barazi , dashuri dhe mirkuptim .
Burri Burr edhe Gruja Gru .
Une feministe? Jo, jo, jam edhe me e demshme, jam realiste!
Difektin? E cili na qenkerka difekti qe duan ta kthejne ne "virtu"? Fakti qe jane te pavarura?! Hajde difekt, hajde.
Po pra, si qenie femerore, kshu me kane percaktuar neper tema burrash namuzqare me dy pellembe mustaqe si qemoti, qe jam e padenje per te marre pjese ne ato diskutime. Tani, une si supermega naive qenie qe jam, besoj ne germat qe me drejtohen mua, vecanerisht te atyre njerezve qe as e dine se cfare perfaqesoj...![]()
Keshtu qe... FAJTORE sipas akuzes!
Qe te flasim drejt, punet deri tani qendrojne keshtu :
1. Femrat jane inferiore fizkisht ndaj meshkujve.
2. Nuk eshte se shkelqejne kushedi se cfare intelektualisht mbi meshkujt.
Per hir te te vertetes, keshtu jane gjerat he per he. Mund te kete femra me te zgjuar se shumica e meshkujve dhe anasjelltas... por nje overall ka folu e flet per dominim mashkullor.
Ne kete kushte, si e shikoj une, femrave u duhen me pak diskutime ironike, edhe me shume pune per tu ngritur mbi ate imazhin mesatar te sekretares sexy, qe shet qe nga patatinat deri te lingeri neper reklama.
Flisni me pak... beni me shume.
E kote qe prisni t'u jepet shansi... askush nuk ia DHA meshkujve shansin...e moren vete.
kur kam qene i vogel mbaj mend femijet debatonin dhe kur njeri e fyente tjetrin, ai tjetri ia kthente duke thene: ai qe shane shane vehten. hahaha!
diçka banale...
aje qe the ti me lart dhe ta shenova ne bold eshte ekuivalente e kesaj shprejes se femijeve.
ja si dal ne kete perfundim:
vetem ndiz televizorin infinity.
kur shikon ndonje program sportiv, aty ne shume raste ndodhet nje femer e bukur (mundesisht me gjysem xhoksi jashte) qe nuk di as te lexoje emrat e ekipeve. nuk di te thoje asgje.
ose edhe ne programe argetuese, shume shume shpesh (per te mos thene gjithmone) ndodhet nje femer gjysem e çveshur qe nuk di as te kercej as te kendoje... rri aty vetem per te treguar by**en dhe xhoksin.
a qendron ajo aty si nje objekt?
para garave te moto gp, cirkuiti eshte i mbushur plot e perplot me femra super sexy, gjysem te çveshura qe rrine duke u mbajtur çadrat piloteve.
gjithashtu ne çiklizem. kur çiklistet fitojne nje gare, shkojne zakonisht dy femra te bukura dhe i japin fituesit nga nje puthje...
a mund te quhen ato femra objekte?
kur shikon reklama qofte edhe te diçkaje pa lidhje, aty paraqitet shpesh nje femre sexy gjysem e çveshur. edhe pse ajo qe reklamohet nuk ka aspak lidhje.
a nuk jane femra objekte ato?
sa dyqane ka ku shiteset vishen ne menyre shume ekstravagante (me mire te themi çvishen) vetem per te thithur kliente. po bare?
ne itali diskotekat jane plot me ato qe quhen "ragazze immagine". perktheje pak se jam i bindur se di itaisht. te pakten kubistet kercejne. keto rrine kot. si vazo me lule.
objekte?
nese nje mashkull sheh nje femer me nje dekolte ku fantazia nuk ka nevoje te funksionoje dhe me nje minifund 25 cm, çfare duhet te pelqeje nje tek ajo? aftesite e saja intelektuale, apo ndonje gje tjeter???
dhe mendo qe ka femra qe kane kete enderr qe femije.
- çfare deshiron te behesh kur te rritesh??
- dua te behem objekt.
hahaha!
per mua shume mire. nuk ka gje me te bukur per syte se nje femer te bukur dhe aq me teper te çveshur.
por ama kjo mos te me beje si intelektuale mua.
kjo eshte shoqeria ku jetojme, ku shpesh femra me "deshire te saj" eshte vetem nje objekt.
eshte nje kenge qe thote:
It's funny how a man only thinks about the...
You got a real big heart, but I'm looking at your...
You got real big brains, but I'm looking at your...
Girl, there ain't no pain in me looking at your...
p.s. ne itali eshte nje program qe quhet "la pupa e il secchione" (beauty and the geek). komplet trash tv. femra jane edhe ato.
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt