Close
Faqja 71 prej 110 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 701 deri 710 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Shiko si thote Jezusi

25
    Në atë kohë Jezusi nisi të thotë''Unë të lavdëroj, o Zot, Zot i qiellit dhe i dheut, sepse ua fshehe këto gjëra të urtit dhe të mençurit, dhe ua zbulove fëmijëve të vegjël Mateu 12

Atehere me thuaj kush eshte Zot i qiellit dhe i dheut.Ju qe besoni ne trini.Jezusi ne toke nuk thote qe Jam Zoti i toes por i thote Zotit qe je Zot ne qiell dhe ne toke.

Kurse per turmat hebreje shiko si e njihnin ato Jezusin

46
    Dhe kërkonin ta kapnin,por kishin frikë nga turmat, sepse ato e konsideronin profet.Mateu 21

Vete Jezusi deklaron per veten e tij se ishte profet

Por Jezusi u tha atyre: ''Asnjë profet nuk përçmohet, veçse në vendlindjen e vet dhe në shtëpinë e vet''.Mateu 13

E kupton mentalitetin pagan grek tani Para eres sone?

Ja si e konsideronte vetn Jezusi:

Mateu16

13 “Kur Jezusi arriti në krahinën e Cezaresë së Filipit, i pyeti nxënësit e vet:

“Ç’thonë njerëzit, kush është Biri i njeriut?”

14 Ata u përgjigjën:

“Disa thonë se është Gjon Pagëzuesi; disa të tjerë Elia; do të tjerë Jeremia ose një ndër profetët.”

15 “Po ju ‑ u tha atyre ‑ ç’thoni: kush jam unë?”

16 Iu përgjigj Simon Pjetri:

“Ti je Mesia ‑ Biri i Hyjit të gjallë!”

17 Atëherë Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! 18 Edhe unë po të them: Ti je Pjetër‑Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!

19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    O ky as veten nuk e kupton saktesisht se qfare eshte duke then ....e le tjert.

Kaq bukur e ka pshtjell qe ska bir nane e kupton

Nga ankthi qe ke per ta paraqit krishterimin si nje fe qe s'kuptohet, ti e ke heq trurin fare...

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ja nje test:

gjej nje profet te Dhiates se vjeter qe te shprehet sikurse Jezusi (apo qofte edhe ata qe pretendojne pas tij) se:

eshte Zot i se Shtunes; se eshte me i madh se tempulli; se ka pushtet mbi jeten edhe vdekjen; se eshte BARIU i Izraelit; se eshte DRITA e Botes; se eshte JETA e Botes etj.
    Se pari thuhet Zoteria e se shtunes
    Se dyti te thashe dhe njehere tjeter qe temopulli nuk vlen nese nuk besohen profetet, kjo ishte domethenia qe hebrejte mos besonin tek guret e tempullit qe shkatarruan paganet romake por tek profeti Jezus.
    Se treti Jezusi nese ringjallte te vdekurit kete e bente me ndihmen e Zotit sikur vete ai thote.Edhe ELisha ringjalli te vdekurit apo jo?

Se katerti per kohen e tij ishte drita e botes sepse u mesonte njerzve fene e Zotit me vone tha kur te iki une do sjell Ngushulluesin.Ndoshta Ngushulluesi paska qene me i rendesishem.

Eshte mire per ju te shkoj, se po nuk shkova nuk vjen Ngushulluesi(Gjoni 16)

E kupton tani pse u largua Jezusi nga kjo bote?Gjoni pergezoi per Jezusin, Jezusi per Muhamedin a.s vulen e profeteve.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po Jezusi nuk ishte femija i Zotit o njeri qe per te fol per Zotin me jep shembuj krijesash.K harruar te fusesh dhe Zeusin dhe herkullin ne kete rast si lindje perendish greke pagane.Me mitologji pagane di ia shpjegosh njerzve besimin.

Ti thua qe u lidh Shqiptari me amerikanen,Po te dy keto jane njerez.Kurse Zoti eshte Krijuesi dhe Maria krijese.A mund te themi te njeten gje per Ademin qe e krijoi pa nene dhe pa babe.A mos duhet ti themi se Ademi qenka Zot ?

Natyra e Jezusit ishte njerzore ishte njeri qe ecte ne toke e shkonte ne banjo.Nje njeri qe ecte ne gomar dhe ishte i padijshem per stinet por ishte nje profet qe Zoti i kishte dhene mrekulli.Mos e harro kete ishte nje profet i Zotit per teqene mrekullia e fundit tek populli rebel cifut.
    mos e bej edhe ti mjeksia si Xhamia, qe e ka heq trurin ne menyre qe te mos kete se si ta kuptoje krishterimin.

Une e thashe qe ne fillim qe asnje shembull njerezor nuk mund ti pergjigjet PLOTESISHT krahasimit qe duam. Keshtu qe ne marrim shembuj deri ne ate mase sa i sherbejne pyetjeve tona.

Ne shembullin qe une jap, i bie qe te jete gomarr a keqdashes a budalla ose nje qe sdo te marre vesh me qellim, ai qe vjen e thote qe une po them se rasti i lindjes se nje njeriu nga nje cift shqiptar-amerikan eshte NJESOJ si rasti i Krishtit!

Shikoje ate shembull ne funksion te pyetjes se bere.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ja si e konsideronte vetn Jezusi:

Mateu16

13 “Kur Jezusi arriti në krahinën e Cezaresë së Filipit, i pyeti nxënësit e vet:

“Ç’thonë njerëzit, kush është Biri i njeriut?”

14 Ata u përgjigjën:

“Disa thonë se është Gjon Pagëzuesi; disa të tjerë Elia; do të tjerë Jeremia ose një ndër profetët.”

15 “Po ju ‑ u tha atyre ‑ ç’thoni: kush jam unë?”

16 Iu përgjigj Simon Pjetri:

Ti je Krishti ‑ Biri i Hyjit të gjallë!”

17 Atëherë Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! 18 Edhe unë po të them: Ti je Pjetër‑Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!

19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”
    Tek Luka dhe Marku nuk thuhet fare se ishte Bir i Zotit pra tregon se fjala bir i Zotit tek Mateu eshte shtese .

20 Dhe ai u tha atyre: "Po ju, kush thoni se jam unë?". Atëherë Pjetri duke u pergjigjur tha: "Krishti i Perëndisë".
    21 Atëherë ai i porositi rreptë dhe i urdhëroi të mos i tregojnë kurrkujt,
    22 duke thënë: "Birit të njeriut i duhet të vuajë shumë gjëra, ta përbuzin pleqtë, krerët e priftërinjve dhe skribët, ta vrasin dhe të tretën ditë të ringjallet".,(Luka 9

27 Pastaj Jezusi shkoi bashkë me dishepujt e vet ndër fshatrat e Cesaresë së Filipit; dhe gjatë rrugës i pyeti dishepujt e vet duke u thënë atyre: "Kush thonë njerëzit se jam unë?".
    28 Ata u përgjigjën: "Disa Gjon Pagëzori, të tjerë Elia, dhe të tjerë një nga profetët".
    29 Dhe ai u tha atyre: "Po ju, kush thoni se jam?". Dhe Pjetri, duke iu përgjigjur i tha: "Ti je Krishti".
    30 Atëherë ai i urdhëroi rreptësisht që të mos i tregojnë askujt për të.(Marku 8)
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Se pari thuhet Zoteria e se shtunes
    Se dyti te thashe dhe njehere tjeter qe temopulli nuk vlen nese nuk besohen profetet, kjo ishte domethenia qe hebrejte mos besonin tek guret e tempullit qe shkatarruan paganet romake por tek profeti Jezus.
    Se treti Jezusi nese ringjallte te vdekurit kete e bente me ndihmen e Zotit sikur vete ai thote.Edhe ELisha ringjalli te vdekurit apo jo?

Se katerti per kohen e tij ishte drita e botes sepse u mesonte njerzve fene e Zotit me vone tha kur te iki une do sjell Ngushulluesin.Ndoshta Ngushulluesi paska qene me i rendesishem.

Eshte mire per ju te shkoj, se po nuk shkova nuk vjen Ngushulluesi(Gjoni 16)

E kupton tani pse u largua Jezusi nga kjo bote?Gjoni pergezoi per Jezusin, Jezusi per Muhamedin a.s vulen e profeteve.

Ore, pyetja ishte ME THUAJ NJE PROFET QE KA FOLUR ME TE NJEJTEN GJUHE!

PRES PERGJIGJE!

NQS smundesh te japesh pergjigje, mos ki frike se seshte ceshtje xhihadi qe o do postosh o ska.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Tek Luka dhe Marku nuk thuhet fare se ishte Bir i Zotit pra tregon se fjala bir i Zotit tek Mateu eshte shtese .

20 Dhe ai u tha atyre: "Po ju, kush thoni se jam unë?". Atëherë Pjetri duke u pergjigjur tha: "Krishti i Perëndisë".
    21 Atëherë ai i porositi rreptë dhe i urdhëroi të mos i tregojnë kurrkujt,
    22 duke thënë: "Birit të njeriut i duhet të vuajë shumë gjëra, ta përbuzin pleqtë, krerët e priftërinjve dhe skribët, ta vrasin dhe të tretën ditë të ringjallet".,(Luka 9

27 Pastaj Jezusi shkoi bashkë me dishepujt e vet ndër fshatrat e Cesaresë së Filipit; dhe gjatë rrugës i pyeti dishepujt e vet duke u thënë atyre: "Kush thonë njerëzit se jam unë?".
    28 Ata u përgjigjën: "Disa Gjon Pagëzori, të tjerë Elia, dhe të tjerë një nga profetët".
    29 Dhe ai u tha atyre: "Po ju, kush thoni se jam?". Dhe Pjetri, duke iu përgjigjur i tha: "Ti je Krishti".
    30 Atëherë ai i urdhëroi rreptësisht që të mos i tregojnë askujt për të.(Marku 8)

Jo nuk tregon se eshte shtuar, tregon se Marku dhe Luka kuptohen ne drite te Mateut.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne fakt vetem ne Kuran kemi nje nivel aq te ulet te kuptimit te Trinise sa se ka bere asnje individ a fe.
    Ne Kuran akuzohen te krishteret se besojne se Krishti lindi nga marredheniet seksuale te Zotit me Marine.

Kush e futi kete marri dhe falsifikim ne Kuran?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mos e ngatarro ceshtjen

Ai tha Jezusi eshte njeri por dhe bir i Zotit
    Jezusi eshte Zot
    Dhe maria nena e njeriu dhe nena e Zotit

Ska rregull treshi qe ta zbertheje kete.

Njeriu behet Zot.Nena e njeriut behet dhe nene e Zotit por dhe nene e birit te Zotit.Si perfundim del se eshte Nena e birit te njeriut.

Islami e ka te qarte ceshtjen.
    Zoti eshte Zot
    Maria eshte nena e Jezusit
    Jezusi lindi pa baba si mrekulli e Zotit si Ademi dhe quhet profet i Zotit, Njeri si gjithe Profetet.

Une se kuptoj Mjeksia se si mund te thuash qe ne pergjigjen time ska pergjgije!!!

Shikoje mire edhe nje here:

Ja nje shembull i thjeshte, qe gjithsesi ka kufizimet e veta.

Ne rastin se ti do ishe femija e nje shqiptari me nje amerikane. Atehere paralel ne do thoshim se:

- Ti je shqiptar (sepse ke lindur nga nje babe shqiptar) // Jezusi eshte Zot, sepse ka te njejten natyre me Atin.

- Ti je bir shqiptari (ne relate me babane tend) // Jezusi eshte Bir i Zotit, Bir pra ne relate me Atin.

- Nena jote eshte nene shqiptari (edhe pse ajo vete nuk eshte shqiptare) // Maria, edhe pse njeri i thjeshte eshte Nena e Zotit.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjigja ime eshte shume me e kuptueshme se sa germat lif lam te Sureve, qe sia di njeri kuptimin...

Faqja 71 prej 110 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •