Close
Faqja 17 prej 28 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 271
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Thjesht Ai pret qe une te vije ne nje moshe te tille ku une mund te shoh dhe te kuptoj ato gjera qe Ai ka zgjedhur te mi tregoje dhe zbuloje. Kupton tani?
    Ajo cfare Ai pret qe ti te besh ne moshe te rritur eshte qe, pasi je bere i krishtere me ane te pagezimit qe ne foshnjeri, kur te piqesh menderisht, ta persosesh kete besim edhe me konshiencen tende tashme te pjekur.
    Ose, ne te kunderten, te jesh i lire me konshiencen tnde TA REFUZOSH besimin, te cilit i takon qe nga foshnjeria.

Ajo per cfare je i lire pra eshte ta ndjekesh apo jo Besimin. Ajo per cfare s'je i lire eshte perkatesia e besimit.

Kjo panorame eshte shume biblike.

Psh, une nuk jam i lire te lind pa qene ne shembelltyre te Zotit. Por ajo qe jam i lire eshte qe te mos plotesoje kete shembelltyre e te behem ne ngjashmeri te Zotit.

Pagezimi eshte ne funksion te njeriut te krijuar ne Imazh e Ngjashmeri te Zotit.

Imazhin e Zotit e kemi qe ne lindje. Nqs une e demtoj kete imazh nga vete fakti se Adami mekatoi dhe une si pasardhes i tij trashegoj kete gjendje renie qe ne lindje, atehere edhe rikthimi ne plotesine e imazhit me ane te pagezimit me mundesohet po ashtu qe ne lindje.

- imazhi me eshte dhene qe ne lindje
    - demtimi i imazhit me jepet me trashegim qe ne lindje
    - restaurimi i imazhit me ane te pagezimit me mundesohet rrjedhimisht qe ne lindje.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminaristi
    Ajo cfare Ai pret qe ti te besh ne moshe te rritur eshte qe, pasi je bere i krishtere me ane te pagezimit qe ne foshnjeri, kur te piqesh menderisht, ta persosesh kete besim edhe me konshiencen tende tashme te pjekur.
    Ose, ne te kunderten, te jesh i lire me konshiencen tnde TA REFUZOSH besimin, te cilit i takon qe nga foshnjeria.
    Te njejten liri ke edhe nese nuk je i pagezuar foshnje.

Akoma nuk kam kuptuar Seminarist, cfare besoni ju se i shton njeriut pagezimi foshnjor?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Per sa i perket Romakeve 6:4 eshte me se e qarte se e ka fjalen per te gjithe ata qe jane pagezuar. Dhe dihet se Pali u drejtohet kishes se Romes, jo disa foshnjeve.

U drejtohet te rriturve, por fjalen e ka per te gjithe njerezimin (dhe per foshnjet).

Mosbindja e Adamit, denim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe foshnjet).
    Drejtesia e Krishtit, shfajesim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe foshnjet).

Si behemi pjese e drejtesise se Krishtit, qe eshte vdekja e ringjallja e tij? Pali tek Rom6:3 thote se behemi me ane te pagezimit.
    Atehere automatikisht pagezimi eshte i NEVOJSHEM e i justifikueshem per foshnjet.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminaristi
    U drejtoht te rriturve, por fjalen e ka per te gjithe njerezimin (dhe per foshnjet).

Mosbindja e Adamit, denim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe foshnjet).
    Drejtesia e Krishtit, shfajesim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe foshnjet).
    Sipas logjikes tende, me lejo t'i ndryshoj pak fjalet qe ke vene ne kllapa.

U drejtoht te rriturve, por fjalen e ka per te gjithe njerezimin (dhe per muslimanet).

Mosbindja e Adamit, denim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe muslimanet).
    Drejtesia e Krishtit, shfajesim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe muslimanet)

Si te duket tani? Une po ndjek llogjiken tende. E ke kuptuar se ku te shpie kjo llogjike?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Akoma nuk kam kuptuar Seminarist, cfare besoni ju se i shton njeriut pagezimi foshnjor?

Pergjigja

Rom6:3
    Po a nuk e dini se tė gjithė sa jemi pagėzuar nė Jezu Krishtin, jemi pagėzuar nė vdekjen e tij?

Pse?

Sepse, nqs e trashegoj vdekjen qe ne lindje, per shkak te pabindjes se Adamit, atehere trashegoj jeten e Krishtit, qe eshte njejtesimi m vdekjen e tij qe sipas Palit behet me ane te pagezimit, qe ne lindje.
    Ndryshe, nqs ti si prind ia refuzon kete femijes tend, ti je duke i bere padrejtesi.

Perderisa ia trashegon mekatin e vdekjen pa e pyetur femijen qe sjell ne jete, pse nuk ia trashegon edhe shpetimin me ane te pagezimit po ashtu pa e pyetur?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Sipas logjikes tende, me lejo t'i ndryshoj pak fjalet qe ke vene ne kllapa.

U drejtoht te rriturve, por fjalen e ka per te gjithe njerezimin (dhe per muslimanet).

Mosbindja e Adamit, denim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe muslimanet).
    Drejtesia e Krishtit, shfajesim per te gjithe (jo vetem te rriturit por edhe muslimanet)

Si te duket tani? Une po ndjek llogjiken tende. E ke kuptuar se ku te shpie kjo llogjike?
    Eshte mese e vertete qe ajo eshte edhe per muslimanet, dhe jo vetem.

Ceshtja eshte se kufizimi behet tek ata tek te cilet te jepet e drejta: biblikisht keta jane pasardhesit e tu, femijet qe kane dale prej teje. Ne kohe te vjetra kjo e drejte shtrihej edh tek sherbetoret, sklleverit, shtetasit nqs je mbret.

Por edhe nqs une do adoptoja nje femije te lindur nga prinder muslimane, me jepet drejta ta pagezoj qe ne femijeri/foshnjeri.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Pergjigja

Rom6:3
    Po a nuk e dini se tė gjithė sa jemi pagėzuar nė Jezu Krishtin, jemi pagėzuar nė vdekjen e tij?

Pse?

Sepse, nqs e trashegoj vdekjen qe ne lindje, per shkak te pabindjes se Adamit, atehere trashegoj jeten e Krishtit, qe eshte njejtesimi m vdekjen e tij qe sipas Palit behet me ane te pagezimit, qe ne lindje.
    Ndryshe, nqs ti si prind ia refuzon kete femijes tend, ti je duke i bere padrejtesi.

Perderisa ia trashegon mekatin e vdekjen pa e pyetur femijen qe sjell ne jete, pse nuk ia trashegon edhe shpetimin me ane te pagezimit po ashtu pa e pyetur?
    Kjo nuk vlen per foshnjet sepse ai pagezim qe thua ti, eshte pagezim per te rriturit.

Por perseri po ve re nje kontradikte ketu. Ti thua se foshnja me pagezimin merr shpetimin?

Atehere i bie qe foshnja i papagezuar te mos shkoje ne parajse nese vdes. E beson ti kete gje? Se po me ngaterroni. Me tregoni me ne fund cfare beson kisha ortodokse.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Eshte mese e vertete qe ajo eshte edhe per muslimanet, dhe jo vetem.

Ceshtja eshte se kufizimi behet tek ata tek te cilet te jepet e drejta: biblikisht keta jane pasardhesit e tu, femijet qe kane dale prej teje. Ne kohe te vjetra kjo e drejte shtrihej edh tek sherbetoret, sklleverit, shtetasit nqs je mbret.

Por edhe nqs une do adoptoja nje femije te lindur nga prinder muslimane, me jepet drejta ta pagezoj qe ne femijeri/foshnjeri.
    A te lumte. Pra, kur thote per te gjithe njerezit, do te thote se te gjitheve u jepet mundesia te pranojne shpetimin, akoma edhe muslimaneve dhe jo vetem. Edhe foshnjeve, do u jepet ajo e drejte kur te rriten. Ndersa nese vdesin sa jane foshnje, ata do shkojne prane Zotit, apo jo?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ai varg nuk vlen vetem per te rriturit sepse e thote qarte ne Rom5:18

18 Prandaj, mėkati i njėrit ‑ dėnim pėr tė gjithė njerėzit,

Te gjithe njerezit ketu, vetem rriturit jane, sipas teje?

rrjedhimisht edhe SHFAJESIMI ne Krishtin qe eshte per te gjithe, perfshin edhe foshnjet.

Njejtesimi me kete SHFAJESIM, sipas Palit tek Rom6;4 behet me ane te pagezimit.

Rjedhimisht, pagezimi eshte edhe per foshnjet.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ai varg nuk vlen vetem per te rriturit sepse e thote qarte ne Rom5:18

18 Prandaj, mėkati i njėrit ‑ dėnim pėr tė gjithė njerėzit,

Te gjithe njerezit ketu, vetem rriturit jane, sipas teje?
    Pikerisht, edhe drejtesia u jepet te gjithe njerezve, por varet se sa e pranojne ata.

Ne rastin e pare e merr denimin si trashegim i mekatit te Adamit, por ne rastin e dyte e merr si dhurate. Dhurata duhet pranuar qe te behet e jotja. Ndersa trashegimia nuk mund te refuzohet.

Faqja 17 prej 28 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •