Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga Shpirt Njeriu Lexo Postimin
    Një kompani transportuese nga Londra u detyrua t’u kërkoj falje udhëtarëve të autobusit, shoferi i të cilit ndaloi në mes të qytetit për tu falur.
    Ngjarja e pazakontë ndodhi në fillim të këtij muaji në kryeqytetin britanik. Shoferi, një mysliman i devotshëm, parkoi autobusin dhe më pas afër trotuarit shtriu një sixhade të vogël në drejtim të Qabes dhe filloi të falet.
    Drejtuesit e kompanisë së udhëtimeve menjëherë nxjerrën një deklaratë për media në të cilën i kërkuan falje udhëtarëve të autobusit. Zyrtarët e kompanisë po ashtu thanë se respektojnë të gjitha besimet fetare, por kërkuan nga të punësuarit që të mos falen gjatë orarit të punës.
    Një udhëtare e cila ishte pjesëmarrëse në këtë ngjarje të pazakontë, tha se shoferi me t’i kryer lutjet u kthye në autobus dhe vazhdoi vozitjen pa dhënë kurrfarë sqarimi dhe pa kërkuar falje, njoftuan mediat britanike
    Kjo eshte vertet qesharake.
    Si mund te quhet normale ky veprim kur falja e tij ka qene shkak e vajtjes me vones ne destinacion e gjithe atyre njerzve te profesioneve te ndryshme.Aty mund te ket patur mjek ,mesues,police e ku di une.Nje njeri i tille s'duhet te aplikoj per ate pune ose me mire ata s'duhet te marin ne pune njeres te tille.S'eshte normale.do te falet ok ,po jo te pengoj te tjeret.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Te kishte ndodh ne USA do e kishin akuzuar per terrorizem .

Perfundimisht ky tipi ka ngaterruar profesion , do kishte qene me mire si shperndares picash me mish hallall :P

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Gjysme te keqes. Ky te pakten paska ndalur per tu falur, se keta shoferat e unazes tone ndonjehere ndalojne ne ndonje lokal buze rruges, i fusin ndonje teke me ndonje meze para dhe ne fund pasi hipin ne autobuz, te cajne by.then duke te treguar edhe cilesin e dobet te rakis se lokaleve! Dhe gjate gjithe kesaj kohe ti qe mundohesh mos ti rrish shume prane kur te flet, se te germon era alkol e cigare.

Disclaimer : Kjo histori eshte disi e trilluar. E kam fjale per kete historin time.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Mua me pelqeu veprimi i tij per shume arsye: Dashuria ndaj Zotit mbi cdo gje, guximi i tij, moskompleksiteti i te qenit ndryshe nga te tjeret, shfaqja hapur e asaj cfare ndien ne zemer.

Kurse vetem nje keshille do ja beja, qe here te tjera t'u jape nje sqarim udhetareve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 12-02-2010 më 16:20

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Mua me pelqeu veprimi i tij per shume arsye: Dashuria ndaj Zotit mbi cdo gje, guximi i tij, moskompleksiteti i te qenit ndryshe nga te tjeret, shfaqja hapur e asaj cfare ndien ne zemer.

Kurse vetem nje keshille do ja beja, qe here te tjera t'u jape nje sqarim udhetareve.
    Dashuria ndaj Zotit nuk shprehet me injorance.
    Leshime ne fe ka , e pikerisht ky shoferi duhet ta kishte perdor ate leshim.

Te pelqeka ty veprimi i ketij!!!

Posi jo moj , veprim i bukur eshte ne nje shtet jo-mysliman.
    E pastaj ankohen njerez te tille pse i urren perendimi.

Koncepti shkak & efekti , nuk kuptohet mire nga beduinat e tille.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Dashuria ndaj Zotit nuk shprehet me injorance.
    Leshime ne fe ka , e pikerisht ky shoferi duhet ta kishte perdor ate leshim.

Te pelqeka ty veprimi i ketij!!!

Posi jo moj , veprim i bukur eshte ne nje shtet jo-mysliman.
    E pastaj ankohen njerez te tille pse i urren perendimi.

Koncepti shkak & efekti , nuk kuptohet mire nga beduinat e tille.
    Kujdes kur gjykon nje veprim.
    Nese ti e quan injorance namazin ne kohen e tij, une nuk e quaj (ndoshta pse jam beduine, flm qe ma rikujtove)

Bashkimi i namazeve eshte ne udhetim, e jo per pune, sepse ky ndoshta tere jeten e tij do punoje aty, e si thua namazet t'i bej cdo here bashke?

Ky sigurisht ka kohe te lire kur fale namazin, por ja qe nje here i ka rastisur qe ta bej ne kete menyre, nuk u bo kijameti.
    Pervec qe eshte dashur nje sqarim t'ua jape udhetareve, asgje te keqe s'ka bere, perkundrazi ka vepruar mire, sepse namazi nuk lihet per para.

Islami nuk urrehet per kete, por urrehet pse eshte ISLAM.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Kujdes kur gjykon nje veprim.
    Nese ti e quan injorance namazin ne kohen e tij, une nuk e quaj (ndoshta pse jam beduine, flm qe ma rikujtove)

Bashkimi i namazeve eshte ne udhetim, e jo per pune, sepse ky ndoshta tere jeten e tij do punoje aty, e si thua namazet t'i bej cdo here bashke?

Ky sigurisht ka kohe te lire kur fale namazin, por ja qe nje here i ka rastisur qe ta bej ne kete menyre, nuk u bo kijameti.
    Pervec qe eshte dashur nje sqarim t'ua jape udhetareve, asgje te keqe s'ka bere, perkundrazi ka vepruar mire, sepse namazi nuk lihet per para.

Islami nuk urrehet per kete, por urrehet pse eshte ISLAM.
    Gjykoj qe cke me te , se jetoj une ne kete shtet e i shoh une frutet qe lene keta njerez , e jo ti nepermjet lajmeve qe gjen nepermjet internetit.

Bashkimi i namazeve behet edhe nqs sje ne udhetim , bile pa arsye fare.
    Kete gje e ka praktikuar profeti edhe pse shume rralle .
    Si i behet hallit me nje kirurg qe eshte ne salle te operacionit apo nje ruajtes kufiri?
    A nuk i bashkojne namazet ata kur jane ne orare gadishmerie?

Nqs nje pune e ben ate te pamundur te ushtroje fene e tij , duke pare qe jeton ne shtet te huaj JO-MYSLIMAN , atehere ajo pune nuk ka hajer.
    Nuk i nevojitet askujt nje pune qe ta veshtireson ty praktikimin e fese.

Le te supozojme per pak momente.
    Ai shoferi ka mare nje paralajmerim nga menaxheri per te mos e bere kete gje prape ne orar pune. Tani a ka per ta bere me kete gje ai?
    Nqs e ben atehere e ka thyer ne bese menaxherin , e nqs se ben atehere u dashka fjala e menaxherit jo-mysliman per te ndryshuar ai qendrim ne praktikimin e fese.

E kupton ku calon ceshtja tani?

Skllavi smund te hiqet superior me lirine e tepert qe i jepet.

Ti mund ta kundershtosh kete si fakt , por po ta mendosh thelle , ne jemi te tille momentalisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Tre a kater minuta aaa ,sigurisht i paska respektu udhtaret se i ka falur te shkurtuar ne gjysm namazin, Ka pergjysmu reqatet..Nji gje qe e besoi se ata qe kishin durim ne pritje kan sevape sa nji vler e namazit e ndoshta edhe me shum Allahu mund te shperble pa hesap (pa llogari matematikore).Sa me shum merren me islamin njerzia,aq me shum forcohet feja islame.
    Ai qe paska respektu kohen e namazit qenka musliman ne rregull.Allahu xh h e shperbleft.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Tre a kater minuta aaa ,sigurisht i paska respektu udhtaret se i ka falur te shkurtuar ne gjysm namazin, Ka pergjysmu reqatet..Nji gje qe e besoi se ata qe kishin durim ne pritje kan sevape sa nji vler e namazit e ndoshta edhe me shum Allahu mund te shperble pa hesap (pa llogari matematikore).Sa me shum merren me islamin njerzia,aq me shum forcohet feja islame.
    Ai qe paska respektu kohen e namazit qenka musliman ne rregull.Allahu xh h e shperbleft.
    Ore ju beni vet a si?
    I paska respektuar thote duke i shkurtuar rekatet!!!
    Po pse ore , dine gje udhetaret qe se kane haberin fare te namazit se kur shkurtohet a kur nuk shkurtohet nje namaz?

Ja paska bere respektin me zemer sipas teje ....sepse ishte dembel t'ja thoshte me goje ....lol

Behuni mor pak te arsyetushem , se nuk rrotullohet bota vetem rreth myslimaneve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Gjykoj qe cke me te , se jetoj une ne kete shtet e i shoh une frutet qe lene keta njerez , e jo ti nepermjet lajmeve qe gjen nepermjet internetit.

Bashkimi i namazeve behet edhe nqs sje ne udhetim , bile pa arsye fare.
    Kete gje e ka praktikuar profeti edhe pse shume rralle .
    Si i behet hallit me nje kirurg qe eshte ne salle te operacionit apo nje ruajtes kufiri?
    A nuk i bashkojne namazet ata kur jane ne orare gadishmerie?

Nqs nje pune e ben ate te pamundur te ushtroje fene e tij , duke pare qe jeton ne shtet te huaj JO-MYSLIMAN , atehere ajo pune nuk ka hajer.
    Nuk i nevojitet askujt nje pune qe ta veshtireson ty praktikimin e fese.

Le te supozojme per pak momente.
    Ai shoferi ka mare nje paralajmerim nga menaxheri per te mos e bere kete gje prape ne orar pune. Tani a ka per ta bere me kete gje ai?
    Nqs e ben atehere e ka thyer ne bese menaxherin , e nqs se ben atehere u dashka fjala e menaxherit jo-mysliman per te ndryshuar ai qendrim ne praktikimin e fese.

E kupton ku calon ceshtja tani?

Skllavi smund te hiqet superior me lirine e tepert qe i jepet.

Ti mund ta kundershtosh kete si fakt , por po ta mendosh thelle , ne jemi te tille momentalisht.
    Vazhdoj t'i mbes besnike qendrimit se namazi eshte me me rendesi se sa 3 min vonese.
    Muxhahidat ne frontin e pare te luftes e falin namazin, e ky ta le per kurgjo hic.

Ti mendo si te duash.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •