Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 135
    Izraelit i eshte bere nje oferte e tille dhe nuk ka pranuar. Izraeli nuk pranon per faktin se do t'i reduktohej hapesira e vetqeverisjes, dhe paradoksalisht do te ndihej shume i pambrojtur. Izraeli nuk mund te marre urdhera nga Brukseli, Izraeli eshte ne bashkepunim te ngushte me SHBA-te. Normalisht qe vendi i Izraelit eshte ne BE, por vetem nga ana kulturore dhe poltike.
    Persa i perker Berlusconit, i peqen t'i beje qefin vetes duke bere propozime bumerang, qe askush nuk e degjon.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Po mire qe berlusconi dy klase shkolle ka bere edhe se ka haberin e gjeografise , por edhe ti Niko aq ke bere?

Ku bie izraeli, e di?

lol
    nuk ka rendesi ku bie Izraeli...si berlusconi ashtu dhe Nico besoj se e dine fare mire ku bie..por me duket se ti paske harruar politiken europiane.Izraeli gjithmone ka marre pjese ne europe ne sfera te ndryshme ne menyre direkte apo indirekte..nje shembull banal eshte Eurovizioni
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    jam dakord maryp, Izraeli ka domenet e veta të influencës në Evropë, por nga ana tjetër BE përveçëse është organizim politik, është organizim edhe gjeografik. Anëtarësimi i Izraelit do binte më pas ndesh me këtë përcaktim.
    Elegance is an attitude.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    jam dakord maryp, Izraeli ka domenet e veta të influencës në Evropë, por nga ana tjetër BE përveçëse është organizim politik, është organizim edhe gjeografik. Anëtarësimi i Izraelit do binte më pas ndesh me këtë përcaktim.
    kjo qe thua eshte me se e vertete, por kur behet fjale per interesa politike europa i largon ose i limiton kufinje e saj si te deshiroje.. sot ne kemi te bejme me nje europe komunitare brenda nje europe gjeografike...
    personalisht besoj se izraeli nuk ka ndonje interes te vecante te beje pjese ne europe sepse ka arritur te influencoje jo vetem europen por dhe boten mbare per vite e vite me radhe pa pasur nevoje te jete pjese e europes se bashkuar
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    nuk ka rendesi ku bie Izraeli...si berlusconi ashtu dhe Nico besoj se e dine fare mire ku bie..por me duket se ti paske harruar politiken europiane.Izraeli gjithmone ka marre pjese ne europe ne sfera te ndryshme ne menyre direkte apo indirekte..nje shembull banal eshte Eurovizioni
    Izraeli i behet ftese , por jo se behet pjesetar i atyre evendimenteve .

Psh ne sport ata ftohen ne europe , sepse nqs do i lihej te luante neper zonen e tij , do i binte ne grup me shtet si siria, jordania, irani etc etc , vende arabe kryesisht.

Ngaqe nuk shkon me keto vende , i behet ftese nga europa , por jo se kjo tregon se ata jane pjese e europes.

Kur thuhet EUROPA , ne fillim kuptohet pozita gjeografike e saj , e pastaj kultura , traditat e zakonet e saj.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    une pajtohem qe Izraeli te hyne ne Eu sepse me pasaporten e tyre nuk te duhet vize per as nje vende te botes :
    me fal, por nga e more kete informacion???
    Vasudhaiva Kutumbakam

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    HALLALL .ti bim iranit masanej

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    kush ma shpjego kur ka fillu izraeli me marr pjese ne eliminatoret per kampionatin europian ne futboll?
    si u mor ky vendim
    ju flm
    vitin nuk e di, por arsyeja eshte e thjeshte.
    e imagjinon dot izraelin te zhvilloje fazen eleminatore te kampionatit te azise me ne grup iranin, irakun, egjyptin dhe arabine saudite?? une jo. vetem ndeshje futbolli nuk do te kishte...

pastaj nuk eshte i vetmi shtet joeuropian i regjistruar ne uefa gjeorgjia, armenia, azerbaixhani, kazakistani etj.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po atehere le te futet edhe argjentina...
    argjentina eshte 100 here me europe se izraeli.
    ata qe e njohin pak historine e ketij vendi, e dine kete gje...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Izraeli e dine shume mire se BE, nuk e ka jeten e gjate. Ideja per Bashkimin Evropiane ishte iide hebreje.

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •