Close
Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 289
    yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Teorikisht barazi gjinore, praktikisht jetojme ne nje bote maskuline.

Kjo fillon qe ne edukumin e femijes, djemt rriten me ndryshe sesa vajzat.Djali ka pak me shume liri dhe me shume perparesi se sa vajza.

Ne nje mardhenie cift , te dy jane ne varesi te njeri -tjetrit. Nqs mashkulli siguron te ardhurat e familjes, femra merret me rritjen , edukumin e femijeve dhe me shtepin, pra i mban krahet e ngrohta mashkullit .Nje pune e cila kushton me shume nerve dhe energji sesa mund te kujtoje nje mashkull.
    Nqs te dy jane ne pune , punet ndahen se edhe koha eshte e paket .
    Pra te dy nuk bejne dot pa njeri-tjetrin .

Jeta ne cift arrin ti rezistoj kohes , jo pse ka barazi mes gjinive ,por se sa respektohet dhe tolerohet tjetri.

Ps. Pastaj ne ditet e sotme pam pam mashkulli xD
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    duket qarte (edhe ketu) se ç'far dine te bejne mire femrat ! vetem thashatheme

qe Bota e sotme po shkon drejt Feminizimit te Mashkullit kjo eshte e dukshme. Depilimi, Tualeti, heqja e vetllave per te mos thene ketu qe su ben pike pershtypje martesa midis te njejtit seks. Keto gjera per feministet jane thjeshte zhvillim i shoqerise

Feministet nuk pranojne ndryshimin ne Natyrshmeri midis Meshkujve dhe Femrave, dhe jane per nje bote ku Mashkulli dhe Femra jane njesoj ne sjelljen, karakterin, fizonomine e tyre shpirterore dhe psikosociale, dhe kjo eshte nje marrezi (natyra biologjike e ndalon)

Natyra i ka ndare rolet qe ne krijese

marrim dy femije, nje Mashkull dhe nje Femer dhe u japim nje thes me lodra, Meshkujt do te zgjedhin arme ose makina ndersa Femrat kukulla dhe ene guzhine, kjo vjen ngaqe eshte ne natyrshmerine e Femres te jete perkujdesese, ndersa Mashkulli te jete garues konkurues.

ne krevat pastaj eshte tjeter gje aty s'drejton njeri, mendja humb si per Mashkullin ashtu dhe per Femren

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

A eshte e vertete qe femrat kerkojne barazine dhe pavaresine???

per mua jo. aspak.
    jo per gje por numri i femrave qe nuk e kane aspak problem te konsiderohen vetem objekte, rritet çdo dite e me shume.
    objekte dekorative. si nje vazo me lule artificiale...

sikur femrat vertet do te kerkonin kete barazi, kete pavaresi qe thone, bota do te kishte nje ndryshim thelbesor... dhe kjo fale tyre.

une jam totalisht pro barazise.
    por problemi eshte: kur do filloje femra ta kerkoje vertete kete barazi?
    kur do te impenjohet me shume dhe te shfrytezoje ato aftesi intelektuale qe i ka dhene Zoti dhe jo te mendoje vetem per paraqitjen e jashtme?

p.s. natyrisht them "femra" duke perdorur ato femra qe per mua jane vetem objekte. fatkeqsisht nje pjese e madhe...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    per mua jo. aspak.
    jo per gje por numri i femrave qe nuk e kane aspak problem te konsiderohen vetem objekte, rritet çdo dite e me shume.
    objekte dekorative. si nje vazo me lule artificiale...

sikur femrat vertet do te kerkonin kete barazi, kete pavaresi qe thone, bota do te kishte nje ndryshim thelbesor... dhe kjo fale tyre.

une jam totalisht pro barazise.
    por problemi eshte: kur do filloje femra ta kerkoje vertete kete barazi?
    kur do te impenjohet me shume dhe te shfrytezoje ato aftesi intelektuale qe i ka dhene Zoti dhe jo te mendoje vetem per paraqitjen e jashtme?

p.s. natyrisht them "femra" duke perdorur ato femra qe per mua jane vetem objekte. fatkeqsisht nje pjese e madhe...
    Femra eshte e gatshme qe te ndjeje dhe provoje barazine qe i takon por kjo do te arrihet kur seksi tjeter te kete miresine e te besoje tek femra dhe e fundit kur ai ta lejoje femren qe te arrije kete barazi...

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Femra eshte e gatshme qe te ndjeje dhe provoje barazine qe i takon por kjo do te arrihet kur seksi tjeter te kete miresine e te besoje tek femra dhe e fundit kur ai ta lejoje femren qe te arrije kete barazi...
    cfare ju mungon femrave sot???
    seksi tjeter eshte ne aparence i eger por beson tek miresija dhe besimi femeror
    vete ju thoni

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    kur vete "femrat objekte" rriten çdo dite e me shume, si mund te pretendosh qe meshkujt jane pengesa e femres pes te arritur barazine?
    keto femra nuk e kane problem te trajtohen si sende zbukurimi. madje eshte ajo qe kerkojne.

kam pas lexuar dikur nje shprehje. nuk e mbaj mend e kujt eshte, por thote:

pengesa me e madhe per emancipimin e gruas eshte gruaja vete...

ti nuk qenke dakord me sa shoh.
    Vasudhaiva Kutumbakam

kur vete "femrat objekte" rriten çdo dite e me shume, si mund te pretendosh qe meshkujt jane pengesa e femres pes te arritur barazine?
    keto femra nuk e kane problem te trajtohen si sende zbukurimi. madje eshte ajo qe kerkojne.

kam pas lexuar dikur nje shprehje. nuk e mbaj mend e kujt eshte, por thote:

pengesa me e madhe per emancipimin e gruas eshte gruaja vete...

ti nuk qenke dakord me sa shoh.
    A jane te gjitha femrat "objekte"?

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    A jane te gjitha femrat "objekte"?
    absolutisht jo. e kam sqaruar me lart kete pergjethsim...
    thjeshte eshte nje fakt i pamohueshem qe keto femra-oblekte po rriten gjithnje e me shume...
    pra ato femra qe duan me te vertete barazine, duhet te shohin fajin kryesore tek kjo kategori femrash.
    Vasudhaiva Kutumbakam

absolutisht jo. e kam sqaruar me lart kete pergjethsim...
    thjeshte eshte nje fakt i pamohueshem qe keto femra-oblekte po rriten gjithnje e me shume...
    pra ato femra qe duan me te vertete barazine, duhet te shohin fajin kryesore tek kjo kategori femrash.
    Fakt i pamohueshem? Sipas teje apo eshte bere ndonje studim qe ja vlen qe e tregon kete gje, sepse ajo qe thua eshte subjektivitet dhe aspak fakt?

Pse mos te themi qe femrat qe njeh ti apo qe shoqerohesh ti jane te tilla, ndaj edhe ti ke dale ne nje perfundim te tille? Pse mos te themi qe femrat e mbajne veten sepse eshte natyra e tyre femerore dhe ndihen mire vete ato dhe jo per t'u bere objekt i mashkullit? Pse mos te themi qe eshte rritur numri i meshkujve me ego te zmadhuar qe mendojne se jane the sh.t dhe cdo femer eshte mbas tyre kur ne fakt s'eshte aspak e vertet? Pse mos te themi qe jane pikerisht meshkujt ata te cilet po e kuptojne cdo dite dhe me teper qe nuk e kane me rendesine si me pare te nje femer sepse ne fund te fundit femrat tani ndryshe nga me pare po kerkojne nje partner ne shume aspekte dhe jo thjesht nje burre qe ben vetem per te bere femije dhe per te ushqyer familjen?
    Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 10-05-2010 më 21:08

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Barazia nuk mund te krijohet asnjehere, ne cfaredolloj raporti, nuk ka sesi te kete barazi absolute. Une gjykoj se pavarsia ekonomike vecanerisht con ne thyerjen e (per mua) zinxhireve te varesise nga partneri. Gjykoj se nje marrdhenie sa me pak varesi te kete, aq me shume shpie ne funksionim afatgjate te makanizmit te krijuar. Fjalia "gruaja te jete ne funksion te burrit" me duket si e shkeputur nga ndonje liber nga epokat e Neandertalit. Si mund te jete nje qenie "ne funksion" te dikujt tjeter? Mua me ngjan se cdo marrdhenie, jo vetem ne familje, bazohet mbi principin e simbiozes, pra te dhenies edhe marrjes ne te njejten kohe. Tentativa per reciprocitet duhet te jete ajo baze, per te shmangur ndjesite e inferioritet edhe varesite, qe mos heret, vone, do shpien ne luftra trendafilash. : )

Faqja 5 prej 29 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •