Close
Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 295
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk u ndjeva i ofenduar. Ne te vertete s'e di as vete cfare me pengoi aq shume qe nderhyra. Me duket fakti qe kete mentalitetin "ti nga Kosova s'i kupton hallet e gjuhes, dhe nese flet, je kokeforte" e takoj cdo dite e me shpesh. Idete e mira per gjuhen vijne nga individet me njohuri, interes dhe pervoje gjuhesore, jo nga nje krahine e caktuar. Pasi qe e dija se ne te vertete te gjithe ketu mendojme keshtu, desha qe edhe te sillemi konkretisht sipas ketij mendimi.
    Te kuptoj, megjithese qellimi im nuk ishte i tille mbase pa dashje u kuptua si ashtu. S'do shume bindje, ke te drejete

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ...ahahaha....e bukur shqipja eh???
    ...epo qenkeni poshte Fierit, me sa kuptoj....:
    Pyetje gjeografike: Cilat jane qytete qe bejne pjese ne Sh. e Meseme?

Jane disa fjale te tjera ne Shqip ku i-ja thuhet si j-ja edhe pse ne letrare jane te shkruara me i. Prsh emri Eriola, Klodian, Ediol keto emra thuhen edhe me J. Ne fakt kur isha studente me ngatarronin si ti shkruaja emrin ne kartoline shoqerise me emra te tilla, qe shqiptoheshin me J por ne fakt e kishin me I.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=s0ni;2675623]Te kuptoj, megjithese qellimi im nuk ishte i tille mbase pa dashje u kuptua si ashtu. S'do shume bindje, ke te drejete
    QUOTE]

Nga Kruja deri ne Fier.......Berati jo.....
    Jarigas

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

haha tani po ...jam nga kerthiza e R.Sh. S'me ka thene njeri nqs jam siper apo poshte lumit. Di gje ti? Ma ha mendja siper

Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    "Menie" ėshtė saktė. Di ta lexosh atė fjalė me theksin e Tiranės, pra tek "e" e parė?
    Po theksi dihet qe eshte te "e", nuk eshte ai problemi. Problemi eshte qe eshte me "j" dhe jo "i".
    "Menje" ėshtė saktė.

Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    "Niek", thjesht theksin e merr "i", edhe jo "e".
    Me kete tregove qe nuk e paske idene fare se theksi eshte te "e", qofte njek apo niek, dhe nuk thuhet ne asnje menyre "niek" me theks te "i".

P.S. Ke jetu ne Tirane?

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Por me pengon qe more shembuj me apostrof. Sepse apostrofi zevendeson "ź"-ne. Ndaj nuk e di a eshte krahasim i merituar.

Sidoqofte, keso shembuj nuk besoj se kane qene arsyeja, perse "nj" eshte deklaruar shkronje me vete. Sepse atehere do ishte deshur te kete edhe shrkonjen "mj". Per shkak te shembujve si "m'je e mire" (me je e mire).
    NJ mund te lexohet dhe si N+J dhe si NJ, pra ka dy menyra shqiptimi.
    MJ mund te lexohet vetem si M+J, nuk ka tjeter menyre.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    [QUOTE=jarigas;2675629]
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Te kuptoj, megjithese qellimi im nuk ishte i tille mbase pa dashje u kuptua si ashtu. S'do shume bindje, ke te drejete
    QUOTE]

Fieri nuk ben pjese ne Shqiperine e mesme, lol. E kap Jugu dhe jo Shqiperia e mesme. Te jesh afer Vlores dhe njekohesisht ne Shqiperine e mesme sikur nuk shkon.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 14-04-2010 mė 09:54

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    [QUOTE=mia@;2675707]
    Fieri nuk ben pjese ne Shqiperine e mesme, lol. E kap Jugu dhe jo Shqiperia e mesme. Te jesh afer Vlores dhe njekohesisht ne Shqiperine e mesme sikur nuk shkon.
    Mia me duket se tha qe kufiri ku ndalon Sh. e Mesme eshte tek Fieri....e vertete

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin

Mia me duket se tha qe kufiri ku ndalon Sh. e Mesme eshte tek Fieri....e vertete
    Aq e vertete eshte, saqe Fieri nuk ben pjese as ne ate te jugut........eshte vete kufiri....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 14-04-2010 mė 11:27
    Jarigas

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Hė njerėz!!! Gabim drejtėshkrimor! Ju qorra jeni? E vėrtetė e kam thėnė qė theksin e merr "i", por fakti qė e kam nxirė me ngjyrė tė zezė "e" duket qartė. Ėshtė thjesht gabim shpejtėsie. Vazhdoj ta pėrsėris se nuk ka "j", por "i" tek ato fjalė. Ju ngatėrroni njė zanore me njė bashtingėllore, mė vjen keq pėr ju. Jo vetėm nė Shqip, por nė asnjė gjuhė nuk ka n-j. Por vetėm "nj". Ju ngatėrroni "i" pa theks me gėrmėn "j", mė vjen keq pėr ju. Unė kam lindur edhe jetuar gjithon nė Tiranė, edhe nė familje kėtė nėn-dialekt kam folur gjithmon, edhe prindėrit e mi kanė lindur kėtu, vetėm gjyshėt edhe gjyshet i kam nga rrethet.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •