk jemi në të njëjtat pozita.Ndaj e ke këtë mundësi.Po kjo nuk është burrëri.
    Nëse nuk të pëlqejnë fjalët e mia,lexo ata të idealit tënd.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    [QUOTE=Edvin83;2714204]

Vertete shume shqetsuese...,Veshtire qe Shqipria mund te thithe nje klijentele me te larte turistike me kete nivel kaqe te larte te ndotjes se ambijentit..., e te mos flasim edhe per luhatje politike ,qe sa vjen e behet gjithnje me e besdishme....

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Protestat nuk krahasohen me demin qe i ka sjelle turizmit nje video 5 minuteshe e Reuters. Ajo shumezon me 0 njeqind reklama te ministrise se Kultures dhe qeverise te cilet ne vend qe te bejne reklama te shkojne e perveshin menget e te pastrojne mbeturinat.

Shiheni videon me poshte, eshte shume interesante dhe ka bere buje ne bote.

Reuters: Plazhet shqiptare, tejet të ndoturaTIRANE- Shqipëria, një vend me disa nga plazhet më të bukura në rajon, mbetet e penguar si pasojë e ndotjes së madhe përgjatë bregdetit dhe segmenteve ujore.
    Kështu nis një artikull i agjencisë së lajmeve Reuters, kushtuar Shqipërisë. Zona e quajtur "Kepi i Rodonit", që cilësohet si një nga perlat e Shqipërisë, në ditët e sotme, pothuajse është e mbuluar nga mbeturinat e hedhura vend e pa vend, duke bërë që edhe uji edhe toka të jenë të ndotur nga lëndë toksike dhe që përbëjnë kërcënim për qeniet njerëzore dhe për kafshët- shkruan me tej reporteri i Reuters-it. Reuters shton se kjo ndotje vjen kryesisht nga kryeqyteti shqiptar, nga Tirana dhe qytetet përreth, që përdorin lumenjtë për të derdhur mbeturinat e për të shkarkuar ujërat e zeza, e më pas uji i lumit shkon në det.
    (GSH/Balkanweb)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZkHB5G6Z5wg
    E pashe kete. Lajm me verte i keq, jo se nuk e dinim, po puna eshte se e shikon bota. Megjithate nuk besoj se do ndikoj shume ne turizem. Turizmi ne Shqiperi varet kryesisht te shqiptaret qe kthehen dhe besoj eshte nje numer shume shume i vogel turistesh te huaj. Dhe sikur mos vij asnje nga ata, nuk besoj s eka ndikim te madh.

Po problemi eshte qe te pastrohen plazhet e te mirmbahen se pak nga pak do detyrohen dhe turistet shqiptare te shkojne ne plazhe te tjera. Ne vend qe e vijne cdo vere, do vijne 1 here ne 3-4 vjet per te pare familjet dhe vitet e tjera shkojne ben plazh tamam ne vende te tjera.

Nga 2004 pash per here te pare qe kishte fillu ndotja keq e plazhit dhe ne Vlore e Sarande, se Durresi ka 15 vjet ka mundsi. Eshte normale te kete ndotje se eshte rritur numri i pushuesve, po duhet te investohet me shume per ti mirmbajt, dhe nga ata qe kane biznese aty se ne te mire te tyre eshte.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •