Postuar mė parė nga
toni77_toni
KJo tash qe thua eshte krejt diēka tjeter me ato qe unė kam thėnė.
Unė nuk dua tė gjykoj apo ta kufizoj Zotin dhe veprimin e Tij.
Matrsix, zakonisht kur flas nuk flas vetem me gjuhen e Kishes zyrtare sepse jan disa aryse; e para unė nuk jam teolog dhe pos asaj nuk jam as prift as nuk i perkas asaj lamije, e treta, per mua nė rend te parė - parsor eshte Krishti atėher diēka tjeter, pra nuk jam i varur nė gjėra dhe ...! Tė thash se parėsore eshte Krishti. Zakonisht flas edhe me pervojat e mia personale, aq sa kam mundur gjatė leximeve dhe studimeve te kuptoj por ēka eshte me e rendesishme; aq sa kam besuar unė, poashtu unė flas edhe me ato qe Zoti mua mi ka zbulua dhe unė ashtu i besoj.
Ne asnjė mėnyrė dhe asnjėher unė nuk mohoj se Kisha ėshtė njė dhe qe KIsha eshte e shenjte. Unė besoj se Kisha eshte e shenjte dhe katolike e apostolike. Besoj se Kisha eshte njė.
Dallimi ne ato qe unė besoj dhe qe dikush thotė, shpjegon apo edhe beson ėshtė se; per mua nuk janė Kishė apo nuk perbėjnė Kishen vetem ata qe janė nė emer dhe nė "pasaporta", pra qe identofikohen si te krishter-katolik apo diēka tjeter, por per mua Kishė janė tė bijt e Hyjit qe i besojnė Hyjit dhe qe Shpirti i Hyjit - Krishti i gjallė ėshtė nė ta. Kjo mundet te shpjegohet edhe ma thjeshtė, PSH: Ti mund tė jesh Kishe, tjetri psh; njė katolik, njė ungjillor apo ortodoks e keshtu pra, por jo turma. Kisha e Krishtit eshte vetem aty ku Krishi eshte i gjallė o Matrix. Nuk eshte Krishti i gjallė ne at person se rrenė, vjedhė, kurveron, vret nejrez me mende dhe ndjenė, nuk e njeh Krishtin per Zot te jetes sė tij. Nuk eshte Kishė ai qe pse shte pagėzuar dhe pse shkon prifti njėher nė vit dhe e bekon. Nuk esht e i krishter ai qe ngrėnė apo ngjyros ve per pashkė. Jo Matrix. Tė kam vėlla dhe beso se te dua jasht mase, por per mendimin tim i krishter eshte ai qe eshte vertetė i Krishtit, e i Krishtit nuk mund te bėher ai qe vetem e veshė "petkun" e Krishtit por ai qe e merr Kryqin e Krishtit, ai qe jeton krishtin, ai qe ditė dhe natė jeton me Krishtin, qe zgjohet nė mėngjes me Krishtin, ia dorzon diten Krishtit, bie nė gjumė me Krishtin dhe te gjitha ato qe i ka ia jep Zotit dhe nuk ikonsideron te vetat, ky ershte i pagėzuar dhe i shpetuar dhe jo ai pse eshte shenuar ne listen ete pagėzuerve-krishtere dhe qe e bėnė shenjen e Kryqit, e ndez qirin naten ezojės apo shkom per shna Nue nė Laq dhe mendon se gjithēka u krye. Apo nėse mabanė Kryqin ne qafė apo edhe ne auto - te pasqyra, nė gjep ndoni ikone dhe ...!! JO.
Unė nuk mund ta marr me mend se si munder dikush te shpetohet apo te jetė pjesė - gjymtyrė e trupit te Zotit nėse kurr nė jeten evet nuk e ka besuar Krishtin si Zot te jetes sė vet, njė person se kurr nė jetė as qe e din se kush eshte Ati as i Biri as Shpirti i Shenjt. Njė person se kurr nė jeten evet nuk eka derdhur lotin as te pendimit as te gėzimit nė Krishtin. Njė person se kurr nė jetė nuk eshte penduar per ato qe i ka bėrė. Njė person se kur rnuk ulet nė gjunjė dhe nuk permyset para Zotit. Njė person se nuk i beson Perendisė!!
JO.
Ai person se nuk ka besim-fe, qe nuk e njeh Perendinė dhe qe nuk pendohet dhe nuk kthehet kah Zoti, ai eshte gjymtyrė e marres dhe faqes sė zezė, turmė hesapi me njė jetė shtazore dhe asgjė ma shumė. Nuk shpetohet edhe sikurse pagėzohet jo njėher por 50 her nese pagėzohet dhe i merr sakramentet per dit, nuk del prej gdhetrave te djallit dhe kot eshte. Pa fe tė gjallė nė Zotin si? Jo.
Ajo qe duhet tė kuptohet nga secili eshte se kjo qe them nuk eshte ne kundershtim me doktrinat dhe tradidat e Kishes, por eshte ne kundershtim me mashtrimin qe ia bėjnė vetit te krishterėt, qe mendoj dhe shpresojnė nė shpetim pa Krishtin.
Unė mendoj dhe besoj se FEJA-BESA dhe DASHURIA ėshtė shpetimi. Pa fe, pa besim, pa dashuri, as nuk ka Kishė, as nuk ka pagėzim, as sakramente as shpetin, si perfundim nuk ka JETĖ.
Krijoni Kontakt