Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 122
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Thumbs down

Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Kėshtu qė F-I mos u anko as ti kur tė tė thonė "qafir" , ėshtė e drejta e tyre !!!
    Ketu e ke gabim. Keta nuk mund ti thone askujt qafir persa kohe tjetri nuk e ka zgjedhur vete te emertohet ashtu.

Nejse si perfundim: KETA NUK KANE BERE E NUK PO BEJNE NJE M.. PER HISTORINE E NJEREZIMIT.

Sikur neser te vinin Alienet e te pyesnin po keta Islamiket ca bejne?

Pergjigja .... Mmmmmmmmm Falin 5 vakte

LoL

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Juve mburreni me heronjt e popullit ne menyre myslimane/krishtere???
    Edhe kjo qenka nje mode e re e lindur ne forum, sepse ndarje ne fe si kemi pas bere ndonjehere heronjve tane.
    Nuk eshte e vertete, qe bejme ndarje mes herojve, por nuk mund te rrihet pa permende se per te mbrojte identitetin fetare dhe lirine, kane dhene jeten shume shqipetar, nuk eshte vetem Skenderbeu por jane me mijra luftetare qe e mbeshteten ate dhe dhane jeten per kete ceshtje.Kjo eshte e pamohueshme dhe qe ndoshta me qellim eshte lene pas dore per tu trajtuar nga shkrimtaret tane te shkruajtur perralla e tregime per mite te kesaj periudhe me te lavdishme te popullit tone.Kjo ishte nje lufte 25 vjecare per nje ceshtje qe dhe sot e kemi si te pa perfunduar, cfar presim? Mos doni te abuzoni me konceptin e lirise se besimit?Ky term nuk ka egzistuar kurre ne historine tone, pasi identiteti fetare nuk mund te nderrohet, ishte tabu. Mos do te kundershtoje ndonjeri, se ndryshimi i identitetit ishte nje turp kombetare?Por ja qe armiku kete te ben, te turperon!Pikerisht per kete popujt e tjere jo vetem u rikonvertuan por dhe mbajne qendrime te pa pajtueshme me pakicat e islamizuara qe kane mbete mes tyre.Eshte tjeter gje te jesh turk dhe ke mbete ketu si komunitete ke te drejte te besosh ne fene tende pa te shtrneguar qe ta ndryshosh ate, por te jesh shqipetare, eshte e pa pranueshme.Turpet nuk mbahen perjetesisht por nje dite del dikush e thote mjaft.Or popull eshte ne nderin tone, apo seshte ne nderin tone, eshte ne interesin tone apo seshte dhe ne interesin tone , pra humbasim apo fitojme nga ky rikonvertim, ose me sakte nga nje largim i fese qe na solli aq kontradikta historike, aq mjerim , aq prapambetje, aq urrejtje,aq percarje.Nese sot del termi diskriminim feare i shqipetareve , do te thote se eshte nje realitet, eshte nje mejdis madhore qe nuk e pranon islamizmin,qe e konsideron ate te huaj dhe te damshem per popullin e vet e pra c'fare duhet te bejme?A nuk eshte dhe per ne kjo nje fedhe kulture e haj?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 08-03-2010 mė 13:04

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Deri me sot nuk kam degjuar ndonje hero kombetar a patriot te kete thene "Ne emer te Allahut..."
    Te gjithe ne emer te Shqiperise.

Nga ana tjeter nuk kam degju ndonjehere Bin Laden te thote : "Ne emer te Arabise Saudite..."
    Gjithmone ne emer te Allahut

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete, qe bejme ndarje mes herojve, por nuk mund te rrihet pa permende se per te mbrojte identitetin fetare dhe lirine, kane dhene jeten shume shqipetar, nuk eshte vetem Skenderbeu por jane me mijra luftetare qe e mbeshteten ate dhe dhane jeten per kete ceshtje.Kjo eshte e pamohueshme dhe qe ndoshta me qellim eshte lene pas dore per tu trajtuar nga shkrimtaret tane te shkruajtur perralla e tregime per mite te kesaj periudhe me te lavdishme te popullit tone.Kjo ishte nje lufte 25 vjecare per nje ceshtje qe dhe sot e kemi si te pa perfunduar, cfar presim? Mos doni te abuzoni me konceptin e lirise se besimit?Ky term nuk ka egzistuar kurre ne historine tone, pasi identiteti fetare nuk mund te nderrohet, ishte tabu. Mos do te kundershtoje ndonjeri, se ndryshimi i identitetit ishte nje turp kombetare?Por ja qe armiku kete te ben, te turperon!Pikerisht per kete popujt e tjere jo vetem u rikonvertuan por dhe mbajne qendrime te pa pajtueshme me pakicat e islamizuara qe kane mbete mes tyre.Eshte tjeter gje te jesh turk dhe ke mbete ketu si komunitete ke te drejte te besosh ne fene tende pa te shtrneguar qe ta ndryshosh ate, por te jesh shqipetare, eshte e pa pranueshme.Turpet nuk mbahen perjetesisht por nje dite del dikush e thote mjaft.Or popull eshte ne nderin tone, apo seshte ne nderin tone, eshte ne interesin tone apo seshte dhe ne interesin tone , pra humbasim apo fitojme nga ky rikonvertim, ose me sakte nga nje largim i fese qe na solli aq kontradikta historike, aq mjerim , aq prapambetje, aq urrejtje,aq percarje.Nese sot del termi diskriminim feare i shqipetareve , do te thote se eshte nje realitet, eshte nje mejdis madhore qe nuk e pranon islamizmin,qe e konsideron ate te huaj dhe te damshem per popullin e vet e pra c'fare duhet te bejme?A nuk eshte dhe per ne kjo nje fedhe kulture e haj?
    Per Skenderbeun nuk na mesonin qe beri lufte per te mbrojtur te drejtat katolike....Asnjehere, as Fishtes nuk ja dija fene deri dje, as Gurakuqit, as Boletinit, as Topullit, as Jasharit etj etj. pse? se s'me ka interesuar edhe nuk kam pse t'me interesoje feja e tyre personale. Kurse ketu ju rrjeshtoni fete e heronjve si tju vij mbare per te mbrojtur fene e juaj. Eshte e pa drejte qe te lavderoheni me nderat e kombit tone duke permendur fene e tyre!!! Keshtu e shoh une; po shtremboni historine Shqiptare kur i ndani ato ne kategori fetare.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Deri me sot nuk kam degjuar ndonje hero kombetar a patriot te kete thene "Ne emer te Allahut..."
    Te gjithe ne emer te Shqiperise.

Nga ana tjeter nuk kam degju ndonjehere Bin Laden te thote : "Ne emer te Arabise Saudite..."
    Gjithmone ne emer te Allahut
    Cfar rendesie ka nqs se ndonje hero ka thene "Ne emer te Allahut" ose "Ne emer te Shqiperise" ?!!
    Ti a e kupton esencen se njeriu ka qene MUSLIMAN!!!! Eshte falur si musliman, eshte ritur si musliman, femijeve u ka dhene emra musliman.
    Une nuk e kuptoj se si va lejon ndergjegja dhe te thoni " Adem Jashari nuk ka qene musliman"!!!!
    Ndoshta nuk keni ndergjegje aspak.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une nuk e kuptoj se si va lejon ndergjegja dhe te thoni " Adem Jashari nuk ka qene musliman"!!!!
    Kush po e thote kete se nuk po e kuptoj. Por me thuaj Adem Jashari ne emer te kujt luftonte? Te Allahut apo te Kosoves.
    Pra Adem Jashari ishte ne fillim kosovar apo mysliman?

Ishte kosovar e patriot. Ishte edhe mysliman. Per cfare po ankohesh tani se nuk po te marrim vesh?

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Ne jeten reale, shkon ti si ateiste e i meson atij myslimanit ne xhami se cfare te besoje e si te lutet? Po ne Kishen e atij katolikut e orthodhoksit shkon? Po ne familjen e tyre shkon qe tu thuash: "ju jeni te verbuar e nuk dini se cfare besoni, por besoni keshtu sic besoj edhe une?" Jo nuk e ben, pasi jo vetem qe nuk eshte e pranueshme moralisht, por do te fusnin turrinjve te gjithe pa perjashtim duke te then: "Kush kujton se je ti te na mesosh ne se cfare te besojme e si te lutemi?!" Kur nuk e ben dot nje gje te tille ne jeten reale, perse kujton se gezon "lirine" ta besh ne Internet?
    Ndoshta ti i nxjerr njerezit nga shtepia jote kur nuk bien dakort me ortodoksine tende, kurse une nuk e kam bere ndonjehere. Pastaj, ku e di ti njehere nese jam une ateiste apo jo? Cfare di ti per besimin apo mos-besimin tim?! FYI, ti di nje HIC! Je futur ndonjehere te komuniteti myslyman te shohesh se c'tema hapen, sepse nuk jane mesime per islamin por jane tema kundra cdo besimi tjeter. Ne fakt nuk ke si ta dish ti sepse je shume i zene duke predikuar dicka qe nuk e ben ti vete i pari. Ne vend te nje debati konstruktiv, ti ke fshesen, sepse e kupton shume mire se me ato pacavuret e tua pseudo-liberale (Bej si them une, por mos bej sic bej une), ca ketu as ne WC nuk shkojne.

Apo kujton se duke u fshehur si miu pas anonimitetit, je duke diskutuar me ekranin e kompjuterit e jo me njerez me mish e me gjak?!
    Z.Ilirjan Papa, ti nuk e ke vene emer dhe mbiemer aty per te treguar trimeri apo burreri, por thjesht sepse ashtu ta do puna per bisnesin tend, dhe kushdo do ta bente. Por cfare kujton ti se ju hap barku njeriu te di se kush jam une apo ti?! Ehhh, sa ja ngre vlerat vetes mor qyqar. Nuk eshte nevoja te di emrin dhe mbiemrin tend sepse per ty flasin ato qe shkruan: Sali-Greqi, mos u ndalni se po vij! Ti ne nje vrime i bie asaj te shkrete.

Thjeshte nuk postoj ne to ne forme respekti dhe ky eshte nje ligj i pashkruar shoqeror ne shoqerine shqiptare per shekuj te tere, packa se xhaxhi Enver e ktheu kete ligj kokeposhte dhe indoktrinoi me mesimet e tij te mbrapshta 2 breza shqiptaresh. Tek mesimet e xhaxhit Enver e kane origjinen edhe mania juaj "per te dirigjuar ate qe shqiptaret besojne".

Albo
    I re si Magelani, por me ne fund erdhe ne origjine. E c'lidhje ka Enveri me kete teme?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Fet percajn,sepse jan njesoj(vetem se perdorin maska te ndryshme)qellimi ngelet i njejti;

1)Pushto mendjen e lire, duke frikesuar shpirtin me propaganden e frikes.

2)Me pas crrenjosje te tradites,kultures dhe fshirja nga memorja e cdo produkti qe perciell autoktonin tradicionale.

3)ndryshim rrenjesor i menyres se jeteses, duke e ber ate njesoj me kulturen e shetit nga ka ardhur libri(magjik) dhe kjo vjen natyrshem sepse propaganda e frikes e ka ber tashme punen e saj.

4)Vllazerimi dhe bashkimi pa kushte me familjen e madhe, qe do te thote ndryshe PUSHTIM TERESOR pa u kuptuar e u ndier.

Per mua te gjith fetaret jan thjesht shqipfoles, ata me dijeni apo jo, i kan hedhur traditat dhe kulturen e tyre autoktone duke perfshir edhe emrat qe jan edhe me kryesoret nga te gjitha, per nje kultur te ardhur dinakerisht nga libra te ndryshem fetar.

Kjo i ben ata tradhetar te vlerave,tradites dhe trashgimis kulturore, dhe asapak atdhetar, sepse atdhetaret nuk ndryshojn emer as fe,feja per atdhetaret e vertet eshte vetem kombi, dhe kur themi komb, kuptojm;

Ruajtje me cdo cmim ,tradit,kultur,vese,emra,gjuh e cdo gje tjeter qe te ben te identifikohesh si shqiptar.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Prape shoh se te ashtuquajturit atesista , po qahen me teper duke komentuar me shume ne kete teme.

Meqenese titulli i temes u ndryshua ja vlen te shkruash dy-tre gjera pa e zgjatur shume.

Ju ateistet (ish-enverista do preferoja tu quaja me shume) , keni probleme me kodin moral.
    Prandaj shani e jeni me mosrespektuesit ne kete forum.

Nuk keni baza morale sepse darwin vetem ''seleksionimin natyral'' dhe ''mbijetesen e me te fortit'' ju dha si udhezim.
    Kjo problematike qe ekziston tek ateistet rreth etikes se tyre eshte pohuar edhe nga filozofe te njohur ateiste sic eshte P. Singer .
    Edhe dawkins po mundohet te ngreje vlerat morale duke u bazuar ne arsye , sic e beri tek nje nga librat e tij te fundit duke zevendesuar ''ten commandments'' te bibles me ato te arsyes se tij, e kur u pyet me vone rreth vlerave morale te bibles , pohoi se ai pranon nje pjese te madhe se saj , e pohoi gjithashtu qe ateizmi ka problem tek ethics .

Prandaj shohim jo vetem ne kete forum , por edhe ne jeten e perditshme se njerez qe kane boshlleqe te tilla ne moral , se kane problem te ofendojne e te mosrespektojne zgjedhjet e tjetrit .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 08-03-2010 mė 17:52

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Do t'ju jap nje shembull te thjeshte.

nena ime shkon cdo te diele ne kishe.

kurre nuk flasim per fe e besim ne familje.

kjo eshte zgjidhje personale ,e imja ose e jotja.

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •