Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 130
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Kush po te pengon ty qe te mos besosh ne Zot?
    Ligjet apo vlerat e Zotit tend me "pengojne".

Kush po te pengon ty qe te ngresh se bashku me ata qe nuk besojne si ty nje xhami apo nje kishe per jo-besimtaret? Mblidhini leket dhe ngrijini godinat e mosbesimtareve.

Apo do qe t'i ndertoje shteti me parate e taksapaguesve shqiptare? Te gjitha kishat e xhamite e Shqiperise jane ngritur me parate e mbledhura nga vete besimtaret. Shteti i ka shkaterruar e nuk i ka ndihmuar ndonjehere.

Albo
    Eshte e qarte qe shteti nuk i nderton shtepite e feve. Por keto nuk i kerkoj une. Kerkoj pergjigje konkrete ne pyetjen konkrete. Po, jo. Te barazoje shteti organizatat e jobesimtareve me organizatat e fetareve? Te u lejoje te pareve te njejtat te drejta si ketyre te fundit? Po, jo. Si dhe Perse?

Ja shembulli edhe me konkret. Une jam multimiliarder dhe kam deshire te hap nja "xhami te kafireve" ne Tirane. I ofroj te gjitha investimet e nevojitura financiare. Paguaj edhe profesore ateiste dhe jobesimtare tjere, me te cilet permanent i luftoj agresivisht besimtaret, Zotin, fete dhe klerin. Publikoj gazeta e artikuj talles me Allahun dhe Hyjin, Krishtin dhe Muhamendin. Publikoj libra te tilla. Shfaq emisione te tilla ne TV.

E pranojne kete gje ju besimtaret? E pranon kanoni i vlerave te Zotit tuaj kete gje? Kete liri te jobesimtareve. Po, Jo. Shkurt.

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Publikoj gazeta e artikuj talles me Muhamendin...

E pranojne kete gje ju besimtaret?
    Kur eshte hera e fundit qe eshte pranuar kjo se nuk arrij dot ta kujtoj. Perkundrazi kujtoj qe u tund cereku i botes nga ulerimat dhe thirrjet per ofendim. Pati dhe djegie e ndonje veprim te dhunshem tek tuk

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    E pra gjithkush reagon sipas besimit qe ka. Nese ateistet nuk reagojne kjo eshte ceshtje e tyre. Nese ti do te ngresh nja tempull antibesim ti mund ta ngresh ate. Sigurisht ke te drejte deri diku,sidomos ne rastin e karikaturave te muhametit, por le te mos harrojme se shume gjera arrihen duke ngritur zerin . Edhe disa te drejta arrihen duke ngritur zerin. Ne kete rast mendimi i qyteteruar u terhoq nga presioni i njerezve...por kjo eshte ceshtje tjeter. Pra nuk i rezistuan dot presionit. Nese do te rritej rezistenca nga ana tjeter, sigurisht ceshtja nuk do te mbyllej duke denuar nje karikaturist.
    Dhe ne rastin e Krishterimit nuk ndodhi e njejta gje.p.sh. romani Kodi i Da Vincit nuk u anatemua ne te njejten menyre, por pati kundershtimet e nevojshme prej komuniteteve fetare. Dhe nuk u diskutua gje per te hedhur ne gjyq Den Braunin, sic po ndodh ne disa raste ne Holande me nje film antiislam.
    Fatkeqesisht ketu nuk zbatohet e "drejta" si e tille por e drejta e atij qe uleret dhe kercet dhembet. Pra e perseris qe e drejta edhe fitohet, bile edhe kur ajo nuk eshte e tille, d.mth. po nuk qau femija as nena s`i jep per te pire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 08-02-2010 mė 12:53
    Duaje te afermin tend si veten

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Mendoj se mund te dehsmoj se fetaret jane kunder lirive themelore. Ja nje shembull:

Kushtetuta Shqiptare nuk garanton vetem lirine per te patur, per te praktikuar dhe deklaruar fene, por edhe lirine per te mos patur, per te mos praktikuar dhe per te deklaruar mosbesimin fetar.

Nisur nga kjo, pason pyetja: Duhet te u sigurohen jobesimtareve te gjitha mundesite qe u krijohen fetareve per te realizuar lirine e tyre te lartpermendur?

P.sh. duhet te kene jobesimtaret "xhami" e "kisha" te tyre? Pra aso shtepi, te cilat kane per qellim te mesojne sa gabim jane fete, sa gabim eshte besimi, sa te demshem jane besimtaret, sa qesharak e kane bere fete Zotin. Shtepi, te cilat permbajne ikona, fotografi e literature, te cilat tallen me Allahun, Hyjin dhe Buden. Me nje fjale: Shtepi te cilat ju ofrojne jobesimtareve te gjitha mundesite si fetaret qe kane.

Si mendoni? Po, jo? Perse Po, perse Jo?
    *
    Me kushtetute , jobesimtaret kane te njejtat te drejta me besimtaret, apo ne anetaret e cilado partie...
    Problemi qendron ne cilesite organizative, te cilat fatkeqesisht mungojne tek ateistat......ne fund te fundit, ateistat jane ata qe nuk duan zgjedhe, dhe paradoksi qendron pikerisht ketu.
    Nese ateistat do te organizoheshin ne nje parti dhe do te ngrenin objekte kulti si puna e besimtareve, nuk du te ishin me ateista....por "besimtare" te "mosegzistences" se zotit, po aq sa ata te tjeret jane besimtare te "egzistences" se tij.
    Pastaj , ti harron se edhe ateisti, ka shpirt......e padyshim, jam njemendje me ty kur thua se, edhe nese egziston Zoti, ai nuk eshte aspak ai qe na paraqesin "besimtaret", por diēka, pjese e se ciles jemi edhe ne.....
    Pastaj, a ka kuptim te tallesh me dike(Allah, Hyj) qe sipas ateistave nuk egziston????.......

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anėtarėsuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    fete kane nje organizim te caktuar. kane ritet dhe zakonet e tyre dhe per kete kane nevoje per objekte kulti. besojne ne te njejten gje...

floktoret jane vende ku njerezit shkojne per te prere floket. pra ka nje qellim. njerezit shkojne per te bere diēka te perbashket.

ti po kerkon nje vend per te mos prere floket.
    nje vend per tu tallur me floktoret.

eshte vertete i nevojshem???

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anėtarėsuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin

Nese ateistat do te organizoheshin ne nje parti dhe do te ngrenin objekte kulti si puna e besimtareve, nuk du te ishin me ateista....por "besimtare" te "mosegzistences" se zotit, po aq sa ata te tjeret jane besimtare te "egzistences" se tij.
    shume e drejte.
    pikerisht keshtu mendoj edhe une...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Publikoj gazeta e artikuj talles me Allahun dhe Hyjin, Krishtin dhe Muhamendin. Publikoj libra te tilla. Shfaq emisione te tilla ne TV.

E pranojne kete gje ju besimtaret? E pranon kanoni i vlerave te Zotit tuaj kete gje? Kete liri te jobesimtareve. Po, Jo. Shkurt.
    Pershendetje chino, mire se vjen perseri.

Nuk e pranojme por une i respektoj edhe keta njerez, sepse keta bazohen tek paragjykimet e tyre, e di qe skane asgje reale dhe nuk ia kane idene per cfare flasin. P.sh. babai im (thote se) eshte 'mysliman' sekularist (nuk deshiron te kete asgje me islamin, konsumon alkool per festa dhe per naj mbremje qe organizohet, pra shkolle komuniste ka kryer, atehere ishte sistemi Jugosllav e komunist). Por gjithashtu eshte edhe kunder besimit krishter, dhe thote se Jezusi kurre s'ka qene Zot, madje edhe mua me ka kritiku shume kur kam fol me te per besimin ne Zot dhe me ka thene se eshte humbje kohe qe te mirresh me 'fe', megjithese eshte me liberal (i respekton figurat krishtere shqiptare si dhe humanistet krishtere) pasi edhe une di si te debatoj me te. Mua s'me pengon asgje kjo, nese ai ka zgjedh rrugen e tij. Pasi jam i pavarur ekonomikisht nga familja ime (pra une i dergoj para ne KS), as ai s'me pengon direkt.

Ndersa ne Televizion, ka shume emisione qe nxisin mosbesimin per besimin krishter, ka emisione qe nxisin armiqesi ndaj krishtereve duke i emertu si 'fundamentaliste' (per islamin pak me pak, pasi pasojne 'fatwat'). Liberalet ne % me te madhe e urrejne besimin krishter, duke u bazu ne persona si Pat Robertson dhe mendojne se keta perfaqesojne besimin krishter.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Kur eshte hera e fundit qe eshte pranuar kjo se nuk arrij dot ta kujtoj. Perkundrazi kujtoj qe u tund cereku i botes nga ulerimat dhe thirrjet per ofendim. Pati dhe djegie e ndonje veprim te dhunshem tek tuk
    S'eshte pranuar kurre. Ky shembulli i karikaturave e deshmon kete gje mire. Te njejten gje e ka bere Krishterimi ne te kaluaren para se te gjunjezohet sic eshte gjunjezuar sot.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    E pra gjithkush reagon sipas besimit qe ka. Nese ateistet nuk reagojne kjo eshte ceshtje e tyre. Nese ti do te ngresh nja tempull antibesim ti mund ta ngresh ate.
    Kam te drejte? Vjen tek ky perfundim sipas vlerave tua personale apo sipas vlerave te cilat t'i meson "Zoti" yt? Kjo eshte pjesa "Perse?" e pyetjes se temes.

Sigurisht ke te drejte deri diku,sidomos ne rastin e karikaturave te muhametit, por le te mos harrojme se shume gjera arrihen duke ngritur zerin . Edhe disa te drejta arrihen duke ngritur zerin. Ne kete rast mendimi i qyteteruar u terhoq nga presioni i njerezve...por kjo eshte ceshtje tjeter. Pra nuk i rezistuan dot presionit. Nese do te rritej rezistenca nga ana tjeter, sigurisht ceshtja nuk do te mbyllej duke denuar nje karikaturist.
    Dhe ne rastin e Krishterimit nuk ndodhi e njejta gje.p.sh. romani Kodi i Da Vincit nuk u anatemua ne te njejten menyre, por pati kundershtimet e nevojshme prej komuniteteve fetare. Dhe nuk u diskutua gje per te hedhur ne gjyq Den Braunin, sic po ndodh ne disa raste ne Holande me nje film antiislam.
    Fatkeqesisht ketu nuk zbatohet e "drejta" si e tille por e drejta e atij qe uleret dhe kercet dhembet. Pra e perseris qe e drejta edhe fitohet, bile edhe kur ajo nuk eshte e tille, d.mth. po nuk qau femija as nena s`i jep per te pire.
    Pikerisht. Disa gjera arriten vetem duke ngritur zerin.

Eshte e vertete qe Krishterimi nuk reagon ndaj personave si Dan Brown (veprave te tyre religjionrefuzuese) sic reagon Islami. Krishterimi eshte domestikuar sot. Nuk eshte bisha qe ishte ne te kaluaren. Ajo qe shkaterronte kultura popujsh e Kontinentesh me shpate, me djegie, me masakrim. Si per shembull shkaterrimin e klultures se Majave ne Ameriken e Mesme nga ana e klerikeve spanjolle. Keshtu qe e pranoj dallimin shume te madh ne mes te Krishterimit dhe Islamit. Por jo pa e permendur edhe "ndihmen" e madhe qe japen ata, te cileve s'u rruhej per Krishterimin fare, ne krijim te ketij dallimi pozitiv.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Me kushtetute , jobesimtaret kane te njejtat te drejta me besimtaret, apo ne anetaret e cilado partie...
    Problemi qendron ne cilesite organizative, te cilat fatkeqesisht mungojne tek ateistat......ne fund te fundit, ateistat jane ata qe nuk duan zgjedhe, dhe paradoksi qendron pikerisht ketu.
    Pastaj , ti harron se edhe ateisti, ka shpirt......e padyshim, jam njemendje me ty kur thua se, edhe nese egziston Zoti, ai nuk eshte aspak ai qe na paraqesin "besimtaret", por diēka, pjese e se ciles jemi edhe ne.....
    Pastaj, a ka kuptim te tallesh me dike(Allah, Hyj) qe sipas ateistave nuk egziston????.......
    Problemi qendron edhe tek mosha e re qe ka ky rregullim shoqeror qe kemi sot. Njerezit nuk i njohin te drejtat dhe lirite e tyre. Ne vende tjera perendimore, aso me pervoje me te vjeter me vlerat qe na ofron sot Kushtetuta, feja luftohet ne menyre me te organizuar sesa qe behet tek ne. Ne shtetin ku une jetoj, feja eshte objekt permanent i thumbave kabaretike, fjalimeve publike, librave, emisioneve televizive fe-sulmuese. Edhe nese nuk ka objekte fetare te jobesimtareve, sulmet intelektuale ndaj fese jane omniprezent. Feja mbahet nen kontroll.

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •