Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po shprehesh,si politikanefar kuptimi ka?.(Duhet ndryshuar abetaria,ne qofte se nxenesit nuk jan ne "nivel"...te heqim ca shkronja).
    Nuk besoj se ka gel puna te abetarja, ti shtojme apo ti heqim ndonje shkronje. Ndonje cudi nuk eshte se ke plot nga keta qe flasin dilektin e gegenishtes qe nuk pajrtohen me alfabetin apo gjuhen standarte te tanishmen, me pretekstin se e kane bere ''komunistet nga jugut''. Nuk e di per cfare ndryshimesh behet ,fjale konkretisht, por besoj se behet fjale per formulim me te mire te mesimdhenies. Nuk me pelqen metoda e punes ne Shqiperi. Njohurite mesohen kryesisht mekanikisht, dhe shume pak vend u eshte lene punes kerkimore, te mesuarit logjik. Nuk e di nese ka ndryshuar metoda e punes keto vitet e fundit.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk besoj se ka gel puna te abetarja, ti shtojme apo ti heqim ndonje shkronje. Ndonje cudi nuk eshte se ke plot nga keta qe flasin dilektin e gegenishtes qe nuk pajrtohen me alfabetin apo gjuhen standarte te tanishmen, me pretekstin se e kane bere ''komunistet nga jugut''. Nuk e di per cfare ndryshimesh behet ,fjale konkretisht, por besoj se behet fjale per formulim me te mire te mesimdhenies. Nuk me pelqen metoda e punes ne Shqiperi. Njohurite mesohen kryesisht mekanikisht, dhe shume pak vend u eshte lene punes kerkimore, te mesuarit logjik. Nuk e di nese ka ndryshuar metoda e punes keto vitet e fundit.
    Metoda o sistemi....varet nga zona,shkolla,mesuesi....nga korupsioni.. etj etj...

Tekstet shkollore duhet te jete nje,te pakten per nje komb....Nuk mund te kete histori kosovare e histori shqiptare.....
    Dhe po u be nje gje e tille:Do te thote qe jemi dy kombe te ndryshme....qe rastesisht flasim te njejten gjuhe...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2006
    Postime
    68
    shih c'ka degjen te Shqiptari, tekstet shkollora na percaktokan se a do bejme mesim logjik a mekanik, pastaj kush do na dali me reforma, Enver Hoxhaj, gomari "ministrise" qe ska as shkollen e mesme

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Metoda o sistemi....varet nga zona,shkolla,mesuesi....nga korupsioni.. etj etj...

Tekstet shkollore duhet te jete nje,te pakten per nje komb....Nuk mund te kete histori kosovare e histori shqiptare.....
    Dhe po u be nje gje e tilleo te thote qe jemi dy kombe te ndryshme....qe rastesisht flasim te njejten gjuhe...
    Tani lenden e Historise p.sh nuk ka mundesi ta kemi programin e njejte. Historia jone eshte e perbashket deri ne vitin 1912, pastaj ndryshon. Jemi nje komb, por ndarja ka bere te sajen. Nuk mund te pretendosh qe ne Kosove lenda e Historise se pas vitit 1912 te jete e njejte me tonen. Kane pika te perbashketa, por jo plotesisht. Ne te tjera gjera fokusohet historia e Shqiptareve te Kosoves, e ne te tjera e jona. Ne nuk kemi perjetuar dhunen serbe, dhe as ata diktaturen komuniste.
    Po ashtu dhe lenda e gjeografise, e ndonje tjeter.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Une mendoj qe deri diku kemi nje unifikim te arsimit e veqanerisht tek tekstet shkollore.Ne nje pjese te madhe te tekstet shkollore hasim autoret nga Shqiperija dhe Kosova qe kane punuar bashkarisht ne perpilimin e atyre teksteve.
    Edhe nese ka ndonje dallim,nuk ma merr mendja se eshte dallim esencial i madh.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Tani lenden e Historise p.sh nuk ka mundesi ta kemi programin e njejte. Historia jone eshte e perbashket deri ne vitin 1912, pastaj ndryshon. Jemi nje komb, por ndarja ka bere te sajen. Nuk mund te pretendosh qe ne Kosove lenda e Historise se pas vitit 1912 te jete e njejte me tonen. Kane pika te perbashketa, por jo plotesisht. Ne te tjera gjera fokusohet historia e Shqiptareve te Kosoves, e ne te tjera e jona. Ne nuk kemi perjetuar dhunen serbe, dhe as ata diktaturen komuniste.

Po pse motra, dhunen serbe qe u ushtrua ndaj shqiptareve te Kosoves ti nuk e ndjeve?Nuk te qau zemra ty? Sigurisht se po. Po shqiptaret e Shqiperise qe hoqen te zite e ullirit nga ideologjia e huaj, nuk na dhimbsen ne? Sigurisht se po. Dhe tani pra, a kemi nevoje ti mesojme keto gjera? Sigurisht qe kemi. Historia qe harrohet mund edhe te perseritet.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Teksti i historise prandaj duhet te behet i njejte.
    Qe nje Shqipetar....te mesoje krimet serbe,e nje Shqiptar nga krahinat e kosoves te mesoje krimet komuniste....Nje komb,duhet te kete nje histori.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Po pse motra, dhunen serbe qe u ushtrua ndaj shqiptareve te Kosoves ti nuk e ndjeve?Nuk te qau zemra ty? Sigurisht se po. Po shqiptaret e Shqiperise qe hoqen te zite e ullirit nga ideologjia e huaj, nuk na dhimbsen ne? Sigurisht se po. Dhe tani pra, a kemi nevoje ti mesojme keto gjera? Sigurisht qe kemi. Historia qe harrohet mund edhe te perseritet.
    Pse njesoj eshte ta degjosh vuajtjen npm librave, filmave dhe ta perjetosh vet? Se besoj. Une s'kam pare ne jeten time asnje serb. Vuajtja ime s'mund te jete kurrsesi e njejte me tenden qe e ke vuajtur ne kurrizin tend me vite te tera, cdo minute te jetes tende.
    Ne duhet ti mesojme ne libra, por jo aq te zgjeruara, shtjelluara sa ju, dhe e kunderta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 22-03-2010 më 10:58

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Teksti i historise prandaj duhet te behet i njejte.
    Qe nje Shqipetar....te mesoje krimet serbe,e nje Shqiptar nga krahinat e kosoves te mesoje krimet komuniste....Nje komb,duhet te kete nje histori.
    Pajtohem me ty Serafim.
    Mirepo duhet pasur parasysh nje fakt,kjo histori duhet te shkruhet ashtu siq ka qene,pa thonjeza e pa dredhina.Shume shpesh ne shqiptaret kemi qene deshmitar te shtremberimit te historise per qellime te ndryshme,duke filluar nga ideologjite e deri tek qellimi per te ngritur ndonje figure te caktuar ose te kunderten per te denigruar ndonje figure tjeter ,dhe ato per qellime te ndryshme,e me se shumti per qellime politike.
    Nje politike mund te deshtoje,mirepo historija kur shkruhet drejt nuk deshton kurre.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Pse njesoj eshte ta degjosh vuajtjen npm librave, filmave dhe ta perjetosh vet? Se besoj. Une s'kam pare ne jeten time asnje serb. Vuajtja ime s'mund te jete kurrsesi e njejte me tenden qe e ke vuajtur ne kurrizin tend me vite te tera, cdo minute te jetes tende.
    Ne duhet ti mesojme ne libra, por jo aq te zgjeruara, shtjelluara sa ju, dhe e kunderta.

Une nuk e thash se tani duhet ti marrin ca serb, ti sjellim ne Tirane e tu hyne dajak nxenesve ne menyre qe edhe ata ta perjetojne dhembjen fizike sikur ne dikur. Ti cfare flet? Une them pra te mesohet historia nga librat dhe jo ne praktike.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •