Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 7 prej 90 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 892
    Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Me dhune e vejne shamine pse ca mendon ti nga qefi???? Ku di femija c'do te thote e venja e shamise, i thojne prinderit qe duhet me vene edhe e shkreta e ve.
    Jam kunder fese te hyj ne mes te ligjit apo arsimit. Shamia ne koke doni s'doni ju perfaqeson fene. Meqe jemi ketu edhe kryqet ne qafe mos lejohen te vishen ne shkollat publike.
    Doni te veni shamine apo kryqin ne qafe shkoni ne shkolla private.
    Ok pse asnjėra nga femrat nuk doli tė thotė publikisht se po i ushtrohet dhunė asaj pėr ta praktiku fejen mirpo secila qė intervistohet e mbron qendrimin se dėshiron ta mbaj shaminė, mua mė duket se juve ju pengon mė shumė dėshira dhe vullneti i tyre i lirė andaj keni gjetur si metodė vetėm shprehjen ato me dhunė mbajnė shami pffffffffff po ku ka fėmijė nė klasė tė parė me shami ti sė pari rregullat e Islamit nuk i dinė shamia bėhėt obligim nė moshėn e pubertetit dhe njeriu nė atė moshė ėshtė adoleshentė mund ta dalloj tė mirėn nga e keqja pra edhe mund ta refuzoj shaminė por pse nuk e refuzon?
    Nuk ka pas asnjėherė ushtrim dhune nė vendet tona pėr punė feje madje as materiale me video e asnjė fakt kjo ėshtė thjeshtė njė njollė dhe jo vetėm njollė mirpo edhe pretekst pėr tė bėrė diskriminim tė "ligjshėm"

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Ok pse asnjėra nga femrat nuk doli tė thotė publikisht se po i ushtrohet dhunė asaj pėr ta praktiku fejen mirpo secila qė intervistohet e mbron qendrimin se dėshiron ta mbaj shaminė, mua mė duket se juve ju pengon mė shumė dėshira dhe vullneti i tyre i lirė andaj keni gjetur si metodė vetėm shprehjen ato me dhunė mbajnė shami pffffffffff po ku ka fėmijė nė klasė tė parė me shami ti sė pari rregullat e Islamit nuk i dinė shamia bėhėt obligim nė moshėn e pubertetit dhe njeriu nė atė moshė ėshtė adoleshentė mund ta dalloj tė mirėn nga e keqja pra edhe mund ta refuzoj shaminė por pse nuk e refuzon?
    Nuk ka pas asnjėherė ushtrim dhune nė vendet tona pėr punė feje madje as materiale me video e asnjė fakt kjo ėshtė thjeshtė njė njollė dhe jo vetėm njollė mirpo edhe pretekst pėr tė bėrė diskriminim tė "ligjshėm"
    Nuk mendoj se nje person nen 18 vjec mund te gjykoje se cfare eshte e drejte apo jo per te ! Prandaj mendoj se te gjitha "institucionalizimet fetare" qe i behen minoreneve do duhet te denoheshin me ligj !
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Personalishte kam votuar pro...Per faktin qe venja apo mosvenja e shamise eshte diēka shume personale, nese nje femer e vene me vetedyshire , une e respertoj kete...Ne shqiptaret duhen te msohemi me keto gjera ,qe jane fare normale gjithkund ne bote...!Nese duhet te ndalohet shamia si simbol fetar, atehere kjo gje, duhet ti ndalohet te gjithe nxenseve apo studenteve ,qe ne nje mnyre apo nje tjeter, mbajne apo shprehin simbole fetare neper shkolla...!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 21-01-2010 mė 15:47

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Po mir qė unė pėr shembull dua ta vej shaminė edhe pse koka "budallallėk" tash ti me ligj me ma ndalu a? mos mem lon me hy nė shkoll pse unė paskam shami? ku qendron logjika ketu?
    jo ore ti vure ene mbaje ene kur fle, ene sta ndalo gje ligji hic. ama n'shkoll shtetit LAIKE ske pse e mba se un qe jam laik sdu me gjet propaganda fetare kur shkoj me msu. t'vje njeri n'shkoll fetare me t'than shiko kta cunat e gocat mos m'i nda vec e vec , apo doni me von shamija si rregull ju, po un du ta sjell kalamonin tek shkolla juj pa shami, ca do bosh ti, do ma lejsh pa shami? kam drejta ene un n'shkolla fetare apo diskriminohem

nje JOO e madhe
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Thumbs down petro lini luarasi vendi me i pershtatshem per qejf neper banjo

Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Nuk mendoj se nje person nen 18 vjec mund te gjykoje se cfare eshte e drejte apo jo per te ! Prandaj mendoj se te gjitha "institucionalizimet fetare" qe i behen minoreneve do duhet te denoheshin me ligj !
    po pse je grek ti dhe do behen te gjithe ashtu duke ngrene mish derri e duke u palluar kabareve ?
    atje qe 14 ne greqi vjec(me vetdijen edhe te mames se saja bile) lale kane bere nja 10 operacione plastike e keshtuqe srrihet me derrin se eshte i piset krejt nuk vlen per asgje asgje dhe e ka emrin derrrrrrrr
    apo mbremjeve tek q.studenti plot i ke apo tek liqeni po per keta pse nuk flisni ju apo ua ka qejfi keshtu cpune te prish ty zgjidhja i dikujt kushdo qofte atesit besimtar apo ku ta di un po leni se spo lini vend pa postuar kundra fese po shkoni diku tjetr se spo ju luan kush juve pse thartoheni ju apo sa zgjoheni keto dini macja me miun
    cfare mentalitet i infektuar per te ardhur keq ..................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nitro : 21-01-2010 mė 15:44

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Gimche,

Ti je mashkull me duket? Se ke per detyre te vesh shami ne koke per ti treguar zotit qe e do. Mbase 'dhune' ishte pak fjale e ashper qe perdora, duhet te kisha thene 'presion'. UNE vete kur kam qene ja 12+ vjec (se mbaj mend sakt) me ka derguar gjyshja ne shkolle fetare. Kishte deshire ajo edhe une s'ja prisha qefin (dhe pse vetem nje muaj e zgjata). Vajta, edhe fliste hoxha qe si do ikja ne ferr nqs sbeja kete e ate....me teper frikesonte femijet sesa ndonje gje tjeter, kur erdhi koha do beheshe si nje mbledhje ne xhami me femijet e tjere, edhe ishte e detyrueshme qe une te vija shami ne koke. Nuk Doja por e vuna dhe qe ate dite nuk ika kurre me ne leksionet e hoxhes. Gjyshja u merzit jashte mase me thonte shko shko, sheqyr qe mami e babi s'donin ta dinin..... edhe keshtu fillova prap te kaloja kohen duke luajtur me femijet poshte pallatit.

Adoleshente isha une por shamija ne koke me beri te ndihesha sikur isha zene ne kurth. Pale as nuk me lejoheshe te flisja me cunat??? Po ca ishte kjo keshtu, me prishinin qefin e lojrave qe luanim me shoqerine (hapa dollapa, topa gropa) eeehuuu se kur e kujtoj ma merzit me gjithe ato budalliqe koti, mos bej kete e mos bej ate....ku eshte liria ketu.

Jam 100% kundra!!!!!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Post si e do kafen si shoku xhemal apo gjysme me pak?

Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Gimche,

Ti je mashkull me duket? Se ke per detyre te vesh shami ne koke per ti treguar zotit qe e do. Mbase 'dhune' ishte pak fjale e ashper qe perdora, duhet te kisha thene 'presion'. UNE vete kur kam qene ja 12+ vjec (se mbaj mend sakt) me ka derguar gjyshja ne shkolle fetare. Kishte deshire ajo edhe une s'ja prisha qefin (dhe pse vetem nje muaj e zgjata). Vajta, edhe fliste hoxha qe si do ikja ne ferr nqs sbeja kete e ate....me teper frikesonte femijet sesa ndonje gje tjeter, kur erdhi koha do beheshe si nje mbledhje ne xhami me femijet e tjere, edhe ishte e detyrueshme qe une te vija shami ne koke. Nuk Doja por e vuna dhe qe ate dite nuk ika kurre me ne leksionet e hoxhes. Gjyshja u merzit jashte mase me thonte shko shko, sheqyr qe mami e babi s'donin ta dinin..... edhe keshtu fillova prap te kaloja kohen duke luajtur me femijet poshte pallatit.

Adoleshente isha une por shamija ne koke me beri te ndihesha sikur isha zene ne kurth. Pale as nuk me lejoheshe te flisja me cunat??? Po ca ishte kjo keshtu, me prishinin qefin e lojrave qe luanim me shoqerine (hapa dollapa, topa gropa) eeehuuu se kur e kujtoj ma merzit me gjithe ato budalliqe koti, mos bej kete e mos bej ate....ku eshte liria ketu.

Jam 100% kundra!!!!!!!

po shum bukur nuk deshe dhe kaq po pastaj cfare?
    sje dakort eshte ceshtje tjetr vetem per ty mos i pergjithso gjerat psataj un permenda me lart si sot rendin mbas droges krijimit te shoqeribve mes veti edhe kjo tek moshat e reja ti je koshiente si kercasin dita dites ato qe shohim e degjojme pse?
    per arsye qe ju vajza i dini me mire keto gjera
    ne cdo kafene apo rruge apo ku ta di un nga meshkujt te martuar apo jo qofshin behet muhabet .....................qe mos ta them un se na turperohen ca vajza te turpshme ketu ne forum ne qe jemi meshkuj tema jone kjo eshte ku me prashit ne kete dit te re qe verdallosemi rrugve po kur shoh nje murgeshe apo nje me mbulese apo tjetr kam respekt per to per cfare do feje qofte sepse ajo e ndjek me deshiren e saj
    mos i krijo vetes konfuzione se eshte e kote me fol ne kete kohe qe duhet apo jo lere robin e di vet ti sdoje do dikush tjeter ashtu si gonxhe bojaxhiu qe zgjodhi per veten e saj ate qe deshi e shum persona te tjere
    po ne shqipatret e kemi nje motosa hapim syte:
    un ne pune tende ti ne timen gjithkush ne pune te njeri tjetrit

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Epo ti mendon ashtu por realisht nuk qendron sepse fėmija nė atė moshė din tė dalloj andaj ēdo indoktrinim ėshtė i pa pranueshėm mirpo edhe e kundėrta ēdo ndalesė ėshtė e pa pranueshme, paramendo njė fėmijė me prirje fetare ti ndalohet veshja por edhe sikur tė mos jetė me prirje fetare, veshja ėshtė ē'ėshtje private dhe nuk ka tė drejtė tė pėrzihet askush aq mė pak "ligji" sepse kjo ėshtė pjesė e lirisė dhe e tė drejtave elementare tė njeriut.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Paskam lodh gojen kot dhmt!!! Ika se me ju fetaret e medhenj s'behet bisede normale, fusni gocat me minifunde edhe mendjen e pista te cunave ne muhabet, sikur feja i jep drejtim kesaj.

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga Jeto_Jeten Lexo Postimin
    jo ore ti vure ene mbaje ene kur fle, ene sta ndalo gje ligji hic. ama n'shkoll shtetit LAIKE ske pse e mba se un qe jam laik sdu me gjet propaganda fetare kur shkoj me msu. t'vje njeri n'shkoll fetare me t'than shiko kta cunat e gocat mos m'i nda vec e vec , apo doni me von shamija si rregull ju, po un du ta sjell kalamonin tek shkolla juj pa shami, ca do bosh ti, do ma lejsh pa shami? kam drejta ene un n'shkolla fetare apo diskriminohem

nje JOO e madhe

Po mirė shteti Laik mu po ma garanton lirinė e besimit!
    Pse tash me dal ligje kundėr (ta zėmė) ska arsye pėr kundrazi duhet tė legjitimohet njė gjė e tillė.
    Sa i perket asaj nė shkolla fetare po flas pėr ketu nė Kosovė lejohet femra pa shami edhe pse realisht ato shkolla janė private dhe ligjet nuk varen prej shtetit andaj edhe sikur tė ndalohej futja pa shami nuk do tė ēonte peshė mirpo nė njė shtet ku marrin pjesė tė gjithė???!!!!

Faqja 7 prej 90 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •