Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 51 prej 90 FillimFillim ... 41495051525361 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 892
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Konkluzion sigurisht konkluzion i yti dhe tėrėsisht i gabuar, ketu nė kėtė verset nuk po thot vetė kur hyjnė nėpėr institucione fetare mirpo gjatė gjithė jetes kudo qė shkojnė.
    "...le tė venė shamitė mbi kraharorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt..." tek fjala bukuritė e tyre ēka ta merr mendja se ėshtė? Sigurisht fytyra e femres. mirpo esenca e gjithė kėsaj qenka se shamia po u dufka tė jetė mbi krahrorė dhe jo nėn uniform.
    Pastaj ti thua se hixhabi ėshtė traditė Arabe, po pse Kur'ani pra po e permendė "...le tė venė shamitė..." pra shamia qenka obligim ti thuaj ē'tė duash kryesorja faktet ekzistojnė dhe janė nė pėrputhshmėri me Kur'an.
    Ore, lexoni me sy ju apo me ndonje gje tjeter? Thote te vene shamite - dhe e specifikon se ku: mbi kraheror! duke qene ky bukuria/hiri femeror. Pra behet fjale per nje bukuri specifike, qe del shume qarte nga leximi i tere paragrafit qe mund te konsiderohet e turpshme. Sic eshte edhe orientimi nga zilkat tingelluese te kembeve por jo nga kembet vete.

Nuk ka thene vendosni shamite - pa percaktim, sepse dihet qe po te ta linin ty edhe mua do shpiknim edhe divanin si bukuri femerore.

E di ti zoterote se grate arabe filluan te mbulohet pas 627 te eres sone?

Juve ju duhet te coni hoxhen ne shkolle.

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Isha me nje shoqe dje ne nje park lojrash 'Universal Studios', na doli perpara nje familje arabe....gruaja e mbuluar kembe e krye vetem syte i dukeshin. Ne ishim ne terezine e jone por ajo po na kontrollonte neve te dyja. Shoqa me pa mua edhe tha 'Scary' ---> e 'Frikshme' ndaj arabes. Edhe une po te njejten gje pata ne mendje, menyra sesi hodhi syte tek ne plus dhe hixhabja e beri me te frikshme (une me shoqen te veshura me xhinse e trike me mange te gjata). Ja nje ngjarje ne jeten e vertete ndaj shamise, hixhaben etj etj qe doni te beni pjese ne kulturen Shqiptare, larg qofte!!!!! E ka gjetur mire krahasimin xfile ndaj Hixhabes barazim me Ninja.

javan bravo me pelqeu interpretimi jot
    Duhet tė dini ta dalloni shaminė (hixhabin) nga burka (mbulim i tėrėsishėm i trupit).
    Nuk do tė mirrem mė me juve sepse po e shoh nivelin intelektual tuajin, ja kėtė sondazh e ka hapur BBC se a duhet apo jo tė ndalohet shamia nė britani tė madhe:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/e...on/6466221.stm

91.37% janė kundėr ndalimit tė shamisė nėpėr shkolla (pra pro lejimit)

Pyetje ime pėr ju ėshtė a jemi ne duke synuar integrim Evropian apo Evropa po synon integrimin e saj nė Ballkan?
    A jemi ne mė liberal apo Evropa qenka e prapambetur?

gone
    Anėtarėsuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Shamia te lejohet

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Ore, lexoni me sy ju apo me ndonje gje tjeter? Thote te vene shamite - dhe e specifikon se ku: mbi kraheror! duke qene ky bukuria/hiri femeror. Pra behet fjale per nje bukuri specifike, qe del shume qarte nga leximi i tere paragrafit qe mund te konsiderohet e turpshme. Sic eshte edhe orientimi nga zilkat tingelluese te kembeve por jo nga kembet vete.

Nuk ka thene vendosni shamite - pa percaktim, sepse dihet qe po te ta linin ty edhe mua do shpiknim edhe divanin si bukuri femerore.

E di ti zoterote se grate arabe filluan te mbulohet pas 627 te eres sone?

Juve ju duhet te coni hoxhen ne shkolle.
    Pergjigja qė ja dhash s0ni-t vlen edhe pėr ty!
    shamia po permendet dhe po obligohet, mbi krahror ėshtė koka nese nuk e ke tė qartė apo ndoshta koka jote gjindet diku tjeter?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Duhet tė dini ta dalloni shaminė (hixhabin) nga burka (mbulim i tėrėsishėm i trupit).
    Nuk do tė mirrem mė me juve sepse po e shoh nivelin intelektual tuajin, ja kėtė sondazh e ka hapur BBC se a duhet apo jo tė ndalohet shamia nė britani tė madhe:

Pyetje ime pėr ju ėshtė a jemi ne duke synuar integrim Evropian apo Evropa po synon integrimin e saj nė Ballkan?
    Debati i BBC ka tkete tematike: A punon demokracia per te gjithe, pra qe cdo njeri te vishet si ti pelqeje ose te dale edhe zhveshur po t'i pelqeje? me pak fjale ku eshte limiti. Dhe ja u ka lene njerezve te interpretojne. perosnalisht mendoj se aty ku varet kryqi dhe vihet kapa cifute, duhet lejuar edhe shamia. Kjo nuk vlen per shkollat. Femija nuk lind i indoktrinuar. Ai behet gjate jetes. Dhe derisa te jete indoktrinuar me perlqimin e vet, pra ne meoshe madhore, ai/ajo nuk duhet detyruar nga prindi se cfare te beje.

Nga ana tjeter, debati q epo benim bashke nuk ka kurfare lidhje me ato me lart. Sic e solle vete faktin e qarte, Kurani obligon vetem mbulimin e bukurive te turpshme femerore, te cilat nuk jane tere trupi i femres perdhsi edhe koken. Pjesa tjeter, eshte paragjykim social, me sakte skllaveri sociale arabe- e atyre qe vrisnin vajzat ne lindje se nuk i donin, ose qe thonin se Zoti ka femije vajza.

Pra, heretike nuk eshte femra qe nuk mbulohet me burke, por jeni ju qe beni shirk(?kjo eshte fjala) duke i atribuar Zotit gjera te paqena.

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Debati i BBC ka tkete tematike: A punon demokracia per te gjithe, pra qe cdo njeri te vishet si ti pelqeje ose te dale edhe zhveshur po t'i pelqeje? me pak fjale ku eshte limiti. Dhe ja u ka lene njerezve te interpretojne. perosnalisht mendoj se aty ku varet kryqi dhe vihet kapa cifute, duhet lejuar edhe shamia. Kjo nuk vlen per shkollat. Femija nuk lind i indoktrinuar. Ai behet gjate jetes. Dhe derisa te jete indoktrinuar me perlqimin e vet, pra ne meoshe madhore, ai/ajo nuk duhet detyruar nga prindi se cfare te beje.

Nga ana tjeter, debati q epo benim bashke nuk ka kurfare lidhje me ato me lart. Sic e solle vete faktin e qarte, Kurani obligon vetem mbulimin e bukurive te turpshme femerore, te cilat nuk jane tere trupi i femres perdhsi edhe koken. Pjesa tjeter, eshte paragjykim social, me sakte skllaveri sociale arabe- e atyre qe vrisnin vajzat ne lindje se nuk i donin, ose qe thonin se Zoti ka femije vajza.

Pra, heretike nuk eshte femra qe nuk mbulohet me burke, por jeni ju qe beni shirk(?kjo eshte fjala) duke i atribuar Zotit gjera te paqena.
    Absolutisht nuk bėjmė shpifje ndaj fjalve tė Zotit, siē shihet aty qartė pėrmendet shamia, pse ti tenton ta cenzurosh atė pjesė ėshtė e metė e jotja.
    Fatkeqsisht e di Anglishten mirė dhe mos u mundo tė ma pėrzish me gjera tė tjera "Should the veil be banned in school?" (A duhet shamia tė ndalohet nėpėr shkolla?) dhe pergjigja ishte mjaft e qartė ajo qė mė bėnė mė shumė pėrshtypje ėshtė se si u ikni pyetjeve tė mia:
    "Pyetje ime pėr ju ėshtė a jemi ne duke synuar integrim Evropian apo Evropa po synon integrimin e saj nė Ballkan?
    A jemi ne mė liberal apo Evropa qenka e prapambetur?"

Ju kuptoj nese skeni pergjigje, mirpo nuk ju kuptoj nese hezitoni ta pranoni realitetin

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Uaa niveli im intelektual qenka nje pikepytje .....mjeke mbas dy vitesh, shoqa me te cilen isha do jete mjeke mbas nje viti.
    Ti nuk je duke kuptuar qe se duam shamine, hixhaben, e te tjera me rradhe ne Shqiperi....mua nuk do me ndryshosh mendjen, si ashtu edhe une ty.
    Thjesht vura ne dukje ajo qe me ndodhi dje edhe pse vazhdoj te mbroj mendimet e mija mbi kete ceshtje. S'ke pse nxehesh kot ok!

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Uaa niveli im intelektual qenka nje pikepytje .....mjeke mbas dy vitesh, shoqa me te cilen isha do jete mjeke mbas nje viti.
    Ti nuk je duke kuptuar qe se duam shamine, hixhaben, e te tjera me rradhe ne Shqiperi....mua nuk do me ndryshosh mendjen, si ashtu edhe une ty.
    Thjesht vura ne dukje ajo qe me ndodhi dje edhe pse vazhdoj te mbroj mendimet e mija mbi kete ceshtje. S'ke pse nxehesh kot ok!
    Absolutisht nese mendon se jam gjaknxehtė nė keto momente gabohesh pėr shkak se pikėrisht tani jam duke shikuar video humore andaj ska se si tė jem i nxehtė.
    Ajo qė mė bėri pėrshtypje edhe tek ti ashtu si tek javan-i ėshtė se nuk u pergjigje
    "Pyetje ime pėr ju ėshtė a jemi ne duke synuar integrim Evropian apo Evropa po synon integrimin e saj nė Ballkan?

Pra ty sipas shkrimit tėnd nuk tė intereson se ē'ndodhė nė Evropė mirpo flet pė Shqipėrinė enkas, ēudi se si Evropa nuk po tė pyet ty sigurisht ėshtė duke bėrė gabim tė madhė, pastaj Shqipėria a nuk ėshtė nė kontinentin Evropian?

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Se e pashe si pytje retorike, ku ti ke gati pergjigjen, pyete kot.
    S'kam ndjekur lajmet e Evropes s'di cbehet, po flas per vendin tim, ajo me intereson. Nuk dua ta kthej si ne kohen e Turkut. He pra tja fillojme prap ketu???? Pse jo, te ishte kaq i mire Islami, kaq i dashur ndaj femres do te kishim ruajtur si fe edhe s'do ta hidhshim poshte. Por ja qe nuk e ruajtem. Interesante, une e quaj veten myslimane meqe s'kam njohur fe tjeter, por qe sot e ksaj dite "Shqiptarismi" eshte feja ime
    gjithe te mirat

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Absolutisht nuk bėjmė shpifje ndaj fjalve tė Zotit, siē shihet aty qartė pėrmendet shamia, pse ti tenton ta cenzurosh atė pjesė ėshtė e metė e jotja.
    Fatkeqsisht e di Anglishten mirė dhe mos u mundo tė ma pėrzish me gjera tė tjera "Should the veil be banned in school?" (A duhet shamia tė ndalohet nėpėr shkolla?) dhe pergjigja ishte mjaft e qartė ajo qė mė bėnė mė shumė pėrshtypje ėshtė se si u ikni pyetjeve tė mia:

Ju kuptoj nese skeni pergjigje, mirpo nuk ju kuptoj nese hezitoni ta pranoni realitetin
    Me qe ti po tenton te luash me fjalet e Zotit, une po e shtrij me tej dallaveren tende. Perse fytyren e mashkullit nuk e kosideron bukuri te turpshme? sepse te mbrosh ate qe ke thene me lart, pra se fytyra e gruas eshte e turpshme ti po trumbeton qe Zoti diferencon femrat nga meshkujt.

Anglisht mund te lexosh shume mire. Por leximi i asnjeres gjuhe te botes nuk te jep aftesi sinteze. Anglia dhe Franca po debatojne mbi kluzolat e nje menyre te re te panjohur jetese, e sjelle ne vendet e tyre nga emigracioni. Por me qene se pakicat kane te njejtat te drejta si edhe shumica vendase, atehere po testohet edhe kjo e drejte e re e minoriteteve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 31-01-2010 mė 15:28

Faqja 51 prej 90 FillimFillim ... 41495051525361 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •