Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Kronike,

pikerisht ashtu esht keshtu sic thua ti. As une vete nuk kam degjuar ndonjehere qe ka ndonje emer vecantrisht "komunist", por ai qe e shkroi dhe imponoi kete fjali ne wikipedia ne artikullin "Ardian" definitivisht duhet te jete nje person qe vuan nga Shqiptarofobia sepse ia pash dhe komentime tjera ne Wikipedia. Problemi eshte qe asnje administrator atje nuk u pergjigj per t'ja terheq vemendjen qe fjalia e tij jo vetem qe nuk eshte e sakt por eshte edhe nencmuese ne menyren indirekte ndaj kultures Shqiptare.

Edhepse e ke me drejt qe wikipedia nuk eshte nje burim me kredibilitet te fort, perseri besoj qe ne nuk duhet ti lejojm ata qe vuajn nga Shqiptarofobia ta na perfaqesojne kulturen tone ashtu sic deshirojn ata. Nga ana tjeter, edhe ne Shqiptaret duhet ti lejojme ata qe din te shprehen ne menyren intelektuale ta flasin per kulturen tone.

Gjinokastra, me drejt e ke kur thua qe ai Shqiptarofobi nuk tha qe emri Ardian eshte nje emer komunist. Ai tha "one of many communist-construkted names" ( nga nga emra te krijeuar nga komunistet) por vet perdorimi i fjales "komunist" jep nje konotacion te keq tek ky emer. Ka mundur te thot "regjimi i enver hoxhes", apo jo?
    Ne fund, cfare prove ofroi ai qe pikerisht ky emer eshte nje prej emrave te krijuara nga komunistet?

mednoj qe me pak ndihme njeri-tjetrit ( dmth. duke ofruar njeri tjetrit referenca te autorizuara, libra dhe publikime),mund ti reduktojm efektet e anti-Shqiptarizmit.

ju pershendes

Ibi

Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Ardian eshte emer Ilir

Ibez kallzom ti mu ku ka emër te veqant qe ka preardhje komuniste?

psh...Enver Hoxha ishte komunist edhe emri i tij nuk kishte lidhje me komunizëm sepse komunizmi eshtë ideologji,edhe mos iu refero faqes së wikipedias sepse ka shum gabime dhe kam has shum raste qesharake.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Illyrian tribes (pre-Roman conquest).
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 22-02-2010 më 08:36 Arsyeja: postim i gabuar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Gostivar,

Falemnderit per ndihmen tende. E pash mesazhin tend, dhe te falemderoj. Je i vetmi Shqiptar qe me ndihmoj ketu dhe mund te them Tu rrit Nderi. Jam habitur se Shqiptaret te tjere e kane pertese te me ndihmojne sadopak. Mund te futen ne discussion dhe te thuajne se paku nje fjale.
    Ai Shqiptarofobi e ka fshire verzionin tend.
    Besoj qe do ishim me efikas sikur te kerkonim ndihme nga ndonje administrator atje sepse ky "megistias" nuk ka te drejt ta kete monopolin mbi nje artikull ne Wikipedia. Mire ja the per fjalen ilir, por ndoshta me mire te percendrojm tek fakti qe fjalia e tij " Ardian is one of many communist-constructed names...", duhet te heqet se ai nuk ka burime te mira per kete fjali. Ja ka fut kot, me supozime. Poashtu, sic thash, ai nuk ka te drejt te heq fjalite e te tjereve! Duhet tja terheqim vemendjen administratoreve qe ai i ka shkel regullat e wikipedias. Ky eshte argumenti me i fort qe ne Shqiptaret e kemi ne dispozicion ne kete rast konkret.

Me respekt
    Ibi

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Sa per info e ndryshova postimin ne wikipedia te bere nga Ai grekomuti.
    Tani ne te njejtin link mund te lexoni kete sqarim te emrin Ardijan.

Ardian is a given name used by Albanians. Albanians generally associate the Albanian name Ardian (Ardijan being another variant) with the name of ancient Illyrian tribe known as Ardiaeans.[citation needed]

Ardian is one of many old Illyrian names which is still in use and very popular among Albanians even today to emphasize that Albanians are descended from ancient [[Illyrians]}. [1]

People with the name include;

* Ardian Fullani Albanian, current governor of the Bank of Albania.
    * Ardian Behari Albanian, former football player.

Me Respekt
    GV_USA

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    pikerisht ashtu esht keshtu sic thua ti. As une vete nuk kam degjuar ndonjehere qe ka ndonje emer vecantrisht "komunist",
    Nuk ke dëgjuar sepse nuk ka eshte absolutisht e pa vertet ska dyshim.

por ai qe e shkroi dhe imponoi kete fjali ne wikipedia ne artikullin "Ardian" definitivisht duhet te jete nje person qe vuan nga Shqiptarofobia sepse ia pash dhe komentime tjera ne Wikipedia.
    Personi qe e shkroi kete ne wikipedia nuk eshte e thanun që duhet te jet "shqiptarofob" po mund të jet cfardo lloj njeriu me mungesë diturie per popullin ton ose me qëllim pra ekzistojnë një varg arsyesh (me vetëdije apo pavetëdije).

Problemi eshte qe asnje administrator atje nuk u pergjigj per t'ja terheq vemendjen qe fjalia e tij jo vetem qe nuk eshte e sakt por eshte edhe nencmuese ne menyren indirekte ndaj kultures Shqiptare.Edhepse e ke me drejt qe wikipedia nuk eshte nje burim me kredibilitet te fort, perseri besoj qe ne nuk duhet ti lejojm ata qe vuajn nga Shqiptarofobia ta na perfaqesojne kulturen tone ashtu sic deshirojn ata. Nga ana tjeter, edhe ne Shqiptaret duhet ti lejojme ata qe din te shprehen ne menyren intelektuale ta flasin per kulturen tone.
    Webfaqja wikipedia eshte faqe e lirë dhe e drejt e çdo kujt të postojë cfardo lloj shkrimi çoft të mirë apo me të meta,admini kontrollon faqen vetem ne qoftse ka ndonje virus,spamer apo probleme teknike po ideja eshte që nuk duhet njeriu tu rreferohet webfaqeve sepse per fillim duhet të posedoj informacion të mjaftueshem dhe gjëja e fundit që mbetet jan webfaqet qe pastaj duhet gjykuar apo shqyrtuar drejt apo gabim.
    Nuk jemi ne që duhet lejojmë që dikush të shprehet në menyrë të drejtë kshtu që çdokush i posedon idetë dhe mendimet e veta dhe të shprehet lirshëm ("freedom of speech") mirpo krejt mvaret nga njerezit se a jemi intelektualë edhe sa ndikojnë tek ne kto lloj gjëra.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Nese eshte keshtu sic thua ti perse pra mu lajmerua njefare administratori duke me thene qe nuk mund te futem ne bisede me ate shqiptarofob me nofken "megistias" pa i mesuar te gjitha rregullat e wikipedias nga detajet e vogla, psh. ku duhet te vihet pika, pikepresje, si duhet te perdoren burime etj. etj. etj. Problemi me kete administrator (Frank e ka nofken) eshte qe ai kerkon nga une te jem i persosur ne perdorimin e wikipedias, duke mos me lejuar ti mbroj argumentet dhe burime te mia lidhur me kete artikull kurse nga ana tjeter ai po e lejon kete "megistias" ta perdore fjalin e pabazuar, fjalin e cila jo vetem qe eshte nje fjali politike por nuk ka as burime te duhura qe ta perkrahin. Pra behet fjale per nje te pa drejt te dukshme. Fatkeqesisht pasi qe nje zonje apo zonjushe Shqiptare dhe Gostivari u larguan nga kjo faqe mbeta un vetem atje pa kurfare mundesi ta korrigjoj kete te padrejt.

Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin

Webfaqja wikipedia eshte faqe e lirë dhe e drejt e çdo kujt të postojë cfardo lloj shkrimi çoft të mirë apo me të meta,admini kontrollon faqen vetem ne qoftse ka ndonje virus,spamer apo probleme teknike po ideja eshte që nuk duhet njeriu tu rreferohet webfaqeve sepse per fillim duhet të posedoj informacion të mjaftueshem dhe gjëja e fundit që mbetet jan webfaqet qe pastaj duhet gjykuar apo shqyrtuar drejt apo gabim.
    Nuk jemi ne që duhet lejojmë që dikush të shprehet në menyrë të drejtë kshtu që çdokush i posedon idetë dhe mendimet e veta dhe të shprehet lirshëm ("freedom of speech") mirpo krejt mvaret nga njerezit se a jemi intelektualë edhe sa ndikojnë tek ne kto lloj gjëra.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    A more Binidi, edhe une pervova ti perdor keto argumente dhe hartat por ky "megistias" thjeshte te gjitheve atje qe jemi na pergjigjet ne menyre arogante duke thene" that's not relevant"" ( kjo nuk eshte relevante). Kur i thash ati administratori qe quhet Frank se si sillet ky megistias, ai me tha qe une me se pari duhet ti mesoj rregullat e wikipedias dhe pastaj mund te futem ne negociata me kete "megistias", nje Shqiptarofob te dukshem. Do ishte mire te me ndihmonte ndonje Shqiptar qe i njeh rregullat e wikipedias dhe mund te futet ne biseda ma administrator tek artikulli i titulluar "Ardian" dhe te kerkoje qe adminstratoret ta heqin fjalin : "Ardian is one of many communist-constructed names, which are popular among Albanians even today to emphasize a supposed descent from ancient Illyrians, particularly since the time of the Communist regime" ("Ardian eshte nje nga emra te krijuar nga komunistet, te ciliet jane te popularizuar edhe sot tek Shqiptaret per ta cekur qe ata jane paseardhesit e Ilireve, sidomos qe nga koha e komunizmit"). Thjesht, jam i mendimit qe nuk duhet ta lejojme kete Shqiptarofob te na perfaqesoje kulturen tone ne kete menyre. Me ne fund, ky nuk ofroj kurfare burimi per ta mbshtetur kete fjali te siperm. Ai nuk ka snje prove qe emri Ardian eshte "krijuar nga komunistet"!. Perse pra ai insiston qe kjo fjali te qendroje ne artikullin.

Ibi

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga Ibes Lexo Postimin
    A more Binidi, edhe une pervova ti perdor keto argumente dhe hartat por ky "megistias" thjeshte te gjitheve atje qe jemi na pergjigjet ne menyre arogante duke thene" that's not relevant"" ( kjo nuk eshte relevante). Kur i thash ati administratori qe quhet Frank se si sillet ky megistias, ai me tha qe une me se pari duhet ti mesoj rregullat e wikipedias dhe pastaj mund te futem ne negociata me kete "megistias", nje Shqiptarofob te dukshem. Do ishte mire te me ndihmonte ndonje Shqiptar qe i njeh rregullat e wikipedias dhe mund te futet ne biseda ma administrator tek artikulli i titulluar "Ardian" dhe te kerkoje qe adminstratoret ta heqin fjalin : "Ardian is one of many communist-constructed names, which are popular among Albanians even today to emphasize a supposed descent from ancient Illyrians, particularly since the time of the Communist regime" ("Ardian eshte nje nga emra te krijuar nga komunistet, te ciliet jane te popularizuar edhe sot tek Shqiptaret per ta cekur qe ata jane paseardhesit e Ilireve, sidomos qe nga koha e komunizmit"). Thjesht, jam i mendimit qe nuk duhet ta lejojme kete Shqiptarofob te na perfaqesoje kulturen tone ne kete menyre. Me ne fund, ky nuk ofroj kurfare burimi per ta mbshtetur kete fjali te siperm. Ai nuk ka snje prove qe emri Ardian eshte "krijuar nga komunistet"!. Perse pra ai insiston qe kjo fjali te qendroje ne artikullin.

Ibi
    Egzistonte nje fis ilir i quajtur "ardiejte" , por vete emri Ardian eshte shpikje e diktatures komuniste te Shqiperise .
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Edhe une e kam degjuar kete qe thua ti, mirepo fjalia e ketij Shqiptarofobi ("Ardian is a communist-constructed name...") nuk mund te perdoret ne kete artikull per shume arsyje:
    1. Nuk ka ofruar burim me te cilin mund ta perkrah kete fjali,
    2. Nuk mund ti perdor vetem aspekte negative e nje teme, duke mos lejuar te perdoren edhe aspekte pozitive, lidhur me kete emer,
    3. Fjalia e shkruar ne menyren sic e shkroi ai mund te keqkuptohet, dmth. mund te kuptohet si nje emer komunist, kurse ne fakt ky emer nuk eshte emer komunist, edhpse mund te jete shpikje e "xhaxhit",
    4. Edhe neqoftse ky emer mund te jete shpikje e "xhaxhit" nuk mund thuhet qe eshte emer komunist se te vetmit ish komunistet qe e perdoreshin ishin Shqiptaret ne fakt,

5. Kam vrejt qe fisit Ardijejt me shpesh i thone Ardianet, dhe nese eshte keshtu, athere Ardian eshte thjesht njejes i fjales Ardianet. Pra kete emer ka mundur ta krijoje cdo Shqiptar i thjesht, pa "nidhmen" e komunistave te xhaxhit,

dhe ne fund

6. eshte sjelleje e pacivilizuar te futesh ne faqen e cila flet per kulturen te ciles ti nuk i takon si nje jo-shqiptar dhe sillesh sikur ti je pronari i asaj faqe, duke vendosur cfare do te shkruan aty per Shqiptare, nje kulture per cilen ke vetem paragjykime negative dhe pak apo aspak dijeni.

etj. etj. etj.
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Egzistonte nje fis ilir i quajtur "ardiejte" , por vete emri Ardian eshte shpikje e diktatures komuniste te Shqiperise .

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ibes,

pasi qe eshte e deshmuar se ky emer para epokes komuniste nuk ka ekzistuar, mos nenkupton kjo rastesisht se ai biseduesi yt ka te drejte? Une mendoj se kjo edhe nese nuk deshmon se ka te drejte, te pakten indikon se ka te drejte. Nuk i bejme askujt mire, as vetit, as miqve e as armiqve, nese ia ndalojme vetes shikimin e te vertetes ne sy ashtu sic ajo eshte. E njejta vlen, nese mendojme te arrijme cilendo gje apo cilendo vlere me mjete moralisht te uleta. Kjo nenkupton se me mire eshte te jesh i varfer dhe te tregosh haptazi se je i varfer, sesa te genjesh se je i pasur. Pra te arrish nje vlere (te qenurit i pasur) ne baze te nje mjeti moralisht te ulet (genjeshtres). Me mire te njihemi si populli, i cili para "epokes enveriste" nuk pati asnje fije vetedije kombetare, sesa te genjehet se pati. Ku eshte problemi, nese e pranojme se nuk pati Ardian-a para epokes ne fjale? S'na respekton bota? Eshte kjo arsyeja, perse na pengon nje rezultat i tille? Apo mos ndoshta arsyeja eshte fakti qe jemi te indoktrinuar ne disa pseudo-informacione dhe fillojme te qajme si femije sapo te na deshmoje dikush te kunderten si te verteten. Mos ndoshta jemi genjyer se epoka ne fjale ishte vetem "bestiale" dhe asgje tjeter? Une nuk mund te di se cilat motive qendrojne pas teje. Por nese jane keto te fundit ne pyetje, te keshilloj te ia shpalosesh atij bashkebiseduesit, t'i thuash se e pyete nje forum te tere shqiptaresh, dhe te gjithe thane se keso ermi nuk ka patur para "epokes". Dhe t'i shtosh, se jo vetem ky emer, por ndoshta shumica mbi-mbi-mbi-absolute e emrave me kontekst ilir-arberor-shqiptar nuk ekzistuan me pare. Keshtu mendoj do i fitosh te gjitha ato gjera qe i synon ndaj atij bashkebiseduesi. Nuk fitohet as historia e bujshme, as nderi kombetar, as epitete tjera me mashtrime, trillime, kercenime apo cfare di tjeter.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •