LOL Gjinokastra mbaj rradhen, gjysherit e mij nga te dyja anet kane lindur/jetuar ne qytet.
Ka ndonje tjeter te na tregoje vendin neve me stergjysherit te lindur ne qytet se po bejme gara![]()
LOL Gjinokastra mbaj rradhen, gjysherit e mij nga te dyja anet kane lindur/jetuar ne qytet.
Ka ndonje tjeter te na tregoje vendin neve me stergjysherit te lindur ne qytet se po bejme gara![]()
Po ku je o palladini i gjuhes tironse....
Ku je ti mer, qe ke ēelesat e te vertetes.!!!!!!!Hajde, se ne qenkemi qorra, po ti pse e ndjen veten me lart se qorri, kur ketu po flasim per gjuhe????
Asnje ketu nuk te kritikoi per theksin, por per zevendesimin e "j"-se me "i"....
Fakti qe je "tirons"(apo tironc, se ti i kuptoka shume ndryshimet), nuk te jep te drejten ta ndjesh(n'jesh apo niish) veten profesor!!!!Nuk i mbushet mendja asnjeriu me kete argument...
Ti tironso, qysh e shqipton togfjaleshin "n'jčt time":"njet time" apo "niet time"....kur ta kesh kuptuar , ec ketu e na u gerhush...deri atehere, je i pezulluar nga dhenja e mesimit...(jo dhe-nja, por dhen-ja)......![]()
Jarigas
Unė e quaj veten shqiptar! Nuk kam qejf shumė ndarjet krahinore apo nėn krahinore. Gjithsesi po insistoj dikush, e quaj veten Fierak.
Ti nuk je nga Tirana apo jo?
N'Tironēe: M'jet(nė jetė), M'jeten teme s'kam bo naiher nai gjo t'papame.
N'Tironēe: Dhonie(Dhėnie), Msim dhonie sot po na jepka ajo zysha bjonde.
Tirana nuk flet gjuhė, por nėn dialekt, tė dialektit geg.
"Tirons"(Tiranės) nuk ekziston nė nėn dialektin e Tiranės, thuhet "Tironc".
"Nij"(Ndjejė) shkruhet me njė "i" tė vetme.
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Un jam nga kerthiza e Shqipniis....
M'tironēe thuhet "noj" e jo "nai".......nuk ke asnje instrument pikezimi ne shqip, per te percaktuar zgjatjen apo theksimin e i-se...N'Tironēe: M'jet(nė jetė), M'jeten teme s'kam bo naiher nai gjo t'papame.
M'tironēe shqiptohet "dhon'je" dhe jo "dhoni'e"....pamvaresisht nga zysha...N'Tironēe: Dhonie(Dhėnie), Msim dhonie sot po na jepka ajo zysha bjonde.
Drejt, Tirana eshte relativisht e re, keshtu qe nuk ka nje dialekt tamam, por thjesht nje "infleksion" te gjuhes letrare.....Tirana nuk flet gjuhė, por nėn dialekt, tė dialektit geg.
..hahahahaha....ti nuk ben dot dallimin ndermjet "nj" dhe "n'j", kurse benka dallimin midis "tironc" dhe "tirons".......re ne gracke....hahahhaah...."Tirons"(Tiranės) nuk ekziston nė nėn dialektin e Tiranės, thuhet "Tironc".
Hajt me trego pak ndryshimin e shqiptimit te "ns" nga "nc"......!!!!
Por shqiptohet me dy ama.....me dashje e shkruajta me dy "i", pikerisht per te te ngacmuar per nje aventure te re....."Nij"(Ndjejė) shkruhet me njė "i" tė vetme.
A duhet te kete nje lidhje te drejte midis shkrimit dhe shqiptimit????
Jarigas
Tani mos u bėj i mėrzitshėm!
Thuhet "N'Tiron" edhe jo "M'Tiron".
Thuhet "Tironc" edhe jo "Tirons".
Thuhet "Dhonie" edhe jo "Dhon'je".
Mos ngatėrro "N'Tiron" si gjeografi, me "M'Tironēe" si tė folur(gjuhėsi).
E folura e Tiranės nuk pėrdor kaq shumė "j", nuk ka influenca sllave, pėrshkak tė pozitave gjeografike.
[QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]
Po ti, po u merzite , mos shkruaj mor burre....e ti jo vetem qe s'je tirons, por s'je ne gjendje as te kuptosh se si shkruhet fjala qe vete shqipton!!!!!
Une jam nga Peqini, ku influenca sllave nuk arriti, pasi ngeli ne Tirane me Zogun, dhe pa mendjemadhesi, mund te ta mesoj tironēen e vjeter....qe, ke lala...
Hajde gjuhetar, na shpjego ndryshimin midis "nc" dhe "ns", e mos u merzit, se edhe po s'e dite, prape shqiptar mbetesh...
Jarigas
Hahahahah....kadale plako, se ma mblodhe me kete argument....
Meqe nuk arrita te shpjegohem heren e pare, zotrote, po e provoj edhe nje here:
Ti si tiranas, lindur dhe rritur ne Tirane, njeri me "shume" kulture, e cila rrjedh si lume nga te gjitha postimet e tua, gjen ndryshim kur shqipton dy tingujt e fundit ne flalet "tironc" dhe "tirons"????
Akoma nuk e ke kuptuar apo ke turp te pohosh se te mungon kapaciteti???
Ate qe kane apo jo gjuhet e tjera, nuk perben argument te vlefshem.....nuk provon asgje ne rastin qe po analizojme...S'ka lidhje fare. Ta pėrsėris, nuk ka gjuhė nė BOTĖ qė tė vėrė n-j, ka vetėm "nj".
Ne cilen gjuhe te botes egziston "gj"???Po "q"???
E sipas teje, profesor: q=kj ?????
Jarigas
Krijoni Kontakt