Close
Faqja 49 prej 55 FillimFillim ... 394748495051 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 481 deri 490 prej 548
    Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    coptic!
    Pse nuk i pergjigjesh mesia4ever per c'ka te pyet?

pse kalon dege me dege?

Pergjigju se boll pyetje e bukur eshte

Apo pikerisht sepse misjoni juaj shekullor(satanik) eshte : Largimi i atyre qe jane duke kerkuar Perendine, dhe Rrugen e ngushte tek Jezus Krishti?
    Sepse ju e pranoni Ate,por aq sa e pranojne muslimanet!(por me te moderuar)
    Dhe me bere te qesh ne nje shkrim tjeter tendit, qe nuk guxoje te thoje te plote "ne presim ardhjen e Mbretit te Mreterve,dhe nuk vazhdoje : Jezus Krishtin!
    Gjithsesi po pres te degjoj komentin tend mbi c'ka te kerkoi mesia4ever me siper.
    Me duket se te intereson mendimi im me shume se Bibla. Prandaj, thjesht nuk ta jap ate "kenaqesi". Une thashe, shiko kontekstin dhe kupton, pergjigjen e ke aty. Ate e besoj dhe bejme mire t'i besojme asaj dhe jo keqinterpretimeve personale.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Me duket se te intereson mendimi im me shume se Bibla. Prandaj, thjesht nuk ta jap ate "kenaqesi". Une thashe, shiko kontekstin dhe kupton, pergjigjen e ke aty. Ate e besoj dhe bejme mire t'i besojme asaj dhe jo keqinterpretimeve personale.

coptic
    coptic

konteksi qe perpiqesh te shmangesh(ose nuk e kupton)nuk eshte i njejte sepse ti sjell :
    kushdo sheh Birin dhe beson ne te,do te kete jete te perjeteshme....

ndersa ajo qe te kerkohet ty, te shpjegosh eshte : po te mos hani mishin e Birit...po te mos pini gjakun e tij...nuk keni jeten e perjeteshme

kush ha mishin tim...pi gjakun tim ka jete te perjeteshme...

mishi im eshte me te vertete ushqim dhe gjaku im eshte me te vertet pije

Pra ketu pyetja eshte : -nese nuk ha mishin dhe nuk pi gjakun e Krishtit s'ka perjetesi?Por, me siper thuhej : qe kush sheh dhe beson ne te ka jete te perjeteshme?
    Si e komenton?
    Mos kemi ketu perseri Perendine, qe po risjell porosine qe i dha Adamit para renjes : hani PEMEN E JETES qe te keni JETE TE PERJETESHME?
    A mos e behet fjale, per kete fakt dhe pjese te Shkrimit Biblik?
    gjithsesi po pres
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 31-01-2010 më 14:23

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Tani meqe nuk arrine te kuptosh kontekstin, le ta shohim bashke per cfare e kam fjalen. Dhe se sa e thjeshte eshte.

Gjoni 6:55-57
    55 Sepse mishi im është me të vërtetë ushqim dhe gjaku im është me të vërtetë pije.
    56 Kush ha mishin tim dhe pi gjakun tim, mbetet në mua dhe unë në të.
    57 Sikurse Ati i gjallë më ka dërguar dhe unë jetoj për shkak të Atit, ashtu edhe ai që më ha mua do të jetojë edhe ai për shkakun tim.

Lexoje edhe nje herer. Nuk e kupton serish? Me njofto.
    coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Tani meqe nuk arrine te kuptosh kontekstin, le ta shohim bashke per cfare e kam fjalen. Dhe se sa e thjeshte eshte.

55 Sepse mishi im është me të vërtetë ushqim dhe gjaku im është me të vërtetë pije.
    57 Sikurse Ati i gjallë më ka dërguar dhe unë jetoj për shkak të Atit, ashtu edhe ai që më ha mua do të jetojë edhe ai për shkakun tim.

coptic
    As une nuk e kuptoj cfare do te thuash. Behu me i qarte. Jezusi sa ishte ne toke zgjodhi te jetonte si njeri dhe ishte ne varesi te plote te Atit dhe Ai u be shembull per ne, qe edhe ne te jemi ne varesi te plote te Krishtit. Pa Te, nuk ka Jete. Ai eshte Pema e Jetes.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593

coptic
    E kush e hengri Jezusin sipas jush?
    Une si kuptoj kete versete.
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Kam nja dy dite pushim dhe po relaksohem ne shtepi. Po te lene rehat te flesh keta humbamenot, qe ne oren 8:00 te mengjesit vijne dhe i bien deres. As te flesh rehat nuk te lene, po c'me duhen mua ato libra, revista apo ku di une qe sjellin keta. As te flesh rehat nuk te lene, jo mo te shkosh dhe te ndjekesh budallalleqet e ketyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219

coptic
    coptic! Po pra, por s'po e kuptoj.
    e para : une dua te ha Krishtin por pse?dhe une e besoj qe ketu nuk behet fjale per te fituar jeten e zakonshme, por jeten e perjeteshme! apo jo?(shpjegim sipas jush)
    E dyta : Perpiqu t'a zberthesh,dhe jo te perseritesh(Gjoni6;55-56). kete mesazh trondites te Krishtit!
    Nese ti troket ne porten e nje shtepie,per ti bere predikim, dhe dikush aty nga brenda te pyet :

-Si t'i shpjegojme, keto deklarime te Krishtit,ku thuhet : kush beson ne mua ka jete te perjeteshme. -ok, kete mesazh e kuptoj,edhe te tjere ofrojne mesazh te tille,dhe nga nje emer personi per t'a besuar si :Allah,Jehova,Smith,Mun,Buda.etj,etj.deri ketu s'kam asgje qe nuk e kuptoj.
    Por ketu, qenka dicka tjeter, e veshtire dhe rende , dhe qe kush mund ta kuptoje?(dhe vertet shume nga dishepujt e vet se kuptuan dot , dhe u larguan e nuk shkuan me me te) : Ketu thuhet :

"Une jam buka e jetes" -si ta kuptoj?
    "Sepse buka e Perendise eshte ai qe zbret nga qielli dhe i jep jete botes" -po kete :
    "Une jam buka e gjalle qe zbriti nga qielli"
    " nese nje ha nga kjo buke do te jetoje perjete"po kete?
    "Kush ha mishin tim dhe pi gjakun tim,ka jete te perjeteshme"
    "Sepse mishi im eshte me te vertet ushqim dhe gjaku im eshte me te vertete pije".
    "kush ha mishin tim, dhe pi gjakun tim,mbetet ne mua dhe une ne te".
    Pra si t'i kuptoj ?
    -Pra(Krishti) per te fituar Perjetesine dhe Mbreterine Qiellore po shpreh dhe ofron nje kusht,jo te thjeshte per t'u kuptuar dhe i pa ofruar nga dikush tjeter

Atehere na sqaro pak .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 06-02-2010 më 22:06

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    E kush e hengri Jezusin sipas jush?
    Une si kuptoj kete versete.
    Une e kuptoj keshtu i nderuari Mjekesia. Kuptim figurativ. Jezusi thote se njerezit kane nevoje per Te, sic kemi nevoje per buke qe te jetojme. Nese nuk hajme buke vdesim, nese nuk 'hajme' Jezusin vdesim. Pra nuk e perkrah pikepamjen katolike (ne interpretimin e tyre). Edhe protestantet besojne se interpretimi i Bibles ka kuptim direkt, megjithese kete varg e marrin figurativisht disa, ndersa disa si tradite kishtare dhe nuk hyjne me thelle. Por nuk do te thote qe nuk e respektoj ate pikepamje dhe katoliket ne pergjithesi por edhe protestante.

Ndersa ky 'deshmitari' i 'Kulles se Rojes' (organizates se rreme qe ka shti percarje ne mes krishtereve) ky ende s'paska ndegju per kete varg, po thote se cfare thote konteksti.

Varet se nga cili kendveshtrim e kupton, nese i thua nje personi jo-krishter 'se a deshiron te hash nga trupi i Jezusit dhe te pish nga gjaku i tij' (p.sh. nje myslimani, ateisti, etj.), ai do te qeshe me personin qe ia shtron pyetjen dhe do ta marre pyetjen e tij si jo-logjike, mund te thoshte 'ska pas nevoje qe te pritet Jezusi dhe te mirren mishi dhe gjaku i tij. Ndersa krishteret e kuptojne ndryshe...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kuptim figurativ. Jezusi thote se njerezit kane nevoje per Te, sic kemi nevoje per buke qe te jetojme. Nese nuk hajme buke vdesim, nese nuk 'hajme' Jezusin vdesim. Pra nuk e perkrah pikepamjen katolike (ne interpretimin e tyre). Edhe protestantet besojne se interpretimi i Bibles ka kuptim direkt, megjithese kete varg e marrin figurativisht disa, ndersa disa si tradite kishtare dhe nuk hyjne me thelle. Por nuk do te thote qe nuk e respektoj ate pikepamje dhe katoliket ne pergjithesi por edhe protestante.
    mesia4ever,

krishterimi nuk jetohet me mendime personale, por me shkrimin biblik dhe traditen 2000-vjecare te jetimit te tij nder te krishtere. Jezusi e ka thene fjale per fjale 'ky eshte trupi im, merrni e hani; ky eshte gjaku im, merrni e pini'. Kete e tha ne sy te dymbedhjete apostujve dhe askush nuk u cua ta kundershtonte, por u binden, edhe pse e shihnin njeriun e gjalle me trup dhe shpirt aty ne mesin e tyre. Pra, edhe njehere AI pohoi, nuk e tha me gjasme apo me kuptim figurativ.

Se cfare beson ti, eshte krejt ceshtje e jotja. Mirepo ben njehere e mire ta mbledhesh mendjen se cfare beson ti se eshte Krishterimi.

Sipas Ungjillit (tradita e shkruar) dhe tradites (tradita e pashkruar), i krishtere eshte ai qe beson ne Trinine e Shenjte, qe Jezu Krishti u zu per virtyt te Shpirtit Shenjt, u lind prej gjithmone-Virgjeres Mari, jetoi nder ne, pesoi nen Poncin Pilat, u kryqezua, u varros, u ngjall te treten dite, u ngjit ne te djathten e Atit dhe nga andej do te vije perseri me lavdi per te gjykuar te gjallet e te vdekurit dhe qe mbreteria e tij nuk do te kete asnjehere mbarim. Sakramentet qe Krishti i themeloi jane Pagezimi, Krezmimi, Rrefimi, Kungimi, Martesa, Kushtimi dhe Vajimi. Keto jane 7 sakramentet qe na bashkojne me Krishtin per ne jeten e amshuar.

T'u kisha lutur sinqerisht te shikosh se mos pernjimend ke nevoje qe t'i shqyrtosh ne shpirtin tend keto sakramente, qe te ndihmojne ta takosh Krishtin per cdo dite ne jeten tende.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    nga mesia4ever
    Ndersa ky 'deshmitari' i 'Kulles se Rojes' (organizates se rreme qe ka shti percarje ne mkrishtereve) ky ende s'paska ndegju per kete varg, po thote se cfare thote konteksti.

Varet se nga cili kendveshtrim e kupton, nese i thua nje personi jo-krishter 'se a deshiron te hash nga trupi i Jezusit dhe te pish nga gjaku i tij' (p.sh. nje myslimani, ateisti, etj.), ai do te qeshe me personin qe ia shtron pyetjen dhe do ta marre pyetjen e tij si jo-logjike, mund te thoshte 'ska pas nevoje qe te pritet Jezusi dhe te mirren mishi dhe gjaku i tij. Ndersa krishteret e kuptojne ndryshe...

Kjo eshte e vertete,vetem nese beson Krishtin e pranon.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 07-02-2010 më 20:54

Faqja 49 prej 55 FillimFillim ... 394748495051 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •