Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 9 prej 90 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 892
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Gimche po na lodh mend e kokes kot.......kam faj dhe une qe skam pune tjeter lol

Si dole ne konkluzion qe une e konfirmova per te mire mbajten e shamise. Te ishte e mire e kisha mbajtur.
    Vine ti njehere qeleshen edhe bej nje xhiro nga qyteti shife si do ndihesh lol

Me vjen inat se me teper cunat jane ato qe po flasin per te miren e shamise!! Mbani te pakten opinion mbi veshjen e juaj pse fusni hundet ke ca veshin grate.

Pse kaq besimtar ju nga kosova? E cuditshme....e keni per keq te martoheni me katolike apo as qe behet fjale? Kemi liri totale ne nga Shqiperia e Mesme s'pysim shume (Let Freedom Ring)
    Siē e the edhe ti nuk jam femėr mirpo betohem se me kėnaqėsi do tė mbaja shaminė sikur tė isha femėr, nė kėtė moment kur jam duke e shkruar kėtė postim jam duke menduar se si do dukėsha unė me shami dhe me ndonjė veshje ekstreme (lakuriqsie) dhe a e din se ēfarė ndjenja kam!, mė beso me shami sikur tė dilja nė shesh do tė ndihesha e sigurt dhe me vetbesim tė plotė se jam ajo femėr natyrale, ndėrsa me miniq apo minifund do tė ndihesha si lavire dhe e paramendoj veten se sa poshtėruese do tė ishte duke kaluar udhės duke i dredhuar prapanicen herė nė njėrin krahė e herė nė tjetrin (sigurisht fishkėllimat nuk do tė mungonin) andaj si person po flas ky ėshtė mendimi im, me kėnaqėsi do ta mbaja shaminė, ndėrsa minifundin as edhe kur tė flija po flas me sinqeritetin mė tė madhė

P.S Sa i pėrket asaj se sa besimtar jemi ne nga Kosova mjafton tė vish nė Prishtinė do ta shohesh

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    u dashkan ca antishqiptar pro sllav te me mesojne se sa muslimane ka shqiperia?
    e degjove mire, pro-sllav, sepse nuk ka asnje popull ne bote perveē sllaveve qe u intereson jashte mase te nxjerrin shqiperine si vend musliman, sepse ne kete menyre mbrojne tezat e veta te ndyra qe shqiptaret jane te ardhur(sepse muslimane) dhe ata jane vendas sepse jane te krishtere.
    Teze e re kjo? Jo per gje po hera e pare qe e degjoj.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Siē e the edhe ti nuk jam femėr mirpo betohem se me kėnaqėsi do tė mbaja shaminė sikur tė isha femėr, nė kėtė moment kur jam duke e shkruar kėtė postim jam duke menduar se si do dukėsha unė me shami dhe me ndonjė veshje ekstreme (lakuriqsie) dhe a e din se ēfarė ndjenja kam!, mė beso me shami sikur tė dilja nė shesh do tė ndihesha e sigurt dhe me vetbesim tė plotė se jam ajo femėr natyrale, ndėrsa me miniq apo minifund do tė ndihesha si lavire dhe e paramendoj veten se sa poshtėruese do tė ishte duke kaluar udhės duke i dredhuar prapanicen herė nė njėrin krahė e herė nė tjetrin (sigurisht fishkėllimat nuk do tė mungonin) andaj si person po flas ky ėshtė mendimi im, me kėnaqėsi do ta mbaja shaminė, ndėrsa minifundin as edhe kur tė flija po flas me sinqeritetin mė tė madhė

P.S Sa i pėrket asaj se sa besimtar jemi ne nga Kosova mjafton tė vish nė Prishtinė do ta shohesh
    Vajte prap tek argumnti qe solli "Nitro” me minifundet edhe pergjigjen ja dhashe atijt, vlen dhe tek ty.

Kam qene ne Kosove, e Prishtine e disa qytete te tjera. Per fat te mire me sa pashe rruges te bulevardeve dhe miqte qe me priten, edhe kafeneve me te rinjte nuk ishin kaq te dhene mbas fese sesa je ti e disa te tjere ketu ne forum.

E di si me duket tani…..Pse nuk e thoni troc (drejt per drjete) qe shamine ne koke e keni per virgjerine e femres.
    Ta dish qe venja e shamise ne koke nuk e ben te ndershme femren!!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ēka tė them kur njė krijesė sikur ti (normal jo krijesė mirpo jo-njerzore) kur referohet me ofendime tė medha ok do tė mundohem shkurtimisht sepse po e shoh qė nuk jemi tė njė niveli pėr ta zhvillu debatin.
    Ēka ta merr mendja pėr njeriun me emrin Ahmed Kalaja dhe Ismail Bardhoshi, Tirana ka lagje pothuajse Islamike.
    Shikoje kėtė video:
    http://www.youtube.com/watch?v=e3qe4A9NtpU

Tė Pėrshėndes!
    ēa ishte ky, argument?
    Ne tirane ka dhe lagje pothuajse jevge,
    tash po e lem se 80% e shqiperise jane jevgj?
    ka fshatra qe jane vetem orthodoks, ose vetem katolik, ose vetem musliman.
    dhe ne ēfare perfundimi dalim ketu?
    Ka dhe fshatra ku ka vetem minoritare, bullgare ose grek.

Je duke perdorur te njejtat argumente qe perdor greku kur pretendon se jugu i shqiperise do te jete pjese e greqise, dhe ju sigurisht qe i besoni plotesisht.

Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Teze e re kjo? Jo per gje po hera e pare qe e degjoj.
    financuesit me te medhenj te islamit radikal mes shqiptaresh jane pikerisht orthodoksit sllavo-grek.
    Ti pse mendon se ka kaq tolerance ndaj ketyre islamistave ne kete forum "shqiptar"?

Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Po ku po e din ti qe keta jan nga kosova ... te na ne kosove shumica e ketyre hoxhollarve me mjekrra na kan ardhur nga shqipria, dhe bile gjithnje e mbajne nga nje harap te vrugt afer vetes.
    ti e di qe nuk e kisha per ofendim ose me ndonje kuptim tendencioz.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 21-01-2010 mė 18:51

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Vajte prap tek argumnti qe solli "Nitro” me minifundet edhe pergjigjen ja dhashe atijt, vlen dhe tek ty.

Kam qene ne Kosove, e Prishtine e disa qytete te tjera. Per fat te mire me sa pashe rruges te bulevardeve dhe miqte qe me priten, edhe kafeneve me te rinjte nuk ishin kaq te dhene mbas fese sesa je ti e disa te tjere ketu ne forum.

E di si me duket tani…..Pse nuk e thoni troc (drejt per drjete) qe shamine ne koke e keni per virgjerine e femres.
    Ta dish qe venja e shamise ne koke nuk e ben te ndershme femren!!!!!!!
    Auuuuu u fute thellė, nejse
    Ēka ta merr mendja a mė tėheqėse dhe joshėse ėshtė njė femer me veshje provokative apo ajo me shami? Ska dyshim se ky ligj vlen qė tė mbrohet nderi (pėr ato qė janė tė interesuara dhe duan ta mbrojnė) mirpo ato qė nuk duan dhe duan tė jenė tė shfrenuara ska dyshim se nuk kanė nevojė pėr shamia mos me keqkupto nuk po pergjithsoj gjėrat, ndėrsa ato qė duan ta mbrojnė vetėn e tyre nga ngacmimet e mundshme dhe nga abuzimet seksuale tė mundshme mbajnė shami (ky ishte aspekti shoqėror) dhe njėherit edhe e zbatojnė njė urdhėr tė Zotit dhe arrijnė shkalla tė larta (ky ėshtė aspekti shpirtėrorė).
    Njė femėr qė ka vendosė ta humbė virgjėrinė ajo kuptohet nuk mban shami (sepse kuptohet nuk pėrkon me dėshirat e saj), ndėrsa ajo qė dėshiron qė virgjėrinė ta humbė vetėm atėherė kur ka lidhje serioze dhe dėshiron tu ik provokimeve sigurisht preferon shaminė.

P.S Pa pėrgjithėsuar sigurisht tek te dyja kategoritė ka pėrjashtime

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642

Nuk ka mė ndalesa pėr mbulesa nė shkolla

Vajzat me mbulesė do tė lejohen ligjėrisht nė institucionet arsimore. Projektligji ndalon diskriminimin lidhur me ushtrimin e fesė.

E mėrkure 20 Janar 2010 12:56

Tiranė - Vetėm njė vit mė parė, ministri i Arsimit i qeverisė “Berisha” deklaroi se nuk do tė lejohen nė universitet apo nė shkolla publike vajzat qė mbulojnė kokėn me shami, pasi shkollat nė Shqipėri janė laike. Por, projektligji “Pėr mbrojtjen nga diskriminimi” u jep fund debateve pėr lejimin ose jo tė shfaqjes sė besimit dhe tė fesė. Ky draft i paraqitur nė Kuvend nga njė grup deputetėsh parashikon lejimin e tė drejtės sė shfaqjes sė besimit dhe tė fesė. Madje ky projekt i detyron tė gjitha institucionet publike arsimore qė tė mos i pengojnė personat qė shfaqin fenė dhe besimin. Ky draft u jep fund debateve qė kanė shoqėruar sė fundi fillimin e viteve shkollore. Janė shėnuar gjatė kėtyre viteve disa raste kur vajzat me shami nuk janė lejuar tė ndjekin shkollėn apo universitetin. Madje projektligji, i cili pėrfshin ndalimin e diskriminimit pėr disa target grupe, ku pėrfshihen orientimet e ndryshme seksuale, raca, gjinia, etnia, gjuha etj., parashikon rrugėn e ankimimit nė rast tė shkeljes sė dispozitave ligjore qė parashikon nė kėtė projektligj qė pritet tė futet sė shpejti nė axhendėn e punimeve tė Kuvendit.

Nė Nenin 10 tė projektligjit “Pėr mbrojtjen nga diskriminimi” parashikohet ndalimi i diskriminimit nė rastin e ushtrimit tė sė drejtės sė besimit.

“Ndalohet diskriminimi lidhur me ushtrimin e sė drejtės dhe lirisė sė ndėrgjegjes e tė fesė, veēanėrisht, kur ka tė bėjė me shprehjen e tyre nėpėrmjet fjalėve ose paraqitjes”, - shkruhet nė pikėn e parė tė kėtij neni. Mė poshtė parashikohet kufizimi i kėsaj tė drejte vetėm pėr arsye tė sigurisė kombėtare.

“Pėrbėjnė pėrjashtim dispozitat e pėrgjithshme ligjore ose nėnligjore, tė cilat janė tė domosdoshme pėr sigurinė publike, pėr identifikimin e personave pėr shkak tė njė interesi legjitim shtetėror, pėr parandalimin apo ndjekjen e veprave penale, ose kur elemente tė paraqitjes janė tė lidhura me detyrime qė burojnė nga rregullat pėr ushtrimin e profesionit dhe funksione tė ndryshme publike e private”, - shkruhet nė pikėn 2 tė kėtij neni. Ndėrsa nė Nenin 17 tė kėtij drafti parashikohet e drejta e ēdo njeriu, pavarėsisht besimit apo fesė pėr tė ndjekur shkollėn. “Ndalohet t’i refuzohet njė personi ose njė grupi personash pranimi nė njė institucion arsimor publik”, - shkruhet nė pikėn dy tė Nenit 17.

Rreth njė vit mė parė u ndaluan dy vajza me shami nga qyteti i Burrelit qė tė ndjekin shkollėn. Kjo solli reagimin e menjėhershėm tė Komunitetit Mysliman tė Shqipėrisė. Komuniteti Mysliman dėnoi ashpėr kėtė veprim duke pėrqendruar kritikat ndaj deklaratave tė ministrit tė atėhershėm tė Arsimit, Fatos Beja. Ministri deklaroi se do tė ndalohen tė gjithė ata qė mbajnė simbole fetare nė mjediset arsimore pėr shkak se shkollat nė Shqipėri janė laike. Menjėherė pas kėsaj ka reaguar Komuniteti Mysliman qė i ėshtė referuar Kushtetutės sė Shqipėrisė ku ėshtė e garantuar e drejta e besimit dhe e arsimimit.

“Kushtetuta e Republikės sė Shqipėrisė i garanton ēdo shtetasi shqiptar tė drejtėn e arsimimit dhe tė lirisė sė besimit. Kėto kufizime nuk mund tė cenojnė thelbin e lirive dhe tė drejtave dhe nė asnjė rast nuk mund tė tejkalojnė kufizimet e parashikuara nė Konventėn Europiane pėr tė Drejtat e Njeriut”, - shkruhej nė reagimin e Komunitetit Mysliman.

Procedurat e ankimimit nė rast tė diskriminimit tė ēfarėdollojshėm

Nė projektligjin e paraqitur nė Kuvend nga njė grup deputetėsh tė Partisė Demokratike janė parashikuar procedurat e paraqitjes sė njė ankimimi nė rast tė pretendimit pėr diskriminim. Nė Nenin 33 tė kėtij drafti parashikohet se “njė person ose njė grup personash qė pretendojnė se janė diskriminuar, ose njė organizatė me interesa legjitime qė pretendon diskriminim nė emėr tė njė personi apo grupi personash mund tė paraqesė ankesė sė bashku me provat e disponueshme para komisionerit, me shkrim, ose nė raste pėrjashtimore, gojarisht nė mėnyrė qė tė mund tė mbahet procesverbal. Organizata me interesa legjitime paraqet prokurė tė posaēme pėr tė pėrfaqėsuar personin ose grupin e interesave. Me marrjen e ankesės komisioneri vėrteton faktet. Pėr kėtė qėllim, komisioneri mund t’u kėrkojė ankuesit dhe personit kundėr tė cilit ėshtė drejtuar ankesa tė paraqesin parashtrime me shkrim brenda 30 ditėve nga dita qė bėhet kjo kėrkesė. Kur e sheh tė pėrshtatshme komisioneri zhvillon njė seancė dėgjimore publike dhe fton palėt dhe ēdo person tjetėr tė interesuar. Kur e sheh tė pėrshtatshme komisioneri kėrkon tė arrijė njė marrėveshje pajtimi mes ankuesit dhe personit kundėr tė cilit ėshtė paraqitur ankesa. Nė rast se personi kundėr tė cilit ėshtė bėrė ankesa nuk e informon komisionerin ose nuk e zbaton vendimin, komisioneri vendos masė pėr ndėshkimin me gjobė pėr personin kundėr tė cilit ėshtė paraqitur ankesa. Si mjet tė fundit, veēanėrisht kur shkelėsit nuk i pėrmbahen vendimit tė komisionerit ose nuk e paguan gjobėn brenda tre muajve pas afatit tė caktuar nga komisioneri dhe sanksioni nuk ėshtė kundėrshtuar nė gjykatė, komisioneri mund t’u kėrkojė autoriteteve kompetente heqjen apo pezullimin e lejes ose autorizimit tė shkelėsit pėr ta ushtruar veprimtarinė e tij. Shkelėsi ndaj tė cilit merret masa ndėshkimore me gjobė ka tė drejtė tė ankohet nė gjykatėn kompetente sipas Kodit tė Procedurės Civile. /gazeta albania/

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342

Po mirė shteti Laik mu po ma garanton lirinė e besimit!
    Pse tash me dal ligje kundėr (ta zėmė) ska arsye pėr kundrazi duhet tė legjitimohet njė gjė e tillė.
    Sa i perket asaj nė shkolla fetare po flas pėr ketu nė Kosovė lejohet femra pa shami edhe pse realisht ato shkolla janė private dhe ligjet nuk varen prej shtetit andaj edhe sikur tė ndalohej futja pa shami nuk do tė ēonte peshė mirpo nė njė shtet ku marrin pjesė tė gjithė???!!!!
    e mos ia fut kot. ska asigjo per diskriminim. shteti ta garanto lirin e besimit ene prandaj ka shkolla shtetrore ene shkolla private. robi me besu n'nudism, duhet me ia garantu shteti me u fut msim? ti e un sdo lem gjo pa thon ca skandali do ish. venia e shamis ish sa me thon shembullin, se shumica robve sdun me e von as jasht e jo mo n'shkolla jo e jo. po kshu me kerku dicka qe sperkufizo shkollen fetare apo du me ul t'gjith me i grup jo vec cuna e goca sado gjithbarazi e lumturi smun me hedh posht at per te cilen osht ngrit shkolla fetare ene shteti ta garanto t'gjith barazi per te ofru msimin, nuk diskrimo me t'thon ty s'tjap msim se e di qe je besimtar ene ty tjetrit t'jap. shteti laik, shkolla laike, ke t'drejt me besu, jo me propagandu, jo pergjo po shkel drejtn e laikut
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Jeto_Jeten Lexo Postimin
    e mos ia fut kot. ska asigjo per diskriminim. shteti ta garanto lirin e besimit ene prandaj ka shkolla shtetrore ene shkolla private. robi me besu n'nudism, duhet me ia garantu shteti me u fut msim? ti e un sdo lem gjo pa thon ca skandali do ish. venia e shamis ish sa me thon shembullin, se shumica robve sdun me e von as jasht e jo mo n'shkolla jo e jo. po kshu me kerku dicka qe sperkufizo shkollen fetare apo du me ul t'gjith me i grup jo vec cuna e goca sado gjithbarazi e lumturi smun me hedh posht at per te cilen osht ngrit shkolla fetare ene shteti ta garanto t'gjith barazi per te ofru msimin, nuk diskrimo me t'thon ty s'tjap msim se e di qe je besimtar ene ty tjetrit t'jap. shteti laik, shkolla laike, ke t'drejt me besu, jo me propagandu, jo pergjo po shkel drejtn e laikut
    Unė spo propagandoj asgjė nese e mbaj shaminė thjeshtė po e praktikoj besimin tim ashtu si edhe e kam tė garantuar me ligj

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Unė spo propagandoj asgjė nese e mbaj shaminė thjeshtė po e praktikoj besimin tim ashtu si edhe e kam tė garantuar me ligj
    ekzaktemo praktioje aty ku spo mshkel drejtn mu si laik. do shami shko shkoll fetare, kollaj fare. ene propaganda nuk o' vetm me llafe
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Jane te mencem fetaret........ja vini percen femijes qe te vogel ku ben ci thojne prinderit se te prisnin deri ne moshe te rritur nuk i vinte njeri. Po hajde me se ne pakice do jeni

Gimche qenke fetar ne kulm....besoj qe do zgjidhje nje femer myslimane jo shqiptare perpara nje femre katolike shqiptare.

Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria xoxox
    Me kaq po e mbyll une, KLM.

Faqja 9 prej 90 FillimFillim ... 78910111959 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •