Peshoj mire ate qe shkruan bashkebiseduesi....quhet respekt....
Kur gjykimi eshte personal, nuk ta kerkon kush......ndersa tema nuk eshte personale..Po, une i jap vetes te drejten te shpreh mendimin tim, ne baze te atij sistemi demokratik qe ti beson, secili ka te drejte te shprehi dhe argumentoje mendimin e tij. ne kete rast, une thash mendimin tim qe tema eshte pa lidhje dhe gjithashtu pyeta per qellimin. Ti u pergjigje dhe kjo solli nje debat. Edhe une mund te them qe ke nisur nje teme pa ta kerkuar kush, por nga ana ime nuk do te ishte shume...e drejte.
Neqofte se ti shpall nje eksperience personale, une nuk jap dot mendim per te...Logjikim interesant.
Ndersa une them, hedh nje ide mbi debatin filozofik, dhe fillon ta mbrosh ate, duke krijuar keshtu nje mur te fuqishem mbrojtes mbi idete e tua.
Sipas teje a nuk i boe keshtu: nqs une them, mund te fluturosh me pras, ti do dalesh dhe do e provosh qe fluturimi me pras nuk arrihet per te ma kundershtuar idene?
Nese ti kerkon te shpallesh vlera universale, une shpreh gjykimin tim, sipas vlerave dhe kapacitetit tim......nuk kam arsye te kundershtoj ate qe thua vetem per qejf.....
I kushton pak vemendje shkrimeve te mia...!!!!!Persa i perket pyetjes tende "E shikon sa relative eshte???" A mund te ma shpjegosh me qarte pasi nuk po e kuptoj shume mire.
Njera nuk kundershton tjetren...vlerat e tua nuk jane te miat......keshtu qe: llafologji.......Duke patur per qellim mesimin dhe (ma merr mendja) mos ofendimin e muslimaneve, ate disa duhet ta kishe theksuar ne cdo postim qe ben, jo vetem ne nje.
Atehere qellimi i temes nuk qenka mesimi i dashurise apo i atyre vlerave fisnike qe me dhe si pergjigje, por qenka "pergjigje ndaj atyre muslimaneve qe matin vleren e fese se tyre me numrin e te konvertuarve". Pra qellimi nuk na qenka edhe aq fisnik, por qenka thjesht nje kunderpergjigje e rradhes.
Nuk po i kthehem me titullit pasi shihet qarte qe qellimi eshte vetem kunderpergjigja, dhe jo ajo cfare ke deklaruar me larte.
Prape nuk e ke lexuar me qetesi.....nese ti ke pare vetem temen time dhe shpreh mendimin tend, atehere ke te drejte, nese ke pare edhe te tjerat dhe nuk ke shprehur te njejtin mendim, do te thote qe je i anshem.....A duhet te t'i perseris gjithmone ato qe them???Une them se nuk do te isha gabim, dhe nuk shoh asnje shenje anshmerie nga ana ime.
Ne kete rast kritikova temen qe e pashe te paren tek "Postimet e Reja" por dhe edhe po te mos kishte qene keshtu, kur dikush te thote qe dicka eshte e gabuar, nuk duhet ti kunder pergjigjesh me "duhet ti thuash te tjereve me pare".
Je plotesisht jashte kanuni......myslim eshte pikerisht emri i sakte qe percakton nje fetar islamik apo muhametan.....ndersa mysliman eshte rrjedhje e fjales se pare....nuk eshte aspak mungese respekti....bile po te lexosh me qetesi postimet e mia, de te veresh se shkruaj gjithmone Allah(jo allah), Islam(jo islam), etj.....Ps: Shpresoj qe te mos perseritesh dicka te ngjashme me "meqe je myslim...." nqs deshiron te me flasesh duke emertuar nje fe ose deshiron te tregosh fene time, te pakten shkruaje te plote emrin e asaj feje.
Per mua kjo eshte dicka ofenduese, dhe perseritja e kesaj do te tregonte qe nuk ke respekt per antarin me te cilin debaton, ne kete rast, nuk do te kishe respekt per mua.
Nuk ka ndodhur asnjehere qe une te kem fyer ndonje forumist, duke u nisur une i pari.....asnjehere...
Krijoni Kontakt