Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 89
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Paj se paku thuani bile se ekziston vetem Nje Zot, mos kryeni rituale pagane, mos u falni arabisht me fjale qe as vet nuk i kuptoni, kerkone besimin e vertete, meditoni, mendoni, lejeni ju Muhamedin se ka kush lutet per te... Papa perkundrazi nuk i perkrahe keta persona, dhe eshte duke i luftuar me mish e me shpirt dhe po i takon viktimat dhe po i perkrahe, dhe ai nuk eshte i mencur sa ju te thote 'propaganda te kristofobeve' por e lufton te keqen.

Ritual Pagan eshte adhurimi i nje Individi > Papa

Ne e dim se si lutemi, e cfar thom.

Nuk eshte perkrahje ti thuash viktimave : T'ka abuzu, hajt se su bo nami qy... ! Edhe kurgjo kerkujt !

Jo, jo. Keto perdhunime vien si shkak i devijimeve fetare qe jan ē'orientuar vet, n'oborr t'zv.Zotit mbi tok !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    13
    "Perėndimi e fitoi botėn jo pėr shkak tė epėrsisė tė ideve, vlerave ose fesė sė tij por e fitoi mė tepėr pėr shkak tė epėrsisė sė tij nė zbatimin e dhunės sė organizuar. Perėndimorėt e harrojnė shpesh kėtė fakt, ndėrsa jo-perėndimorėt nuk e harrojnė kurrė."

- Samuel P. Huntington

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Drejt, e ushtronin me mire se sa ē'e ushtronin jo-perendimoret...
    A i ben kjo jo-perendimoret me te mire????
    Jarigas

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk ua qani hallin miliona njerzeve qe vuajne nga uria, nga mungesa e ujit, milona njerzeve analfabet, femijet qe shiten si skllever qe prinderit e tyre ua shesin pronaereve per borxhe,milona njerzeve qe braktisin vendet e vet per te gjetur nje jete me te mire ne Evrope, Amerike, Australi!!!! Ku jane Zoti, Muhamedi, Jezusi?Ku jeni ju?Nuk pyeteni ndonjehere pse vuajne, pse ndodhin keto?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Sipas logjikes tende , deshe te thuash!!!

Kur nje njeri flet per diēka, ai beson se di se per ēfare flet!!
    Ceshtje tjeter nese ajo qe thote eshte e drejte apo jo, ne baze te kritereve gjykuese te nje personi tjeter.Ti vete i dhe vetes te drejten te gjykosh pergjigjet e mia(shume te logjikshme), duke menduar se ke njohurite e duhura per te dhene nje vleresim!!
    Personat "mendojne" se kane njohuri mbi diēka,"besojne" se jane te logjikshem, mandej flasin per te.Nese nje njeri do te duhet te kishte sigurine e plote mbi ate qe thote, njerezit do te flisnin vetem 1 % te asaj qe flasin sot!!!
    Padyshim qe mund te thuash diēka te gabuar, por eshte pikerisht ky thelbi i lirise se fjales, dhe eshte pikerisht kerkimi i se vertetes qellimi i ēdo debati filozofik apo jo....edhe i ketij forumi, ma ha mendja...
    Sipas logjikes time qe vleresova pergjigjet, dhe sipas te tendes qe i dhe ato pergjigje Pasi, edhe ti po mos ti kishe vleresuar si te tilla, sbesoj se do ti shkruaje, apo gabohem?

Kur nje njeri flet per dicka dhe beson ne ate cfare flet ka shume te beje me sa te drejjte apo sa vertetesi kane ato cfare ai person flet. Psh: (duke marre nje shembull banal) nje person mund te besoje se 2+2=10 por sa e vertet dhe sa e drejte eshte kjo qe ai trumpeton?

Une mora pergjegjesine te te gjykoja ato thenie te tua te cilat iu pergjigjen pyetjeve te mia, dhe nuk mora persiper te te gjykoj mbi shkrime te tjera...

"Padyshim qe mund te thuash diēka te gabuar,..."

Ke te drejte, por mos harro, se mbas atij gabimi duhet te japesh nje arsyetim te shendosh mbi ate te cilen po mundohesh te ndertosh nje debat filozofik, pasi nuk mund te flasi dikush ne tym. Pikerisht kjo fjala ne tym e ben nje arsyetim jo vetem te gabuar, por edhe te pavlefshem...

NUk mendoj se njohurite e nje personi varen nga gjykimi i nje personi tjeter!!!
    Me gjithe respektin qe kam per ty, te them se vleresimi yt , nuk do te ndryshonte aspak mendimin tim per veten....
    Per sa i perket pyetjes tende te pare, mund te te them se njohurite e mia mbi Islamin, jane ato te nje personi te lindur ne nje familje myslimane te nje qyteti mysliman te Shqiperise se Mesme.NJohurite e nje personi qe ka lexuar Kuranin dhe ka zgjedhur Biblen, duke vene permbi ta, logjiken dhe vullnetin tim te lire.
    Pa permendur ketu njohurite mbi Islamin praktik!!

Sa per te dyten, te them se ka nje keqkuptim!
    Une si shqiptar, nuk kritikoj Islamin si fe.Po te lexosh postimet e mia ne referim me Islamin, do te kuptosh se asnjehere nuk kam shprehur kritike mbi teologjine islame, edhe sepse teologjia eshte veēse filozofi dhe une mund ta gjykoj vetem duke patur instrumentat e nje filozofie(teologjie) tjeter.Ne pergjithesi une mendoj se nuk ka nje te vertete absolute dhe universale, e eshte pikerisht kjo ide qe me kunderve ndaj gjithe atyre qe duke deklaruar se "vetem" ata jane bartes te "vertetes absolute", duke perēmuar ne fakt, pjesen tjeter te njerezimit.
    Gjithe nderhyrjet e mia kane per qellim kete parim:Asnje fetar nuk eshte me i mire se nje tjeter fetar, vetem ne saje te fese, por gjithmone vleresohet per veprimet ne relacion me pjesen tjeter te njerezimit.
    Pra je ne gabim kur thua se "kritikoj Islamin".....une kritikoj sjelljen e myslimaneve!!!Dhe kompetenca teologjike ketu nuk ka te beje fare.
    Te them te drejten, nuk e kam idene se cmund te jene njohurite e nje personi te lindur ne nje familje muslimane te nje qyteti musliman ne Shqiperine e mesme, pasi une njohurite nuk i bazoj tek ky kendveshtrim.
    Kur thua qe ke lexuar Kur'anin dhe ke zgjedhur Biblen, varet se per cfare leximi e ke fjalen...

Jarigas... ne kete rast nuk po kritikon muslimanet por po kritikon ne menyre te hapur fene Islame.
    Gjithsesi, nuk shprehesh shume qarte duke thene "une kritikoj sjelljen e myslimaneve"
    Me qarte do te ishte "une kritikoj sjelljen e disa myslimaneve". Gjithsesi dua te te them qe ata disa nuk perfaqesojne muslimanizmin si fe, por perfaqesojn individin e tyre. Dhe nuk mund te gjykosh nje fe duke marre si baze disa "fetare". Nqs edhe une do te merrja te njetjen baze, imagjino se cfare duhet te shkruaja per kristianizmin...

Duke ua bere te qarte se eshte gabim te matin vleren e fese se tyre me metrin e gabimeve te nje feje tjeter apo me visionin e shekullit te VI e.s.!!!(ti kur flet per myslimane ke parasysh sunitet, apo jo???)
    Me aq sa kam mundesi, kuptohet....

Ne kete rast, nuk pashe nje teme ku kishte si titull kryesor dicka te ngjashme me: "T'u mesojme dashurine !!" (duke marre si shembull nje nga qellimet qe ke shprehur ne fillim duke iu pergjigjur shkrimit tim) por ke perdorur kete si titull "Me te vertete perendimoret deshirojne te pranojne fene e dhunes dhe intolerances?" dhe si nentitull kete shprehje: "Turmat qe arratisen prej Islamit ne kerkim te kishave!!"

Ne baze te ketyre qe ke shkruajtur, a nuk do te ishte e sakte qe edhe une te shprehesha:
    "Eshte gabim te matesh vleren e fese se tende me metrin e gabimeve te nje feje tjeter..."?
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Nese dicka bie ndesh me parimet e tua, a nuk mban qendrim kritik?
    Kur vete "kritika" presupozon venien ne dukje te aneve te gabuara apo negative te dickaje nga pikepamja jote, cfare niveli kompetence u kerkoka?

Njohuri me e thelle? Do te te duhej te thelloje njohurine mbi vrasjen, per ta denuar? Apo mbi perdhunimin? Apo mbi drogen? Duhet vertete te perjetosh cdo eksperience qe ti e konsideron si negative, per te mbajtur qendrim kritik mbi te?

Celentano ka thene ne filmin "Innamorato Pazzo" :

« Jo, por arsyetimi shpesh here me perfshin edhe ne gjera qe nuk duhet te di, e keshtu duke arsyetuar, zbuloj se kuptoj me mire se ata qe dine me shume, por qe ne kete rast, dine me pak nga sa une di dyfishin... »
    Mos i pergjitheso gjerat. Ajo shprehje eshte deri diku e sakte, por jo e qendrueshme per cdo situate...
    Nuk mund te flasesh per fene e cila, sic e tha edhe Jarigas, eshte nje lloj filozofie, dhe nuk mund te arsyetosh mbi nje filozofi kur nuk ke aspak ose ke shume pak njohuri mbi te. Nje arsyetim i till merret si qesharak.
    Shpresoj mos ta shohesh aq perciptaz ate qe kam shkruajtur...

"Duhet vertete te perjetosh cdo eksperience qe ti e konsideron si negative, per te mbajtur qendrim kritik mbi te?"

Jo, jo detyrimisht ta perjetosh. Edhe duke vrojtuar mund te japesh nje gjykim kritik (kritika eshte si per anet negatve ashtu edhe pozitive) Por vrojtimi nuk mjafton vetem ne siperfaqe...
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    哈哈

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Sipas logjikes time qe vleresova pergjigjet, dhe sipas te tendes qe i dhe ato pergjigje Pasi, edhe ti po mos ti kishe vleresuar si te tilla, sbesoj se do ti shkruaje, apo gabohem?
    Pra ti i jep vetes te drejten te japesh mendimin tend edhe kur ai nuk kerkohet....shume mire!!

Kur nje njeri flet per dicka dhe beson ne ate cfare flet ka shume te beje me sa te drejjte apo sa vertetesi kane ato cfare ai person flet. Psh: (duke marre nje shembull banal) nje person mund te besoje se 2+2=10 por sa e vertet dhe sa e drejte eshte kjo qe ai trumpeton?
    Besimi eshte diēka vetjake dhe nuk veret aspak nga idea e vertetesise qe mund te kesh ti apo dikush tjeter.....prandaj quhet besim.....
    Duke marre shembullin "banal" qe solle ti, nje person qe pohon nje gje te tille. patjeter qe e argumenton nje gje te tille......dhe 2+2=10 eshte po aq e mundur sa 2+2=4...!Asnjeri nuk eshte mbartes i se vertetes absolute...

Une mora pergjegjesine te te gjykoja ato thenie te tua te cilat iu pergjigjen pyetjeve te mia, dhe nuk mora persiper te te gjykoj mbi shkrime te tjera...
    Po pra, dhe duhet te shtosh:"Sipas meje dhe botkuptimit tim......."

Ke te drejte, por mos harro, se mbas atij gabimi duhet te japesh nje arsyetim te shendosh mbi ate te cilen po mundohesh te ndertosh nje debat filozofik, pasi nuk mund te flasi dikush ne tym. Pikerisht kjo fjala ne tym e ben nje arsyetim jo vetem te gabuar, por edhe te pavlefshem...
    Perpara duhet qe dikush tjeter te me argumentoje se e kam gabim, apo jo???
    Deri atehere, e kam drejt......

Te them te drejten, nuk e kam idene se cmund te jene njohurite e nje personi te lindur ne nje familje muslimane te nje qyteti musliman ne Shqiperine e mesme, pasi une njohurite nuk i bazoj tek ky kendveshtrim.
    Kur thua qe ke lexuar Kur'anin dhe ke zgjedhur Biblen, varet se per cfare leximi e ke fjalen...
    E shikon sa relative eshte???

Jarigas... ne kete rast nuk po kritikon muslimanet por po kritikon ne menyre te hapur fene Islame.
    Gjithsesi, nuk shprehesh shume qarte duke thene "une kritikoj sjelljen e myslimaneve"
    Me qarte do te ishte "une kritikoj sjelljen e disa myslimaneve". Gjithsesi dua te te them qe ata disa nuk perfaqesojne muslimanizmin si fe, por perfaqesojn individin e tyre. Dhe nuk mund te gjykosh nje fe duke marre si baze disa "fetare". Nqs edhe une do te merrja te njetjen baze, imagjino se cfare duhet te shkruaja per kristianizmin...
    Ne pergjigjen e pare qe te kam dhene, e them qarte se u drejtohem "disave"..!!!!
    Ji me i kujdesshem kur lexon pergjigjet e mia, perndryshe do te mendoja se ke pak respekt per mua.....!
    Tema eshte hapur si pergjigje ndaj ature myslimaneve qe matin vleren e fese se tyre me numrin e te konvertuarve.....kaq..
    Pastaj per teologji mund te flasim ne nje teme tjeter, kur te duash...pa pike problemi apo inati....kam te drejten e kritikes, po aq sa ti.....ti nese e ndjen te nevojshme, mbroje duke kunderargumentuar ate qe argumentoj une, perndryshe, shif e bej....

Ne kete rast, nuk pashe nje teme ku kishte si titull kryesor dicka te ngjashme me: "T'u mesojme dashurine !!" (duke marre si shembull nje nga qellimet qe ke shprehur ne fillim duke iu pergjigjur shkrimit tim) por ke perdorur kete si titull "Me te vertete perendimoret deshirojne te pranojne fene e dhunes dhe intolerances?" dhe si nentitull kete shprehje: "Turmat qe arratisen prej Islamit ne kerkim te kishave!!"
    "Turmat qe arratisen......." eshte titulli i artikullit qe kam perkthyer, nuk eshte vepra ime.....por sidoqofte barazpeshon paksa titujt e zhurmshem te "disa" myslimanevesi:"mijera franceze...", "dhjetra mijera pedofile......", "qindra mijera te abuzuar.....", etj.....asgje me shume...

Ne baze te ketyre qe ke shkruajtur, a nuk do te ishte e sakte qe edhe une te shprehesha:
    "Eshte gabim te matesh vleren e fese se tende me metrin e gabimeve te nje feje tjeter..."?
    Do te ishte gabim po te shpreheshe keshtu duke filluar me mua, pasi kjo do te ishte shenje e anshmerise tende, meqe je myslim....
    Do te ishte shume e drejte, ashtu siē e kam pohuar edhe vete, nese kete do t'ja thoje ne fillim "vellezerve" te tu (disave) qe pellasin me te madhe....
    Jarigas

Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,576
    Jarigas, si fillim dua te te bej te qarte qe keto shkrimet ku per cdo fjali ben nje citim nuk jane shume etike, si per mua ashtu edhe per te tjeret qe po e ose do e lexojne kete debat. Gjithsesi zgjedhja te takon ty per vazhdimin e formes se debatit.

Po, une i jap vetes te drejten te shpreh mendimin tim, ne baze te atij sistemi demokratik qe ti beson, secili ka te drejte te shprehi dhe argumentoje mendimin e tij. ne kete rast, une thash mendimin tim qe tema eshte pa lidhje dhe gjithashtu pyeta per qellimin. Ti u pergjigje dhe kjo solli nje debat. Edhe une mund te them qe ke nisur nje teme pa ta kerkuar kush, por nga ana ime nuk do te ishte shume...e drejte.

Po pra, dhe duhet te shtosh:"Sipas meje dhe botkuptimit tim.......""
    Ajo ishte e nenkuptuar, tjeter gje pse duhet ta zgjasim e ta bejme terkuze.

Logjikim interesant.
    Ndersa une them, hedh nje ide mbi debatin filozofik, dhe fillon ta mbrosh ate, duke krijuar keshtu nje mur te fuqishem mbrojtes mbi idete e tua.
    Sipas teje a nuk i boe keshtu: nqs une them, mund te fluturosh me pras, ti do dalesh dhe do e provosh qe fluturimi me pras nuk arrihet per te ma kundershtuar idene?

Persa i perket pyetjes tende "E shikon sa relative eshte???" A mund te ma shpjegosh me qarte pasi nuk po e kuptoj shume mire.

Duke patur per qellim mesimin dhe (ma merr mendja) mos ofendimin e muslimaneve, ate disa duhet ta kishe theksuar ne cdo postim qe ben, jo vetem ne nje.
    Atehere qellimi i temes nuk qenka mesimi i dashurise apo i atyre vlerave fisnike qe me dhe si pergjigje, por qenka "pergjigje ndaj atyre muslimaneve qe matin vleren e fese se tyre me numrin e te konvertuarve". Pra qellimi nuk na qenka edhe aq fisnik, por qenka thjesht nje kunderpergjigje e rradhes.

Nuk po i kthehem me titullit pasi shihet qarte qe qellimi eshte vetem kunderpergjigja, dhe jo ajo cfare ke deklaruar me larte.

Une them se nuk do te isha gabim, dhe nuk shoh asnje shenje anshmerie nga ana ime.
    Ne kete rast kritikova temen qe e pashe te paren tek "Postimet e Reja" por dhe edhe po te mos kishte qene keshtu, kur dikush te thote qe dicka eshte e gabuar, nuk duhet ti kunder pergjigjesh me "duhet ti thuash te tjereve me pare".

Ps: Shpresoj qe te mos perseritesh dicka te ngjashme me "meqe je myslim...." nqs deshiron te me flasesh duke emertuar nje fe ose deshiron te tregosh fene time, te pakten shkruaje te plote emrin e asaj feje.
    Per mua kjo eshte dicka ofenduese, dhe perseritja e kesaj do te tregonte qe nuk ke respekt per antarin me te cilin debaton, ne kete rast, nuk do te kishe respekt per mua.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    哈哈

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Gus my man...
    Ketu kushdo ka mbush 14 vjec dhe ka nje mace me emrin Kiko, eshte i lejuar te kete nje mendim mbi gjithcka, edhe pse nuk thote asgje.

Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,576
    Force Intruder, te keqen xhaxhi, ik se skam te holla...
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    哈哈

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •