Po , edhe?
Pse si duhet bere sipas mendimit tend?
Seshte e vertet aspak. Edhe femra mer pjese ne ate feste bashke me femijet.
Eshte feste per te gjithe myslimanet , jo vetem per burrat.
Je duke ja fut kot prape. Edhe femra vishet me rroba te reja , ashtu sic vishen edhe meshkujt. Nuk e di se ku i gjen keto informata ti , apo tetova e feston ne menyre te tille?
Epo se ka fajin islami kur tetovaret e kane kthyer sic ja do enda atyre.
Nuk ka dallime fare ketu , por njohja e natyres se femres nga islami.
Femra eshte shume here me delikate edhe e ndjeshme sesa burri , e si pasoje vajtimi i saj mund te kthehet ne ate qe NE ne islam e quajme harram. Po ta teprosh me vajtim , kjo gje behet e papelqyeshme per Allahun , sepse tek e fundit ai rob qe vdiq u kthye tek krijuesi i tij e asgje me teper , e nje vajtim i tepruar ben te mendosh te kunderten. Pra ky vendim ka llogjike ne te , e nuk behet per te ul gjinine femerore. Besoj se edhe vet je ne dijeni sesi vajtojne femrat anembane botes , sidomos ato ne shqiperi , qe u degjohet kuja 2 milje larg.
Pastaj ceshte kjo i dashuri/e dashura mer?
Pse ka te tille ne islam?
Si sa per sy e faqe?
Eshte dokument i shkruar me dore mer , qe provon deshmine e deshmitareve e te cifiti qe martohet. Pse s'behet e njejta gje edhe ne bashki?
Cfare do tjeter ti nga nje martese qe te permbushet si e tille?
Ca verifikimi do ti aty?
Hoxha prezent , deshmitaret prezent, cifti prezent , dhe Allahu mbi te gjitha prezent.
Pse duhet ti shikoje nje pale tjeter ato dokumenta?
Ato dokumenta vendosen ne arkiva , per ndonje keqkuptim ne te ardhmen nqs ciftit si ecen mire jeta bashkeshortore. Ky sistem martese qe perdoret edhe ne kohet moderne jo vetem ne islam, per here te pare si instuticion eshte ngrit ne sheriat. Ne vend qe ta pergezosh , po na e dyshoke vlefshmerine e tij , me nje skepticizem qesharak do ta quaja personalisht.
Ti sapo bere nje propagande anti-hoxhallare pa na sjelle sikurse nje argument qe kesilloj gjerash po ndodhin vertet ne europe. Nje hoxhe , po flas ketu ne angli ku jam, merr nje rroge te rendomte , aq te rendomte , sa i duhet edhe te punoje nje pune tjeter per te mbajt familjen . Rrogat e hoxhallareve kane qene gjithmone simbolike , e kjo mund te thuash ka qene gabim nga rradhet e myslimaneve. Ne gjithmone e kemi pare nje hoxh me syrin e nje personi qe e ushtron dijen e tij per gratis , por po ta maresh nga nje ane mundin dhe kohen qe ai hoxh shpenzon , e ka te drejten per marrjen e nje rroge te mjaftueshme per te mbajt familjen e tij .
Nuk e di se nga i trillon akuza te tilla ti , por sigurisht qe gjenden hoxhallare neper shoqerite tona , te cilet gjejne menyra per te shfrytezuar postin e tij.
Por te pakten jo ne ate menyre sa ti po na e ben pozite multi-milionere.
Keto jane genjeshtra turke qe i kam degjuar ketu e 20 vjet me pare nga laicistet turq.
Islami eshte fe humane , e hoxhallaret e si myslimanet e thjeshte duhet te jene humane nga natyra e tyre.
Nqs ti dyshon tek humanizmi i tyre , kjo tregon se edhe ti mbase ske ndenja humane tek vetja. Zakonisht njeriu eshte xheloz per dicka qe se ka vete.

Postuar mė parė nga
TetovaMas
Une personalishte , nuk behem xheloz ne asnje menyre pse nuk jame hoxhe, per arsye se profesioni me i lehtesuare eshte te jeshe mulla ,havuz, hoxhe e myftije. Meso Kur'anin per mendeshe dhe dil para xhematit.
Realiteti ishte :Sa jane hoxhallaret human ?? Kjo nuk ka te beje aspak me xhelozine. Po te ishem une xheloz do te kisha deshire te behem austronaut e jo mulla kurkush.
Misioni dhe profesioni kane shume dallime !!Une nuk jame muslimane qe ngopem vetem me elhamdurilah,sa per sy e faqe .
Sadakaja eshte ndihme bamirese e cila nuk eshte e detyruar te jepet nga nje mysliman. Eshte zekati , taksa te cilen Allahu e ka bere te detyruar per myslimanet , e jo sadakaja.

Postuar mė parė nga
TetovaMas
Une theksova vetem sadakane , sai perket zeqatit ky obligim te muslimanet nuk ekziston duke filluare nga hoxhallaret deri te nje muslimane i thjeshte
Ti vlla , flet cfare degjon kafeneve , por dukesh qe sja ke haberin fare , e sigurisht mosdija ndaj gjerave zakonisht i ben njerezit te duken qesharake ne bisedat qe ndermarin .
Krijoni Kontakt