Close
Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 295
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    LOL Gjinokastra mbaj rradhen, gjysherit e mij nga te dyja anet kane lindur/jetuar ne qytet.
    Ka ndonje tjeter te na tregoje vendin neve me stergjysherit te lindur ne qytet se po bejme gara

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Hė njerėz!!! Gabim drejtėshkrimor! Ju qorra jeni? E vėrtetė e kam thėnė qė theksin e merr "i", por fakti qė e kam nxirė me ngjyrė tė zezė "e" duket qartė. Ėshtė thjesht gabim shpejtėsie. Vazhdoj ta pėrsėris se nuk ka "j", por "i" tek ato fjalė. Ju ngatėrroni njė zanore me njė bashtingėllore, mė vjen keq pėr ju. Jo vetėm nė Shqip, por nė asnjė gjuhė nuk ka n-j. Por vetėm "nj". Ju ngatėrroni "i" pa theks me gėrmėn "j", mė vjen keq pėr ju. Unė kam lindur edhe jetuar gjithon nė Tiranė, edhe nė familje kėtė nėn-dialekt kam folur gjithmon, edhe prindėrit e mi kanė lindur kėtu, vetėm gjyshėt edhe gjyshet i kam nga rrethet.
    Po ku je o palladini i gjuhes tironse....
    Ku je ti mer, qe ke ēelesat e te vertetes.!!!!!!!Hajde, se ne qenkemi qorra, po ti pse e ndjen veten me lart se qorri, kur ketu po flasim per gjuhe????
    Asnje ketu nuk te kritikoi per theksin, por per zevendesimin e "j"-se me "i"....
    Fakti qe je "tirons"(apo tironc, se ti i kuptoka shume ndryshimet), nuk te jep te drejten ta ndjesh(n'jesh apo niish) veten profesor!!!!Nuk i mbushet mendja asnjeriu me kete argument...
    Ti tironso, qysh e shqipton togfjaleshin "n'jčt time":"njet time" apo "niet time"....kur ta kesh kuptuar , ec ketu e na u gerhush...deri atehere, je i pezulluar nga dhenja e mesimit...(jo dhe-nja, por dhen-ja)......
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ku je ti mer, qe ke ēelesat e te vertetes.!!!!!!!Hajde, se ne qenkemi qorra, po ti pse e ndjen veten me lart se qorri, kur ketu po flasim per gjuhe????
    Asnje ketu nuk te kritikoi per theksin, por per zevendesimin e "j"-se me "i"....
    Fakti qe je "tirons"(apo tironc, se ti i kuptoka shume ndryshimet), nuk te jep te drejten ta ndjesh(n'jesh apo niish) veten profesor!!!!Nuk i mbushet mendja asnjeriu me kete argument...
    Ti tironso, qysh e shqipton togfjaleshin "n'jčt time":"njet time" apo "niet time"....kur ta kesh kuptuar , ec ketu e na u gerhush...deri atehere, je i pezulluar nga dhenja e mesimit...(jo dhe-nja, por dhen-ja)......
    Mos eshte "dhenia"? Me "i" pa theks

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    LOL Gjinokastra mbaj rradhen, gjysherit e mij nga te dyja anet kane lindur/jetuar ne qytet.
    Ka ndonje tjeter te na tregoje vendin neve me stergjysherit te lindur ne qytet se po bejme gara
    Unė e quaj veten shqiptar! Nuk kam qejf shumė ndarjet krahinore apo nėn krahinore. Gjithsesi po insistoj dikush, e quaj veten Fierak.

Ti nuk je nga Tirana apo jo?

N'Tironēe: M'jet(nė jetė), M'jeten teme s'kam bo naiher nai gjo t'papame.
    N'Tironēe: Dhonie(Dhėnie), Msim dhonie sot po na jepka ajo zysha bjonde.

Tirana nuk flet gjuhė, por nėn dialekt, tė dialektit geg.

"Tirons"(Tiranės) nuk ekziston nė nėn dialektin e Tiranės, thuhet "Tironc".

"Nij"(Ndjejė) shkruhet me njė "i" tė vetme.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ti nuk je nga Tirana apo jo?
    Un jam nga kerthiza e Shqipniis....

N'Tironēe: M'jet(nė jetė), M'jeten teme s'kam bo naiher nai gjo t'papame.
    M'tironēe thuhet "noj" e jo "nai".......nuk ke asnje instrument pikezimi ne shqip, per te percaktuar zgjatjen apo theksimin e i-se...

N'Tironēe: Dhonie(Dhėnie), Msim dhonie sot po na jepka ajo zysha bjonde.
    M'tironēe shqiptohet "dhon'je" dhe jo "dhoni'e"....pamvaresisht nga zysha...

Tirana nuk flet gjuhė, por nėn dialekt, tė dialektit geg.
    Drejt, Tirana eshte relativisht e re, keshtu qe nuk ka nje dialekt tamam, por thjesht nje "infleksion" te gjuhes letrare.....

"Tirons"(Tiranės) nuk ekziston nė nėn dialektin e Tiranės, thuhet "Tironc".
    ..hahahahaha....ti nuk ben dot dallimin ndermjet "nj" dhe "n'j", kurse benka dallimin midis "tironc" dhe "tirons".......re ne gracke....hahahhaah....
    Hajt me trego pak ndryshimin e shqiptimit te "ns" nga "nc"......!!!!

"Nij"(Ndjejė) shkruhet me njė "i" tė vetme.
    Por shqiptohet me dy ama.....me dashje e shkruajta me dy "i", pikerisht per te te ngacmuar per nje aventure te re.....
    A duhet te kete nje lidhje te drejte midis shkrimit dhe shqiptimit????
    Jarigas

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Un jam nga kerthiza e Shqipniis....

M'tironēe thuhet "noj" e jo "nai".......nuk ke asnje instrument pikezimi ne shqip, per te percaktuar zgjatjen apo theksimin e i-se...

M'tironēe shqiptohet "dhon'je" dhe jo "dhoni'e"....pamvaresisht nga zysha...

Drejt, Tirana eshte relativisht e re, keshtu qe nuk ka nje dialekt tamam, por thjesht nje "infleksion" te gjuhes letrare.....

..hahahahaha....ti nuk ben dot dallimin ndermjet "nj" dhe "n'j", kurse benka dallimin midis "tironc" dhe "tirons".......re ne gracke....hahahhaah....
    Hajt me trego pak ndryshimin e shqiptimit te "ns" nga "nc"......!!!!

Por shqiptohet me dy ama.....me dashje e shkruajta me dy "i", pikerisht per te te ngacmuar per nje aventure te re.....
    A duhet te kete nje lidhje te drejte midis shkrimit dhe shqiptimit????
    Tani mos u bėj i mėrzitshėm!

Thuhet "N'Tiron" edhe jo "M'Tiron".

Thuhet "Tironc" edhe jo "Tirons".

Thuhet "Dhonie" edhe jo "Dhon'je".

Mos ngatėrro "N'Tiron" si gjeografi, me "M'Tironēe" si tė folur(gjuhėsi).

E folura e Tiranės nuk pėrdor kaq shumė "j", nuk ka influenca sllave, pėrshkak tė pozitave gjeografike.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Tani mos u bėj i mėrzitshėm!

Thuhet "N'Tiron" edhe jo "M'Tiron".

Thuhet "Tironc" edhe jo "Tirons".

Thuhet "Dhonie" edhe jo "Dhon'je".

Mos ngatėrro "N'Tiron" si gjeografi, me "M'Tironēe" si tė folur(gjuhėsi).

E folura e Tiranės nuk pėrdor kaq shumė "j", nuk ka influenca sllave, pėrshkak tė pozitave gjeografike.
    Po ti, po u merzite , mos shkruaj mor burre....e ti jo vetem qe s'je tirons, por s'je ne gjendje as te kuptosh se si shkruhet fjala qe vete shqipton!!!!!
    Une jam nga Peqini, ku influenca sllave nuk arriti, pasi ngeli ne Tirane me Zogun, dhe pa mendjemadhesi, mund te ta mesoj tironēen e vjeter....qe, ke lala...

Hajde gjuhetar, na shpjego ndryshimin midis "nc" dhe "ns", e mos u merzit, se edhe po s'e dite, prape shqiptar mbetesh...
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Mos eshte "dhenia"? Me "i" pa theks
    Gjykoje vete:

dal -je apo dal -ie
    marr -je apo marr-ie
    var -je apo var -ie
    shit -je apo shit -ie
    vdek-je apo vdek-ie....etj.........???

Si perfundim:dhen-?
    Jarigas

Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Po ti, po u merzite , mos shkruaj mor burre....e ti jo vetem qe s'je tirons, por s'je ne gjendje as te kuptosh se si shkruhet fjala qe vete shqipton!!!!!
    Une jam nga Peqini, ku influenca sllave nuk arriti, pasi ngeli ne Tirane me Zogun, dhe pa mendjemadhesi, mund te ta mesoj tironēen e vjeter....qe, ke lala...

Hajde gjuhetar, na shpjego ndryshimin midis "nc" dhe "ns", e mos u merzit, se edhe po s'e dite, prape shqiptar mbetesh...
    Unė mos tė flas? Apo ti qė thua "Tirons"? Mbylle gojėn o fshatar, edhe ik ktheu puno tokėn nė Peqin.

Gjykoje vete:

dal -je apo dal -ie
    marr -je apo marr-ie
    var -je apo var -ie
    shit -je apo shit -ie
    vdek-je apo vdek-ie....etj.........???

Si perfundim:dhen-?
    S'ka lidje fare. Ta pėrsėris, nuk ka gjuhė nė BOTĖ qė tė vėrė n-j, ka vetėm "nj".

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Unė mos tė flas? Apo ti qė thua "Tirons"? Mbylle gojėn o fshatar, edhe ik ktheu puno tokėn nė Peqin.
    Hahahahah....kadale plako, se ma mblodhe me kete argument....
    Meqe nuk arrita te shpjegohem heren e pare, zotrote, po e provoj edhe nje here:
    Ti si tiranas, lindur dhe rritur ne Tirane, njeri me "shume" kulture, e cila rrjedh si lume nga te gjitha postimet e tua, gjen ndryshim kur shqipton dy tingujt e fundit ne flalet "tironc" dhe "tirons"????
    Akoma nuk e ke kuptuar apo ke turp te pohosh se te mungon kapaciteti???

S'ka lidhje fare. Ta pėrsėris, nuk ka gjuhė nė BOTĖ qė tė vėrė n-j, ka vetėm "nj".
    Ate qe kane apo jo gjuhet e tjera, nuk perben argument te vlefshem.....nuk provon asgje ne rastin qe po analizojme...
    Ne cilen gjuhe te botes egziston "gj"???Po "q"???
    E sipas teje, profesor: q=kj ?????
    Jarigas

Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •