Cfar na nxorre nga kjo ti? qe greket dhe etrusket paskan zhvilluar alfabetin latine mire, kte e dime.....tekstet ne ilirisht ku i ke
Die Griechen hatten diese Schrift übernommen, und etwa um 500 v.Chr. gelangte sie über die Etrusker nach Italien, wo sich daraus die lateinische Schrift entwickelte. Schrifttradition ist bei vielen Völkern ein wesentliches Hilfsmittel zur Interkomprehension.
a din te lexosh gjermanisht ti? Si duket jo.... Nuk kam nderment te mirrem me ty me...
di persosur te lexoj dhe te flas. ti di????????
e kupton tekstin ne gjermanisht qe postova une, nga linku jot e mora.
ok etrusket dhe greket zhvilluan alfabetin latin, dhe cfar pastaj? influenca e ilirishtes ku eshte????????
hapi syte dhe njehere ,nese nuk kupton,thuaji dikujt te ta pektheje, se nuk kam ndermend as kohe te merrem me perkthime per fodulle.
Die Griechen hatten diese Schrift übernommen, und etwa um 500 v.Chr. gelangte sie über die Etrusker nach Italien, wo sich daraus die lateinische Schrift entwickelte. Schrifttradition ist bei vielen Völkern ein wesentliches Hilfsmittel zur Interkomprehension.
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-04-2010 më 10:38
Po dhe un di!
Die indogermanischen Illyrer, deren Nachkommen heute auf Albanien und den Kosovo sowie einige wenige Dörfer in Italien beschränkt sind, lebten in Apulien und Kalabrien, wo man auch heute noch viele illyrische Ortsnamen findet. Für die spätere Gestaltung der balkanischen Varietäten des Lateinischen spielten die Illyrer eine wesentliche Rolle.
Ti mundohesh vetem si te fillosh te grindesh me tjerit ketu.. Mos thash se alfabeti latin eshte protoilir....?! Nese e lexon mire atehere edhe ti do kuptosh se shume kultura kane jetuar ne ate kohe (mund edhe harten ta shohish qe eshte ne at faqe)... nder te tjerat iliret...
Kud, unë nuk e lexoj edhe as kam ndërmend ta muarrë Wiki-n për referencë!
Pirë> Bere është etimologji IE. Njëlloj Dent>Dhëmb. Nëse fjala është Dham'pir edhe jo Vam'pir, atëherë mund të ketë origjina nga Italishtja po aq sa nga Shqipja.
Pyete atë djalin lart se çfarë jam unë etnikisht, se ai më njeh.
Me këtë teori unë atë fjalë ta nxjerrë edhe Anglishte moderne, "Secure" = "See" + "Cure" , = të shohësh qartë(sy pa trembur). Por fjala është Latine, ndoshta nga "Con+Cuore"= me zemër.
Hahahahahahahaha, po ku e ke parë ndonjëherë këtë fjalë ti në kulturën tonë? U fut vetëm pas luftës së dytë botërore! Muahahahahahahaha, "Injoranca vret" !
Ide e mundshme.
E drejtë, fjala "e sigurtë" nuk ka qenë ndonjëherë në gjuhën tonë, por është futur gjatë pushtimeve italiane të dy luftërave botërore. Në Shqip nuk thuhet "e sigurtë", por thuhet "e bindëshme".
Nuk mendoj se anglezët e kanë muarrë direkt nga "latinët", por do e kenë kaluar prej Frengjishtes.
Muahahahahhahaha, armiqtë e Wiki-n tani na dalin "Wikipedist", aman shikoni historikun e faqes, ndryshimet nga "Vampire" ne "Dhampir" janë bërë vetëm pak orë më parë! Muahahahahhahahaha Wiki, enciklopedi leshi! Po hap një artikull për veten time aty, po e shkruaj "Gert, heroi kombëtar kinez" Muahahahahahhaha.
Edhe ça lidhje ka se një shqiptar ka vrarë ortodoksë rumun edhe ka vënë aty magjar katolik?
-
Njerëz ju jeni të luajtur mendsh.
1-"Vampirët" u shpikën nga një autor /e gjerman /e.
2-Fillimisht quheshin "Gjak pirës", fjala "Vampir" ju shtuar nëpër filmat e viteve '30 të fillim Hollywood-it.
3-Nuk kanë ekzistuar ndonjëherë gjëgjëza mbi vampirët në kombin tonë para mbarimit të luftës së dytë botërore, pra 2 shekuj pasi Evropa i "njihte" mirë vampirët!
-
Aman, tani nxirrini edhe elfët me origjina shqiptare. MUAHAHAHAHAHHAAHHAAHA
Elf ~ Yll. Domethënë rridhnin prej ilirëve. Muahahahahhahahahahahaha
(Imagjinoni që para viteve '90 askush nuk kishte dëgjuar për elfët mes shqiptarëve.)
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Krijoni Kontakt