Close
Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 256
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Olsi Jezexhi

Ja se si shkruan nje turk( vet eshte deklaruar keshtu) i cili jeton ne vendin e Papes, por mundohet te manipuloje me faktet historike herepashere.
    Nuk tregon qe Bogdani ka luftuar turqit, por mundohet te genjeje dhe te fshehin faktet. Lexoni dhe komentoni. Ishte te forumi tjeter, por mendova ta sjell edhe ketu qe ta komentojme edhe ne tjeret.

Krime mbi moralin dhe të drejtën e lirisë fetare në Kosovë!
    Përjashtimi i Arlinda Zekës nga shkolla Pjetër Bogdani në Kosovë, përmban në vetvete 2 krime. I pari është vetë emri i shkollës. Pjetër Bogdani, një misionar katolik, anti-semit dhe anti-musliman, pjesëtar në masakrën serbo-austriake të Kosovës kunder muslimanëve kosovarë, duhet ta kishte vendin nëpër librat e turpit të Kishës Katolike dhe rreshtohet përkrah Hitlerit, Dom Loro Cakes dhe kriminelëve të tjerë të historisë së Krishterimit. Por në Kosovë ky hero i islamofobisë dhe anti-semitizmit i imponohet muslimanëve kosovarë si hero kombëtar.

Sikur të mos mjaftoje ky krim, përjashtimi i Arlinda Zekës nga shkolla është nje krim edhe më i rëndë. Nëpër disa vende diktatoriale muslimane dhe republika bananesh, si Tunizia, Kosova, Shqipëria perëndimi implemeton politika të këtilla nëpërmjet te cilave shtyp, dënon, diskriminon dhe largon nga sistemi gratë me shami. Nëpërmjet këtyre politikash regjimi synon dënimin për së gjalli në injorancë të femrës që beson në Zot. Në Shqipëri në kohë të komunizmit këto politika ndiqeshin nga Partia e Punës kundër femijeve të kulakëve, ballistëve dhe anti-komunistëve. Duke lënë një fëmi pa shkollim, pushtetari synon të shkaterrojë të gjithë jetën e kundërshtarit të tij. Në Shqipëri, komunistët, duke lënë pa shkolla fëmijët e komunistëve projektonin te ardhmen. Ata donin të siguronin që edhe sikur një ditë sistemi komunist të rrezohej në Shqipëri, fëmitë e anti-komunistëve të ishin injorantë dhe të paditur dhe të mos kishin mundësi që të marrin kurrë në dorë pushtetin.

Këto politika në Shqipëri janë implementuar edhe kundër besimtarëve muslimanë të Shqipërisë së Mesme. Gratë që nuk hiqnin shamitë, komunistët i lanë të vdesin si fshatare nëpër kooperativa, ndërsa fëmitë e tyre u bënë xhahile dhe rrugaçe. Të njëjtat politika implementohen sot edhe në Francë, ku regjimi racist Sarkozi dhunon dhe diskriminon muslimanët duke i dëbuar nga sistemi - në mënyrë që të sigurojë mos integrimin e muslimanëve asnjë në sistem.

Kjo gjë që po bëhet sot në Kosovë kundër Arlinda Zekës, është lufte kundër Islamit dhe muslimanëve. Drejtori i shkollës Pjetër Bogdani, Isuf Çela, do të bënte më mirë sikur ta vriste Arlindën për së gjalli pse kështu jeta e saj do te merrte fund dhe ajo mund të shkonte në xhenet. Por ajo që Isuf Çela që drejton një shkollë me emër katolik po bën kundër një vajze të vogël është më keq sesa vrasja. Ai po kërkon që ta vrasi përjetë Arlinden. Do ta denojë atë qe ajo të vdesë në injorancë dhe padituri dhe jashtë sistemit. Kërkon që Arlinda ose të abandonojë besimin e saj në Allah, ose përndryshe kërkon që ta varrosi për së gjalli, ta dënojë me injorancë. Dhe vrasja më e keqe është kjo lloj vrasje. Kur kundërshtari jo vetëm që nuk të vret, por të le të jetosh pa patur mundësi që të shkollohesh dhe edukohesh dhe bëhesh pjesë e sistemit ku ti jeton.

Muslimanët e Kosovës, kanë një xhihad të madh para vetës së tyre. Ai është xhihadi për demokraci dhe të drejtat e njeriut. Kosovarët e katolicizuar si Isuf Çelaj dhe zagarët e perëndimit që janë ne pushtet sot, janë më të rrezikshëm për të ardhmen e tyre sesa Sllobodan Millosheviçi. Pse nëse Sllobodani dhe sërbët kërkonin tiu merrnin shqiptarëve Kosovën, katolikocentrikët dhe fondamentalistët laikë kerkojnë të ju marrin shpirtin dhe jetën. Në Bibël, në Ungjillin sipas Mateut, Jezu Krishti thotë "Dhe mos kini frikë nga ata që vrasin trupin, por nuk mund të vrasin shpirtin; kini frikë më tepër nga ai që mund t`ua humbë shpirtin dhe trupin dhe të ju çojë në xhehenem."

Çka po ndodh sot në Kosovë, me përjashtimin e vajzave me shami nga sistemi dhe me konvertimet dhe thirrjet për konvertime në katolicizëm, janë luftë për shpirtin.

Muslimanët e Kosovës duhet të protestojnë, hedhin në gjyq, demonstrojnë dhe marrin të gjitha masat e duhura që ti japin fund këtij aparteidi katoliko-laik që ushtrohet mbi ata. Nëse ata nuk luftojnë për liritë dhe të drejtat e tyre, e ardhmja e tyre do të jetë shumë e zymtë!

Olsi Jezexhi
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Eshte me pikepamje radikale, pra e mbron vetem nje kendveshtrim (edhe nese s'ka baze te vertete). Eshte injorant 'i klasit te pare' por ka disa perkrahes. Islamiket ne Evrope nuk e kane ndermend te integrohen, pasi vet sipas predikimeve te tyre ata jane ne Evrope qe te fitoje Islami, e jo qe te integrohen. Edhe Evropianet e dojne me shume popullin e vet, asnje popull nuk e don te huajin me shume se te vetin, normal qe myslimanet nuk kane imazh te mire ne Evrope, sepse me arrogance nuk shkohet perpara. Por sic duket per mendjen kryeneqe te Olsit kjo eshte veshtire te konceptohet pasi ai s'di te logjikoje, mendon se krejt bota duhet gjithsesi te kete nje mendje si ai. Ky her flet kunder Bibles, dhe besimit krishter, pastaj sulmon Rilindasit shqiptare i ben masakrues te myslimaneve (pra per me i nxite shqiptaret ne konflikte te panevojshme)... pastaj poston vargje nga Bibla dhe i keqperdore kur ato vargje nuk kane te bejne asgje me vajzat me shami, pra intelektualisht eshte i deshtuar sepse myslimanet besojne se Bibla eshte ndryshuar. Si guxon ky t'i quaje njerezit qe kane luftuar per komb 'zagare' te perendimit kur secili i ka meritat e veta, ky far budallai. Cuditem si lejohet ky te jetoje ne Itali, shume tolerante qenkan italianet sic duket, keta jane turpi i shqiptareve sot me kete mendje si ky normal qe nuk te don askush. Ky se ka vendin as ne Shqiperi, po atje ne Vaziristan, atje me shoket e vet. Me arrogance asgje nuk fitohet, se paku nese do te deportohej atje do te na kursente nga injoranca qe sjellin shkrimet e tij

Persona te verber te korruptuar nga brenda, besomni se me kete shkrim asgje s'ka thene hiq, krejt budallallek qenka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 30-04-2010 më 12:09

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    me shqiptare se olsi nuk ka ,edhe une e njoh personalisht,por si duket dikujt nuk i shkon per shtati hulumtimi i tij neper arkivet dhe zbulimi i realitetit tone shqiptare ,prandaj nuk eshte e kote qe krejt shkijet e forumit cohen ne kembe kur u shkelet bishti.

olsi cdo here tallet me mendjelehtit dhe injorantet prandaj keta i marin gjerat te gatshme vfar u servohetne pjate....kujdes mos hani cfar do .......

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

sa shume kenka hidheruar...

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Ja se si shkruan nje turk( vet eshte deklaruar keshtu) i cili jeton ne vendin e Papes, por mundohet te manipuloje me faktet historike herepashere.
    Nuk tregon qe Bogdani ka luftuar turqit, por mundohet te genjeje dhe te fshehin faktet. Lexoni dhe komentoni. Ishte te forumi tjeter, por mendova ta sjell edhe ketu qe ta komentojme edhe ne tjeret.

Krime mbi moralin dhe të drejtën e lirisë fetare në Kosovë!
    Përjashtimi i Arlinda Zekës nga shkolla Pjetër Bogdani në Kosovë, përmban në vetvete 2 krime. I pari është vetë emri i shkollës. Pjetër Bogdani, një misionar katolik, anti-semit dhe anti-musliman,
    pjesëtar në masakrën serbo-austriake të Kosovës kunder muslimanëve kosovarë, duhet ta kishte vendin nëpër librat e turpit të Kishës Katolike dhe rreshtohet përkrah Hitlerit, Dom Loro Cakes dhe kriminelëve të tjerë të historisë së Krishterimit. Por në Kosovë ky hero i islamofobisë dhe anti-semitizmit i imponohet muslimanëve kosovarë si hero kombëtar.

Sikur të mos mjaftoje ky krim, përjashtimi i Arlinda Zekës nga shkolla është nje krim edhe më i rëndë. Nëpër disa vende diktatoriale muslimane dhe republika bananesh, si Tunizia, Kosova, Shqipëria perëndimi implemeton politika të këtilla nëpërmjet te cilave shtyp, dënon, diskriminon dhe largon nga sistemi gratë me shami. Nëpërmjet këtyre politikash regjimi synon dënimin për së gjalli në injorancë të femrës që beson në Zot. Në Shqipëri në kohë të komunizmit këto politika ndiqeshin nga Partia e Punës kundër femijeve të kulakëve, ballistëve dhe anti-komunistëve. Duke lënë një fëmi pa shkollim, pushtetari synon të shkaterrojë të gjithë jetën e kundërshtarit të tij. Në Shqipëri, komunistët, duke lënë pa shkolla fëmijët e komunistëve projektonin te ardhmen. Ata donin të siguronin që edhe sikur një ditë sistemi komunist të rrezohej në Shqipëri, fëmitë e anti-komunistëve të ishin injorantë dhe të paditur dhe të mos kishin mundësi që të marrin kurrë në dorë pushtetin.

Këto politika në Shqipëri janë implementuar edhe kundër besimtarëve muslimanë të Shqipërisë së Mesme. Gratë që nuk hiqnin shamitë, komunistët i lanë të vdesin si fshatare nëpër kooperativa, ndërsa fëmitë e tyre u bënë xhahile dhe rrugaçe. Të njëjtat politika implementohen sot edhe në Francë, ku regjimi racist Sarkozi dhunon dhe diskriminon muslimanët duke i dëbuar nga sistemi - në mënyrë që të sigurojë mos integrimin e muslimanëve asnjë në sistem.

Kjo gjë që po bëhet sot në Kosovë kundër Arlinda Zekës, është lufte kundër Islamit dhe muslimanëve. Drejtori i shkollës Pjetër Bogdani, Isuf Çela, do të bënte më mirë sikur ta vriste Arlindën për së gjalli pse kështu jeta e saj do te merrte fund dhe ajo mund të shkonte në xhenet
    .
    Por ajo që Isuf Çela që drejton një shkollë me emër katolik po bën kundër një vajze të vogël është më keq sesa vrasja. Ai po kërkon që ta vrasi përjetë Arlinden.
    Do ta denojë atë qe ajo të vdesë në injorancë dhe padituri dhe jashtë sistemit
    . Kërkon që Arlinda ose të abandonojë besimin e saj në Allah, ose përndryshe kërkon që ta varrosi për së gjalli, ta dënojë me injorancë. Dhe vrasja më e keqe është kjo lloj vrasje. Kur kundërshtari jo vetëm që nuk të vret, por të le të jetosh pa patur mundësi që të shkollohesh dhe edukohesh dhe bëhesh pjesë e sistemit ku ti jeton.

Muslimanët e Kosovës, kanë një xhihad të madh para vetës së tyre.
    Ai është xhihadi për demokraci dhe të drejtat e njeriut. Kosovarët e katolicizuar si Isuf Çelaj dhe zagarët e perëndimit që janë ne pushtet sot, janë më të rrezikshëm për të ardhmen e tyre sesa Sllobodan Millosheviçi. Pse nëse Sllobodani dhe sërbët kërkonin tiu merrnin shqiptarëve Kosovën, katolikocentrikët dhe fondamentalistët laikë kerkojnë të ju marrin shpirtin dhe jetën. Në Bibël, në Ungjillin sipas Mateut, Jezu Krishti thotë "Dhe mos kini frikë nga ata që vrasin trupin, por nuk mund të vrasin shpirtin; kini frikë më tepër nga ai që mund t`ua humbë shpirtin dhe trupin dhe të ju çojë në xhehenem."

Çka po ndodh sot në Kosovë, me përjashtimin e vajzave me shami nga sistemi dhe me konvertimet dhe thirrjet për konvertime në katolicizëm, janë luftë për shpirtin.

Muslimanët e Kosovës duhet të protestojnë, hedhin në gjyq, demonstrojnë dhe marrin të gjitha masat e duhura që ti japin fund këtij aparteidi katoliko-laik që ushtrohet mbi ata. Nëse ata nuk luftojnë për liritë dhe të drejtat e tyre, e ardhmja e tyre do të jetë shumë e zymtë!

Olsi Jezexhi
    dikush tha ketu qe asnje nuk diti ta kundershtije me fakte kete jazekxhiun...nuk desha te reagoja ne kete shkrim pasi mu duk pa vlere dhe nje shfrim dufi nga nje njeri qe mundohet si e si te nxjerre koken e te duket gjoja i menqur por me ngacmoi ujvesa dhe thash spo e le me kaq kete shkrim..

une do e komentoj kete shkrim dhe ato gjera qe do komento do i bej me ngjyre..keshtu per tjua bere juve me te lehte kuptmin...

se eshte komplet konfuz ky jazekxhiu tregon fillimi i ketij shkrimi...dy krime thote i dashuri yne...nuk e di nese e ka idene e jurispudences se kush quhet krim...dhe per me teper keto dy krime qenkan te lidhura me zonjushe zeken...krimi i pare '' emri i shkolles ''...hera e pare qe degjoi qe eshte bere nje krim ndaj nje nxenesje muslimane ne nje shkolle kur i kan vene emrin kesaj shkolle...une nuk e di kur ja kane vene emrin pjeter bogdani kesaj shkolle...ndoshta para se te lindete kjo nxenese...dhe ata qe kane per detyre dhe detyrim per ti vene nje emer nje shkolle kane menduar ndoshta qe para se te na lindete zeka se duhej ti vendosnin pikerisht kete emer pasi kur te lindte zekja ,pasi te rritej ajo , e pasi te niste shkollimin ne kete shkolle do benin krimin ndaj saj...mirepo ne gjithe kete krim une kurkund nuk e mora vesh se ku ishte krimi...ku ishte krimi ndaj kesaj nxeneseje apo ku eshte krimi ndaj nxenesve te tjere...nese u be krim me vendosjen e ketij emri a u be ky krim vetem ndaj arlindes apo te gjithe nxenesve te tjere te kesaj shkolle..krejt konfuz jam...olsi ndoshta e din krimin dhe ben mire te na e tregoje...

ndoshta olsi ka ngaterrim zorresh ne koke dhe ndoshta i shkon ne mendje se pse kesaj shkolle i kane vene nje emer me prapavije kristiane kur ketu na studion nje nxenese muslimane..une po hamendesoj ne kete gje...se ne te vertete nuk e di ku ishte krimi qe na e solli olsi...nese vertete ka menduar ashtu siq hamendesova une atehere kemi nje problem...autoriteti pergjegjes per emrin e kesaj shkolle ka bere gabim pse nuk e kane pyetur olsin..shume gabim bile...gabimi tjeter ka te beje me ate qe ky autoritet nuk ka shkuar te prinderit e kesaj zemes qe ndoshta akoma nuk kane pase qene te martuar dhe ti pyesnin nese kur te martoheshin a do ta lindnin nje vajze dhe kur kjo vajza do te rritej a do ja vishnin asaj nje shami fetare...e kur prinderi tju drejtohej '' po ju cju duhet kjo pune '' ata duhej te ju ishin pergjigjur se ja bre dona te ngreme nje shkolle teknike ketu ne ferizaj..e kesaj shkolle po duam tja veme nje emer qe kur te vije vajza jote per te studiuar tek kjo shkolla ky emer ti beje nje krim kesaj vajzes suaj...kur prindi ti pyeste se cfare krimi keta ti pergjigjeshin '' valla nuk e dime po do dali nje olsi jazekziu dhe do thote se emri pjeter bogdani do beje nje krim ndaj vajzez arlinda zeka...pyete vete olsin...

me ra ndermend dicka...dhe po ju pyes juve nga ferizajt se mos eshte ngrite nga varri pjeter bogdani more dhe na paska bere ndonje krim ngaj arlindes dhe ne se dime por e di veq olsi....cka nuk ben vaki tek ne...dhe ndoshta plakut te moqem ju ka tek per pjeshkeza dhe na e ka ngacmuar arlinden..

bah cfare krimi edhe me i rende u be ndaj arlinda zekes...dhe kete na e bekan dy republikat e bananeve shqiptare shqiperia dhe kosova...eh more olsi sa qesharak je...si te shkon ne mendje te shprehesh me fraza te tilla...clidhje ka amerika dhe perendime me keto politika qe te vijne ne mendje ty..ku po e diskriminojne ato me denim more femren shqiptare...a nuk po e sheh se si bash ky perendimi po ju krijon hapesira te vazhdueshme muslimaneve ne pergjithesi dhe femres muslimane ne veqanti lehtesirat me te mundshme per tu shkolluar dhe per te ushtruar e lire te drejtat e saj kulturore dhe fetare...o hajvan po a e din more se mu ne qendren e katoliqizmit boteror ne romen den baba den katolike sot ke xhamine me te madhe europiane...po ku e ke ti o hajvan ne mes te mekes kishen katolike me te medha te azise...po ku e ke ti tolerancen e vendeve arabe ne ushtrimin e feve te tjera perveq asaj islame more hajvan...do i kishit varur per gishtat e kembes cdo pjestar te feve te tjera nese do guxonte te vizitonte meken...do e kishit masakruar cdo te krishtere nese do kerkonte te ngrihej nje kishe edhe simbolike ne arabine saudite e jo me ne meke...

ku e ke diskriminimin ndaj femres islame ne trojet shqiptare more turk i fllicte...ku eshte penguar femra islame te shkollohet more dilenxhi...a nuk ke me qindra dhe mijera vajza muslimane ne shkollim fillor , te mesem , universitar , magjistrature , etj etj...a nuk ke me dhjetra femra muslimane shqiptare qe kan perfunduar studimet post diplomike dhe sot kane grada shkencore doktor dhe profesor ne profesionin e tyre...ti femren muslimane sot e ke ministre dhe deputete more shejtan njeri...apo keto qe permenda une nuk jane muslimane...sepse keto nuk veshin shami...dhe vetem ato qe veshin shami jane muslimane...po te jete keshtu ju muslimante ( edhe une jam musliman por jo si ju ) me shamija jeni teper minorance..teper minorance...ndoshta as 1%....dhe nuk na imponoheni dot....

xhevahir i rrale ky pohim...si i thua keto gjera more...si mund ti drejtohesh nje drejtori keshtu more kushdo cofte ai...pse duhej ta vriste arlinden o shejton..ai ka rrespektuar nje rregullore shkolle dhe ju po ja merrni frymen me kercenime dhe ja tani e nxisni edhe me lart...nga e nxore ti dilengji perfundimin se ky drejtor dashka ta vrase per se gjalli more kete arlinden...mos e degjove diku kete drejtor ti kete thene arlindes se duhet te abandonosh fene tende qe te te jepet e drejta per te studiuar ne kete shkolle...a ja ka thene kete apo kete po e thua ti...nese ja ka thene kete gje atehere thirrem edhe mua dhe bashke ikim dhe e tredhim kete drejtor...por nuk e besoj se ja ka thene kete gje ..ama besoj se i ka thene kete gjene tjeter...degjo vajze e mbare kjo shkolle eshte laike dhe brenda territorit te kesaj shkolle veshja jote nuk eshte e lejueshme...nese don te shkollohesh ne kete shkolle duhet te rrespektosh rregulloren e shkolles.duhet te vishesh si te gjithe te tjeret...dhe nese nuk e zbaton atehere ti nuk mund te hysh ne deren e madhe te saj...jo vetem ti por te gjithe nxenesit dhe mesuesit e kesaj shkolle...e kjo nxenese ka dashte me e rrespektuar vendimin e nje administratori .. dhe nese vertete deshiron te shkollohet duhet ta gjeje vete menyren te shkollohet...nuk ja ka per detyre as drejtori dhe as shoqeria...dyert e shkollave i ka te hapura mjafton te rrespektoje rregullat e tyre...nuk eshte e zbritur nga qielli kjo shenjtane qe ne ti bejme favore...

sa per dijeni more extremist nese ka kontribut me te madh ne mbetjen e femres muslimane si injorante dhe te pashkolluar ai ai kontribut eshte i fese islame..e dime mire se cka punuar kleri musliman ne femrat qe shkonin ne shkollim superior me perpara...emra nga me te peshtiret jua kane vene...qudi qe sot dalin kaq mesim dashes...keto perralla mos na i shit neve pasi qe ne i kemi jetuar dhe i jetojme keto kohe...

ky eshte kulmi...te besh thirrje te tilla xhihadiste mendoj se nuk kane koment...nuk e di kush i jep liri ketij njeriu te flase ne kete menyre..nuk e di ne ka organe shteterore qe kontrollojne jeten ne trojet shqiptare...dhe nuk e di nese ka organe policore qe i regjistrojne te tilla thirrje...ne e dime se te tille njerez jane pak...por te mos harrojme se nga keto te paktet mund te na vije ndonje akt terrorist..ky tipi nuk e ka per gje ...me duket se jane te papergjegjshem te gjithe ata qe i japin hapesira extremistave te tille...nuk e di por mua me duket shokante...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 30-04-2010 më 20:18
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Popo e di per Selim Hasanajn ky nese sgaboj doli me një shkrim në mbrojtje të Anton Kçires (në moment kur të gjithë kerkonin që ai të terhiqet nga ato që ka thënë).
    Së pari nuk ke dy lidhje me gramatik dhe shumë gabime gjuhësore fatale për t'u publikuar një shkrim i tillë, së dyti nuk është respekt të quhet ezani "ulërim" kjo e ulë vlerën dhe e humb efektin e një shkrimi, së treti Xhamitë në Dardani po ndërtohen me djersen e popullit dhe shihet se ty po të pengon që të rinjët po i kthehen Islamit epo zotëria juaj ata kanë vendosur të mos e puthin kryqin e ti me këtë shkrim, por edhe nese ti jep Zoti krahët ski çka me ba.
    Shumë e çuditshme, nëse unë praktikoj Islamin jam "shqipfolës", nëse unë konvertohem në të Krishterë "jam shqiptar den baba den"
    Shihet kush janë përçarësit dhe armiqët e kombit, më vie mirë që dilni publikisht e nuk punoni tinëz sikurse në kohën e ish-Jugosllavisë
    Cka ka te beje puthja e kryqit ketu apo sa njerez puthin burken apo puthin kryqin. Sa e di une Jezusi nuk eshte lindur ne Beograd.

Krejt jemi shqiptare kete e deshmojme me vepra me shume se me fjale, po fatkeqesisht disa po manipulohen nga arabet. Une jam shqiptar dhe nuk dua te kem asgje me arabet, ama bash hiq asgje. Nuk i urrej, nuk kam asgje kunder tyre por me mire eshte qe ata te rrine ne shtetet e tyre mos te na futin ne konflikte edhe neve se mire jemi edhe pa ta, shqiptaret nuk jane 'liberalo-demo-kristiane' si Evropianet me lujte me ta sic done por ka tjeter ligj tek shqiptaret. Sic kemi jetuar pa ta gjate viteve te '90 mire do te ishim perseri te jetojme pa ta edhe tashti kur jemi te lire dhe kemi shtetin tone nuk e kemi partine e Milloshevicit mbi krye me na torturu e rrahe. Islamin praktikoje, askush nuk po thote se duhet qe te mirren masa kunder fese islame jo ne Kosove apo Shqiperi se myslimanet tek ne jane me te moderuar dhe nuk e marrin fene me ektremitet, por mos u mundoni ta fusni ne shkolla dhe institucione sepse shqiptaret e dijne se kjo eshte e keqe nese ndodhe dhe nuk do ta lejojne kete, ose vetem do te kete konflikte te panevojshme, e asnjera pale nuk do perfitoje asgje. Ne daq na quani kaure, ne daq kritikone Biblen, krejt besimin krishter, na nuk iu hidherohemi eshte e drejta juaj, por me thirr per dhune e xhihad (kinse per 'demokraci' e 'liri' ne lufte me 'Mullinjte e Eres') sic ben Olsi Jazexhi, atehere duhet te mirret shteti me te dhe shqiptaret e cdo lloj besimi duhet te distancohen nga tipa te tille qe i fusin njerezit ne konflikt. Ndoshta pajtohesh me ate qe deshiroj te them.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 30-04-2010 më 23:22

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Avash bre burra se su ba kjameti se e larguan prej shkolle .Nena ime se kishte nji dit shkoll e as gje si mungoi., muhalife .Qa jeni nda ne dy tabore bejeni nji kompromis edhe drejtori mire ka vepru po edhe vajza mose te merzitet se nese e mbaro shkollen prap ne shpi ka me ndejt amos po hy ne pune aaa jo kurre ...me kta hajna rinia ka me mbet pa perspektiv thjesht rrogtare te turkut e te shkaut.RRoft shqiptaria ....rrasjani gjum .....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    degjo vajze e mbare kjo shkolle eshte laike dhe brenda territorit te kesaj shkolle veshja jote nuk eshte e lejueshme...nese don te shkollohesh ne kete shkolle duhet te rrespektosh rregulloren e shkolles.duhet te vishesh si te gjithe te tjeret...dhe nese nuk e zbaton atehere ti nuk mund te hysh ne deren e madhe te saj.
    Malsori, cfare mendon nese babai i kesaj vajze, apo vellai i saj jane bere "kurban" dhe kane dhene jeten ne lufte, vetem e vetem qe pasardhesit e tyre te jetojne ne shtetin e tyre ashtu sic duan ata vet. Te vishen si te duan, te mendojne si te duan, te duken si te duan dhe cfare mendon kur kjo vajze t'i shoh ne anen tjeter vajzat serbe neper shkollat e Kosoves me kete lloj veshje???

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    shum keq kan ba qe e kan perjashtu nga shkolla ket vajzen per shkak te shamise . Perderi sa fytyra i duket nuk ka kurfar problemi , besoj dhe jam i bindun qe osht e dreit e saj me shku qysh don ne shkoll ,e me jetu jeten e vet qysh i doket me se miri perderisa ate vajzen as kush me zor nuk e ka mbulu !
    We are all Aliens

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

per inate te sime vjehrre...

Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Malsori, cfare mendon nese babai i kesaj vajze, apo vellai i saj jane bere "kurban" dhe kane dhene jeten ne lufte, vetem e vetem qe pasardhesit e tyre te jetojne ne shtetin e tyre ashtu sic duan ata vet. Te vishen si te duan, te mendojne si te duan, te duken si te duan dhe cfare mendon kur kjo vajze t'i shoh ne anen tjeter vajzat serbe neper shkollat e Kosoves me kete lloj veshje???

kesaj qe pyet ti e dashur uvejsa eshte njelloj si te thuash '' per inate te sime vjehrre do shkoj e te flej me mullixhine...per inate pse ka dale nje shkime me ate shenimin ne gjoks une do te ve shami ne koke...per inate te atyre vajzave qe na paskan vesh kapele une do te dal pa breke..per inate te sime vjehrre do te shkoj e te ....me mulligjine...nuk kan asnje lidhje e dashur...se gjerat ne jete nuk behen per inate te kesaj apo te asaj...po te ishte keshtu ku mbeti morali i asaj femres se mbuluar me shami qe hiqet sikur eshte fetare e thekur...atehere do na lindte e drejta ti themi se ti e ke bere kete ( ke veshe kete shamine ) per inate te x gjeje dhe jo se e ke ne zemer traditen islame...

nese kjo motra jone qe eshte perjashtuar nga shkolla per shkak te shamise ka babane , vellane , kusheririn apo kusheriren deshmore te atdheut ( jo kurban moj se nuk jane berre ) bravo i qofte...bravo i qofte gjithkujt qe ka dhene jeten per atdhe ...po a nuk eshte abuzim te thirremi sot ne te renet per atdhe...a ka ma turp qe sot te kerkojme privilegje pse paskam nje te dashur timin deshmore te atdheut...kete nuk e ka pase kurre shqiptari..dhe nuk duhet ta kete...pasi nuk e nderon..perkundrazi..tani clidhje ka si ndjehet ne vetvete ajo vajza kur sheh shfaqje te tilla rrugeve te prishtines apo tetoves apo presheves apo tiranes...a jemi ketu per te analizuar se cfare ndjen ajo vajze ne vetvete per shfaqje te ndryshme apo jemi ketu per te shfaqur mendime ne lidhje me perjashtimin e saj nga shkolla...me duket se kjo e dyta eshte...dhe mua nuk ma ndien hiq se cka ndjen vajza...se eshte gje private e saj ndjenja...por mua me shqetesoj zhurma qe ja bene dhe po ja bejne extremiste zbatimit te ligjit ne nje shkolle laike te kosoves...ata extremiste qe deri dje benin cmos qe femra islame te mos shkollohet e sot dalin arsimdashes te thekur...

uvejsa liria jote mbaron aty ku fillon liria ime...liria e kesaj vajze dhe e te gjithe nxenesve mbaron te dera e shkolles...brenda deres se shkolles fillon liria e shkolles...qe nese nuk na pelqen ta rrespektojme nuk duhet tja shkelim pragun....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    kesaj qe pyet ti e dashur uvejsa eshte njelloj si te thuash '' per inate te sime vjehrre do shkoj e te flej me mullixhine...per inate pse ka dale nje shkime me ate shenimin ne gjoks une do te ve shami ne koke...per inate te atyre vajzave qe na paskan vesh kapele une do te dal pa breke..per inate te sime vjehrre do te shkoj e te ....me mulligjine...nuk kan asnje lidhje e dashur...se gjerat ne jete nuk behen per inate te kesaj apo te asaj...po te ishte keshtu ku mbeti morali i asaj femres se mbuluar me shami qe hiqet sikur eshte fetare e thekur...atehere do na lindte e drejta ti themi se ti e ke bere kete ( ke veshe kete shamine ) per inate te x gjeje dhe jo se e ke ne zemer traditen islame...

nese kjo motra jone qe eshte perjashtuar nga shkolla per shkak te shamise ka babane , vellane , kusheririn apo kusheriren deshmore te atdheut ( jo kurban moj se nuk jane berre ) bravo i qofte...bravo i qofte gjithkujt qe ka dhene jeten per atdhe ...po a nuk eshte abuzim te thirremi sot ne te renet per atdhe...a ka ma turp qe sot te kerkojme privilegje pse paskam nje te dashur timin deshmore te atdheut...kete nuk e ka pase kurre shqiptari..dhe nuk duhet ta kete...pasi nuk e nderon..perkundrazi..tani clidhje ka si ndjehet ne vetvete ajo vajza kur sheh shfaqje te tilla rrugeve te prishtines apo tetoves apo presheves apo tiranes...a jemi ketu per te analizuar se cfare ndjen ajo vajze ne vetvete per shfaqje te ndryshme apo jemi ketu per te shfaqur mendime ne lidhje me perjashtimin e saj nga shkolla...me duket se kjo e dyta eshte...dhe mua nuk ma ndien hiq se cka ndjen vajza...se eshte gje private e saj ndjenja...por mua me shqetesoj zhurma qe ja bene dhe po ja bejne extremiste zbatimit te ligjit ne nje shkolle laike te kosoves...ata extremiste qe deri dje benin cmos qe femra islame te mos shkollohet e sot dalin arsimdashes te thekur...

uvejsa liria jote mbaron aty ku fillon liria ime...liria e kesaj vajze dhe e te gjithe nxenesve mbaron te dera e shkolles...brenda deres se shkolles fillon liria e shkolles...qe nese nuk na pelqen ta rrespektojme nuk duhet tja shkelim pragun....
    Malsor, laiciteti ne shkolle nuk nenkupton te mos shfaqen elemente fetare tek nxenesit, por sistemi te jete laik.
    Me ate logjike qe perdor ti dhe disa te tjere, i bie qe meqe shteti eshte laik, atehere nuk guxon te kete shenja raligjioziteti brenda atij shteti!!!!!!
    Une e kam nje te aferm timin qe punon pran zyres se presidentit dhe ai fale 5 kohet e namazit aty.
    Nese ne godinat ku mirren vendime per shtetin mund te kete elemente fetare, pse ne shkolla te mos kete?!!!
    Plus kur i shtojme kesaj edhe faktin qe ne ate shkolle teknike nuk kishte uniforme fare dhe nuk po thente kjo ndonje rregull te shkolles!!
    E tera varet nga drejtoret (sepse ka shume femra qe shkojne ne shkolla pa problem) dhe mire e kishte Olsi qe e quante ashtu kete injorant qe deshiron te mbjell injorance ne Kosove.

Faqja 11 prej 26 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •