Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 135
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Irvi Lexo Postimin
    Shohë se shumë antar komentojn për arsyen e vendodhje gjeografike të shtetit hebre por dua të sqaroj diçka:

A e dini JU se terrritori i Bashkimit Evropian shtrihet në Amerikën e Jugut?

Sqaroj: Republika Franceze një antar i BE ka territoret e sajë nga Polinesia në Paqësor deri ishujt pranë Afrikës së Jugut.

Guinea Franceze një vend autonom por nën sovranitetin e Parisit si departament i jashtëm i Republikës Franceze është antar me të drejta të plota të BE.
    Guinea Franceze e cila ndodhet në veri të Brazilit një vend amerikan anatrë i BE dhe Izraeli me kryeqëndër Jeruzaleminin të mos jetë antar duket qesharake andaj në mënyrë të menjëhershme shteti hebre duhet të bëhet pjesë e 27EU. E si mos të qusash evropian Jeruzaleminin ku çdo dinasti mbretërore evropiane pretendonte titullin araldik "Mbret i Jeruzalemnit" (shembull Viktor Emanueli III i Savojës, Mbret i Italisë kishte si titull araldik titullin "Mbret i Jeruzalemnit" e për të mos shkuar te Rikard Zemër Launi i Anglisë që la Britanin e tijë, kombin e tijë për Jeruzalemin e të mos harrojm Kryqzatat sa miliona evropian kanë lënë jetën për Jeruzaleminin e tani që Jeruzalemni na serviret në pjatë të argjënd se duam!!!

BE s'është një nocion gjeografik por një organizim politik shtetror se po të ishte gjeografike Shqipëria jonë do ishte antare e sajë me kohë.

Në të kundërtën e Guineas F. është Grojlanda një territor nën kurorën Daneze që nuk aderoj për arsye të tjera.

Shikoni hartën e BE në Wikipedia apo në sitin zyrtarë të BE ku Guinea F është pjesë e BE.
    se pari - ajo qe thua ti eshte guaiana franceze... guinea nuk ndodhet fare ne amerike latine... lexoje pak me mire (ky nuk eshte nje lapsus, por nje mosinformim, pasi e ke quajtur keshtu disa here) ... guaiana eshte pjese e frances. mban flamurin francez. (ashtu si puerto riko nen sovranitetin e shba, ose aruba nen hollanden) ke dhjetra ishuj qe jane te perhapur neper bote qe jane mbetje te kolonive europiane dhe jane akoma pjese e ketij shteti. mbartin flamurin e ketij shteti.
    izraeli eshte nen sovranitetin e ndonje shteti europian? cili eshte flamuri zyrtar???

se dyti - izraeli nuk ka si te beje 27EU (siç e quan ti), sepse po te bente pjese edhe izraeli do te behenin 28...

se treti - a ke mundesi te komentosh pak shkrimin numer 91 per argjentinen???
    me shume se 90% e popullsise se ketij shteti kane gjysher apo stergjysher europiane
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    se pari - ajo qe thua ti eshte guaiana franceze... guinea nuk ndodhet fare ne amerike latine... lexoje pak me mire (ky nuk eshte nje lapsus, por nje mosinformim, pasi e ke quajtur keshtu disa here) ... guaiana eshte pjese e frances. mban flamurin francez. (ashtu si puerto riko nen sovranitetin e shba, ose aruba nen hollanden) ke dhjetra ishuj qe jane te perhapur neper bote qe jane mbetje te kolonive europiane dhe jane akoma pjese e ketij shteti. mbartin flamurin e ketij shteti.
    izraeli eshte nen sovranitetin e ndonje shteti europian? cili eshte flamuri zyrtar???

se dyti - izraeli nuk ka si te beje 27EU (siç e quan ti), sepse po te bente pjese edhe izraeli do te behenin 28...

se treti - a ke mundesi te komentosh pak shkrimin numer 91 per argjentinen???
    me shume se 90% e popullsise se ketij shteti kane gjysher apo stergjysher europiane
    Më falni për lapsusin e emrit por ajo që mbetet e rëndësishme është se nocioni gjeografi për të qënë antarë i BE bie andaj smund të kemi qasje negative për vendodhjen gjeografike të Izraelit.
    Kjo çështja Argjentinës është disi e pa kuptimt pasi vetë Argjentina nuk dëshiron të jetë pjesë e BE. Këtë gjë të paktën sa kam dëgjuar nuk e ka shprehur asnjëher znj. Kishiner (Presidentja).
    Për Argjentinasit e qënuar pjesë e BE do të ishte një kolonizim i dytë e Barrosos do ti ngajnte Kortezit.
    Çështja e të qënurit pjesë e unionit është në dëshirën e një kombi për ta vendosur. Helvetikët (Shtetasit e Zvicrës) janë shprehur me referendum që s'duan të jenë pjesë e BE ashtu si edhe për norvegjezët. Madje gjatë disa viteve janë bërë mbi 2 referdume për këtë çështje dhe të gjithë kanë marë një përgjigje negative.

Çështja e katragjyshëve nuk vlen fare sepse siç ju kam theskuar BE sështë laburator gjeneik....

Doja të dija mendimin tuaj për Izraelin pasi nuk e kuptoj qasjen tuaj?
    Jeni PËR apo KUNDËR Izraelit në BE?
    Unë e kam shrehur mendimin timë se jam PËR hebrejt e libanezët në BE.

Ju ftoj të lexoni këtë e kam publikuar para disa ditësh http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=121920

Edhe në të dojë Argjentina nuk bëhet antare pasi Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut vendos veton. Arysen e keni te linku i mësipërm.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Irvi : 17-02-2010 më 16:55 Arsyeja: Teknike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    [. E si mos të qusash evropian Jeruzaleminin ku çdo dinasti mbretërore evropiane pretendonte titullin araldik "Mbret i Jeruzalemnit" (shembull Viktor Emanueli III i Savojës, Mbret i Italisë kishte si titull araldik titullin "Mbret i Jeruzalemnit" e për të mos shkuar te Rikard Zemër Launi i Anglisë që la Britanin e tijë, kombin e tijë për Jeruzalemin e të mos harrojm Kryqzatat sa miliona evropian kanë lënë jetën për Jeruzaleminin e tani që Jeruzalemni na serviret në pjatë të argjënd se duam!!!

Si duket ky postim ka gabuar rubriken........barteni tek humori!
    P.S.Ore harroj punen e prallave te mbretrive ,keto jan histori , sot kan mbijetu vetem kater mbreter ata ne letrat e POKERIT!
    Sot në kontinetin tonë, Evropë ka këto shtete që gëzojn statusin e monarkis anatar ose jo të BE:

1. Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut, Madhëria e Sajë Elisabeta II Windsor
    2. Mbretëria e Spanjës, Madhëria e Tijë Huan Karlos I i Borbonve
    3. Mbretëria e Belgëve, Alberit i II i Sasonia-Koburgo-Gotha
    4. Mbretria e Vendeve të Ulta të Holandës, Madhëria e Sajë Beatriçe
    5. Dukata e Madhe e Luksemburgut, Lartësia e Tijë Mbretërore Enriku Burbon Parma i Luksemburgut
    6.Principata e Andorras, Krypeshkopi Spanjës dhe Nikola Sarkozy
    7. Principata e Monako, Lartësia e Tijë Alberto II Grimaldi
    8. Principata e Liktenshtejnit, Lartësia e Tijë Hans Adami
    9. Mbretëria e Suedisë, Karl Gustavi XVI
    10. Norvegjia, Aroldi V
    11. Mbretëria Daneze, Madhëria e Sajë Margareta e II
    12. Vatikani, Shejtëria e Tijë Benedikti XVI (Monarki apsolute)

Si për çudi këto MONARKI duke i bashkangjitur edhe Perandorinë Japoneze janë shtete ku njerzit kanë GDP më të madhe për kokë!!!
    Nuk është prrallë monarakia por republikat si kjo e jona ku Presidenti (Krytari i shtetit, bashkusi i kombit siç thotë Kushtetuta shqiptare) e trajtojn se ndonjë plaçk kur dunë vinë e kur dunë s'vinë e tallen me të nga mëngjesi deri në darkë.
    Nuk di që Toni Bler një nga politikanët më popullor në Angli në fund shekullin e XX të ketë trajtuar në atë mënyrë kurorën.

Kjo ska lidhje me temën por doja të ktheja një përgjigje sqaruse, të më falë moderatori.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Doja të dija mendimin tuaj për Izraelin pasi nuk e kuptoj qasjen tuaj?
    Jeni PËR apo KUNDËR Izraelit në BE?
    Unë e kam shrehur mendimin timë se jam PËR hebrejt e libanezët në BE.
    .
    nese do te dije diçka me shume rreth nenshtetesise izraeliane, te siguroj se do te ishe kunder edhe ti ashtu si une...

e di ti qe çdo njeri nga cilado ane e globit, qe konvertohet ne hebre merr pasaporten izraeliane?????

me futjen e izraelit ne europe, nje ugandez, nje kinez, apo nje peruvian qe vendos te behet hebre, merr pasaporte izraeliane, pra behet qytetare i bashkimit europian (kete gje po e bejne shume indianet)...
    si te duket ty si proces???
    te konvertohemi edhe ne shqiptaret ne hebrenj? keshtu hyjme ne BE me kollaj dhe nuk kemi nevoje qe shqiperia te plotesoje kushtet.......
    Vasudhaiva Kutumbakam

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    WtF

Bravo Berluscono o nish

Beri cberi ja mbylli gojen Berlusconi tetes Merkel.

Se Ckam nje pershtypje qe do hyka Truqia ne BE
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nese do te dije diçka me shume rreth nenshtetesise izraeliane, te siguroj se do te ishe kunder edhe ti ashtu si une...

e di ti qe çdo njeri nga cilado ane e globit, qe konvertohet ne hebre merr pasaporten izraeliane?????

me futjen e izraelit ne europe, nje ugandez, nje kinez, apo nje peruvian qe vendos te behet hebre, merr pasaporte izraeliane, pra behet qytetare i bashkimit europian (kete gje po e bejne shume indianet)...
    si te duket ty si proces???
    te konvertohemi edhe ne shqiptaret ne hebrenj? keshtu hyjme ne BE me kollaj dhe nuk kemi nevoje qe shqiperia te plotesoje kushtet.......
    Unë jam tërsisht kundër ligji të nënshtetsis hebre dhe jam dakort me Ju.
    E kisha dëgjuar edhe njëher këtë çështje por e dija se këtë gjë Izraeli e bënë se ka një diviet fetar. më duket se ka lidhje me fenë e tyre diçka e tillë në mos gabohem. Çdo njeri i cili i përket fesë Judaiste ose konvertohet në të bëhet në mënyrë automatike qytetar i shtetit të Izraelit

Çështjen e nënshtetsisi unë e kam të shejtë dhe për mua çdo komb duhet të vepronet në bazë të ligjit romak "ius sanguinis". Mandej kjo gjë është e gabuar por nuk do të mujt me besu se do të ndikone në aderimin e Izraelit në BE.

Mandej unë ju them se ne kemi rreth dhjetra mijra shqipatr që "shiten" për 400 Evro te greku do tja shohim edhe Shqipërisë se si do dalim bllof nga çështja e nënshtetsis së vetëdeklaruar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Irvi : 17-02-2010 më 19:16 Arsyeja: Për Shqipnin

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Konvertimi ne judaizem eshte i pamundur. Konvertimi eksiston vetem ne Amerike dhe nuk njihet nga shteti Izraelit.

Vete judenjte Rus te cilet njihen nga rusia si judenj por jo nga Izraeli kane kete problem pasi shumica e tyre kane Babane jude por jo mamane.

Ne Judaizem feja trashegohet ama nga mamaja ndaj dhe judenjte Rus ju sulen gjermanise dhe jo Izraelit.

ps: Mjafton te jesh Jude i cfare do lloji dhe mund te marresh shume lehte pashaporten Gjermane. Shume here me thjeshte se ate Izraelite.

pps: Me falni per gabimin drejtshkrimor lart. Tek Turqia u dashka pasur kujdes se dilka persprapthi
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    WtF

Bravo Berluscono o nish

Beri cberi ja mbylli gojen Berlusconi tetes Merkel.

Se Ckam nje pershtypje qe do hyka Truqia ne BE

Cfare njishi eshte berluskoni mer pall a nuk e pe se cfare tha per femrat shqiptare.Fajin e ka Sala jone qe si futi nje statuje surratit e tia thynte nofllen tjeter.Popull derdimenash jemi,
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga JestersWorld Lexo Postimin
    Konvertimi ne judaizem eshte i pamundur. Konvertimi eksiston vetem ne Amerike dhe nuk njihet nga shteti Izraelit.

Vete judenjte Rus te cilet njihen nga rusia si judenj por jo nga Izraeli kane kete problem pasi shumica e tyre kane Babane jude por jo mamane.

Ne Judaizem feja trashegohet ama nga mamaja ndaj dhe judenjte Rus ju sulen gjermanise dhe jo Izraelit.
    jo jo dhe perseri jo. informohu me mire te lutem. shko ne nje sinagoge dhe thuaji nje rabini qe dua te konuertohem. mireseerdhe do te te thoje. e kam bere une ne gjermani. shko ne sinagoge dhe ke plot broshura qe te informojne per konvertimin ne hebraizem. ke edhe dhjetra site per kete gje. shikoje vete! gad lerner eshte nje gazetar italian çifut te cilin e simpatizoj shume. madje shkruaj edhe tek blogu i tij. ai eshte i martuar me nje joçifute dhe femijet e tij jane teresisht çifute. lapo elkan qe eshte pjestare i families agnelli ka pas deklaruar qe do konvertohet ne judaizem. e bija e nje ish kancelari gjerman, nuk e kujtoj kush, ka pas dashur te konvertohet dhe nuk eshte pranuar nga rabini. per tu konvertuar duhet te ndiqen disa procedura, pastaj eshte rabini ai qe te pranon apo jo.
    ajo qe thua ti qe duhet te keshe nenen çifute per te qene i tille eshte nje mosinformim i pergjithshem. edhe une e ti mund te behemi çifute nese duam.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Unë jam tërsisht kundër ligji të nënshtetsis hebre dhe jam dakort me Ju.
    E kisha dëgjuar edhe njëher këtë çështje por e dija se këtë gjë Izraeli e bënë se ka një diviet fetar. më duket se ka lidhje me fenë e tyre diçka e tillë në mos gabohem. Çdo njeri i cili i përket fesë Judaiste ose konvertohet në të bëhet në mënyrë automatike qytetar i shtetit të Izraelit
    normal qe je kunder... izraeli eshte nje shtet qe NUK KA POPULL. ka vetem nje fe. POPULLI IZRAELIAN NUK EKZISTON. dhe kete nuk po e them une. e kane thene eksperte te kesaj fushe... pse te jeshe çifut do te thote qe je izraelian? te jeshe katolik nuk do te thote qe je italian. te jeshe musliman nuk do te thote qe je saudit. te jeshe hinduist nuk do te thote qe je indian.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •