Close
Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 256
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Protestë në mbrojtje të shamisë

Para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës, të premten është protestuar në shenjë kundërshtimi me përjashtimin nga shkolla të 16- vjeçares, Arlinda Zekaj.

Zekaj, e cila ndjek shkollën e mesme në Ferizaj, është ndaluar të shkojë në shkollë me shami koke, sipas traditës islame.

Protestuesit mbanin në dorë parullat “Stop diskriminimit” dhe “Mbulimi i mendjes është i ndaluar, jo i kokës”.

Kushtetuta e Kosovës i garanton liritë fetare, por nuk lejon shaminë e kokës apo simbolet e tjera fetare në shkolla. /rel/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Prishtinë: Protestë në mbrojtje të shamisë së kokës

Para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës sot është protestuar në shenjë kundërshtimi me përjashtimin nga shkolla të 16 vjeçares, Arlinda Zekaj. Zekaj është ndaluar të shkojë në shkollë me shami koke, sipas traditës islame. Zekaj ndjek shkollën e mesme në Ferizaj.
    Protestuesit mbanin në dorë parrullat “Stop diskriminimit” dhe “Mbulimi i mendjes është i ndaluar, jo i kokës”.
    Kushtetuta e Kosovës i garanton liritë fetare, por nuk lejon shaminë e kokës apo simbolet e tjera fetare në shkolla. /RTV21/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    A nuk deshmon kjo se feja dhe vlera fetare, kapitali i juaj shpirtror është DHUNË?

Të siguroj se kjo metodë satanike - frikë ndaj tjereve, nuk do te sjellë suksese.

Dhuna sjellë dhunë.
    E qfare te besh kure veshit te shurdher ti flasesh e ste degjo
    nji her imponojn dialogun e pa fund e pastaj hajde bisedojm po per qfqr te bisedohet kure disa injorant thon;per ket pun as qe diskutohet andaj Rroft huni eqa te bisedohet me tutje.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kjo e para është obligim i prerë apo si thuhet ndryshe farz.
    Keto të tjerat janë Sunnet (Praktikë e grave të Pejgamberit) ani pse disa dijetar e klasifikojnë si Vaxhib (Obligim që kërkohet, por jo i prerë, midis Sunnetit dhe Farzit).
    Do te thote e para eshte obligim dhe eshte ne rregull apo?
    Une shamine dhe oblogimin ndaj saj e kam pare si qeshtje siq themi ne "havale".
    Atehere pse te praktikohen keto mbulesat tjera kur p.sh.para ardhjes se Talebaneve ne Afganistan femrat nuk ishin te mbuluara siq jane ne foton e trete ose para revolucionit islamik ne Iran nuk ishin te mbuluara keshtu siq jane ne foton e 4 ose te 5.
    Kam pare mjafte femra nga Evropa ose Amerika qe kane shkuar ne Haxh dhe kane vere shami sikurse ne foton e pare dhe jo sikurse ne keto fotot tjera.
    D.m.th.llogaritet e drejte edhe nese nje femer mbulon vetem floket me shami ?

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Edhe nje ceshtje tjeter pata ketu sa i perket shamise dhe protestes per shamine.
    Dihet se mbi 90% ne Kosove jane musliman.Poashtu dihet se vajzat ose grate ne perqindje te madhe nuk mbajne shamine ne koke.Nese nuk gaboj nuk eshte as 1% e femrave ne Kosove qe mbajne shamine ne koke,perveq disave qe qe siq u tha me larte eshte sharz ,dhe poashtu edhe nenave tona qe jane ne moshe.Keto nenat tona qe jane ne moshe me shume e mbajne si tradite dhe "havale"sesa sharz ose diqka fetare.
    Atehere kjo perqindja e madhe e femrave muslimane qe nuk mbajne shamine ne koke a duhet te quhen muslimane apo jo?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

o mjerane...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Popo e qanë by.then e qanë mediat janë dhe shkruajnë për këtë gjë, mos harro se nuk është trimnia vetem në internet, e pe se çfarë i ndodhi Cimës?!
    po nje plak maltretuat o mjerane...keni bere turpin me te madh qe mund te beje nje shqiptar...por ju jeni muslimane dhe nuk e dini cka eshte turpi..ju ndiheni krenare qe maltratuat nje plak...qofshi ju...edhe sikur te kishte bere namin cima shqiptari e ka pase zakon mos me e preke nje plak...ne e kemi pase zakon me e rrespektuar me te moshuarin ..dhe jo me e rrahe...mirepo ju ekstremistat me shume rrespektoni ata qe ju q.....grate ne marine apo ato qe vijne nga honoluluja dhe ju mbajne vejushat me qumesht...per ju nuk ka te moshuar ...nuk keni faj ngaqe e dini se jeni ne minorance extreme dhe mundoheni me ngjarje te tilla te beni buje ne hapesiren shqiptare..jeni te deshperuar ngaqe nuk mund te imponoheni...

fali o zot se nuk e dine cka bejne....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    po nje plak maltretuat o mjerane...keni bere turpin me te madh qe mund te beje nje shqiptar...por ju jeni muslimane dhe nuk e dini cka eshte turpi..ju ndiheni krenare qe maltratuat nje plak...qofshi ju...edhe sikur te kishte bere namin cima shqiptari e ka pase zakon mos me e preke nje plak...ne e kemi pase zakon me e rrespektuar me te moshuarin ..dhe jo me e rrahe...mirepo ju ekstremistat me shume rrespektoni ata qe ju q.....grate ne marine apo ato qe vijne nga honoluluja dhe ju mbajne vejushat me qumesht...per ju nuk ka te moshuar ...nuk keni faj ngaqe e dini se jeni ne minorance extreme dhe mundoheni me ngjarje te tilla te beni buje ne hapesiren shqiptare..jeni te deshperuar ngaqe nuk mund te imponoheni...

fali o zot se nuk e dine cka bejne....
    malsori nuk di sa ke njohuri per muslimanet mirpo me keto komente shoh se ka shum pak njohuri ato njohuri qe i ke i ke mesu ne tv

malsori jemi njerz te ndershum rrespektojm qdo kend e ne veqanti te moshuarit musafiret, i ndihmojm nevojtaret dhe qdo kend i cili kerkon ndihm nga ne ,qdo kend e rrespektojm dhe e ndihmojm por kur eshte ne pytje cenimi i liris jemi te gatshum te japim edhe jeten nuk lejojm qe dikush te na dirigjoj dhe te bej qfar te doj me ne nuk lejojm askend te na detyron te vishemi ndryshe pos ashtu si kemi deshir ne vet

sa i perket cimes une nuk kam njohuri se a jan arrestu ata persona dhe pa u arrestu ata persona nuk dihet arsyje se per qka i ka ndodh kjo gje nuk kemi fakte malsori pa fakte sguxojm dhe skemi te drejt te gjykojm
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

xim

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    malsori nuk di sa ke njohuri per muslimanet mirpo me keto komente shoh se ka shum pak njohuri ato njohuri qe i ke i ke mesu ne tv

malsori jemi njerz te ndershum rrespektojm qdo kend e ne veqanti te moshuarit musafiret, i ndihmojm nevojtaret dhe qdo kend i cili kerkon ndihm nga ne ,qdo kend e rrespektojm dhe e ndihmojm por kur eshte ne pytje cenimi i liris jemi te gatshum te japim edhe jeten nuk lejojm qe dikush te na dirigjoj dhe te bej qfar te doj me ne nuk lejojm askend te na detyron te vishemi ndryshe pos ashtu si kemi deshir ne vet

sa i perket cimes une nuk kam njohuri se a jan arrestu ata persona dhe pa u arrestu ata persona nuk dihet arsyje se per qka i ka ndodh kjo gje nuk kemi fakte malsori pa fakte sguxojm dhe skemi te drejt te gjykojm
    nuk jua vuri ne dyshim kush ndershmerine..nuk te njoh personalisht me e dite se sa te nderuar dhe te ndershem jeni..kur te drejtohem me ju nuk do te thote se cdo gje eshte per ty personalisht..nganjehere njerezit identifikohen edhe me grupin qe ndjek..pra nuk ka rendesi se sa te ndershem jeni ne jete ju vleresojme edhe per ate cka jepni ketu ne internet dhe po me dukeni amorale...nje here keshtu e nje here ashtu...disa jane te nenes e disa jane te njerkes..ju te ndershmit dhe te nderuarit arritet deri aty sa te thoni se ne cdo shkolle te kosoves kryhen maredhenie sexuale..kur ju pyesim se pse nuk i denonconi ju i beni bisht..por protestoni per shamia..ju mbrojtet nje shejton qe ju knaqte vejushat ne marine dhe maltretuat nje plak kosovar..ju mbrojtet nje shejton qe ju kenaqte vajzat e marines dhe akuzuat mijera e mijera mesimdhenes anekend trojeve shqiptare si pedofila..a ka me amoralitet se kjo gje...

e di qe prokuroria do jape arsyet e maltretimit te cimes por nuk e di nese e lexove cka tha gimce..gimce e pohoi se '' Popo e qanë by.then e qanë mediat janë dhe shkruajnë për këtë gjë, mos harro se nuk është trimnia vetem në internet, e pe se çfarë i ndodhi Cimës '' nuk e di nese i ke ndjekur shkrimet e trimave ketu qe tregonin trimerine se si e maltretuan nje plak..sinqerisht ju them se jeni per tju meshiruar....

sa per njohurite per islamin nuk ka nevoje te rrahi gjoksin sa di...jam lindur e rritur ne malsi ne nje shtepi me identitet kombetar shqiptar dhe me besim islam...por nuk i perkas radikalitetit qe shprehin shume islamike ketu dhe cdo gje e shoh me sy te qarte jo me syte e mbuluar nga percja apo fanatizmi islamik...

sado te beheni radikale dhe te maltretoni pleq anekend kosoves ju kurre nuk do arrini te impononi gje ne shoqerine shqiptare..nje gje e beni me siguri..rrihni pleq dhe shfrytezoni femra..tjeter gje nuk do keni mundesi te beni..se kemi nje popull teper fisnik...qe nuk do e manipuloni dot
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 21 prej 26 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •