Close
Faqja 0 prej 29 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 289
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Barazi gjinore apo të varesh nga bashkëshorti?!

Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

A duhet te jete gruaja ne funksion te burrit apo...Diskutojme bashke!

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Mendoj se tani per tani ne shqiperi kjo s'mund te arrihet per vet gjendjen qe ndodhen femrat.Qe te kerkosh barazi me burrin duhet ti afrohesh atij ne aftesi.ne menyren si ai punon e vepron.Nje femer e papune si mund te jet e barabart me burrin ???!!!Femra shqiptare duhet te punoj per ti dhene vlere vehtes qe te fitoj barrazin me burrin.Me sa kam degjuar femrat ne shqiperi preferojne burrat me lek e me makina te bukura gje e cila me ben vertet te qesh.Vertet me vje keq si jan katandisur.Si mund te kerkoj nje femer e till te jet e barabart me burrin e saj???!!!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Po gruaja duhet te jete ne funksoin te burrit..,sikur qe burri , duhet te jete ne funksion te gruas...,kurse te dy bashke ne funksion te familjes...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 18-04-2010 më 17:32

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

ne ditet e sotme familja dhe dashuria nuk jane te lidhura vetem me martesen..nuk eshte martesa ajo qe krijon nje familje, per mendimin tim familja krijohet nga deshira qe dy njerez kane per te ndenjur prane njeri tjetrit dhe per te ndare gjithcka bashke dhe risultati final munt te jete martesa ose bashkjetesa..
    une bashkjetesen ose martesen nuk e quaj kurre si humbje te drejtash apo dyfishim pergjegjesishe, per mua eshte realizim dhe trasforimim, deshire per te ndare dashuri dhe lumturi me dike. problemi ne ditet e sotme nuk eshte me qe femra kerkon te gjeje barazi gjinore( gje qe nuk do te mundemi ta kemi kurre sepse vete natyra na ka bere te ndryshem)ne kerkojme te jemi mbi seksin tjeter,shpesh here duam te vendosim dhe pretendojme nje respekt te tepruar,nuk na intereson me qe te jemi te respektuara sepse e meritojme apo qe repekti qe na japin te jete nje kenaqesi per mashkullin.Jo! ne pretendojme qe te na jepet gjithcka sepse jemi femra...te kembengulim per vendin qe na takon ne shoqeri eshte dicka e drejte dhe duhet bere, por te pretendojme te mbizoterojme te gjithe dhe gjithcka eshte e gabuar dhe ne ate pike behemi nje ekstrem i kundert i mashkullit fanatik
    gruaja dhe burri duhet te jene ne funksion te njeri tjetrit dhe te asaj qe duan te krijojne bashke
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 18-04-2010 më 17:53
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Kemi lindur te barabarte dhe duhet te jetojme me te drejtat e barabarta ne shoqerine njerezore kudo .. Padiskutim jam shum dakort por nuk egziston ne realitetin e sotem
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 18-04-2010 më 18:02 Arsyeja: Korrigjim

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga "Avokati" Lexo Postimin
    Kemi lindur te barabarte dhe duhet te jetojme me te drejtat e barabarta ne shoqerine njerezore kudo .. Padiskutim jam shum dakort por nuk egziston ne realitetin e sotem
    Heheheheheh !! S'kemi lindur te barabarte ! Zoti se pari krjioi Adamin Ademin ,dhe me vone Even, Haven. Nuk dihet e sakte,se sa kohe me vone u krijua Eva , mbasi qe u krijua Ademi, heheheheh

Shtetet skandinave, me nje demokraci 200 vjecare ,pore ende gjinia femrore eshte e diskriminuare. Ne shume raste gjinia femrore per nje pune te njejte me mashkullit ne administrate,paguhet me pagese me te vogel mujore se sa mashkulli.

Statistikat , tregojne se , vetevrasja e gjinise femrore eshte ne numer shume me i madhe se sa gjinia mashkullore.

Shume femra ne bote aktualishte perdoren si skllever te seksit ,etj.etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2010
    Postime
    5
    Shume burra,e kane suksesin e tyre nga gruaja e pare,dhe gruan e dyte nga suksesi.(Jim Backus)

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    hahhaha aman te kesh grua si ajo behesh homo lol ste bie ne mendje femra te duket si shok
    e po cfare grua do te jem une mo aman te shikoj burin me lecke plurash ne dore ste vjen mendja te besh seks pastaj te duket si moter
    C'te keqe ka mi Helena?
    Nese ti punon tere diten, dhe burri pret qe te vish ti e te besh per te ngrene, te fshish e lash perseri s'te vete mendja per sex, ndersa ai ka ndejt tere diten duke pare tv. S'ke takat t'ja hedhesh syte.....e jo me shume. Ose me mire te themi harron qe ke burre.
    P.s Keshtu i ka ndodh njeres. Burri pa pune. Ajo punonte 12 ore. Vinte nga puna, burri tere diten qoshe. Po priste gruan ti jepte per te ngrene, per te pastruar etj. Edhe nje bure te tille s'ke ce do. Me mire pa te. :P

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    C'te keqe ka mi Helena?
    Nese ti punon tere diten, dhe burri pret qe te vish ti e te besh per te ngrene, te fshish e lash perseri s'te vete mendja per sex, ndersa ai ka ndejt tere diten duke pare tv. S'ke takat t'ja hedhesh syte.....e jo me shume. Ose me mire te themi harron qe ke burre.
    P.s Keshtu i ka ndodh njeres. Burri pa pune. Ajo punonte 12 ore. Vinte nga puna, burri tere diten qoshe. Po priste gruan ti jepte per te ngrene, per te pastruar etj. Edhe nje bure te tille s'ke ce do. Me mire pa te. :P
    Mallaxheshe..
    1.Nese nuk punon edhe ri ne shtepi nuk do jete burri im sigurisht ai....
    2.Sot nese gruaja punon me shume se burri besome se gatimin te gjitha po thuaj e bejme ne darke per te nesermen ...
    3.Sigurisht edhe burri duhet te ndihmoje ne shtepi po jo te humb edhe pesonalitetin qe i takon
    ( se kam ca shoqka une qe do edhe breckat tju a laje burri)
    une per veten time nuk dua te beje asnje lloj pune kur une jam prezent
    tani nese ai ndihet se do te me ndihmoje eshte pune tjeter
    burri qe do ta clodhe gruan edhe qe e respekton ate i sjell edhe nje pastruse e dashur njer ne dy jave per punet e medha .....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2010
    Postime
    5
    Burri eshte i rendesishem,o ne funksjono sepse punon o ben diçka per veten e tij,eshte i rendesishem se perpiqet te kenaqet,e si pasoj detyron edhe gruan ne kenaqesin e tij.

Faqja 0 prej 29 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •