Close
Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 135
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Postuar nga the admiral;

Mendoj pikerisht qe po...!

Postuar nga the admiral;

Shume i lezeteshm si percaktim...
    Po at'here po te jesh qipriot, ç'fare je, evropian, nese po, PSE???
    Pasi ti kesh dhene pyetjes time nje pergjigje..., do ti japesh edhe "dum" diskutimit ne teme:::
    pyetja e pare eshte: pse???? pse te jeshe çifut do te thote se je izraelian???
    nuk mund te me pergjigjesh me po ose jo. po te doja te dija po apo jo, do te beja pyetjen: te jeshe çifut do te thote te jeshe izraelian??? pra ate "pse", nuk do ta vendosja fare...

rasti i qipros nuk eshte rast analog me izraelin... aspak...
    qipro eshte nje shtet ishull...
    nese izraeli do te hynte ne BE do te behej nje shtet sovran enklave......
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    obobobo
    Populli ekziston e ka ekzistuar ketu e mijra vjet. Cfare ekziston qe prej shek te fundit eshte shteti Izraelit.
    Ndaji gjerat sakte te lutem.

Populli karakterizohet nga gjuha, zakonet, per fat te keq dhe feja.

Populli izraelit ka gjuhen e vet, zakonet e veta, dhe fene e vet.

Per sa i perket konvertimit: LEXO "Die ZEIT" te para dy Javesh!!!

Une jetoj ne Augsburg/ Gjermani kam dhjetra te njohur judenj; Shpine e kam 8 minuta nga sinagoga. Une ha pi e rri me keta njerez, bej nganjehere dhe keshillim juridik per ta; Nuk kam cte informohem me.
    sa per ekzistencen e popullit hebre, tregoja pak profesorit te historise ne universitetin e tel avivit. e kam pas permendur edhe me pare... quhet "shlomo sand" dhe ka shkruar nje liber shume te suksesshem ne france dhe izrael "shpikja e popullit hebre" thua se di ndonje gje me shume se ai, qe eshte vete çifut dhe ka gjithe jeten qe merret me kete pune???

sa per konvertimin, po te them se une jam interesuar personalisht. beje nje xhiro ne sinagoge meqe e paske afer dhe do te bindesh vete...
    ke sa te duash raste personash te konvertuar......
    ke sa te duash edhe faqe interneti qe te tregojne se si mund te behesh hebre...
    ke vertete nevoj qe t'i nisi une apo po i gjene vete??

BARUCH HABA - i thuhet atij qe konvertohet ne hebraizem... do te thote: QOFTE I BEKUAR I ARDHURI I RI NE EMER TE ZOTIT...
    pyeti pak ata te njohurit e tu se çfare do te thote "baruch haba"!!!!!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ,
    ...
    parimi i vetem i imi eshte "interesi", jo per gje po morali eshte sa per fasade dhe kjo vlen per kedo.
    ...
    Shembull, kam njoh ca nga ata komunistat pacifist qe na canin koken der derr per punen e palestines, paqe paqe paqe etj etj,
    mirpo kur erdhi puna tek çeshtja e kosoves keta pacifistat e leshit po fillonin te justifikonin serbine. Pse? Ku shkoi morali dhe paqja?
    ilustrimi qe jep me sipr hedh poshte thenien tende per moralin dhe interesin ...

une do te thoja se interesi dhe morali jane gjera te ndryshme, ne te cilat kur vjen puna per te bere pyetjen themelore, per disa interesi eshte primar, per disa eshte morali ...

nje sjellje, nje veprim, nje mosveprim etj nuk maten me peshoren e interesit kur vjen puna per ti vleresuar e mire apo e keqe - ate e matim me moralin ...

edhe moralin sot (edhe ne te shkuaren) njerezimi e ka perqasur si absolut dhe relativ ... besoj se nuk ka nevoje te zgjatem ne keto dy percaktime morali ...

por une do ta shtroja kete çeshtje ne nje aspekt me konkret:

nese dikush flijon veten per te shpetuar jeten e tjetrit, e ben kete per moral apo per interese ... nese dikush e heq diçka nga vetja per ta ndare me ate qe ka nevoje, e ben nga interesi apo nga morali?

ne Shqiperi dhurohet gjak perkundrejt nje shperblimi ... ne disa vende dhurohet gjak falas ... ne cilin rast do te thonit se interesi eshte primar, e ne cilin rast eshte moral ...

shkojme me tutje ... ne nje familje normale ... veçanerisht te prindit ndaj femijes ... eshte interesi ai qe i shtyn prinderit te merakosen per femijet e tyre derisa te mbyllin syte ne kete jete, apo eshte interesi ...

per aq sa i thelle eshte ndryshimi midis interesit dhe moralit, mbase ende me i madh eshte ndryshimi midis perqasjes se moralit si absolut apo relativ, por kjo eshte nje teme ne vete krejtesisht ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    396
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    HALLALL .ti bim iranit masanej
    Iranit edhe disa vjet s'do te ket potencial asnje shtet ta shikoj ne sy se do te jet i nxehte edhe i mprehte si shpata e Beut lol.

Izraeli bastardet e vertet te kesaj bote ,masakruesit, terroristet,cdo fjale qe pershkruan nje shtet te poshter i takojn Izrealit.
    - Imagination is more important than knowledge.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    sa per ekzistencen e popullit hebre, tregoja pak profesorit te historise ne universitetin e tel avivit. e kam pas permendur edhe me pare... quhet "shlomo sand" dhe ka shkruar nje liber shume te suksesshem ne france dhe izrael "shpikja e popullit hebre" http://www.youtube.com/watch?v=cq6EPYLfcM0 thua se di ndonje gje me shume se ai, qe eshte vete çifut dhe ka gjithe jeten qe merret me kete pune???

sa per konvertimin, po te them se une jam interesuar personalisht. beje nje xhiro ne sinagoge meqe e paske afer dhe do te bindesh vete...
    ke sa te duash raste personash te konvertuar......
    ke sa te duash edhe faqe interneti qe te tregojne se si mund te behesh hebre...
    ke vertete nevoj qe t'i nisi une apo po i gjene vete??

BARUCH HABA - i thuhet atij qe konvertohet ne hebraizem... do te thote: QOFTE I BEKUAR I ARDHURI I RI NE EMER TE ZOTIT...
    pyeti pak ata te njohurit e tu se çfare do te thote "baruch haba"!!!!!!!
    1. Me shpjego ti mua pse mijra Rus qe ne kap: 5 te pashaportes kane te shkruar: Hebre; nuk njihen si hebrenj nga shteti i Izraelit dhe per kete arsye nuk mund te marrin pashaporten? Pastaj flasim ne prape sa te duash.

2. Per cka thote profesori me larte;
    Te mohosh ekzistencen e nje populli, per faktin se jane pa nje shtet te tyrin ne te cilin mund te kultivojne te lire, kinemane, teatrin apo guzhinen etj eshte aventurore.

Nqs e degjon profesorin me kujdes kur pyetet nese ka apo s'ka "a jewish people"; pergjigjet: Ne termat e sotem te sekularizmit nuk mund te them qe ekziston nje i tille.
    Une te jap ty dhe profesorit te drejte ne disa pika:
    a. Judaizm eshte nje fe!
    b. Nuk ka rrace Hebrenjsh
    c. Per Izraelin eshte themolre te kuptojne qe feja dhe shteti jane dy gjera te ndryshme.

2.1. Gjuha e hebrenjve eshte hebraishtja; Feja e tyre Judaizmi; Historia e tyre... Pashtetesia.

2.2. Populli i Izraelit perbehet nga pasardhesit e atyre qe pas WW2 pushtuan ate territorr me ndihmen e perendimit. ( te gjithe ata qe pushtuan ishin Hebrenj te shperndare neper bote.

2.3. Nese parametrat e Profesorit do te perdoreshin per popuj te tjere atehere ti mund te thuash me plot gojen se:

Nuk ekziston populli Shqiptar. Natyrisht brenda Shqiperise po c'pune kane kosovaret dhe Shqiptaret e Maqedonise? Apo populli Shqiptar ne Amerike, apo Greqi.
    Une nuk ndaj asgje me keta njerez, biles ne shumicen e rasteve kuptohem me ta me mire ne gjermanisht sesa ne Shqip. Nuk ndaj biles as zakonet themelore si martesat, apo rastet e vdekjeve... etj etj etj; Pa zene ne goje fene qe ne shqiptaret na ndan ne tre pjese te pabarabarta apo guzhinen dhe shijen per art.

Po te mendohem tamam tamam une nuk ndaj asgje as me shkodranin per sa i perket zakoneve dhe patriarkatit te cmendur; e as me Labin apo Lushnjarin, pervec gjuhes qe here e kuptoj e here jo.

3. Te perkufizosh ekzistencen e nje populli ne baze te njesimit nacional ( duke qene se vete termi nacion shtet eshte term i ri ne historine boterore) eshte per mendimin tim paradoksale.

Gjuha hebraishte u mbajt gjalle ne vende te tjera; Izraeli si shtet nuk ekzsitonte deri pas WW2. Pervec gjuhes u mbajten gjalle traditat, zakonet dhe ritet; Muzika, arti etj etj etj. Natyrisht qe ka ndryshime midis nje hebreu ne USA dhe njerit ne Izrael. Sic ka ndryshime midis meje dhe nipit tim te lindur ne USA. Kjo nuk do te thote qe ne nuk jemi nje popull.

Exkurs: Jo cdo studim duhet marre kallup. Profesori ka shume te drejte per shtetin dhe situaten ku jeton te beje nje relativim te tille. Relativimi ju tregon njerzve se asgje nuk eshte shabllone dhe ata kane me shume afersi me palestinen se cmendojne apo duan te mendojne. Pra libri dhe botimi i itij jane te shkruar ne baze te situates dhe per situaten. Nuk besoj se ai do te mohoje ekzistencen historike te nje populli qe per rreth 2000 vjet vazhdonte te ruante gjuhe e tradita pa nje shtet te vetin.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga JestersWorld : 18-02-2010 më 12:34
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

1. Me shpjego ti mua pse mijra Rus qe ne kap: 5 te pashaportes kane te shkruar: Hebre; nuk njihen si hebrenj nga shteti i Izraelit dhe per kete arsye nuk mund te marrin pashaporten? Pastaj flasim ne prape sa te duash.

2. Per cka thote profesori me larte;
    Te mohosh ekzistencen e nje populli, per faktin se jane pa nje shtet te tyrin ne te cilin mund te kultivojne te lire, kinemane, teatrin apo guzhinen etj eshte aventurore.

Nqs e degjon profesorin me kujdes kur pyetet nese ka apo s'ka "a jewish people"; pergjigjet: Ne termat e sotem te sekularizmit nuk mund te them qe ekziston nje i tille.
    a. Judaizm eshte nje fe!
    c. Per Izraelin eshte themolre te kuptojne qe feja dhe shteti jane dy gjera te ndryshme.

2.1. Gjuha e hebrenjve eshte hebraishtja; Feja e tyre Judaizmi; Historia e tyre... Pashtetesia.

2.2. Populli i Izraelit perbehet nga pasardhesit e atyre qe pas WW2 pushtuan ate territorr me ndihmen e perendimit. ( te gjithe ata qe pushtuan ishin Hebrenj te shperndare neper bote.

2.3. Nese parametrat e Profesorit do te perdoreshin per popuj te tjere atehere ti mund te thuash me plot gojen se:

Nuk ekziston populli Shqiptar. Natyrisht brenda Shqiperise po c'pune kane kosovaret dhe Shqiptaret e Maqedonise? Apo populli Shqiptar ne Amerike, apo Greqi.
    Une nuk ndaj asgje me keta njerez, biles ne shumicen e rasteve kuptohem me ta me mire ne gjermanisht sesa ne Shqip. Nuk ndaj biles as zakonet themelore si martesat, apo rastet e vdekjeve... etj etj etj; Pa zene ne goje fene qe ne shqiptaret na ndan ne tre pjese te pabarabarta apo guzhinen dhe shijen per art.

Po te mendohem tamam tamam une nuk ndaj asgje as me shkodranin per sa i perket zakoneve dhe patriarkatit te cmendur; e as me Labin apo Lushnjarin, pervec gjuhes qe here e kuptoj e here jo.

3. Te perkufizosh ekzistencen e nje populli ne baze te njesimit nacional ( duke qene se vete termi nacion shtet eshte term i ri ne historine boterore) eshte per mendimin tim paradoksale.

Gjuha hebraishte u mbajt gjalle ne vende te tjera; Izraeli si shtet nuk ekzsitonte deri pas WW2. Pervec gjuhes u mbajten gjalle traditat, zakonet dhe ritet; Muzika, arti etj etj etj. Natyrisht qe ka ndryshime midis nje hebreu ne USA dhe njerit ne Izrael. Sic ka ndryshime midis meje dhe nipit tim te lindur ne USA. Kjo nuk do te thote qe ne nuk jemi nje popull.

Exkurs: Jo cdo studim duhet marre kallup. Profesori ka shume te drejte per shtetin dhe situaten ku jeton te beje nje relativim te tille. Relativimi ju tregon njerzve se asgje nuk eshte shabllone dhe ata kane me shume afersi me palestinen se cmendojne apo duan te mendojne. Pra libri dhe botimi i itij jane te shkruar ne baze te situates dhe per situaten. Nuk besoj se ai do te mohoje ekzistencen historike te nje populli qe per rreth 2000 vjet vazhdonte te ruante gjuhe e tradita pa nje shtet te vetin.

Pershendetje
    Eshte shume korrekt ky shkrimi...!

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Një hebre është pjesëtar i një populli semitik, një racë e cila ka prejardhjen nga Abrahami i Ungjillit të Vjetër, i cili përfshin në këtë grup edhe pjesën më të madhe të arabëve. Nga ana tjetër, një çifut është adhurues i judaizmit, një besim që është trashëguar brez pas brezi nga izraelitët. Ndërsa një zionist është anëtar i një lëvizje politike që ka për qëllim ruajtjen dhe plotësimin më të tej të synimeve të shtetit të Izraelit. Këto përbëjnë tre çështje të ndara nga njëra-tjetra: racën, besimin dhe politikën.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Problemi i BE eshte qe ajo "E"-ja keqkuptohet. Per shkak te "rrethanave", ajo lexohet "Europiane" por ne fakt duhet te lexohet "Ekonomik". Pra faktikisht eshte Bashkimi Ekonomik.

Prandaj kur shtrohet pyetja "A duhet apo nuk duhet te hyje Izraeli ne Bashkimin Ekonomik?" atehere duhet t`i pergjigjemi pyetjes "A ka interes Gjermania dhe Franca qe te hyje Izraeli ne Be?".
    Tani per tani, Berluska flet kot se koti, por ndoshta dikujt i interesojne keto deklarata.
    Persa kohe Izraeli eshte breke e b. me Ameriken, dhe Amerika te jete superfuqi, une besoj qe Izraeli nuk do hyje ne BE per shkak se BE ndjek politiken e balancimit mes Amerikes dhe Rusise dhe Kines. Futja e Izraelit ne BE, do rriste shume ndikimin amerikan brenda BE-se.
    Prandaj keto jane thjesht "tullumbacet" e Berluskes.
    -

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Berlusconit as i intereson fare a hyn Izraeli ne BE apo jo;
    Berlusconit i intereson hyrja e turqise ne BE; gje qe bllokohet nga gjermani me argumentin gjeografik dhe ate fetar. Berlusconi me kete levizje i mbyll gojen tetes Merkel nje here e pergjithmone. Pasi teta Merkel nuk mund ti lauje keto argumenta kunder Izraelit
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

a. Judaizm eshte nje fe!
    nuk me pelqen te bej si i dijshem per gjera qe nuk i di. ate rastin e ruseve nuk e njoh fatkeqesisht dhe nuk kam se çfare te te them. po te tregoj vetem qe edhe une nese konvertohem ne judaizem mund te marr nenshtetesine izraeliane. te duket ne rregull? kjo sa per ndarjen shtet - fe ne izrael. me behet qejfi qe kemi te njejtin mendim per pikat a, b, c... kjo eshte ajo qe shume njerez nuk e kuptojne.. qe nuk ka rrace hebrejsh eshte e thjeshte per tu kuptuar. judaizmi eshte vetem nje fe. feja dhe nenshtetesia duhet te jene dy gjera te ndara nga njera-tjetra..
    pershendetje!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 13 prej 14 FillimFillim ... 311121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •