Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 59
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    A do te lejonin qe ne nje shkolle fetare te te shkojne vajza me mini funde?
    Keto jane shkolla laike, apo jo? A vlen liria dhe demokracia ne ato shkolla?

Le te shkojne ne shkolla fetare ata dhe ato qe jane te cmendur(a) nga feja dhe mos te jene shkaktar te debateve pa lidhje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 19-03-2010 më 16:02
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Sesi del ajo ne rruge eshte ceshtje e saj personale, mirepo brenda shkolles duhet ti zbatoje rregullat e shkolles si gjithe tjeret. Edhe zoti vete smund ta ndryshoje ate gje.

Drejtori tha shume mire "deri te hyrja e shkolles le te vije si te do, brenda oborrit te shkolles dhe ne shkolle ka me qene si tjeret, dhe do te zbatoje rregullin e shkolles, se qellimi i shkolles sime nuk eshte qe nxenesit te ndihen nen presion fetar". Pike!
    Ok mi thuaj ato rregulla të shkollës që kjo vajzë i ka thyer?
    Pse gjykata dhe ombudspersoni po e përkrahin një femer e cila then rregulla vazhdimisht?
    Nuk iu pergjigje as pyetje të mëhershme dhe as ketyre sbesoj se do t'u pergjigjesh kjo dihet për faktin pse? sepse nuk ke fakte, nuk ke argumente dhe ato që thua nuk përkojnë me realitetin, thjeshtë flet me emocione dhe tregon se si do të doje ti të ishte, mirpo se sa faktike është kjo as që e fut në funksion trurin e vogël
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ti pike se pari shko lexo ligjin per arsimin fillor dhe te mesem dhe ta tregon qarte se institucionet publike arsimore duhet te permbahen nga cdo mesimdhenie fetare dhe cdo aktivitet apo simbol fetar brenda objekteve te shkolles. Dhe pikerisht eshte kjo pika ligjore me te cilen drejtori po ja ndalon asaj me hy ne shkolle. E as gjykata spo ka cka me i bo e as ombduspersoni.

Dhe, mos bo pyetje palidhje se askush nuk tu jep pergjigje as qe ti merr ne konsiderate bile.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Ti pike se pari shko lexo ligjin per arsimin fillor dhe te mesem dhe ta tregon qarte se institucionet publike arsimore duhet te permbahen nga cdo mesimdhenie fetare dhe cdo aktivitet apo simbol fetar brenda objekteve te shkolles. Dhe pikerisht eshte kjo pika ligjore me te cilen drejtori po ja ndalon asaj me hy ne shkolle. E as gjykata spo ka cka me i bo e as ombduspersoni.

Dhe, mos bo pyetje palidhje se askush nuk tu jep pergjigje as qe ti merr ne konsiderate bile.
    Cila rregullore sjelle ndonjë nen ketu?!
    A spo e sheh qe po fol palidhje?
    Sikur drejtori ta kish pas mirë gjykata nuk kish marr vendim kundër tij mirpo kish marr vendim konform "rregullores"

P.S Vetëm injorantët i injorojnë pyetjet, të mençurit përgjigjen, atëherë kur nuk din tregojnë mirpo pyetjet asnjëherë nuk i injorojnë Kjo vlen për ty pasi që shihet se e ke pezulluar reputacionin kjo ngase je tepër aftë
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Cila rregullore sjelle ndonjë nen ketu?!
    A spo e sheh qe po fol palidhje?
    Sikur drejtori ta kish pas mirë gjykata nuk kish marr vendim kundër tij mirpo kish marr vendim konform "rregullores"

P.S Vetëm injorantët i injorojnë pyetjet, të mençurit përgjigjen, atëherë kur nuk din tregojnë mirpo pyetjet asnjëherë nuk i injorojnë Kjo vlen për ty pasi që shihet se e ke pezulluar reputacionin kjo ngase je tepër aftë
    Nuk eshte rregullore e as udhezim administrativ po ligj. Lype se e gjen! Ti a e ke percjell televizionin apo po rrin tane diten ne internet tu hap tema fetare! Gjykatat le te merren me mire me korrupsionin qe i ka vershu, se laicitetin e shkollave publike e mbrojne edhe ligjet e nxerra nga Ministria e Arsimit. Edhe ska cka bon kerkush kurgjo aty, krejt mvaret nga meshira e drejtorit, e sic po duket ai se paska asnje pike.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Rina
    Ai ligji qe thu ti eshte per shkollen. Ne muret e saj nuk duhet te kete simbole fetare. Jo per nxenesit. Nuk besoj se nxenesit qe mbajne kryq ne qafe nuk lejohen me u fute.

Per mu shamia eshte nje ulje per femren. Nuk e kuptoj se pse nje femer duhet te fshihet. Por eshte ne lirine e ç'do personi me u veshe sipas deshires

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    Rina
    Ai ligji qe thu ti eshte per shkollen. Ne muret e saj nuk duhet te kete simbole fetare. Jo per nxenesit. Nuk besoj se nxenesit qe mbajne kryq ne qafe nuk lejohen me u fute.

Per mu shamia eshte nje ulje per femren. Nuk e kuptoj se pse nje femer duhet te fshihet. Por eshte ne lirine e ç'do personi me u veshe sipas deshires
    E lexova ligjin shpejt e shpejt tu u kalu disa pika dhe ate pike e gjeta dhe eshte e vertete qe ekziston nje pike ligjore te ciles drejtori po i referohet, po une sjam e sigurt a eshte kjo a jo, se ne televizion e pashe kete muhabet para disa diteve.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Nuk Duhet ..

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Plotësisht pajtohem me ato që thua ti, sot nq shkollë mungon disiplina ky ka qenë edhe shkaku kryesor pse niveli i arsimit i ulët (i kalueshmërisë së testit është 45%).
    Nëpër shkolla përderisa nuk ka uniform të prerë e cila do të zbatohej gjithmonë do të hasësh në raste të tilla.
    Kjo duke se nuk u pengon mësimdhënësve (me respekt të madh ndaj teje), të cilët në vend se ta luajn rolin e prind-fëmijë nga ata paraqitet rreziku më i madh që vajzat të bien në kurthat e tyre që kanë për synim shfrytëzimin seksual të saj, sidomos nëpër eskurzione, mbrëmje të matures etj.
    Profesorat (e kam fjalën pë shkollë të mesme) mundohen vazhdimisht t'i bëjnë femrat nxënëse për vete (nga ajo që shoh ketu në Prishtinë), femrat vazhdimisht vishen me veshje joshëse dhe profesorave kjo nuk u pengon aspak! e ku vie në rend uniforma të cilën ti i nderuar e përmend.
    A do të mund të pajtohen profesorat në rradhë të parë me keto uniforma (të cilat femrave ua mbulojnë prapanicat, gjokset dhe pjesët tjera tërheqëse për profesorin)?
    Pse drejtori në fjal nuk përjashtoj femra të cilat dalin me veshje provokative vazhdimisht por hasi pikërisht në një femer me shami, e që numri i vajzave me shamia është më i vogël se sa i atyre me veshje provokative?
    Si ka mundësi që shamia i pengoj drejtorit (ani pse vetëm një vajzë e ka), ndërsa nuk i penguan me dhjetra femra po në atë shkollë të cilat vijojnë mësimin me veshje provokative ku është tepër e vështirë të dalin të dërrasa e zezë (tabela) sepse bie në sy të të gjithëve dhe ua humb koncentrimin për mësim? pse nuk i pengojkan keto?
    Nëse është drejtor i drejtë atëherë le t'i përjashtoj edhe ato dhe le të bëhët fer, por pse nuk e bën ai këtë gjë?
    A mos vuan nga epshi i tepruar? apo si është halli i tij?

Gjëja më interesante ndër gjithëkëtë është vendimi i gjykates dhe reagimi i ombudspersonit, i cili vendim/reagim ishte konform normave ndërkombëtare dhe në përputhje me liritë elementare të njeriut.
    E përsëris prapë, liria e veshjes ekziston në Evropë, personalisht kam jetuar në Gjermani 7 vite dhe atje lejohen femrat Muslimane të bartin shami, madje në lëndën e Edukatës Fetare (lëndë e cila është në shumicën dërrmuese të shteteve të Evropës) mësohet edhe për fenë Islame, në zyrat ku nevojitet përkthyese kam njohuri dhe burime të sigurta se ka nga ato që punojnë me shami aty, madje aq larg shkon respektimi i lirisë së fesë sa që edhe police femer me shami ke (kjo është në Britani) dhe duhet edhe ne patjetër të mesohemi me tolerancë dhe mirëkuptim ndaj besimeve tjera.

Çdo të mirë
    nuk duhet te aludojme edhe aq shume ne ate qe mund te bejne mesuesit me nxeneset e tyre...flitet shume dhe aludohet edhe ma shume...cka nuk ju thuhet mesuesve qe ja kete e ka dashnore e me kete kenaqet pas ores se mesimit...tipike pergojim shqiptaresh ...nese nje nxenese pranon te shese trupin e saj te profesori mire ja ben ky profesor..se kur nuk ka ftyre ajo nxenese si mund ti kerkosh llogari mesuesit...nejse gjera te tjera...

tani nuk eshte nje lloj siq vishesh me shami dhe siq vishen vajzat e sodit...veshja me shami bie ne sy dhe ben te reagojne njerezit...por mos kujto se nuk ju vjen ndot njerezve kur shohin edhe ato me by.the jashte apo me veshje provokuese...por te jemi realiste me shume bejne pershtypje keto tip veshjesh te ndryshme nga te tjeret...apo me keq lenie mjekrash apo shkurtim pantallonash qe shihet shume kohet e fundit neper trojet shqiptare...

nuk e di si do te reagoe ti gimce nese nje djale do fitonte gjygjin kunder shkolles pse shkolla nuk e ka lene te shkoje brenda saj ne kanotjere...apo kur nje mesues te firoje gjygjin pse nuk lejohet te shkoje ne shkolle me pantallona te shkurtera dhe pa kurgje siper...

po te isha gjygjtar nuk do e pranoja ta gjykoja...po te isha drejtor do mundohesha me shpirt te veja rregul dhe rregullore te shkolles...qe te ishte kushtetuta e shkolles sime...po te mos e realizoja kete do te dorezoja detyren ne shenje proteste..dhe do ju thoja hajt beni si te doni....

ekstremistat nuk kan vend ne shkolle...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 19-03-2010 më 16:57

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo tani do te fillojme te ndryshojme edhe planprogramin shkollor, do ta heqim Vaso Pashen, Gjergj Fishten, Nolin, Pjeter Bogdanin e te gjithe, sepse bien ne kundershtim me fene e kesaj cikes. Sidomos Skenderbeun do ta heqim te parin meqe ka qene kunder vllezereve muslimane.
    Ti ke qef me kon budall apo je e lindur??

Eh medet ckas eshte ka mban kjo toke ....pse nisesh prej atyre qe skan men ne koke?? Pse i merr per referim ata ...apo ndoshta edhe ti je nje prej tyre por vetem ne kamp tjeter ??

Na keni lodh me budallakia tuaja pffffffffff

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Jo tani do te fillojme te ndryshojme edhe planprogramin shkollor, do ta heqim Vaso Pashen, Gjergj Fishten, Nolin, Pjeter Bogdanin e te gjithe, sepse bien ne kundershtim me fene e kesaj cikes. Sidomos Skenderbeun do ta heqim te parin meqe ka qene kunder vllezereve muslimane.
    rina ne nuk kerkojm qe te ndryshojm asgje ne do qmojm te gjith ata qe kan kontribu per atdhe komb e gjuh pa marr parasysh se ciles fe i perkasni

ne kerkoj vetem qe lirisht ta prakikojm fen ton kerkojm liri fetare dhe sot kete e rrespektojn shumica e shteteve botrore

neve muslimaneve nuk na pengon kryqi dhe asnje shenj e katolikve sepse ne e rrespektojm lirin fetare dhe qdo person eshte i lir te praktikoj ate fe qe do edhe ne shtepin time nese do kem musafir ndonje katolik mu aspak nuk do me pengonte qe ai person te mban kryq dhe ti kryente obligimet e tyre fetare

une te pys ty a me mir eshte te shkohet ne shkoll me mini fun apo me shami
    a ma mir eshte me mbrojt nderin apo ndoshta me mir eshte qe te deshemi ne bikine

a e di moj rina sa sa shum femij kan mbetur jetim neper spitale
    a e di moj rina se sa shum foshnje mbyten abortohen
    a eshte drejtsi tja mohojm jeten nje femije te pafajshum
    a eshte drejtsi qe nje femij te mbes jetim
    keto nuk i ben nje vajz qe ka shami sepse ate e rrespektojn te gjith sepse ate e don edhe zoti ndersa ato qe sot shkojn ne shkoll me mini fune po naj mbushin spitelet me femij jetim e shum te tjera po abortojn po i mbysin femijet e tyre

pse nuk beheni te sinqert ne nuk kerkojm qe ju tju bashkangjiteni fes ton por do ishte mir te flisnit te drejten une do i rrespektoj te gjitha simboletet e te gjitha feve dhe kerkoj qe te rrespektohet simbolet fes time une do e rrespektoj kryqin dhe kurr nuk do me pengon edhe nga ju kekoj nje gje te till

tek e fundit shamin nuk mundet me ja hek as krali e as mbreti sepse zoti e ka kriju dhe ai do e mbroj

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •