Ka thene i dashuri Muhammedi s.a.w.s. :"Jane shkatrruar kritiket e tepert...tre here e tha kete"...Nese ju i deshironi te miren Dinnit Islam:
1.Duhet te veproni sipas Kur'anit dhe Hadithit...
2.Nuk duhet te kritikoheni ne mes veti...
3.Duhet ta kshilloni njeri-tjetrin per te mire,e largim nga e keqja...
4.Duhet t'ia beni vetes suaj breg dhe pergjegjesi gjendjen e popullit Islam...
5.Duhet te ushtroni xhihad,sidomos gjihadin arsimor per rimekembjen e ummetit...
6.Nuk duhet te keqkuptohemi per gjera te cilat mund ti zgjidhim ne menyren me te leht,me bashkpunim vllazeror...
7.Ta duam Islamin dhe muslimanet me shume se qdo gje...
8.Qdo gje qe i mundon muslimanet,ne ti lutemi Zotit s.w.t. per ndihm...
9.Muhammedi a.s. thote:"Muslimanet jane si nje trup qe nese nje pjes e trupit ndjen dhimbje,i tere trupi dhimbjen e ndjen"...
10.E mbi te gjitha vllezer dhe motra te dashur te duhemi vetem per hir te Zotit s.w.t...
11.Imam Aliu thote:"Ta arsyetojm njeri-tjetrin ne gjerat qe nuk kuptohemi"...
12.Te mos behemi vetem kritik per kete popull nese ia duam te miren(Islamit)...
13.Fjalet tona ti bejm vepra,ne te miren e ketij ummeti...
14.Ti mbeshtetemi vetem Allahut s.w.t. per ndihm ndaj armiqeve te Islamit...
15.Vetem nga Zoti s.w.t. te kerkojm qe t'na persos dhe te na bashkoj nen hijen e fjaleve te Tijj s.w.t....
16.Qdo njeri nga ne ti kryej obligimet individuale,e asnjehere te mos harroje obligimet kolektive te Islamit...
17.Si dhe gjithmon ta mbajm shpresen se Zoti s.w.t. do na fal mekatet...
Meshira e Allahut s.w.t. qoft mbi gjithe muslimanet qe i permbahen Kur'anit dhe Sunnetit te Muhammedit s.a.w.s.....
[B]Ndoshta ju jeni mesuare te ndeqjoni vetem nasihate (musalla ) duke u bere melajqe me njeri tjertin , kurse ne anen tjeter praktikoni hipokrizi . Nuk beje ulurima se ceshtja e besimit tim se fundi eshte privat. Disa muslimane sikur ju po kerkoni qe une te ju beje qefin , (pa ulurime ) bile bile ka te kaloni per ju te kete vetem lule xhehneti . [/B]Ku bazoheni ju se muslimani ideal eshte humaniste.??? Behet fjale per nje person ideal apo per shoqeri te organizuare islame Mos e ke fjalen per do fare Sheika arab , qe drerken luksoze e hane ne Nju Jork , kurse darken ne Londer apo Paris.
Sa per korigjim ! Te behesh hoxhe, dhe hafuz, don te thote te dishe Kur'anin , per mendesh , kurse te studiojshe islamin eshte mision. Disa muslimane si ju, misionin e islamit e keni shendruare ne profesion te hafuzit, per interesa private ekonomike .Ne raste se nuk e keni te qarte studijo veprimtarine e Selimovskave me myftijte .Te behesh hoxhe do te thote ti kushtosh nje pjese te mire te jetes duke studiuar literaturen islame , dhe literatura islame esht aq e gjere sa cdo subjekt tjeter akademik. Nqs ste mbushet mendja per kete gje , atehere hap librat e kontrolloje vet kete fakt.
Je shume i pacipe se po aludon mbi dicka qe sja ke haberin fare.
Une kam vite qe pagoj zekat rregullisht dhe te gjithe myslimanet qe njoh bejne po te njejten gje. Nqs do shpifesh gjera te tilla me , atehere se ndiej te arsyeshme ta vazhdoj biseden me nje njeri i cili se ka problem te shpifi.
E sadakaja seshte me e rendesishme se zekati , se i rendite gabimisht i dashur injorant ne kete fushe.
Ne qofte se ju e paguani zeqatin me informo ne cilin institucion islam ju e paguani zeqatin. Jame i gateshem qe edhe une ta beje ate . Mos u kape per degash, sadakaja para zeqatit . Une e morra si shembul sadakane per hoxhallaret. Sai perket zeqatit ,bisedojme me vone .
Cfare edukate pret ti mer , kur flet me kaq kompetence mbi gjera qe sje ne dijeni aspak?
S'pari une nuk i akuzova muslimanet qe rine neper kafene , pore ju thate se une po i marre disa ide neper kafene.Prape akuzove myslimanet si persona qe rrine kafeneve!!
Ore dreq , po ti per cfare shkruan ketu , per te na dhene mendte neve sesi ti drejtojme jetat tona?
Nuk kame ndermende te ju jape keshilla se si ju te jetoni jeten tuaj ,Jeten tuaj e ka ndertuare evropa se te kishe mbetur per ty, me siguri se do te kishe kerkuare azil ne pleqeri.
Nuk jame une mesia i muslimaneve , pore une jame kritik i ashper kunder veprimeve te muslimanve si ju .Kush ta ka dhene pishtarin e moralit ty ne dore , qe po na hiqesh si mesia i myslimaneve?
Askujt nuk ja drejtava gishterinjte, po qe se nuk je i gatshem t'a gelltitish realitetin ,une nuk jame keshilltari juaj . Dallimi ne mes teje dhe meje eshte se ju kerkoni religjion ilegal simbas deshires se juaj , kurse une kerkoje islam me isntitucione qe funcionojne ne te mire te njerezimit dhe besimit te sinqerte .Dallim shume i thjeshte !!!Ec e drejtoji njehere gishtat vetes para se tja drejtosh te tjereve.
Me cfare po lexoj prej teje , sme dukesh ti tip puritarian , po thjesht nje njeri qe uleret aty ku se degjon njeri ulerimen tende.
Sa per gjuhen shqipe, korigjo vehtveten citat : qe akoma nuk ka mesuare te shkruaj shqip. Me mire do te ishte te shkruajsh , qe akoma ende s'eshte .......ose s'ka mesuare te shkruaje shqipe. Uvejsa - une nuk jame mesuesi juaj. Nuk ju shita juve mende ,se ju keni medne per gjithe boten ,bile bile ne disa raste ju teprojne mende .
Lus moderatorėt qė tė zgjohen nga gjumi, mjaft flejtėn!!!
Ēka u bė kėtu kritika pa ndalė kundėr besimtarėve duke i akuzuar se nuk po praktikojnė fenė e tyre pa pru argumente.
Mjaft ma me kėto sjellje arogante dhe pa vlerė!
Kėtu nuk jemi regjistruar tė kritikohemi bile edhe tė ofendohemi dhe mė pastaj e mbajnė vehten se janė tė menēur.
Nuk kemi dobi prej kėtyre ofendimeve dhe arogance qė po ndodh kėtu.
Nė rastėse nuk keni pėr me kontribu pėr kėtė Din atėherė ju lutem qė tė mos miren muslimanėt sikur po na i tregon kėtu TetovaMas me disa shembulla tė tija personale.
Islami nuk ėshtė personal dhe duhet me pas respekt tė madh pėr tė dhe jo tė miren nėpėr kėmbė krejt muslimanėt nė pėrgjithėsi. E dimė se ka prej atyre qė e quajnė vehten musliman, por jo praktikant dhe nuk duhet bazuar feja jonė nė kėtė qė nuk praktikojnė fenė e tyre.
Tetova Mas nė rastė se nuk ke kėshilla, atėherė mos kritiko, se e din mirė se kritikėn nuk e pranon askush, kurse kėshillėn PO.
Dhe pėrgjigju me argumente me Kuran dhe Sunet dhe jo me filozofinė tuaj.
Dhe bėhu ma respektues, nė qoftėse don qė tė tė respektojnė tė tjerėt.
Selam alejkum.
Pse te japesh sadaka nuk te duket veper humane ty?
Apo zekat?
Hadithet e profetit kur nuk ben dallimin e asgje rrace nepermjet njera tjetres .
Globalizimi si projekt fillimisht eshte praktikuar ne perandorine islame ku cdo njeri trajtohej njesoj para khalifatit .
Pra edhe si individual edhe si shoqeri islami ka qene shembullor per nga humaniteti i treguar .
Si i ngre paralelet e tilla ti, duke krahesuar sheikun e pasur arab me myslimanin ideal ?
.....ah ju maqedonasit , nuk nxute qe s'nxute njehere
Ah kur te korrigjon edhe ti mos u mbefte.
hoxha dhe hafizi (jo hafuz o tet-u-var) jane emertime qe kane kuptime te ndryshme ne islam. Hafizi eshte ai qe meson kuranin permendsh , ndersa hoxha eshte nje person qe e ka studiuar islamin ne aspekt me te gjere , duke perfshire nje ose disa shkenca juridike ne sheriat.
Ska te beje fare me misionin , sepse cdo mysliman mund te jete misioner , por jo cdo mysliman mund te jete hoxhe.
Kush jane keta ''JU''? ---Kujdes kur te me drejtohesh ne ate menyre e permbaju etikes se bisedes.
Cjane keta semimoskave?
lol
Zekati seshte e nevojshme ti jepet ndonje instuticioni. Nga ty kerkohet te japesh 2.5 % te fitimit NET vjetor , dhe ai ti jepet te varferve ose personalisht nga ana jote , ose duke zgjedh ndonje instuticion.
Se ku e jap une , seshte biznesi yt , por ka menyra plot sesi ta japesh nqs interesohesh ndopak.
Ore qeke i cuditshem ti. Kush je ti qe me paragjykon mua ne kete menyre?
Jane te gjithe tetovaret si ty , apo ti paske dale delja e zeze e atij vendi?
Sa i jam une mirenjohes europes per menyren e jeteses qe bej eshte dicka qe ste intereson ty , por ske ftyre te me drejtohesh ti mua me kete sjellje.
Po mire , si mund te jesh kritik ti per miliona njerez , kur ti mund te jesh 100 me i keq se ata?
Kush kujton se je o njeri?
Kaq e veshtire eshte ta kuptosh fodullekun tend ?
Ti je kritik , por ti mund te jesh myslimani me i rendomte qe mund te ekzistoje .
A je praktikant i devotshem ti ne islam?
Ska sesi , sepse te ishe , do e dije sesi e ku ta pagoje zekatin .
Cfare realiteti te gelltis?
Une keshilla prej teje ?
Ti sdi rregullat baze te fese , cne ti mua te me japesh keshilla?
Dallimi im prej teje eshte se une shikoj punen time , e ti je nje paragjykues,fodull e injorant(ne fe) prej tetove i cili kerkon nje islam qe se kupton as vete.
Akoma me ''JU'' vazhdon ti?
ncncncncn.
Hipokrizi?
ncncncnc
Qeke nje palaco njeri ti qe se paske shokun. Ske as cipe e as dinjitet ne menyren sesi i paragjykon robte.
Do ishte me e mira sikur tek ky nenforum te mos futesh me , jo se do i fshij shkrimet e tua , por sinqerisht je ne vend te gabuar ketu.
Palacot kane nenforumet e tyre ne kete forum.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 05-04-2010 mė 16:25
Dallimi ne mes meje dhe jush eshte se une kerkoje isntitucionalizim te islamit , kurse per ju disa muslimanet quhen kritika.
Par disa vjeteve, kisha kerkuare qe fitrat ,te grumbullohen ne nje fonde te perbashket, dhe te shperndahen si paga mujore per jetimat,te varfurit si dhe te sigurohen disa fonde per bursa te studenteve qe s'kane mundesi finansiare per shkollim me te tutjeshem . Per fate te mire keto organizime kane filluare vitin e kaluare te institucionalizohen ne menyra te rregullta si qe kerkon islami. Ndihma ne fonde te kolektive e rganizuare mujore, eshte shume ne rregull se sa ti ndihmojme te varfurit vetem nje here ne vite.
Ju zoteri ramazani ,nuk duhet te kerkoni ndihme nga moderatoret, se moderatoret jane njeres . Kerkoni ndihme nga Allahu,Zoti
Eshe hera e fundit qe shkruaj ne nenforumin muslimane . Zoti ju ndihmofte . Pore mos haroni se ata te cilet nuk i ndihmonje vetes , as Zoti s'ka per ti ndihmuare .
Krijoni Kontakt