Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 52 prej 90 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 892
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Se e pashe si pytje retorike, ku ti ke gati pergjigjen, pyete kot.
    S'kam ndjekur lajmet e Evropes s'di cbehet, po flas per vendin tim, ajo me intereson. Nuk dua ta kthej si ne kohen e Turkut. He pra tja fillojme prap ketu???? Pse jo, te ishte kaq i mire Islami, kaq i dashur ndaj femres do te kishim ruajtur si fe edhe s'do ta hidhshim poshte. Por ja qe nuk e ruajtem. Interesante, une e quaj veten myslimane meqe s'kam njohur fe tjeter, por qe sot e ksaj dite "Shqiptarismi" eshte feja ime
    gjithe te mirat
    Po ju e hidhet poshtė Islami mirpo e hidhėt tek vetja juaj, ajo qė ėshtė mė e keqja synoni tė jau impononi dėshirat tuaja edhe tjerėve (nė kėtė rast femrave Muslimane), gjė kjo qė nė evropė spo ndodhė.

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Me qe ti po tenton te luash me fjalet e Zotit, une po e shtrij me tej dallaveren tende. Perse fytyren e mashkullit nuk e kosideron bukuri e turpshme?

Anglish mund te lexosh shume mire. Por leximi i asnjeres gjuhe te botes nuk te jep aftesi sinteze. Angli dhe Franca po debatojne nje menyre te re te panjohur jetese, te sjelle ne vendet e tyre nga emigracioni. Por me qene se pakicat kane te njejtat te drejta si edhe shumica vendese, atehere po testohet edhe kjoe drejte e re.
    Nė atė verset flitet pėr femren jo pėr mashkullin, mjaft mė me manipulime.

Epo tė drejtata e barabarta kėtė po e kerkoj edhe unė, lė ti lemė tė qetė tė gjithė tė vendosin se ē'farė duan tė veshin e jo duke u munduar tė ua ndalojmė veshjet e tyre (respektivisht shaminė nė kėtė rast).

shqipetar Maska e elza
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Ne nje skaje te dynjase
    Postime
    134
    Shamija dhe mbules, sot e demtojne popullin ton. Ne jemi nje popull ende duke u mekembur dhe konsoliduar nga luftrat dhe tragjedite e tjera, perse duhet te ngutemi kaq shum me futjen eshamive dhe gjerave te tjera fetare? Ne kem nevoje per shkolla temirefllta fabirika per prodhim dhe vende pune, kemi nevoje per ngritje dhe jo per imponime ne menyra te ndryshme , her duke perdorur friken e her dogmat fetare. Lereni popullin te qete ngadakle ngadale le ti zgjedhe vet rruget e veta , jo me imponime. Ky presion psikologjik qe po behet mbi popullin ton s'eshte aspak pozitive.
    Me nderime Elza
    E pakta qe mund te beje njeriu eshte te tregoi ndershmeri!

shqipetar Maska e elza
    Anėtarėsuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Ne nje skaje te dynjase
    Postime
    134
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Nė atė verset flitet pėr femren jo pėr mashkullin, mjaft mė me manipulime.

Epo tė drejtata e barabarta kėtė po e kerkoj edhe unė, lė ti lemė tė qetė tė gjithė tė vendosin se ē'farė duan tė veshin e jo duke u munduar tė ua ndalojmė veshjet e tyre (respektivisht shaminė nė kėtė rast).
    Ose duke u munduar tua imponojm ne menyra te ndryshme veshjet e tyre( respektivisht shamine ne kete raste)
    E pakta qe mund te beje njeriu eshte te tregoi ndershmeri!

gone
    Anėtarėsuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Tema u katandis,ēfar thot kurani

Gimēe, ta futim kuranin si lende mesimore ne shkolla publike mo,si thua ti

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga elza Lexo Postimin
    Ose duke u munduar tua imponojm ne menyra te ndryshme veshjet e tyre( respektivisht shamine ne kete raste)
    Absolutisht nuk ka imponim tė veshjeve e aq mė pak tė shamisė.
    Shamia nuk ėshtė e obligueshme pėr femren derisa ajo tė hyj nė moshė madhore (pubertet), keshtu qė kjo nuk pėrmban imponim sepse kur femra mbėrrin atė moshė ajo ėshtė nė gjendje tė zgjedhė vet, mirpo mos ne po ja imponojmė asaj ndalimin e veshjes sė saj (respektivisht shaminė nė kėtė rastė).

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Violanda Lexo Postimin
    Tema u katandis,ēfar thot kurani

Gimēe, ta futim kuranin si lende mesimore ne shkolla publike mo,si thua ti
    Ajo ėshtė tek Edukata Fetare, jo vetėm Kur'ani por edhe Bibla, Tora dhe tė gjitha librat tjera fetarė, ndėrsa ketu kėrkohet diē tjetėr

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

"Pyetje ime pėr ju ėshtė a jemi ne duke synuar integrim Evropian apo Evropa po synon integrimin e saj nė Ballkan?
    A jemi ne mė liberal apo Evropa qenka e prapambetur?"

Jemi duke e synuar, ama premisė pėr integrim nuk ėshtė lejimi i shamisė nė shkolla.
    Nga ana tjetėr lejimi i shamisė nėpėr shkollat e Evropės= zhvillim/emancipim social ėshtė i gabuar. Nqs vendet evropiane e kanė lejuar shaminė, e kanė bėrė nėn tė tjera predispozita, psh sipas "politically correct". Janė tė detyruara si demokraci t'u garantojnė "tė drejtat" minoritarėve, tė huajve, emigrantėve etj.

Kur tė ēojė ndonjė shehid ca evropianė nė tė sėmės, ka pėr t'i vėnė gishtin kokės Evropa, se deri tani, kurva plakė ėshtė zemėrmirė, nga halli... dhe se ka qeveri ekskrementale, duhet thėnė edhe kjo.
    Elegance is an attitude.

gone
    Anėtarėsuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Ajo ėshtė tek Edukata Fetare, jo vetėm Kur'ani por edhe Bibla, Tora dhe tė gjitha librat tjera fetarė, ndėrsa ketu kėrkohet diē tjetėr
    Dhe te heqim kto lendet shkencore,nuk duhen
    Mjafton kurani shkencor

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Sa imponime bene feja islame ndaj gruas nuk bene fe tjeter ne bote!
    Ke degjuar mbi femra myslimane me barre qe shkojne tek doktorri per shendetin e tyre, edhe burri duhet te jete present, burri eshte ai qe flet per femren edhe pse pacienti eshte Femra, burri i kthen pergjigjet pyetjeve te mjekut edhe pse femra eshte pacienti. I thua me te mire burrit te dale nga dhoma se ke deshire te flasesh nje me nje, me pacientin tend...s'pranon, e keshtu vazhdon te merresh me te, e jo me pacientin. Kam pare me syte e mi. Feja jote e dashur apo edhe kjo nuk eshte feja e vertete Islame? E keni gati ta sillni kete pergjigje menjehere kur s'ju pelqen realiteti.
    Gimche, seriozisht nuk kam asgje ndaj fese Islame, por jane disa vese ne te qe duhet ti shmangemi. Jane disa gjera qe s'duhet ti ndjekim, te jetojme te lire me dashurine e zotit ne zemer.
    Shamia nuk eshte liri, sic ashtu edhe te vrasesh nje person me gura sic eshte e shkruajtur ne Kuran e Bibel. Nuk eshte humane ndaj nuk z'batohet me. Shamia nuk eshte humane ndaj te drejtat e femres prandaj mos ta vejme.

Faqja 52 prej 90 FillimFillim ... 242505152535462 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •