Close
Faqja 29 prej 69 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Po ku mbeten 'trimat' e sheruar kur Jezusi shkoi ne kryq? Kush i ndenji te kembet Jezusit? Pse Jezusi ia la Gjonit si Nene Marine? A mos ndoshta Gjoni e donte me shume se 'femijet' e saj te tjere?

Leni keto fjale pa lidhje, per nder te Zotit. Kush e pranon Kryqin, e pranon edhe Marine, pasi ajo eshte gjithmone atje, poshte te kembet e Jezusit, duke adhuruar Birin e saj e qe njekohesisht ishte edhe bija e Tij.

E nderojme Marine per ate qe eshte dhe beri. E adhurojme Krishtin Zot pasi na beri Bij te Atit.

Te fala ne Krishtin!
    Ja se çfarë shpjegimi jep kjo motër e shekullit të 17, pa pasur qëllim të japë nuanca doktrinore.

Citim Postuar më parë nga Zhan Guyon
    Apostull Gjoni ishte ndoshta apostulli i pregatitur më mirë nga të gjithë apostujt e tjerë, të pranonte Fjalën e mishëruar brenda tij. Ishte në gjirin e Jezusit - i shtrirë shumë afër zemrës së Krishtit - që Gjoni njohu lartësitë dhe thellësitë e dashurisë hyjnore. Ishte kjo arsyeja që Jezusi, nga kryqi, ja dorëzoi nënën e Tij përkujdesjes së Gjonit. Ai e dinte se në zemrën e Gjonit ajo do gjente një vend për të qëndruar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminaristi
    Gjoni 20:22-23
    22 Si foli kështu, hukati mbi ta dhe u tha:“Merrni Shpirtin Shenjt! 23 Atyre që jua falni mëkatet, u falen, e atyre që nuk jua falni, nuk u falen.”

Thuame tashti, a ka ndonje ungjillor qe ka pare zbatimin e ketij mesimi biblik ne bashkesite/grupimet ungjillore ku ata mblidhen? Thuameni konkretisht se si e zbatoni kete mesim ne jeten e komunitetit tuaj?
    Mbase ke të drejtë, ungjillorët nuk mund ta shohin zbatimin e këtij mësimi biblik në kishat e tyre, por kjo gjë bëhet e dukshme në kishat organike, kur kishat funksinojnë si një trup në mënyrë organike.

Kur kisha vendos diçka, për kishën është sikur e ka vendosur vetë Krishti.

Gjithashtu desha të them se kjo nuk do të thotë se kjo praktikë ndodh në kishat Ortodokse. Fakti që ju i keni dhënë pushtetin një prifti të falë, nuk do të thotë se e ka marrë nga Shkrimi (Zoti). Ju thjeshtë e përdorni atë varg për të justifikuar rolin e priftit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Nuk ka diksutim. Ne, te krishteret ortodokse e katolike, bazuar ne Zbulesen (Bibla) themi se NJERIU edhe e GJITHE krijesa u krijua e mire. Nuk ka asgje ne njeriun qe te jete e keqe nga natyra. Madje e keqa nuk ka ekzistence ne thelb, nuk ka substance. Ne nuk besojme se pas renies, njeriu ndryshoi substance dhe u BE i KEQ. Kjo eshte teori Gnostike dhe do kishte si rrjedhoje pamundesine e te Berit Njeri te Krishtit.
    Seminarist, a e beson këtë që thotë Toni më poshtë?

Citim Postuar më parë nga Toni
    Ju pretendoni se njeriu është I keq dhe I pa vlerë, ne themi se njeriu është i rënë në mëkat, është i robëruar nga mëkati qe trashigoj në zanafillë, është mëkati ai qe e paraqet – e bënë njeriun të keqe sepse Bibla na shpjegon se njeriu eshte krijesë në përngjasimin e Perendisë:
    Nëse e beson, atëhere besojmë të njëjtën gjë dhe le të mos bëjmë lojë fjalësh dhe të armiqësohemi për hiç gjë. Por nëse nuk e beson, atëhere zgjidheni midis jush se çfarë besoni me të vërtetë.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Liria në Krisht

"Nëse Biri ju bën juve të lirë, do të jeni me të vërtetë të lirë."

Kur njeriu i vjetër i mëkatit shkatërrohet dhe njeriu i ri themelohet brenda teje, ti përjeton një liri të re dhe të përkryer. Ashtu si zogu arratiset nga kafazi, ti del jashtë, tërësisht i lirë, që të banosh në lartësistë dhe thellësitë dhe gjerësitë e pafundme të Perëndisë.

Vetja jote e vjetër të lidh në një mënyrë të tillë saqë as Perëndia nuk është në gjëndje të banojë atje dhe privohet nga çfarë është Ai me të vërtetë. Kur Pali pyeti, "Kush do më çlirojë nga trupi i vdekjes?" ai shtoi, "E falenderoj Perëndinë, përmes Jezu Krishtit Zotit tonë." Kur, nëpërmjet hirit të Perëndisë, Jezusit i jepet vëndi i duhur në zemrën tënde, ti do të çlirohesh.

Kur Palit i erdhi një çlirim i tillë madhështor, thirri, "Nuk rroj më unë, por Krishti rron në mua!" Ai nuk ishte më i interesuar në veten e tij, por në Njeriun e Ri, Jezu Krishtin, kishte ardhur për të jetuar dhe vepruar në të. Ai orientohej nga Krishti, ashtu siç ti orienton trupin tënd. Nëse dikush tjetër do kontrollonte trupin tënd, trupi do i bindej këtij drejtuesit të rij. Ky drejtues do direktonte veprimet e tua. Në të njëjtën mënyrë, Jezu Krishti është jeta me të cilën njeriu i ri jeton. Dhe kush është më i lirë dhe më i gjërë se Jezusi? Natyra e Tij është hyjnore, e përjetshme dhe pa kufij.

Kështu ti mund të shohësh se sa tragjikisht do të burgoseshe nëse do ngjiteshe pas vetes tënde. Kur ti sheh lirinë dhe gjerësinë që vjen ndërsa jeton në Jezusin, atëhere ti do që ta lësh gjarprin e vetes tënde të shkelet nga këmbët e Krishtit. Atëhere jeta e Perëndisë mund (ashtu si në krijesën e parë) të të sjelë ty në jetë.

Kjo liri që mbartet në krahët e shqiponjës të sjell ty në zemrën e Perëndisë. Pëllumbi që u ul tek Jezusi ishte një simbol, jo vetëm i pafajësisë, por edhe i lirisë gjithashtu. Jezusi i jep frymës tënde lirinë të ngjitet në qiell dhe të banojë në Perëndinë. I pëlqeftë Perëndisë të lejojë që ti të përjetosh këtë liri të mrekullueshme. Braktise veten tënde dhe do gjesh liri që nuk shprehet dot me fjalë tek Ai që është Gjithçkaja në Gjithçka.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin

2- Vertet Perendia e krijoi njeriun ne nje perngjasim me veten e tij, dhe dihet plotesisht se Jezusi e VESHI Njeriun, por nuk u be NJERI, dmth ADAMI tokesor, pra Ai nuk ishte pasardhes i tij, ashtu sic jemi ne dhe mbare njerzimi. Mendoj se duhet ti kushtosh shume vemendje ketij Fakti, te cilen Pali e sqaron tek filipianet, kur thote se, Ai u be i NGJASHEM me NJERZIT, duke u gjendur ne fytyre PORSI NJERZIT. Askund nuk thuhet se Jezusi u be NJERIU, dmth ADAMI tokesor i vdekur nen mekat, ashtu sic ti pohon. Perkundrazi, Ai erdhi nga QIEJTE, ADAMI prej QIEJVE, dhe e veshi NJERIUN qe te ngjiste si NJERI, por asnjeher ne thelb NJERI, sepse NJERIU eshte i KEQ, mekatar dhe i vdekshem. Nese deshiron po ti sjell keto vargje te filipianeve edhe nga bibla katolike, perkthyer nga Dom Simon Filipaj.
    NO COMENT!!!!!!!!

Betohna se nuk kam lexuar më në shkrimin tënd pas ketyre rreshtave, pas këtij rreshti u ndala dhe nuk vazhdova tjeter, nuk ia vlenë as të mirrna tjeter me ty.

VETRTETË, pas këtyre rreshtave nuk kemi se çka te debatojmë më, falimentove. TI VET E DESHMON SE NUK BESON SE KRISHTI ISHTE 100% NJERI DHE 100% ZOT!!

Askund nuk thuhet se Jezusi u be NJERIU, dmth ADAMI tokesor i vdekur nen mekat, ashtu sic ti pohon.
    Ma sjellë at shkrim se ku kam pohuar unë se Krishti është Adam tokësor? Sjelle këtu nese nuk flet rrena.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-04-2010 më 05:24
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Ajo ku ti seminrait gabon keq dhe pa njohuri dhe zbulese eshte se, ju merni per shmbull NJERIUN qe ka pranuar dhe beson ne Zot. Duhet te dish se, qysh ne momentin qe NJERIU (ADAM tokesor), pranon Krishtitnü, atij i duhet te VDESE me Krishtin, dmth te DIVORCOHET nga ADAMI tokesor, ne menyre qe ne te te banoje Krishti i ringjallur. Pra kjo eshte lindja prej se lartmi. Shembuj e tu jane te gjithe me besimtare qe kane Perendi. Kur themi se njeriu eshte i keq, kemi parasysh NJERIUNE e VDEKSHEm, qe do te thote i ndare nga JETA dhe Perendia.
    Mendimet e tua se, njeriu eshte i mire dhe te tjera si keto, jane teorira religjionesh. Te ftoj te lexosh biblen nen zbulese te Frymes. Lexo Romaket dhe do te bindesh se njeriu pa Krisht, qe do te thote ADAM tokesor, eshte vecse i keq dhe vetm i keq.
    Fatki qe ju dhe toni77 nuk na kuptoni se cfar jemi duke folur, tregon se ju cmoni njeriun nga meritat qe shihni ne te, dhe haroni se eshte Perendia ai qe e ka thirur, shpetuar, pastruar dhe shenjteruar. Qe nga ky cast, ky njeri do te ece ne rugen e Krishtit, per te cilen dhe u thir. Dhe rruga e Krishtit eshte e veshtire, por e shjente.
    Deshmues, vete fjalet e tua te diktojne ne gabim. Ti thua se Njeriu tokesor eshte i KEQ dhe se e ka te pamundur te beje ndonje gje te mire pa vdekur me pare ne Krishtin.
    Por, po te ishte kaq i asgjesuar Njeriu tokesor, atehere si mund te presesh prej tij te pranoje Krishtin?! Sic e kam theksuar me bold kuoten tende, ti thua se ne fillim njeriu tokesor pranon Krishtin e me pas jeton ne Krishtin.
    Por qe te pranosh Krishtin, presupozon nje akt, te bazuar ne vullnetin e lire, besimin, mundesine dhe forcen per te ecur perpara per tek me e mira. Keshtu qe ti pa fjale i jep njeriut tokesor me vete fjalet e tua cilesi pozitive. Ti e pranon vete, megjithese padashje, se njeriu tokesor e ka te mundur te kerkoje Zotin, ta praoje, ta besoje dhe ti dorezohet Zotit.
    Nje njeri i asgjsuar, tek i cili nuk gjendet asgje e mire pervec se e keqa, nuk e ka kete mundesi.

Keshtu qe vete me fjalet e tua ti bie ne kontradikte me veten dhe je i detyruar te pranosh se Njeriu eshte i mire pa ka mundesi te pranoje Shpetimin e Krishtit.

Qe Njeriu, edhe pas renies, nuk eshte i asgjesuar karshi te mires, forcave per ta kerkuar Zotin, kete e verteton kapitulli 11 i Hebrejve. Do ishte e pamundur qe Pali te bente nje ekspoze te tille besimtaresh te DHV nqs ata do ishin vecse mekat dhe robe te se keqes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 21-04-2010 më 05:32

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ton, Bravo, nji tash ke fillu me e kap MIRE e persembari fillin e problemit. A e sheh Ton se ungjilloret kane mesime tejet te qarta heretike dhe se ato si ka vetem deshmuesi?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ju lutem mos vazhdoni me lojë fjalësh, sepse vetëm na hidhërojnë zemrën, por mundohuni të shihni thelbin e atyre që themi. Unë e kam parë thelbin dhe shoh se po diskutojmë për diçka që në fakt e besojmë njësoj.

Seminarist, njeriu është i keq në natyre, sepse të tillë e bëri mëkati, por kjo nuk do të thotë se ai nuk e ka të mundësinë të pranojë Zotin në jetën e tij dhe të jetojë më pas sipas kësaj jete.

Megjithatë, unë shtoj se akoma edhe kur ne shohim Zotin në jetën tonë dhe e pranojmë Atë, nuk është prej nesh, por prej Hirit të Tij që na hapi sytë dhe na bëri që të shohim diçka që të tjerët nuk munden ta shohin.

Pra, ne në të vërtetë jemi të lirë të zgjedhim, por jo gjithmonë dimë si të zgjedhim. Prandaj, Ai që sheh zemrat tona dhe e kupton se kemi të gjithë dëshirën e mirë të zgjedhim atë që i pëleqen Atij, Ai vjen, si në Baba i mirë dhe na e afron para syve tanë. Pra, akoma edhe këtu është Hiri i Tij.

A mendoni se në këto fjalë shihni ndonjë herezi nestoriane, gnostike apo ku e di unë se çfarë? Nëse jo, mos u merrni me lojë fjalësh se nuk ndërtojnë, por shkatërrojnë.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

Seminarist, njeriu është i keq në natyre, sepse të tillë e bëri mëkati, por kjo nuk do të thotë se ai nuk e ka të mundësinë të pranojë Zotin në jetën e tij dhe të jetojë më pas sipas kësaj jete.

Megjithatë, unë shtoj se akoma edhe kur ne shohim Zotin në jetën tonë dhe e pranojmë Atë, nuk është prej nesh, por prej Hirit të Tij që na hapi sytë dhe na bëri që të shohim diçka që të tjerët nuk munden ta shohin.

Marcus1,

ne ketu nuk po tallemi. Nqs ti, apo dikush me besimin tend, tjeter gje kerkon te thote dhe ne menyre tjeter e shpreh, ky eshte problem i juaji.
    Ajo qe nuk mund te lejohet eshte se, ne nje kohe qe formalisht "ti" nuk identifikohesh me gnostiket, ne momentin qe ti shprehesh se njeriu eshte i keq nga natyra dhe, dhe pse e pranon se nuk e di se per cfare flet konkretisht, nxjerr konkluzione doktrinash bazuar ne kete menyre te gabuar te shprehuri, atehere mua me duhet tju ve perpara Doktrines (Gnostike) qe po ekspozoni.

E keqa nuk eshe natyre, nuk ka substance, nuk ka ekzistence - ashtu sikurse erresira ne relate me driten.

Shikojeni se si lidhen doktrinat tuaja in-konshiente heretike:

Njeriu eshte i KEQ nga nayra.

Zoti i bere Njeri cenohet pikerisht ne realitetin e te berit me te vertete njeri, pasi njeriu eshte i keq. Keshtu Ai shkeputet nga nena e tij. Sipas jush Ai e therret nenen e tij GRUA pikerisht per te diktuar kete shkeputje. Krishti, sic e kam deshmuar ne shkrimet e mija ne kete teme, sipas JUSH shkeputet edhe nga KISHA. Ai behet VETEM nje INDIVID qe kryen gjithshka, ne te cilin nuk ka KOMUNION dhe bashkepjesemarrje ne jeten e Tij (shenjtoret).

P.S Marcus1, mesohu te besh dallimin mes debatit teologjik dhe shkrimeve letrare te Gijon.
    mos e ngarko temene kot me letersi. Aty ku eshte per teologji, Gijon e keputi herezine (bashkimi esencial i njeriut me Perendine!!!! = Panteizem).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 21-04-2010 më 05:48

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ton, Bravo, nji tash ke fillu me e kap MIRE e persembari fillin e problemit. A e sheh Ton se ungjilloret kane mesime tejet te qarta heretike dhe se ato si ka vetem deshmuesi?
    Seminarist, vertetë jam shumë i zhgenjyer. Besom burr i dheut se jam i lënduar dhe u lendova jasht mase sa nuk mun lexovatjeter kur mësova se kush qenka, nuk kam patur deshirë qe të jetë kjo qe vertetë qenka!! Kryekëput heretike!

Per herë të parë ne jeten time ia drejtoj dikujt kete shprehje: heretike.

Sot u kerkoj falje shumë të krishterëve te cilët më kan terhekur verejtjen duke më thënë "toni" kujdes ndaj mësimeve jasht Kishes sepse ata janë njerëz të sekteve dhe te rrezikshem në mësimet e tyre, por isha kategorik kunder. Sot e vertetova dhe jam i bindur se ashtu qenka, sot e vlesoj jasht mase Kishen dhe liturgjinë e fjales së Zotit sepse nuk devijon me shpjegime heretike.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 29 prej 69 FillimFillim ... 19272829303139 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •