Ajo cfare Ai pret qe ti te besh ne moshe te rritur eshte qe, pasi je bere i krishtere me ane te pagezimit qe ne foshnjeri, kur te piqesh menderisht, ta persosesh kete besim edhe me konshiencen tende tashme te pjekur.
Ose, ne te kunderten, te jesh i lire me konshiencen tnde TA REFUZOSH besimin, te cilit i takon qe nga foshnjeria.
Ajo per cfare je i lire pra eshte ta ndjekesh apo jo Besimin. Ajo per cfare s'je i lire eshte perkatesia e besimit.
Kjo panorame eshte shume biblike.
Psh, une nuk jam i lire te lind pa qene ne shembelltyre te Zotit. Por ajo qe jam i lire eshte qe te mos plotesoje kete shembelltyre e te behem ne ngjashmeri te Zotit.
Pagezimi eshte ne funksion te njeriut te krijuar ne Imazh e Ngjashmeri te Zotit.
Imazhin e Zotit e kemi qe ne lindje. Nqs une e demtoj kete imazh nga vete fakti se Adami mekatoi dhe une si pasardhes i tij trashegoj kete gjendje renie qe ne lindje, atehere edhe rikthimi ne plotesine e imazhit me ane te pagezimit me mundesohet po ashtu qe ne lindje.
- imazhi me eshte dhene qe ne lindje
- demtimi i imazhit me jepet me trashegim qe ne lindje
- restaurimi i imazhit me ane te pagezimit me mundesohet rrjedhimisht qe ne lindje.
Krijoni Kontakt