e kemi nje shembull shum te mire, nese nuk gaboj ishte Sufjan eth Thevri, e ndalen me pyet dicka, dhe ai ju pergjigj, ndale diellin ateher te pergjigjem...
Mos humbni kohe vllezer dhe motra, ne idiotsira nga me te medhat se fundi fundit injoranti te thot ok ok une mendimin tim te mbaje tendin...
Por perseri e kemi si obligim ndoshta, ne dite te gjykimit si argument kunder xhahiljetit...
Ma beni hallall...
A known mistake is better than an unknown truth.
VALLAHI kurr hallall sdo te ju boj disave ne diten e gjykimit , sidomos atyre qe i shajn dijetaret, dhe i kundershtojn pa as ni argument.
Ne vend se te ulen dhe te lexojn tefsiret e haditheve , se smund ti kuptojn , nga inati shajn dhe ofendojn dijetaret,
O injejti ti kurgjo ske than rreth temes perveq qe ke thon mos shani dijetaret ??
Kush i shajti ?? Apo per ty mi kundershtu eshte njejte si mi sha , sepse ne fjalorin e gjuhes shqipe nuk eshte kshtu , dhe ske hiq nevoj me na bo ti hallall sepse tek e fundit askushi nuk je.
Ti mund te jesh prodigy , por jo ne islam ama. Ketu mund te behesh edhe i sinqerte , sepse xhahil edhe une e konsideroj veten ne aspektij e dijes ne islam.
Po te mendohesh thelle ne ate qe kundershton ti , do te nxjerresh ne pah se argumenti yt ska vlere fare.
Une me aq pak dije qe kam , e ve re se ti je ABSOLUTISHT gabim.
Une personalisht kam kete parim tek vetvetja. Mos kundershto per dicka qe ske dije mbi te.
Mendim ndryshe mund te kete teologu , jo nje person ordiner , ta thashe njehere.
Kur them teologu , mos kujto se perfshij vetem ata qe kane diplome e referenca teologesh.
Jo aspak.
Nje teolog mund tja dali mbane edhe duke studiuar individualisht , me ndihmen e askujt (mgjth jane raste te rralla keto) .
Nqs mundesh ta besh ate gje , atehere ke te drejte te kundershtosh mendimet e fatwat e cdo dijetari.
Psh ne rastin e nasidurin albanit. Ai vetem studioi me mund tere jeten e tij , e arriti atje ku edhe sot bota islame e permend emrin e tij ne cdo khutbe .
Ama cfare mua me bezdis , jane ata tipa qe s'derdhin mund aspak per te mesuar fene e Allahut , e me fjale kafenesh , marrin guximin te vene ne pyetje mundin dhe veprat e medhaja te cilet keta dijetar kane bere neper shekuj. Kjo mua dhe tingellon si arrogance idioteske .
Kjo perseri vlen per ty, por sdo me than qe e ke mire.
Marrim nje shembull , gjithe bota krishtere i ndegjon dijetaret e tyre, dhe per ata e kan mire , po per neve ?? Ata jane gabim ne thelbin e tyre , njelloj edhe per dijetaret qe ju ndegjoni , a munden te jene gabim ?? Per gjithe ata qe nuk lodhin trurin ata e kan mire , per gjithe ata qe nuk mundohen me mendu vet ata gjejne mbeshtetje tek dijetaret dhe nermal qe per ata e kan mire .
Po sikur te dilni prej ati rrethi ?? Do e shifni se edhe dijetaret mund te gabojne .
E forte llogjikisht teza e tij?
Mbi cfare ?
Mbi nje enderr?
Endrrat ne islam eshte e vertete qe kane interpretim , por menyra sesi i merrni ju ato , te tingellon sikur ke te besh me supersticionista.
A na intereson neve enderra e bukharit?
Aspak.
Cfare na intereson neve eshte puna e tij.
E puna e tij nuk kishte te share . U pa dhe u kontrollua nga dijetare te te gjitha medh-hebeve dhe sekteve gjithashtu. Aq solide qe puna e tij , sa skishte guxim njeri ta kundershtonte. Ska sesi ta kundershtosh te VERTETEN anyway.
Pra gjenialiteti i tij bashkoi edhe medh-hebet edhe sektet gjithashtu.
Por nqs ti do prape te merresh me endrren , profeti ka thene qe shejtani se merr dot pamjen e tij. Cfare kuptojme ne nga ky hadith........- qe eshte e pamundur ne nje enderr te dali dikush tjeter e te pretendoje se eshte profeti.....pra kur dikush te thote se eshte profeti.....atehere ai eshte profeti a.s .
Kuptove?
Tani gostivari na del e na thote ........ jo po ku e dinte ai se personi ne ender ishte profeti , perderisa ai se kishte pare profetin kurre.
Prape po ta vesh cik basic logic ne pune , nuk eshte e veshtire te nxjerresh ne konkluzion nepermjet hadithit se ........ ajo figure qe pretendon se eshte profeti , eshte profeti......pamja dhe fizionomia e profetit nuk eshte e domosdoshme te shembelloje me dike per arsyen qe bukhari ta njoh se a eshte profeti ai apo jo...kjo seshte relevante fare ne ''debatin'' e ngritur nga gostivari......hadithi eshte i mjaftueshem per shpjegim......sigurisht nqs hadithin e merr parasysh sic e mori bukhari.
Mos bej rolin e avokatit naiv. Te gjithe e dime qellimin e hapjes se asaj teme. Qellimi ishte te hedhesh poshte kredibilitetin e mbledhesit me te madh te haditheve , BUKHARI. Nqs ti smundesh ta dallosh kete gje , te keshilloj te blesh syzet me emrin ''nijeti i gostivarit'' .
Shirk eshte ti thuash tjetrit xhahil?
lol
Une se bera qafir ate , thjesht xhahil (injorant) .
Mos i ngaterro termat eh cun i mbare , se si ti edhe une xhahila jemi te gjithe ne DIN(fe) .
Po pse atehere Allahu ka thene atehere ne kuran ''kur nuk di , pyesni ata qe dine'' ??
Si mund ti te zgjedhesh vetvetiu dicka kur se mbron dot me dije?
Gostivari deri tani sna ka ardh me asnje argument te forte se pse si beson disa hadithe e disa i beson .......e di si vete kjo pune atehere? pick and choose per gustot e tua.....pra individi e perdor fene per interesat e tija.
Feja eshte nje dhe rruga e drejte eshte vetem nje.
Burimi eshte i disponueshem , thjesht ti duhet me llogjike te ftohte te lexosh e me zemer te hapur ta kuptosh se cila eshte rruga e sakte.
Jam i sigurte se me sinqeritet cdo njeri do te mundet ta gjeje rrugen e drejte.
E nqs smundet ta beje kete gje , atehere te varet tek dijetaret plotesisht. Sepse diten e gjykimit , kur Allahu ta marri ne pyetje .......gostivari ka per alibi ajetin kuranor......perndryshe llogjika e tij e dobet e kokefortesia skane per te qene alibi per ti ardh ne mbrojtje .
Ajo s'diskutohet , por mos ceno te pacenueshmen se e fut veten ne bela kot se koti.
Ke gatuar nje corbe fjalesh ketu.
Mgjth.
Per ne myslimanet , cdo fe tjeter pervec islamit eshte ne humbje.
Se cfare bejne besimtaret e feve e tjera , kjo per ne ska rendesi.
Nqs do te ngresh teme tjeter , pse ky besim ekziston te ne , bujrum hape ,sepse se shoh te arsyeshme te zgjatem ketu.
Po, ka dijetare qe jane ne gabim. Sigurisht qe ka......se asnjeri seshte perfekt.
Mirepo ne menyre qe ta nxjerresh nje dijetar se eshte gabim , atehere ti duhet te kesh te njejten dispozite......sepse me injorance se nxjerr dot qe eshte gabim kupton?
Kaq e veshtire qeka dreqin e mori.
![]()
Krijoni Kontakt