Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    SHBA: Serbia te ece para ne marredheniet me Kosoven

Ambasadorja amerikane në Beograd Mary Warlick deklaron se çështja e statusit të Kosovës është zgjidhur dhe i bën thirrje Serbisë që të ecë përpara në marrëdhëniet me Kosovën".

“Kemi një qëndrim shumë të fortë kur bëhet fjalë për pavarësinë dhe integritetin e Kosovës dhe besojmë që çështja e statusit është zgjidhur. Do të donim që Serbia të gjejë rrugën që të ecë më tutje në marrëdhëniet me Kosovën dhe që të fokusohet në çështjet e përditshme, si dogana, gjyqësia, dritat, që të përmirësohet cilësia e jetës së të gjithë qytetarëve të Kosovës”, ka deklaruar ambasadorja amerikane në Beograd, Mary Warlick.

Në një intervistë për gazetën "Blic", Warlick ka nënvizuar se SHBA-të konsiderojnë se "është në interesin më të madh të Serbisë, që në dritën e qëllimit më të rëndësishëm të përfshirjes në BE, të gjejë rrugën që të ecë përpara në marrëdhëniet me Kosovën".

E pyetur sesi duhet të zhvillohen bisedimet me Prishtinën për zgjidhjen e çështjeve konkrete, direkt apo me ndërmjetësimin e përfaqësuesve të BE-së dhe OKB, Warlick tha se nuk i takon Washingtonit të përcaktojë se cilët zyrtarë të Serbisë duhet të punojnë në këto probleme.

"Do të donim që të shohim që kanalet për bisedime të hapen midis EULEX-it, zyrtarëve qeveritarë dhe të tjerëve, për t'i zgjidhur çështjet më të rëndësishme", tha Warlick.

Sipas vlerësimit të ambasadores amerikane, është me rëndësi të ekzistojnë "kanale për bisedime" për të gjitha çështje e rëndësishme dhe të ndikojnë në cilësinë e jetës në Kosovë si dhe të ekzistojë vullneti që këto çështje të zgjidhen.
    (s.g/qik/Balkanweb)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Citim Postuar më parë nga Kosovelli Lexo Postimin
    SHBA: Serbia te ece para ne marredheniet me Kosoven

Ambasadorja amerikane në Beograd Mary Warlick deklaron se çështja e statusit të Kosovës është zgjidhur dhe i bën thirrje Serbisë që të ecë përpara në marrëdhëniet me Kosovën".

“Kemi një qëndrim shumë të fortë kur bëhet fjalë për pavarësinë dhe integritetin e Kosovës dhe besojmë që çështja e statusit është zgjidhur. Do të donim që Serbia të gjejë rrugën që të ecë më tutje në marrëdhëniet me Kosovën dhe që të fokusohet në çështjet e përditshme, si dogana, gjyqësia, dritat, që të përmirësohet cilësia e jetës së të gjithë qytetarëve të Kosovës”, ka deklaruar ambasadorja amerikane në Beograd, Mary Warlick.

Në një intervistë për gazetën "Blic", Warlick ka nënvizuar se SHBA-të konsiderojnë se "është në interesin më të madh të Serbisë, që në dritën e qëllimit më të rëndësishëm të përfshirjes në BE, të gjejë rrugën që të ecë përpara në marrëdhëniet me Kosovën".

E pyetur sesi duhet të zhvillohen bisedimet me Prishtinën për zgjidhjen e çështjeve konkrete, direkt apo me ndërmjetësimin e përfaqësuesve të BE-së dhe OKB, Warlick tha se nuk i takon Washingtonit të përcaktojë se cilët zyrtarë të Serbisë duhet të punojnë në këto probleme.

"Do të donim që të shohim që kanalet për bisedime të hapen midis EULEX-it, zyrtarëve qeveritarë dhe të tjerëve, për t'i zgjidhur çështjet më të rëndësishme", tha Warlick.

Sipas vlerësimit të ambasadores amerikane, është me rëndësi të ekzistojnë "kanale për bisedime" për të gjitha çështje e rëndësishme dhe të ndikojnë në cilësinë e jetës në Kosovë si dhe të ekzistojë vullneti që këto çështje të zgjidhen.
    (s.g/qik/Balkanweb)
    Per te githa ata qe ne kete forum po simpatizojn per qeverin e Serbis dhe jan kunder qeveris so Kosoven e postova kete artikull....
    hahahahaaaaaaa

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    perveq UNMIK-ut.

ne vitin 3010 ... sebashku me Afganistanin dhe Shqiperine.

si lojtare mbas portes

si shikues

n'anderr ... kur iu dul gjumi, jargani te kamt.

Në Bërdo, Kosova përfaqësohet si shtet
    Presidenti Fatmir Sejdiu dhe kryeministri Hashim Thaçi kanë thënë se Kosova, në konferencën mbi Ballkanin Perëndimor që mbahet më 20 mars në Bërdo afër Kranjit, do të marrë pjesë vetëm si shtet.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Sipas gazetes beogradase " DANAS " Hashim Thaci dhe Fatmir Sejdiu kane pranuar qe Kosova ne konferencen per Ballkanin Perendimor e cila do mbahet ne Kranje te Slovenise me 20 Mars te ketij viti, te paraqitet si UNMIK/KOSOVO e jo si Republika e Kosoves dhe ku para tyre vetem te shkruhet emri dhe mbiemri e jo si President i Republikes se Kosoves, perkatesisht si kryeminister i Republikes se Kosoevs.

Ja Pra Pavaresia e Kosoves " PAKOJA e AHTISARIT"

Ja ku eshte edhe linku ne gjuhen serbe, mund ta lexoni vet.

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=414956

Thaçi udhëton drejt Sllovenisë

Nga Express më 19.03.2010 në ora 17:31
    Kryeministri Hashim Thaçi ka udhëtuar sot pasdite për në Lubjanë të Sllovenisë, për të marrë pjesë në Konferencën për Ballkanin Perëndimor, që mbahet në Bërdo.

Në një prononcim për gazetarë, në Aeroportin e Prishtinës, para nisjes, Thaçi deklaroi se Kosova do të përfaqësohet si shtet dhe me të drejta të barabarta, sikurse të gjitha shtetet e tjera pjesëmarrëse në këtë samit.

Ai tha se ka marrë ftesë si kryeministër i Republikës së Kosovës dhe se do të marrë pjesë si i tillë, transmeton KosovaPress.

Ndërsa mediat serbe raportojnë se presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, nuk do të marr pjesë në këtë konferencë.

Sipas B92, Tadiq nuk do të jetë të shtunën në Bërdo, për shkak se nuk është respektuar kërkesa e Beogradit që delegacioni kosovar të prezantohet si UNMIK/Kosovo.

Ndërkohë kryeministri i Sllovenisë, Borut Pahor, ka përsëritur se konferenca e Bërdos do të mbahet, nesër, me ose pa pjesëmarrjen e Serbisë.

“Secili që nesër do të vijë në konferencë do t’i kontribuojë dialogut me qëndrimin e vet në lidhje me këtë çështje. Kush nuk vjen, nuk do ta gjykojmë”, ka thënë sot Pahor.

Pjesëmarrjen në samitin e nesërm për të ardhmen evropiane të Ballkanit Perëndimor, deri më tani, e kanë konfirmuar gjashtë kryeministra të rajonit.

Krahas nikoqirit Pahor, pjesëmarrjen e kanë konfirmuar Jadranka Kosor, kryeministre e Kroacisë; ai i Kosovës, Thaçi; kryesuesi i Këshillit të Ministrave të Bosnjës, Nikolla Shpiriq dhe kryeministri maqedonas, Nikolla Gruevski. Malin e Zi pritet ta përfaqësojë kryeministri Milo Gjukanoviq.

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Kosova do te marre pjese si shtet i pavarur siq edhe shtetet e tjera pjesmarrese,dhe asesi ndryshe.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Thaçi: Herët apo vonë, Serbia do ta njohë Kosovën
    Herët apo vonë Serbia do ta njohë Kosovën, deklaroi kryeministri Hashim Thaçi në samitin në Bërdo afër Kranjit .Lidhur me mospjesëmarrjen e presidentit serb Boris Tadiq, Thaçi tha se vendimi i Tadiqit i përket mentalitetit të së kaluarës, duke shtuar se edhe rezoluta 1244 i përket së kaluarës....
    Postuar: 08:03:23 / 20.03.2010
    Thaçi: Herët apo vonë, Serbia do ta njohë Kosovën
    Herët apo vonë Serbia do ta njohë Kosovën, deklaroi në Bërdo afër Kranjit kryeministri Hashim Thaçi.

Lidhur me mospjesëmarrjen e presidentit serb Boris Tadic në samitin për Ballkanin, që u zhvillua të shtunën në Bërdo, Thaçi tha se vendimi i Tadicit i përket mentalitetit të së kaluarës, duke shtuar se edhe Rezoluta 1244 i përket së kaluarës.

"Më e mira do të ishte që Serbia ta njohë Kosovën, dhe kjo do të ndodhë herët apo vonë", tha kryeministri kosovar, për të shtuar se bojkoti nuk është zgjidhje.

Thaçi tha se Kosova do të marrë pjesë në të gjitha konferencat rajonale, dhe se një të tillë do të organizojë edhe në Kosovë, ku do ta ftojë edhe Serbinë.

Përfaqësuesit politikë të vendeve të Ballkanit ranë dakord që të bashkëpunojnë më shumë në të ardhmen për të ndihmuar njëri-tjetrin në rrugën drejt integrimeve evropiane. Në samitin në Slloveni u tha se nuk ka alternativë bashkëpunimi për paqen dhe stabilitetin në rajon. Kryeministri Thaçi theksoi se Kosova është për dialog, jo për bojkot.

Liderët e vendeve të Ballkanit perëndimor porositën Bashkimin Evropian që ta mbajë si prioritet të lartë procesin e zgjerimit të BE-së, ndërsa mes vete u morën vesh që të bashkëpunojnë më shumë për të shpejtuar rrugën e integrimeve evropiane.

Sa i përket Kosovës, pjesëmarrësit thanë se Kosova është një fakt, ajo ekziston në rajon dhe nuk mund të tejkalohet. Prandaj, porositën që edhe Bashkimi Evropian të merret me këtë çështje dhe të sqarojë mënyrën e pjesëmarrjes së Kosovës dhe Serbisë në takime të tilla.

Në të njëjtën kohë, liderët e vendeve të Ballkanit perëndimor dhanë disa propozime konkrete për bashkëpunim mes tyre për t’i ndihmuar njëri-tjetrit.(REL)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2009
    Postime
    212
    Me keq ardhej po ju drejtohem disa forumistave te cilet vertet paskan dhen analiza te mira per kosoven dhe shtetin e Kosoves.se Kosova do te prezentohet si unmik-koosva,po me keq ardhje po ju them se nuk ndodhi ashtu siq paskit menduar ju ...
    Koosven nuk e udheheqin laperat dhe tradhtaret e viteve te 50 dhjeta e as te viteve 91-97 po e udheheqin luftetaret e Lirise,,,,
    Po e di dhe ju kuptoj edhe ne shkrimet tjerea se vertet ju ose jeni pjelle e ndonje partie te paokut ,ose tradhtaret e njeqinde vjeqare te keti kombi,se vetem ju ju shofe se gjdo gje ketu ne kosove ju e shifeni vetem zi dhe per juve asgje bardhe ketu nuk ka...
    Po jeta e juar ne te kaluaren ka vdekur kuptone kete njere e pergjithemon...
    Se thaqi kur te thot kosova keshtu do te prezantohet si gjitha shtetet tjera te ballkanit ashtu edhe ndodhe e jo si kurvat ....edhe sejdiu ashtu po vertet ju e paskit prite dhe deshira e juaj e disave e flaket qe KOSOVA te prezentohet me ato shkrimet e juaja..dhe ishit shkuar aq large sa qe edhe dekleratat e politikanve serbi i kishit miratuar ju.
    Po sot ne koosve mungon pushteti serb po i ka ketu disa shqipe folsa te cilet e prezantojen at dhe politiken e tyre ne kry me Veton surroine dhe Kohen ditore,KTV, dhe tjerat....
    Po ju folni shkruani dhe kriseni se nuk keni se qka me ba KOSOVA ESHTE SHTET QE DY vite....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2009
    Postime
    212
    Me keq ardhej po ju drejtohem disa forumistave te cilet vertet paskan dhen analiza te mira per kosoven dhe shtetin e Kosoves.se Kosova do te prezentohet si unmik-koosva,po me keq ardhje po ju them se nuk ndodhi ashtu siq paskit menduar ju ...
    Koosven nuk e udheheqin laperat dhe tradhtaret e viteve te 50 dhjeta e as te viteve 91-97 po e udheheqin luftetaret e Lirise,,,,
    Po e di dhe ju kuptoj edhe ne shkrimet tjerea se vertet ju ose jeni pjelle e ndonje partie te paokut ,ose tradhtaret e njeqinde vjeqare te keti kombi,se vetem ju ju shofe se gjdo gje ketu ne kosove ju e shifeni vetem zi dhe per juve asgje bardhe ketu nuk ka...
    Se thaqi kur te thot kosova keshtu do te prezantohet si gjitha shtetet tjera te ballkanit ashtu edhe ndodhe e jo si kurvat ....edhe sejdiu ashtu po vertet ju e paskit prite dhe deshira e juaj e disave e flaket qe KOSOVA te prezentohet me ato shkrimet e juaja..dhe ishit shkuar aq large sa qe edhe dekleratat e politikanve serbi i kishit miratuar ju.
    Po sot ne koosve mungon pushteti serb po i ka ketu disa shqipe folsa te cilet e prezantojen at dhe politiken e tyre ne kry me Veton surroine dhe Kohen ditore,KTV, dhe tjerat....
    Po ju folni shkruani dhe kriseni se nuk keni se qka me ba KOSOVA ESHTE SHTET QE DY vite....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga kruja78 Lexo Postimin
    kruja na trego ti pse mori pjese edhe Zannieri ne samit dhe ke perfaqesonte??!!

i/e regjistruar Maska e liridoni703
    Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    kruja na trego ti pse mori pjese edhe Zannieri ne samit dhe ke perfaqesonte??!!
    Po ti G-2 duhet ta dishe kende e perfaqeson aj.......pse a mos mendove kosoven po
    Kuptojeni nje here e per gjithemone se KOSOVA eshte shtet,nuk mundet ma kerkushe ta perfaqesoj kosoven,kjo u be e diture edhe me viziten e fulit ne kosove i cili ja solli kosoves pytsorin per koosven dhe ........

Deshti a po nuk deshi serbija ta pranoj kosoven se bashku me spanjen koosva eshte shtet,po edhe ju si shqiptare dhe te tjeret duhet me i kuptu mire se nuk ishte edhe pune elete me shpall shtet kosoven se vetem ameriken dhe anglin i ke miqet e kosoves me te forte ne bote ,se te tjeret ket e kane be me zore e kan pranuar koosven dhe po kjo europ eshte si gjithe here karshi kosoves ....po njerzit nuk i kuptojen situaten mire dhe senet tu pi qaj shume lete zgjidhen per gjithe qka po nuk eshte edhe e lete,se njeriu po ndahet me prinder dhe shkon nje kohe e gjat deri sa ti harmonizojen qendrimet dhe interesat dhe nuk bisedojen mes veti jo serbija qe e ka sunduar kosoven per sa te duash vite.....
    Po nje duhet me dite te gjithe Kosova tani eshte shtet me gjithe at.........kjo ka perfunduar qe me 17.02.2008 ...........
    Ndryshuar për herë të fundit nga liridoni703 : 22-03-2010 më 17:24

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •