Close
Faqja 27 prej 28 FillimFillim ... 1725262728 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 271
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Perseri nga Veprat e Apostujve, Kapitulli 16:

13 Ditėn e shtunė dolėm jashtė qytetit anės lumit, duke menduar se ky ishte vend pėr lutje; u ulėm e filluam t’u flasim grave qė ishin mbledhur.
    14 Njė grua me emrin Lidia, nga qyteti i Tiatirės, qė shiste pėlhura tė purpurta, adhuruese e Perėndisė, po dėgjonte. Asaj ia hapi zemrėn Zoti, qė t’u vinte veshin atyre qė fliste Pali.
    15 Kur u pagėzua ajo dhe shtėpia e saj, na u lut, duke thėnė: "Po tė mė gjykoni si besnike ndaj Zotit, ejani dhe qėndroni nė shtėpinė time." Dhe na bėri tė pranojmė.

Duket qarte qe nje grua me emrin Lidia besoi ne Krishtin dhe me pas gjithe familja e saj pagezohet. Nuk permendet se cdo anetar i familjes se saj besoi personalisht.
    Ndėrsa po lexoja kėto vargje, mė erdhi njė flash nė mendje dhe besoj se kuptova domethėnjen e kėtyre vargjeve si dhe disa tė tjerave qė tregojnė se e gjithė familja pagėzohej apo shpėtohej.

Para se unė tė besoja, gruaja ime ka qenė katolike dhe ēdo ditė qė dilja nga shtėpia pėr nė punė, mė pėrcillte tek dera dhe mė kėrkonte qė tė bėja kryqin.

Mė pas unė besova dhe u bėra shumė i zellshėn nė gjėrat e Perėndisė. Kaq i zellshėm saqė pati efekt edhe nė gruan time, e cila edhe ajo mė ndoqi mua nė rrugėn qė unė zgjodha. Po tė ishte pėr tė, ajo edhe sot e kėsaj dite do tė ishte ajo tipikja katolike, qė nuk do ja kishte haberin Krishtit.

Kėtė gjė e kam vėnė re edhe nė shumė familje tė tjera. Pjestarėt e familjes kanė besuar pėr shkak tė besimit tė fortė tė njėrit, gruas apo burrit.

Ky shembull ėshtė i ngjashėm me shembujt qė ti matrix dhe seminaristi keni sjellė pėr tė mbrojtur se tė tjerėt mund tė shpėtojnė apo/dhe pagėzohen pėr hir tė besimit tė kryetarit tė familjes.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Para se unė tė besoja, gruaja ime ka qenė katolike dhe ēdo ditė qė dilja nga shtėpia pėr nė punė, mė pėrcillte tek dera dhe mė kėrkonte qė tė bėja kryqin.

Mė pas unė besova dhe u bėra shumė i zellshėn nė gjėrat e Perėndisė. Kaq i zellshėm saqė pati efekt edhe nė gruan time, e cila edhe ajo mė ndoqi mua nė rrugėn qė unė zgjodha. Po tė ishte pėr tė, ajo edhe sot e kėsaj dite do tė ishte ajo tipikja katolike, qė nuk do ja kishte haberin Krishtit.

Puuu, pse edhe kete e ke bo? Nuk mjafto qe ke shkaterru veten, por don me cu dhe te tjeret ne rruge te gabume..

Paskemi pune...:

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Puuu, pse edhe kete e ke bo? Nuk mjafto qe ke shkaterru veten, por don me cu dhe te tjeret ne rruge te gabume..

Paskemi pune...:
    hahahahahahahhahahahahaha

Po pse o rrug e gabume. Un i shkreti vetem kryqin dijsha me bo, asgjo ma shum. Kurse tashi qe kom njoft Krishtin akuzohem se kom shku n'rrug t'gabume. Ty me i llaf nuk te duhet gjo a beson me zemer apo jo tjetri, mjafton te jet katolik apo ortodoks. Pun e molle fort se s'ja kan haberin besimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 01-03-2010 mė 14:43
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po pse o rrug e gabume. Un i shkreti vetem kryqin dijsha me bo, asgjo ma shum. Kurse tashi qe kom njoft Krishtin akuzohem se kom shku n'rrug t'gabume
    E po ti ishe atehere i drejte si ajo nona qe dy pare kishte vetem por ia dha Krishtit, kurse tashti je si fariseu qe mendon se e njef Zotin por s'jep gje.

Te kon mashtru Marcus1, duke perfitu nga padituria..

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mendoj se e kemi konsumuar kete teme. Uroj qe te shihen te vertetat e kesaj teme me mendje te hapur e jo te ndiheni te sfiduar ne planin personal.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Edhe une mendoj se eshte konsumuar kjo teme tashme. Uroj qe secili prej nesh te fokusohet ne Krishtin, dhe jo ne doktrinat dhe diferencat qe kemi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Luan, me ke keqkuptuar!
    Une nuk mbroj idene se pagezimi foshnjor eshte me i mire se pagezimi ne moshe te rritur. Por, qe te dyja keto pagezime kane te njejten vlere sepse te drejtojne tek Krishti.
    Dikush thirret nga Krishti kur eshte foshnje (permes lindjes nga prinder besimtare), dikush tjeter thirret kur eshte ne moshe te rritur!

Nga ana tjeter, edhe ai qe pagezohet ne moshe te rritur, mund te vije nje moment qe ta braktise Krishtin, ashtu sic mund te ndodhe dhe me ate qe e ka marre pagezimin ne femijeri!
    Matrix
    Nese besojme,qe jemi pjese e zgjedhjes se Krishtit me pare se te lindnim,atehere a nuk kthehet ne formalitet pagezimi feminor?

Une,besoj qe te krishteret,qe mblidhen bashke per te takuar Krishtin,ku ne mes tyre ndodhen edhe femijet,qe lodrojne,gezojne,bejne zhurme,kendojne,sjellin nje shkelqim hyjnor,ku ambjenti behet me i bukur dhe me i gjalle!
    Sic dukej edhe ato dite 2000vjet me pare, te njejten gje benin femijet e gezuar e te zhurmshem ne pranine e Zotit dhe prinderve te tyre.
    Nga zerat dhe gjalleria e tyre kuptojme porosine e Zotit : "mos i pengoni femijet te vine tek une!" apo : .."ai qe nuk pranon mbreterine e Perendise,si nje femije i vogel nuk dote kete vend ne te.".!
    A nuk do te ishte ketu rasti qe Zoti t'i porosiste te pranishmit qe te pagezonin sa me pare femijet?
    Ne nje kishe ku femijet jane te rendesishem ,lejohen te sillen si femije,ashtu si te rriturit takojne Krishtin,edhe ata gjithashtu takojne Ate.
    Krishti qesh,gezon me ta,ndjehet i plote.
    Kjo eshte nje panorame e vertete e nje takimi me Krishtin ne shekullin e pare,ku njerzit sebashku me femijet e tyre ,mblidheshin per te degjuar dhe shijuar Zotin!
    ku bekimi i femijeve ishte ne syte dhe duart e Tij!
    E rendesishme eshte qe femijeve mos t 'ju mbyllet goja,t'ju kujtojne vazhdimisht qe te sillen mire,urte,te qendrojne me goje te mbyllur, dhe te flasin vetem me leje, sepse ndryshe nuk i do Zoti!
    Apo t'ju lihet nje dhome tjeter me nje "edukatore",ku thjesht prinderit dhe folesit te rrine te qete nga keta "zhurmemedhej"te vegjel,qe nuk i lene te degjojne mesazhin qe Perendia ka sot per ta!
    Apo akoma me keq ,i lene ne shtepi larg prezences se Zotit!
    E pra do te thoja kjo eshte e rendesishme qe ne nje takim kishe,femijet te mbahen sa me prane prezences se Krishtit.
    Kjo eshte sfide dhe arsyetim qe vlen te zbatohet per porosine e Zotit per mbajtjen e femijeve ne pranine e Tij.
    Por ne sistemin Fetar,kete liri ne Krisht ,e zbehin.per te lehtesuar punen e tyre, dhe per te mbrojtur disa tradita shekullore.
    Matrix
    Nese ti nuk mundesh te dallosh praktikat fetare te vendosura si rregulla prej shekujsh,brenda te cilave vazhdon te fshihet me shume kujdes,i mbrojtur me kembengulje,dhe duke kerkuar ndihme,,e germuar nder vargjet e Shkrimit.vete ligji..s'kam c'far te shtoj!
    Jam i bindur qe ,sistemi fetar,mban te rivendosur perseri ate perde te tempullit( Ligjin) qe Krishti e ndau ne dysh ate dite ne kryq...!
    Shume Liri ne Krisht, -aq me pak ligj do te kete,maja farisejsh,hipokrizi,dhe barinj rrogetar ..!!
    Persa i perket pagezimit po sygjeroj nje rrugedalje :
    Kush beson dhe e vlerson pagezimin per foshnjet,le ta beje,per Krishtin e ben!
    kush beson qe pagezimi vlen i rritur, dhe me vullnet,le t'a beje,edhe ai per Krishtin e ben!
    Te dy per Krishtin e bejne,dhe le ta shohin njeri tjetrin si vellezer,te cilet u bashkuan ne nje dite,ne kryq me Zotin e tyre!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 01-03-2010 mė 23:00

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga Luani33 Lexo Postimin
    Matrix
    Nese besojme,qe jemi pjese e zgjedhjes se Krishtit me pare se te lindnim,atehere a nuk kthehet ne formalitet pagezimi feminor?
    Luan,

Dua te shtoj vec dicka lidhur me ate qe e ke shkruar ketu, per te plotesuar pakez ate qe kam nisur ne nje shkrim te mehershem .

Po, Krishti na ka zgjedhur, duke na thirrur Ai i pari. Pra, zgjedhja (aka thirrja) prej Zotit eshte e njejte per secilin njeri, por varet prej nesh nese jemi ne gjendje ta degjojme, pranojme dhe t'i themi PO, njesoj si Maria engjellit Gabriel.

Pra, kjo PO e jona kthyer zgjedhjes/thirrjes se Zotit, e nevojshme per te konfirmuar se duam te jetojme e te qendrojme gjithmone ne Te, gjithmone ne Beselidhjen qe Krishti e lidhi per ne, e rrit vleren e pagezimit (perfshire dhe ate foshnjor permes fese se prinderve) dhe nuk e le ate thjesht nje formalitet.

Besoj se kjo ndihmon per te qartesuar sadopak shprehjen "Jam une ai qe ju zgjodha...".

Me pelqen shume fryma e paqes qe jeton mes nesh, ku mund te diskutojme pa droje rreth atyre gjerave qe i kane hutuar edhe te paret tane me shekuj

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    E po ti ishe atehere i drejte si ajo nona qe dy pare kishte vetem por ia dha Krishtit, kurse tashti je si fariseu qe mendon se e njef Zotin por s'jep gjė

Te kon mashtru Marcus1, duke perfitu nga padituria..
    Seminarist, ka kohė qe nuk kam lexuar diēka mė tė mirė se kėtė qe e thua; "si ajo nona qe dy pare kishte vetem por ia dha Krishtit"!

Mrekulli vėlla! Sa e sa njerez jemi qe mendojmė se jemi duke dhėnė diēka por realisht, nuk jemi duke e dhėnė atė qe edha ajo gruaja vejė e cila dha krejt ēka pat! Mė ke shokuar me kėtė rresht!

Unė pasi qe lexova kėtė rresht, mendova se sa ka dhėnė Zoti dhe sa mė ka dhėnė mua Zoti, ndersa ne, unė i pari, nuk jemi nė gjendje ta jap/im aq sa dha ajo grue - "krejt ēka pati nga ato qe ia kishte dhėnė Perendia", ajo s'kishte asgjė tjeter!

Mendoj se gaboj/mė kur u gėzohemi ma shumė gjėrave qe nai jep Perendia se sa per ato gjėra qe nuk nai jep, per ato qe nuk nai jep Zoti nuk kemi kurrfar obligimi, ndersa per ato qe nai jep, kemi obligime dhe duhet mirė qe ti kryjmė detyrat e shtepisė, per ndryshe na pret pergjegjsia....Kujtoj talentat qe i shpjegon Krishti!

Ndersa ti marcus1, lidhur me ato qe i ke thėnė, kam diēka qe tė them. Nuk mendoj se gruaja e jote e cila te ka pergaditur dhe percellur deri nė derė, dhe tė ka sygjeruar ta kujtojsh Kryqin duke e bėrė shenjen e Kryqit, mendoj se ajo grue ishte mjaft e zellshme dhe shumė tė ka ndihmuar Hiri qe ishte ne tė. Realisht, tash edhe ti edhe ajo keni njohuri dhe zbulesa mė tė mėdha nga Zoti, por, as atėher kur gruaja te ka percellur deri nė derė dhe tė ka bekuar me zemer te paster dhe dashuri duke kerkuar edhe shenjen e Kryqit, sigurisht se edhe lutje nga zemra dhe ne zemer te vet per ty, nuk mund tė thuhet se i ka mbunguar zbulesa dhe Hiri i Zotit, por Hiri nė njė mėnyrė pakez ma ndryshe-duke iu pershtatur kohes dhe duke punuar me personin ne fjalė nė mėnyrė tė ngadalshme. Sikurse fėmija te cilėt realisht, edhe pse ne jemi tė rritur, detyrohemi tė zvoglohemei dhe tu pershtatem atyre (fėmijve) duke i nxitur kah ato gjėra qe janė tė mira per ta. Kėshtu mendoj ishte edhe ajo qe thua, pra ju ishit fėmijė nė zbulesat e Zotit por gjithsesi Zoti afer-pranė dhe duke punuar me ju dhe duke u pergaditur - rritur.

marcus1, kam edhe unė rast disi te ngajshem me atė qe e ke shpejguar ti, por unė pakez ma ekstrem nė krahasim me rastin tėnd; ne njė moment shumė tė keq, tė vėshtirė dhe tė pa harrueshem per jetė, gruaja mė tha "bre burr i im, ti lutemi Zotit dhe ta marrim rrozaren - uraten e Zojės" dhe unė me ironi e kam fye duke i thėnė; "eh, rrozarja e jote, Zoja, eh Zotit, ik....."! Por pastaj kam ulur koken sepse jam penduar dhe gjithmonė i falemnderohna Zotit se me ka bekuar me gruan e cila nuk me tha "burr te shkojmė te ndonji magjstar, apo ne gjėra te botes...", por me kujtoj uraten, Zotin, gjithsesi ma vonė unė u bėra mė i zellshem, por, realisht kurr ne jetė as nuk e harrova dhe kurr nuk e kam lėnė uraten as rrozaren anash por gjithmonė edhe e them edhe e kujtoj duke e falemnderuar Zotin sepse me at gjuhė me foli kur isha i ri kur ende nuke nihna Zotin. Prandaj, vėlla, te sygjeroj se gjithmonė ta bėjsh shenjen e Kryqit duke e kujtura Fuqin e Kryqit te Krishtit dhe fjalet fillestare te Zotit qe i ka folur me ty neper mes gruas tėnde tė zellshme - katolike.

Meqe ra fjala per shenjen e Kryqit: Unė e dua dhe besoj nė shenjen e Kryqit. Unė gjithmonė e perdori shenjen e Kryqit dhe besoj Fuqinė e Kryqit te Krishtit dhe nė nderhyrjen e Zotit nepermes shenjes sė Kryqit. Unė kur e bėjė shenjen e Kryqit ia dorzoj gjithqka - te gjitha Kryqit tė Krishtit dhe as qe e kam frikė asgjė-hen nė botė, djalli bile tmerrohet nga shneja e Kryqit dhe nuk mund ti perballoj.

Kaq i zellshėm saqė pati efekt edhe nė gruan time, e cila edhe ajo mė ndoqi mua nė rrugėn qė unė zgjodha
    rri ore urt se te paska qitur gruaja nė fe!! Unė kam menduar se vetem mua me ka ndodhur kjo por paska edhe te tjerė si mua, kjo me gėzoj jasht mase!! hahaha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 02-03-2010 mė 07:38
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    KJo tash qe thua eshte krejt diēka tjeter me ato qe unė kam thėnė.

Unė nuk dua tė gjykoj apo ta kufizoj Zotin dhe veprimin e Tij.

Matrsix, zakonisht kur flas nuk flas vetem me gjuhen e Kishes zyrtare sepse jan disa aryse; e para unė nuk jam teolog dhe pos asaj nuk jam as prift as nuk i perkas asaj lamije, e treta, per mua nė rend te parė - parsor eshte Krishti atėher diēka tjeter, pra nuk jam i varur nė gjėra dhe ...! Tė thash se parėsore eshte Krishti. Zakonisht flas edhe me pervojat e mia personale, aq sa kam mundur gjatė leximeve dhe studimeve te kuptoj por ēka eshte me e rendesishme; aq sa kam besuar unė, poashtu unė flas edhe me ato qe Zoti mua mi ka zbulua dhe unė ashtu i besoj.

Ne asnjė mėnyrė dhe asnjėher unė nuk mohoj se Kisha ėshtė njė dhe qe KIsha eshte e shenjte. Unė besoj se Kisha eshte e shenjte dhe katolike e apostolike. Besoj se Kisha eshte njė.

Dallimi ne ato qe unė besoj dhe qe dikush thotė, shpjegon apo edhe beson ėshtė se; per mua nuk janė Kishė apo nuk perbėjnė Kishen vetem ata qe janė nė emer dhe nė "pasaporta", pra qe identofikohen si te krishter-katolik apo diēka tjeter, por per mua Kishė janė tė bijt e Hyjit qe i besojnė Hyjit dhe qe Shpirti i Hyjit - Krishti i gjallė ėshtė nė ta. Kjo mundet te shpjegohet edhe ma thjeshtė, PSH: Ti mund tė jesh Kishe, tjetri psh; njė katolik, njė ungjillor apo ortodoks e keshtu pra, por jo turma. Kisha e Krishtit eshte vetem aty ku Krishi eshte i gjallė o Matrix. Nuk eshte Krishti i gjallė ne at person se rrenė, vjedhė, kurveron, vret nejrez me mende dhe ndjenė, nuk e njeh Krishtin per Zot te jetes sė tij. Nuk eshte Kishė ai qe pse shte pagėzuar dhe pse shkon prifti njėher nė vit dhe e bekon. Nuk esht e i krishter ai qe ngrėnė apo ngjyros ve per pashkė. Jo Matrix. Tė kam vėlla dhe beso se te dua jasht mase, por per mendimin tim i krishter eshte ai qe eshte vertetė i Krishtit, e i Krishtit nuk mund te bėher ai qe vetem e veshė "petkun" e Krishtit por ai qe e merr Kryqin e Krishtit, ai qe jeton krishtin, ai qe ditė dhe natė jeton me Krishtin, qe zgjohet nė mėngjes me Krishtin, ia dorzon diten Krishtit, bie nė gjumė me Krishtin dhe te gjitha ato qe i ka ia jep Zotit dhe nuk ikonsideron te vetat, ky ershte i pagėzuar dhe i shpetuar dhe jo ai pse eshte shenuar ne listen ete pagėzuerve-krishtere dhe qe e bėnė shenjen e Kryqit, e ndez qirin naten ezojės apo shkom per shna Nue nė Laq dhe mendon se gjithēka u krye. Apo nėse mabanė Kryqin ne qafė apo edhe ne auto - te pasqyra, nė gjep ndoni ikone dhe ...!! JO.

Unė nuk mund ta marr me mend se si munder dikush te shpetohet apo te jetė pjesė - gjymtyrė e trupit te Zotit nėse kurr nė jeten evet nuk e ka besuar Krishtin si Zot te jetes sė vet, njė person se kurr nė jetė as qe e din se kush eshte Ati as i Biri as Shpirti i Shenjt. Njė person se kurr nė jeten evet nuk eka derdhur lotin as te pendimit as te gėzimit nė Krishtin. Njė person se kurr nė jetė nuk eshte penduar per ato qe i ka bėrė. Njė person se kur rnuk ulet nė gjunjė dhe nuk permyset para Zotit. Njė person se nuk i beson Perendisė!!

JO.

Ai person se nuk ka besim-fe, qe nuk e njeh Perendinė dhe qe nuk pendohet dhe nuk kthehet kah Zoti, ai eshte gjymtyrė e marres dhe faqes sė zezė, turmė hesapi me njė jetė shtazore dhe asgjė ma shumė. Nuk shpetohet edhe sikurse pagėzohet jo njėher por 50 her nese pagėzohet dhe i merr sakramentet per dit, nuk del prej gdhetrave te djallit dhe kot eshte. Pa fe tė gjallė nė Zotin si? Jo.

Ajo qe duhet tė kuptohet nga secili eshte se kjo qe them nuk eshte ne kundershtim me doktrinat dhe tradidat e Kishes, por eshte ne kundershtim me mashtrimin qe ia bėjnė vetit te krishterėt, qe mendoj dhe shpresojnė nė shpetim pa Krishtin.

Unė mendoj dhe besoj se FEJA-BESA dhe DASHURIA ėshtė shpetimi. Pa fe, pa besim, pa dashuri, as nuk ka Kishė, as nuk ka pagėzim, as sakramente as shpetin, si perfundim nuk ka JETĖ.
    Amen !
    S'kam cfar me shtu me teper,per kete ushqim
    kena nevoje,ketu dallojme gjuhen e Vertete qe vjen nga Krishti!

Faqja 27 prej 28 FillimFillim ... 1725262728 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •