Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 89
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Jarigas, si fillim dua te te bej te qarte qe keto shkrimet ku per cdo fjali ben nje citim nuk jane shume etike, si per mua ashtu edhe per te tjeret qe po e ose do e lexojne kete debat. Gjithsesi zgjedhja te takon ty per vazhdimin e formes se debatit.
    Peshoj mire ate qe shkruan bashkebiseduesi....quhet respekt....

Po, une i jap vetes te drejten te shpreh mendimin tim, ne baze te atij sistemi demokratik qe ti beson, secili ka te drejte te shprehi dhe argumentoje mendimin e tij. ne kete rast, une thash mendimin tim qe tema eshte pa lidhje dhe gjithashtu pyeta per qellimin. Ti u pergjigje dhe kjo solli nje debat. Edhe une mund te them qe ke nisur nje teme pa ta kerkuar kush, por nga ana ime nuk do te ishte shume...e drejte.
    Kur gjykimi eshte personal, nuk ta kerkon kush......ndersa tema nuk eshte personale..

Logjikim interesant.
    Ndersa une them, hedh nje ide mbi debatin filozofik, dhe fillon ta mbrosh ate, duke krijuar keshtu nje mur te fuqishem mbrojtes mbi idete e tua.
    Sipas teje a nuk i boe keshtu: nqs une them, mund te fluturosh me pras, ti do dalesh dhe do e provosh qe fluturimi me pras nuk arrihet per te ma kundershtuar idene?
    Neqofte se ti shpall nje eksperience personale, une nuk jap dot mendim per te...
    Nese ti kerkon te shpallesh vlera universale, une shpreh gjykimin tim, sipas vlerave dhe kapacitetit tim......nuk kam arsye te kundershtoj ate qe thua vetem per qejf.....

Persa i perket pyetjes tende "E shikon sa relative eshte???" A mund te ma shpjegosh me qarte pasi nuk po e kuptoj shume mire.
    I kushton pak vemendje shkrimeve te mia...!!!!!

Duke patur per qellim mesimin dhe (ma merr mendja) mos ofendimin e muslimaneve, ate disa duhet ta kishe theksuar ne cdo postim qe ben, jo vetem ne nje.
    Atehere qellimi i temes nuk qenka mesimi i dashurise apo i atyre vlerave fisnike qe me dhe si pergjigje, por qenka "pergjigje ndaj atyre muslimaneve qe matin vleren e fese se tyre me numrin e te konvertuarve". Pra qellimi nuk na qenka edhe aq fisnik, por qenka thjesht nje kunderpergjigje e rradhes.

Nuk po i kthehem me titullit pasi shihet qarte qe qellimi eshte vetem kunderpergjigja, dhe jo ajo cfare ke deklaruar me larte.
    Njera nuk kundershton tjetren...vlerat e tua nuk jane te miat......keshtu qe: llafologji.......

Une them se nuk do te isha gabim, dhe nuk shoh asnje shenje anshmerie nga ana ime.
    Ne kete rast kritikova temen qe e pashe te paren tek "Postimet e Reja" por dhe edhe po te mos kishte qene keshtu, kur dikush te thote qe dicka eshte e gabuar, nuk duhet ti kunder pergjigjesh me "duhet ti thuash te tjereve me pare".
    Prape nuk e ke lexuar me qetesi.....nese ti ke pare vetem temen time dhe shpreh mendimin tend, atehere ke te drejte, nese ke pare edhe te tjerat dhe nuk ke shprehur te njejtin mendim, do te thote qe je i anshem.....A duhet te t'i perseris gjithmone ato qe them???

Ps: Shpresoj qe te mos perseritesh dicka te ngjashme me "meqe je myslim...." nqs deshiron te me flasesh duke emertuar nje fe ose deshiron te tregosh fene time, te pakten shkruaje te plote emrin e asaj feje.
    Per mua kjo eshte dicka ofenduese, dhe perseritja e kesaj do te tregonte qe nuk ke respekt per antarin me te cilin debaton, ne kete rast, nuk do te kishe respekt per mua.
    Je plotesisht jashte kanuni......myslim eshte pikerisht emri i sakte qe percakton nje fetar islamik apo muhametan.....ndersa mysliman eshte rrjedhje e fjales se pare....nuk eshte aspak mungese respekti....bile po te lexosh me qetesi postimet e mia, de te veresh se shkruaj gjithmone Allah(jo allah), Islam(jo islam), etj.....
    Nuk ka ndodhur asnjehere qe une te kem fyer ndonje forumist, duke u nisur une i pari.....asnjehere...
    Jarigas

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Evropa i ka pranuar te gjitha rrymat dhe besimet (duke perfshire edhe ato intolerante) dhe mburret me kete se gjoja "mbron te drejtat e njeriut". Ketu e kane burimet ngritjet e kulteveve jokristiane anembane evropes dhe ne USA. E verteta eshte se ajo vete ka humbur identitetin e vet Kristian dhe po mundohet te kacavirret neper lloj lloj besimesh si: budist, hundu, masom, (islami po se po). Keshtu qe ne kete rast nuk mund te flitet per "tolerance fetare" nga ana e saj sepse ajo nuk ka c`te toleroje me.
    Duaje te afermin tend si veten

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Peshoj mire ate qe shkruan bashkebiseduesi....quhet respekt....
    nqs respektin e ben ne kete forme..ok, edhe une po shkruaj ne menyre te njejte. Gjithsesi, kjo eshte menyra me e mira per ta zgjatur muhabetin dhe per ta bere terkuze, pasi cdo fjali do komentohet, cdo gabim (me apo pa dashje) dhe ne fund, do kemi dale aq jashte kontekstit, sa nuk do i dihet nga e kemi nis. Te pakten me ate cfare kampare qe ka ndodhur ne tema te tjera.
    Kur gjykimi eshte personal, nuk ta kerkon kush......ndersa tema nuk eshte personale..
    Gjithsesi, nuk eshte se temen ta kerkoi kush, apo jo? Ishte vendim personal, ashtu sic eshte te japesh opinionin personal ne teme.
    I kushton pak vemendje shkrimeve te mia...!!!!!
    I kushtoj. Po ty te kushton gje ta perserisesh? Desha thjesht te konfirmoj dicka. Gjithsesi, nqs deshiron mund te pergjigjesh akoma, nqs jo dhe do vazhdosh te pyesesh se sa i vemendshem jam kur lexoh, mund ta vazhdojme me llafe deri ne mbremje.
    Njera nuk kundershton tjetren...vlerat e tua nuk jane te miat......keshtu qe: llafologji.......
    "Vlerat e tua nuk jane te miat" Prandaj po mundohesh te hapesh tema ku qellim kryesor eshte kunderpergjigja dhe nga ana tjeter deklaron se e ke hapur per qellime te tjera?
    Me teper ke kjo po zgjatem, pasi ai postimi yt i cil mu pergjigj mua me beri qe te vazhdoja debatin ne teme.
    Mund ta kishe thene edhe thjesht. Qellimi eshte kunderergjigja, nuk eshte se te kushtonte gje...
    Prape nuk e ke lexuar me qetesi.....nese ti ke pare vetem temen time dhe shpreh mendimin tend, atehere ke te drejte, nese ke pare edhe te tjerat dhe nuk ke shprehur te njejtin mendim, do te thote qe je i anshem.....A duhet te t'i perseris gjithmone ato qe them???
    Zakonisht kur hyj ne forum hap "Postimet e Reja" Kjo teme ishte e para ne rradhe, mbrapa kesaj ishin edhe ca te tjere me ca profesore a mijra musliman a dicka e ngjashme. Mendimin tim e dhashe ketu, dhe mendimi im iu drejtua te gjitheve qe hapin tema te kota te ketij lloi, dhe jo ty ne vecanti. Nuk shoh anshmeri ketu. Po ta shohesh me vemendje postimin u drejtohet edhe muslimaneve...
    Nuk eshte nevoja te perseritesh, gjithsesi lexo me me vemendje ate qe shkruaj.
    Je plotesisht jashte kanuni......myslim eshte pikerisht emri i sakte qe percakton nje fetar islamik apo muhametan.....ndersa mysliman eshte rrjedhje e fjales se pare....nuk eshte aspak mungese respekti....bile po te lexosh me qetesi postimet e mia, de te veresh se shkruaj gjithmone Allah(jo allah), Islam(jo islam), etj.....
    Nuk ka ndodhur asnjehere qe une te kem fyer ndonje forumist, duke u nisur une i pari.....asnjehere...
    Jarigas, nuk te thashe per etimologjine e fjales, po ta lexosh eshte e shkruajtur keshtu "Per mua kjo eshte dicka ofenduese" dhe duhej te ishe fokusuar me shume tek kjo...
    Gjithsesi, me behet qefi qe te pakten po bisedoj me nje person i cili nuk ofendon pa arsye.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Nuk ka asnje nevoje hapja e temes a-priori,
    sa vjet kam ne perendim nuk me ka zene rasti ndonje perendimor te flasi per islamin, per mire ose per keq qofte.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga Kinney Lexo Postimin
    Nuk ka asnje nevoje hapja e temes a-priori,
    sa vjet kam ne perendim nuk me ka zene rasti ndonje perendimor te flasi per islamin, per mire ose per keq qofte.
    Kjo qe thua eshte e drejte. Zakonisht njerezve ne pergjithesi nuk u intereson feja e te tjereve apo besimi i te tjereve. Qofte ne Perendim, qofte ne Lindje dhe qoft ne Mesdhe.
    Vetem ketu e shoh qe eshte kthyer nje faktor se kush nxjerr me shume shifra ne internet, fillojne nje gare qe as ata vete se dine ku do ta cojne. Dhe perfundimi?

Besimi eshte dicka personale dhe jo nje statistike se kush ka me shume ndjekesa. Ata qe e bazojne besimin me numrin e besimtareve jane thjesht njerez te humbur
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Gjithsesi, nuk eshte se temen ta kerkoi kush, apo jo? Ishte vendim personal, ashtu sic eshte te japesh opinionin personal ne teme.

"Vlerat e tua nuk jane te miat" Prandaj po mundohesh te hapesh tema ku qellim kryesor eshte kunderpergjigja dhe nga ana tjeter deklaron se e ke hapur per qellime te tjera?
    Kunderpergjigja eshte mjeti per te arritur qellimin.....nuk ka pike kuptimi te kesh per qellim vetem kunderpergjigjen.......jane dy gjera te ndryshme..
    Jarigas, nuk te thashe per etimologjine e fjales, po ta lexosh eshte e shkruajtur keshtu "Per mua kjo eshte dicka ofenduese" dhe duhej te ishe fokusuar me shume tek kjo...
    Po ta kisha ditur qe nje term i zakonshem te fyen, nuk do ta kisha perdorur.....

Vetem ketu e shoh qe eshte kthyer nje faktor se kush nxjerr me shume shifra ne internet, fillojne nje gare qe as ata vete se dine ku do ta cojne. Dhe perfundimi?

Besimi eshte dicka personale dhe jo nje statistike se kush ka me shume ndjekesa. Ata qe e bazojne besimin me numrin e besimtareve jane thjesht njerez te humbur
    Kristalizove me pak fjale qellimin e kesaj teme.....une e kam thene shume here, por disa "myslimane", bejne veshin e shurdher dhe vazhdojne te mburren me shifra boshe.....flm...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 22-04-2010 mė 09:14
    Jarigas

...beyond Maska e Alienated
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    E kam thene dhe njehere tjeter

NUK BESOJ QE KA KONVERTIME AS NGA NJERA AS NGA TJETRA FE NE NJE TJETER

Jane thjeshte njerez qe s'u ka interesuar feja kurre me pare, dhe si pasoje e ekstremizmit te njerit grup apo tjetrit, jane "hudh" ne perqafim te nje feje.

Nje fetar qe beson Allahun s'do konvertohej ne te krishter, njesoj si nje i krishtere qe beson Jezune s'do konvertoj ne mysliman.

Perse do i interesonte te gjente TE VERTETEN nese ai si besimtar ishte i bindur qe ishte me te verteten?!
    Koha ėshtė e maskarenjėve
    Por atdheu i Shqiptarėve

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Zogu vogel... Mjau

Ne menyre koncize, perpos te berit pyetje te pergjithshme edhe citimit e kundershtimit te cdo gjeje qe thone te tjeret, a ka mundesi nje pyetje :

Ti vete ku kerkon te dalesh?

A mund te permbledhesh nje mendim tendin ne menyre koncize?
    Nje ose dy fjali maskimumi?

Nje qendrim tendin?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Thjesht per kuriozitet. E di kush te solli ne kete jete, apo te nxori Zoti nga trendafili, sic na thoshin kur ishim te vegjel?
    Mos e hidh poshte mundin, djersen, sakrificen e nenes, dhe babait se eshte gjynah.
    sa te ceket dhe injoranta qe jeni , nuk kam comment, sepse ijoranca nuk do shume komente vec duhet te heshtesh te shohish dhe te kenaqesh duke qeshe

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga muslimani72 Lexo Postimin
    sa te ceket dhe injoranta qe jeni , nuk kam comment, sepse ijoranca nuk do shume komente vec duhet te heshtesh te shohish dhe te kenaqesh duke qeshe :
    Per veten tende i kishe keto qe shkruajte besoj.

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •