Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman
Nje nga bankat me te medha te Gjermanise e kane cifutet.
Pra ne kete rastin e krizes ekonomike qe po kalon bota mbare, ku u rrezikua te perseritej edhe nje here renia e burses si ne 1924', kjo gje u menjanua vetem prej nderhyrjes se Kines, pasi ata mbajten fort dollarin duke blere vazhdimisht ( fjale te ekonomisteve ), pra i bie qe edhe Kinen ta "kontrolloje" Izraeli...
O njerez, per te fundit here, si mendoni ne lidhje me fjalet e kryeministrit italian Berluskoni, ku nuk jane vetem te tiat..., pasi eshte ne linje me politiken e Evropes..., ku qellimi i ketij bashkimi nuk konceptohet me si gjeografik dhe me pak akoma tregetar..., por ne nje te ardhme jo fort te larget, te kthehet ne nje Lidhje ose ne nje Pakt ose me gjere akoma, gjithmone aleate ne nje dite te zeze kunder rrezikut aziatik...! (Kine, Hindi), aleate me kontinentin Amerikan...
Si fillim per "stervitje" Evropa po provon muskujt me Iranin..., ndaj fton rreth vetes shtete qe e gjejne veten ne brendi te saj ne menyre natyrale...
Pastaj eshte shume e rendesishme per ne ( evropiane dhe shqiptare ), ç'fare tha Berlusconi; " Evropa mban parasysh rrenjet judeo-kristjane te kultures dhe mentalitetit ashtusi mban si rrenje te saj edhe ato greko-rromake te civilizimit..., pa keto qe tha Berlyska, nuk ka Evrope, nuk ka edhe mentalitet perendimor!
Nese jeni kunder, shprehni mendimet..., pa u shtyre si ne rrallat e qumeshtit![]()
Izraeli nuk hyn dot as ne NATO e as ne BE...eshte e logjikshme qe nuk do behet asnjehere!
Il Club Più Titolato Al Mondo
Unë jamë 17 vjeçë i lindur më 19 Qershor 1992 rreth orës 20:15 edhe 4 muaj bëjë 18 vjeçë kështu që besojë se kamë të drejtën e shprehjes të mendimit timë.
Unë nuk kërkoj të drejtë me kaprico them vetëm versionin timë për çdo temë dhe nga momenti kur u antarsova në këtë forum kamë respektuar çdo rregull. Kapriço ska të bëjë fare.
Citoj nga Ju "Po keshtu edhe ne disa tema"
Për çfarë temash e keni fjalën?
Nuk di që në Durrës të ketë pasur ndonjëherë kampion ping pongu, Durrësi imë shquhet për sporte si noti për djemt e volejbolli për vajzat, ka edhe shahist por ping pong s'kam dëgjuar ndonjëher e kur ta thotë nji durrska safi si unë ska dhe ska. Me aq sa pashë në Google searche ishte Elabsani.
Tani kam një dyshim mos vallë e thua në mënyrë metaforike këtë...
Ç'farë donë të thaush në të vërtet?
Kalojm në temë Azerbaxhani ju thashë që çështja mbetet për tu sqaruar unë tregova argumente bëni dhe ju të njëjtën gjë...
Mbretëria e Marokut në vitet 80 filloi proçesin e aderimit në BE atë që bënë sot Shqipëria jonë por Komisioni Evropian i ndaloi vendit përparimin e antarsimit pasi kishte disa aryse parimore një pjesë e shtetve evropiane me bazë gjeografike. Atëherë BE para rrëzimit të murit të Berlinit kishte dëshirë ta fuste Marokun në BE pasi ky vend do të ndikonte në rrëzimin e BRSS dhe kampit linor pasi forcave perëndimore i bashkoheshin ato që quheshin atëherë "vendet e paangazhuara".
Pra qëllim strategjik i BE, prçedenti është...që vende jo kontinetale evropiane të përkrahen nga BE për aderim.
Doja të dija mendimin Tuaj për Turqinë?
Si e shikoni këtë vend evropian apo aziatik?
Armenia vëlla mbetet çështje në vete është një histori e tërë faktesh që lidhin këtë kombë me Evropën.
A e dini ju se armenishtja dhe ilirishtja (shqipja) janë rrënjët e pemës gjuhësore indo-evropiane?
..............................................
Siria eshte ne gjendje lufte me Izraelin, pra zyrtarisht eshte ne lufte. Hyrja ne NATO e Izraelit eshte ne te keqen e ketij shteti, pasi qe NATO-ja do ta detyronte Izraelin qe te permbushte shume kerkesa te islamikeve ne ate rajon, per 'hir te paqes' (sic thone keta), ndersa per Izraelin cdo terheqje vetem do ta fuste ne probleme, hiq mos shkoni me larg se Gaza e sa probleme po i shkakton Hamasi me taktiken 'hit and run', dhe ate ne mes te civileve. NATO-ja nuk don probleme me arabo-islamiket pasi deshirojne marredhenie te mira me ta, keta mundohen te jene sa me neutral. Mos te harrojme se Ahmedinexhadi ka kercenu me zhdukje Izraelin, paramendojeni se si do te reagonte NATO-ja nese nje shtet anetar do te kercenohej me lufte dhe zhdukje totale nga harta. Kurre nuk di ne histori se nje shtet ka kercenu nje shtet anetar te NATO-s me zhdukje nga harta. Nuk eshte e palogjikshme, nese Izraeli synon te anetaresohet, besoj se BE-ja do te hapte negociatat per anetaresim.
Degjo Irvi, une po te pres edhe per nja kater muaj dhe pastaj ndoshta mund edhe te te kushtoj ndonje minut ty.
Faleminderit gjithsesi qe me drejtohesh me "ju", me duket vetja shume me i vjeter nga ç'jam...
Per Turqine deshe te dish..., kam pas hapur nje teme pikerisht per kete;
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=102130
Nese shkaktar per konfuzionin qe ben eshte mosha..., s'ka gajle, ketu je midis patriotesh dhe mundesia per te mesuar eshte shume e madhe..., nga te gjithe.
Por nese e jotja eshte nje ironi, shiko se je duke qeshur vetem ti, nuk eshte bukur te besh shaka me veten, te pakten te argetohemi te gjithe se bashku
Nje durrsak safi si ti, do lahej me deshire tek guret, matan Dajlanit..., por te pakten duhet ta dinte qe Durresi ishte kampioni i shume sporteve ( shah, peshengritje, qitje, gjimnastike, not, basketboll,etj )nder te tjera edhe ping-pong!
Per temen; Evropa do te perhapet ne menyre strategjike dhe pa u permbajtur hartes qe kemi prezent ne mendjen tone, eshte kusht i detyrueshem per te mbijetuar, ndryshe nuk ballancon peshen me superfuqite e Lindjes..., por qe ky proçes tashme eshte ne fazen fillestare, ku une mendoj perfundimi do te jete me hyrjen e Rusise ne kete Bashkim (pa e ditur si do te quhet )...., ku rasti ne fjale, pra Izraeli eshte nje matje pulsi per pjesetaret e BE-se, ku sot per sot jane te detyruar ti japin me shume rendesi çeshtjes financjare, por shpejt do te kthehet ne rend te dites..., at'here une, ti dhe ndonje tjeter midis nesh, do te themi; Qe neve kete gje e kishim nuhatur me kohe...
Mos i merni si personale zoti. Moderator. Unë spo bëjë ironi për asgjë. Ju mund të jeni më i vjetër se unë por kjo sdo të thotë të më ndalohet e drejat për të shkruajtur për temën. Unë fatkeqsisht shikoj se qasja e shumë "patriotve" (në thojza) është anti semite dhe raciste ndaj popullit hebre.
Nëse mendoni vërtet ato që shkruani po më bëni të dyshoj për njohuritë tuaj.
E si mundet që një shtet oligarkësh të futet në BE, qesharake.
Rusia e Putinit në Bashkimin Evropian... çfarë ishte kjo një gabim trashanik nga ana Juaj. Ju drejtohem me "Ju" për faktin se jeni më i moshuar se unë dhe për "rrespektin" e madhë që kamë për JU.
Ndryshuar për herë të fundit nga Irvi : 05-02-2010 më 12:00 Arsyeja: teknik
Evropa e ka dasht Jerusalemin me se shumti se cilido shtet tjeter (kan dhon gjak per at vend) nodshta ende e duan,une jam pro Izraelit ne Be pa marre parasysh harta pasi qe edhe Turqia si shtet aziarik po tenton me hy pse jo edhe Izraeli i plotson te gjitha kushtet ekonomi,sport,kulture...etj
Krijoni Kontakt